*Beste Fabulous Fruit shampoo

Waar ging het mis? Er lag potentieel zo’n mooie vriendschap in het verschiet tussen ons, maar het lijkt erop dat jij, Fabulous Fruit, dit moedwillig zit te saboteren. Kijk, Fabulous Fruit, ik begrijp ook wel dat ik niet al te veel van je mag verwachten, aangezien ik je in die oeverloze rondneuswinkel Action heb gekocht. Maar dit, Fabulous Fruit? Dit gaat toch wel wat ver, me dunkt.

Dat je overduidelijk je best doet om heel erg op je fancy-schmancy glamoureuze aangetrouwde tante Garnier Fructis te lijken (die hier ook op de plank staat), dat mag geen geheim zijn. Daar zul je mij verder ook niet over horen hoor. Sterker nog, meestal denk ik toch dat die ‘dure merken’  hun prijsverschil vooral in nog meer reclames steken, in plaats van in een beter product.  Dus eigenlijk, Fabulous Fruit, stond ik helemaal aan jouw kant.

Fabulous_trol_en_haar_tante

En ik wéét, Fabulous Fruit, dat ik moeilijk haar heb hoor. Droog en gekruld. Dat is niet zo makkelijk, dat erken ik. De meeste shampoos laten mijn haren als een dikke bos stro achter, en degene die zogenaamd voeden, die smeren er een laag vet in en verzwaren de boel gewoon. Maar kom zeg, Fabulous Fruit, daar heeft dit gedrag van jou toch totaal niets mee te maken?

Ik ga er vanuit dat ook jij de basis-opleidingen gehad hebt, back in your days. Scheikunde met name. En algemene kennis, die zul je toch ook niet ontberen? Iedereen weet toch het verschil tussen henna en reguliere haarverf? Henna kleurt het haar tot binnenin, terwijl reguliere verven een laagje om het haar heen leggen. Henna vervaagt dus ook nooit. Dat is nu juist het mooie ervan: mijn haar weigert vele haarverven, maar henna weet in iedere kier binnen te dringen en maakt mijn haar blijvend mooi bruin.

Nu, Fabulous Fruit, darling, vertel mij alsjeblieft eens hoe jij het dan voor elkaar krijgt om die onuitwasbare henna er doodleuk uit te wassen?! Ik had net afgelopen week mijn uitgroei weer netjes bijgeverfd, en ging nietsvermoedend mijn haar wassen met de nieuwe shampoo: jij dus. Ik had gewoon vertrouwen in je, Fabulous Fruit. En wat doe jij? Ik had niet eens veel shampoo gebruikt, gewoon een kleine kneep in jou en een beetje inmasseren, the usual.

Waarom dan, Fabulous Fruit, kleurde mijn water donkerbruin en zag ik, toen ik uiteindelijk in de spiegel keek, mijn stomme uitgroei gewoon weer op mijn hoofd terug?! Waarom, Fabulous Fruit, moest ik daarna doodleuk opnieuw aan de slag gaan met verf en handschoenen en handdoeken?

Zijn het je ingrediënten soms? Staat ‘Ammonium Xylenesulfonate’ stiekem in de volksmond bekend als ‘gootsteenontstopper’? Is ‘DMDM Hydantoin’ misschien gewoon verdund zoutzuur? Heb je simpelweg een hekel aan je baan? Of is het… iets persoonlijks?!

Je stelt me teleur, Fabulous Fruit. Diep teleur. Ik had je graag iedere wasbeurt willen gebruiken. Ik had je zelfs opnieuw willen kopen, als je leeg zou raken. Maar nu, Fabulous Fruit? Nu kun je je verdere dagen in de prullenbak slijten. En je fancy tante, die mag fijn op de plank blijven staan. Die doet namelijk niet van die idiote dingen.

Dag Fabulous Troep, wat mij betreft is het over tussen ons.

18 Reacties

Oei-oei, da’s nog eens een stevige liefdesbreuk. Maar. Wellicht een gat in de markt, voor al te enthousiaste Henna-ververs met verkeerde uitkomst?

