*Geen zorgen, ik zit weer veilig achter mijn pc

2 sokken, 2 stuks ondergoed, 2 beenwarmers, 1 spijkerbroek, 1 topje, 2 truien,
2 handschoenen, 1 sjaaltje, 1 winterjas, 2 laarzen, 1 col, 1 paar oorwarmers.

Mocht ik strip-poker gaan spelen, ik zou het lang kunnen uitzingen.

Maar dat ging ik niet. Ik ging de sneeuw in de tuin op een hoop vegen. Niet alleen zodat mijn poezebeest weer kon rondhollen, ook zodat ik achterin de tuin kon komen om nieuwe mezenbollen en een zaadjes-silo op te hangen. Want de koolmeesjes hier, die zitten al dagen maar wat panisch in die ene verdorde zonnebloem te pikken.

Op het terras liet de sneeuw zich aardig vegen. (Op die keer na dat ik een flinke zwieper aan de bezem gaf maar er een plastic krukje in de weg stond, dat ik met veel kabaal de tuin in lanceerde.) Maar op het gras? Misschien beter met die plastic hark.

Dan veeg/hark ik mooi alle sneeuw naar één kant, maar dan vraag ik me af: is dat niet slecht voor het gras? Heb ik straks hele kale plekken in mijn gazon? En dan klos ik met mijn fijne bruine-rubber-laarzen-met-blauwe-bloemetjes door de tuin. En dan moet ik me dus bedwingen om niet alle voetafdrukken achter me weg te vegen. Want. Lelijk! En de sneeuw die ik straks van mijn laarzen afstamp terwijl ik in het gordijn bij de keukendeur verstrikt raak met de houtjes (of juist touwtjes) van mijn jas, zal ook weer hoopjes rotzooi maken naast de mat.

Dan sta ik daar met die mezenbollen in de tuin, en denk ik: moest dat netje er nu vanaf, of juist niet? En die weggeveegde sneeuw, gaat dat een grote ijsklomp worden? En de platgeveegde sneeuw op de tegels, wordt dat een grote glijbaan? Dat ik met fiets en al op de grond lig te brullen straks?

Zuchtend kijk ik om naar het doorzichtig tuinhuisje met ruim besneeuwd dak, en zie dat het dakraampje open staat. Dichtdoen of juist niet?

Ondertussen heb ik die dikke winter-col om mijn al dikke winterjas gedrapeerd, en zodra ik omlaag kijk – wat nogal vaak het geval is als je sneeuw staat te vegen – dan duwt die opeenhoping aan kleding mijn oorwarmers van mijn oren. Die dan, op hun beurt, mijn haren in mijn gezicht duwen.

En dan sta ik daar wat te klungelen, met mijn besneeuwde handschoenen aan mijn oorwarmers die willekeurig ergens op mijn hoofd zitten te prutsen, met mijn kin die col aan de kant te smeren, met mijn twijfelachtige mezenbollen in mijn handen, mezelf dwingend niet alle voetstappen uit te wissen, en dan denk ik toch heel stiekem: zijn er nu mensen die dat dagelijks leven wél goed afgaat?

17 Reacties

nee, ik denk dat we daar min of meer allemaal wel eens last van hebben. Maar hoe jij het beschrijft wou ik dat ik vanuit het raam bij de buren stiekem mee had kunnen kijken. :-)

Geplaatst op 3 december 2010 om 14:04

“Mocht ik strip-poker gaan spelen, ik zou het lang kunnen uitzingen.”
Geweldig!!

Geplaatst op 3 december 2010 om 15:46
gewebkijk

verwondering is het begin van wijsheid…

Geplaatst op 3 december 2010 om 16:17

Ha Gerhard, gelukkig – dan klunzen we allemaal wat af zo nu en dan. ;) Ik vrees trouwens dat, nadat ik dat krukje door de tuin liet vliegen, het hele flatgebouw naast mij precies dat heeft staan doen: stiekem naar dat rare mens in haar tuin staan gluren. :P

Hahaha Frits, heb ik gelijk of niet? :D

Geweb, dank voor de positieve kijk hierop! :)

Geplaatst op 3 december 2010 om 16:35

Haha, wat een heerlijk getob. Maar het belangrijkste is: de vogels hebben eten en jij bent lekker buiten in de tuin aan het hannessen geweest.
Dit is toch eigenlijk in essentie waartoe de mens op aard is.

Geplaatst op 3 december 2010 om 19:34

Je wil niet weten hoe vaak ik woedend een fles terug wil zetten op het aanrecht, maar dat die dan door de kamer stuitert, zodat ik nog woedender wordt en nog harder die fles op het aanrecht wil zetten, etc.
Maar een webcam op je tuin zou niet onwelkom zijn, ben ik het eens met Gerhard

Geplaatst op 3 december 2010 om 21:17

Deze no-garden-girl wil jouw tuin-issues met liefde van je overnemen!

En nee… er zijn geen mensen die dat dagelijks leven wel (altijd) goed afgaat, maar soms helpt het om domweg te doen alsof.

Geplaatst op 3 december 2010 om 21:26

In de sneeuw, met zo’n lading strippokervoorbereiding, gaat NIEMAND het dagelijks leven goed af. Respect!

Geplaatst op 4 december 2010 om 17:49

De kledingsadviezen volg ik graag.
Een warme strippokeravond speel ik graag.
Nu nog even op zoek naar een bloedmooie medespeelster ….

Winterse groet uit Amsterdam-ZuidOost

Geplaatst op 4 december 2010 om 17:57

Dag liefste Wenz

Het heeft niets met deze blogpost te maken, maar ik wou je even wijzen op de eindejaarsverkoop ‘De Vitrine’, morgen in Brugge. Ik ben zeker dat dit iets voor jou is (www.devitrine.com). Je kan er zeker Etsy-collega’s ontmoeten!

Geplaatst op 4 december 2010 om 19:51

Elise, thanks voor de tip! Ziet er super uit, ga meteen eens even mensen aan het hoofd zeuren om morgen plannen om te gooien. :)

Hahaha Jaco, ja, dat is altijd zo het nadeel van boos zijn: boos dingen doen werkt nog frustrerender veelal. Hahaha. :D

Geplaatst op 4 december 2010 om 20:33

Je hebt mij nog nooit met de hond door de sneeuw zien banjeren zeker? Er zijn er vast meer van ons soort ;)

Geplaatst op 5 december 2010 om 01:32

Whaha. Met een brede grijns zitten lezen.
Waarmee meteen je vraag wel beantwoord is, mij dunkt ;0}.

Geplaatst op 5 december 2010 om 04:15
Yellow

Heel zeker weten dat je niet de enige bent, en er dus velen zijn die het dagelijks leven prima afgaat, maar die er waarschijnlijk dan ook wat minder de zin en onzin van ervaren: Omdat het allemaal zo vanzelf gaat.
Ik ga een collage in elkaar zetten, vast dat dat van een zo niet leien dakje zal gaan:D

Geplaatst op 5 december 2010 om 13:14

Mag ik zin 2 nomineren voor het boekje “Zinnen die genomineerd zouden moeten worden”?

Geplaatst op 5 december 2010 om 22:43

Dit is gewoon zwaar onhandig weer.

Geplaatst op 7 december 2010 om 13:13

Haha! En ja, laat Gras vooral lekker liggen onder een dikke witte deken, dat vindt ze het fijnst! Vooral niet met harken gaan prutsen, dat lijkt me in jouw geval sowieso beter… ;-)

Geplaatst op 19 december 2010 om 16:46