*Everyday people

Na de cartoons van Cathy Thorne regelmatig tegengekomen te zijn en iedere keer een warme glimlach te hebben na het bekijken van haar werk, wil ik het toch graag delen met de weinige mensen die nog niet eerder iets van haar hebben gezien.

Cathy Thorne tekent kleine, eenvoudige cartoons met een regel tekst eronder. Hoe simpel dat ook mag klinken, haar creaties staan keer op keer garant voor herkenning, zij het in de mensheid in het algemeen of in de spiegel. Vandaar ook de naam van haar site: Everyday people. Alledaagse mensen. En juist dat alledaagse is zo fijn herkenbaar. Vrouwen en hun (on)logica staan bijna altijd in het schitterende middelpunt.

Een klein voorproefje:

Cathy-Thorne-470-fashion-cartoon

Cathy-Thorne-452-adult-perspective-cartoon

Cathy-Thorne-118-Remember

En ga nu vooral zelf eens neuzen tussen haar vele prachtige cartoons. Hup, klikklikklik. Ga ik hier weer verder met het improviseren van een houten soort van smalle deur inclusief kattenluik en meteen ook maar een verluchtingsrooster om tussen mijn glazen veranda-deuren te klemmen zodat ik niet meer in de kou hoef te zitten hier omdat mijn poezebeest Kaia zo nodig naar buiten wil. Wat een mens niet allemaal overheeft voor zo’n stom beestje een beetje warmte.

5 Reacties

Hahah maar met klik klik klik verdwaal nog meer klik klik etc. zul je niet echt opschieten met het verzinnen, laat staan fabriceren van beoogde kattenluchtveringsroosterdinges. Succes in elk geval!

Geplaatst op 19 oktober 2010 om 16:10

Mijn buurman klaagt dat het teveel regent om de hond uit te laten.
De andere buren laten hun katten gewoon in mijn tuin wonen.
Een kattenluikje geeft teveel kans op tocht, vertellen zij.
Diervriendelijke groet uit Amsterdam-ZuidOost

Geplaatst op 20 oktober 2010 om 23:36

Ha Carol, ik had natuurlijk al eerder geklikkerdeklikt! Nu was het jullie beurt, terwijl ik druk aan de gang ging met mijn kattendinges. :)

Rob, hier ben ik blij met een beetje tocht. Ons huis zit zo in elkaar dat er aan de voorkant geen enkele manier is om lucht te laten circuleren, en de achterkant amper. De opties zijn: het keukenraam openzetten, of de verandadeur openzetten. Dus maak ik nu zelf maar een verluchtingsgat en als er door dat kattenluik nog een vlaagje wind komt, dan is dat zelfs welkom.

Maar dat je buurkatten in jouw tuin wonen, dat is niet zo netjes vind ik. Mijn kat struint ook af en toe door de tuintjes van de buren, maar ze is gemiddeld 90% van de tijd niet in buurtuinen. Je hebt klaarblijkelijk een aantrekkelijke tuin voor katten. :)

Geplaatst op 22 oktober 2010 om 11:59

Leuke ( herkenbaar , uhuh ) humor van die vrouw :D

Geplaatst op 25 oktober 2010 om 13:52

Haha ik kende dit niet, heel leuk!

Geplaatst op 28 oktober 2010 om 18:57