Geplaatst op 10 december 2010 om 21:17

Hahaha, maar wat voor kleur haar heb je dan van jezelf?

Geplaatst op 10 december 2010 om 23:26
Uiltje

hi,hi schitterend onze Wenz weer op haar best
zag je snoetje verkleuren bij het zien van de bruine teennagels…ocherme

Geplaatst op 11 december 2010 om 10:41

Hmmm…

Geplaatst op 11 december 2010 om 14:43

Pepperfly, het rare is, dat de shampoo alleen de laatste nieuwe henna-verfbeurt eruit wast. De rest is wellicht ietsje lichter, maar zeker niet weg. Dus alleen mensen die maximaal een week geleden henna geverfd hebben, kunnen het weghalen hiermee. Hmmz. Of misschien werkt het bij andere mensen heel anders… niet echt een heldere reclameslogan dus, dit. :P

Laurent, ik heb natuurlijk gewoon bruin haar van mezelf, ik gebruik die henna alleen voor wat extra shine en diepte! *ahum* (Blond dus, knalblond, van mezelf. Niet doorvertellen.)

Hahahaha ja Uiltje, stond ik daar in de modder beteuterd te kijken in die douche! :D

Geplaatst op 11 december 2010 om 14:59

Oei!
Shampoo is nou net iets waar ik nooit op bezuinig. Van de meeste goedkopere merken krijg ik namelijk ernstige kriebel op mijn kop. En toch gaat het ook met de fancy wassers wel eens mis. Zo heb ik nog nooit zo veel krullen gehad als sinds ik waste met iets dat Frizz-ease heette. Iets minder bluizig. Dat wel..

Geplaatst op 11 december 2010 om 18:05

oebs, bluizig? pluizig natuurlijk..

Geplaatst op 11 december 2010 om 18:06

Ik hoop maar dat fabulous fruit dit had zien aankomen, en het zich niet al te erg aantrekt.

Geplaatst op 11 december 2010 om 19:18

Ai… In, op en aan mijn lijf alleen puur natuur. Weleda, dr. Hauschka enzovoort uit de Natuurwinkel, 100% bio en natuurlijk).

Geplaatst op 12 december 2010 om 21:06
Yellow

Natuurlijk heel vervelend, maar bedankt voor de glimlach die je op mijn gezicht hebt getoverd :D En doe de groetjes aan Fructis.

Geplaatst op 13 december 2010 om 20:01

Pijnlijke breuk van wat een prachtige realtie had kunnen worden. Bad luck voor fab fruit. En bedankt voor de waarschuwing, want ik heb net zulk haar als jij, kennelijk.

Geplaatst op 14 december 2010 om 03:46

Re-la-tie.
Een woord dat ik al-tijd fout spel dus ik had moeten weten dat ik het even moest corrigeren.

Geplaatst op 14 december 2010 om 03:48

Hmm…

Geplaatst op 14 december 2010 om 13:29

Oké, ik gooi het eruit. Ik weet niet welk merk shampoo ik gebruik.

Geplaatst op 14 december 2010 om 17:27

Hahaha Carol! (Had je toch ff op de badkamer kunnen checken? De enige reden dat ik het weet is omdat ik de flessen mee naar beneden had genomen om erover te kunnen loggen. :D)

Het typefoutgehalte ligt hoog bij de reacties op dit logje, haha, bluizig is overigens wel een mooi woord. :D En Wolf, ‘realtie’ dat gebeurt mij nu ook gregeld. Evenals ‘broevenbus’. :P

Geplaatst op 14 december 2010 om 17:35

MMM als ik mijn kapper mag geloven (en dat doe ik eigenlijk wel) is tante Fructis op lange termijn ook niet zo goed voor je haar!

Geplaatst op 16 december 2010 om 21:12

Wat is er mis met een dikke bos Stro?

Geplaatst op 19 december 2010 om 16:40

hahha je heb me ieder geval laten lachen

gr
marja

Geplaatst op 25 januari 2011 om 20:43