*Lavinia

The Veils… de intensiteit in deze clip vind ik indrukwekkend. De brandende roos had voor mij niet gehoeven, maar daar kijk ik wel omheen.

34 Reacties

OMG, dacht ik dat die zanger van Maroon 5 zo’n irritant hoog nasaal stemmetje heeft, kan het altijd nog erger. >.<

Enniewee, je kan aan hem iig wel zien wanneer hij goed pissig is. Kun je het vuur in zijn ogen zien branden. :P

Leuke nieuwe kopfoto (in beide gevallen) btw. :)

Geplaatst op 11 juni 2006 om 22:31

In beide gevallen? Hoe bedoel je?

En ja, ik ben wel een sucker voor te hoge mannenstemmen, flink gekrenkt. ;)

Geplaatst op 11 juni 2006 om 22:33
kronkel

kopfoto is dubbel omdat je hoofd er op staat gok ik en het boven aan je log staat.

het nummer is goed, fijne stem in tegenstelling tot meneer de jengelaar van maroon5…had er alleen ander hoofd bijgeplakt voor mezelf.
clip is wel goed, maar of het de aandacht vasthoudt van mensen die het liedje niet al kennen weet ik niet.

Geplaatst op 11 juni 2006 om 22:36

Ow, kop en kop… ok. :D
(Bedankt trouwens, Rhino, twijfel of ik hem zelf leuk vind, moet er nog even achter komen. :) )

En ja, dan moeten mensen het nummer maar zeventien keer luisteren. ;) Of liever, de hele cd. :D Ik had ook een heel ander gezicht verwacht trouwens.

Geplaatst op 11 juni 2006 om 22:38

Wat een mooi jongetje. Mooi nummer ook. En je blog is lekker duister geworden. Kortom, ik ben helemaal in mijn nopjes.

Geplaatst op 11 juni 2006 om 22:43

Jongetje is een beetje androgyn, maar dat vergeef ik hem. :) Dank voor je nopjes, Don. ;)

Geplaatst op 11 juni 2006 om 22:44

Ik vind androgyn erg fascinerend. De zanger van Placebo heeft dat ook. En vroeger natuurlijk David Bowie.

Geplaatst op 12 juni 2006 om 00:02

En Antony and the Johnsons. En in de Ziggy Stardust tijd ook Boy George natuurlijk, among others.
Ik vind het idee wel mooi, niet seksebepaald te willen voorkomen, alleen is mannelijk androgyn zijn vaak intrigerend, terwijl vrouwelijke androgynen meteen als ‘butch’ worden gezien. Vreemd eigenlijk.

Geplaatst op 12 juni 2006 om 00:08

Heet het bij vrouwen ook androgyn? Anyway, er zijn gradaties. Ook bij vrouwen vind ik het aantrekkelijk als er mannelijke elementen aanwezig zijn. Maar tot op zekere hoogte. Zoals het bij mannen ook te ver kan doorschieten. Ik vond Boy George te verwijfd.

Geplaatst op 12 juni 2006 om 00:15

Ja klopt, bij de zanger hierboven van The Veils vind ik zijn lippen ook op het randje, en dat terwijl het natuurlijk is, en niet zoals Boy George over the top zelf gedaan. En volgens mij is androgyn een sekseloos woord ja, zou toppunt van anti-androgynie zijn wanneer ze daar twee woorden voor hadden, grinnik. :D

Geplaatst op 12 juni 2006 om 00:19

Hier dan.

Geplaatst op 12 juni 2006 om 00:21

Ik heb het nummer nog niet gehoord…ik weet niet of ze dat relaxed vinden op mijn werk :/
Maar over androgynie, het kan absoluut iets moois hebben. Het hangt inderdaad af van de mate waarin de kenmerken zich profileren. Een vrouw met enorm hoekige kaken is toch een beetje een vreemd gezicht, terwijl een beetje hoekig wel weer mooi is. Aan de andere kant, hoge jukbeenderen zijn bij vrouwen mooi, en bij mannen kan dat ook zo zijn….tenzij ze te extreem zijn.

check deze bijvoorbeeld: dit is het model Omahyra Mota, en speelt in de x-men 3 Arclight.

Geplaatst op 12 juni 2006 om 14:45

Kronkel heeft de dubbelzinnigheid van mijn eerdere opmerking idd goed begrepen. En Wenz, ik hoop dat deze kopfoto je gaat bevallen. :)

Gaan van die Boy George-nichten trouwens ook door het leven als androgyn? Of vallen types als z…euh… hij gewoon onder de noemer ‘zo ruig als een cocosmat’? (nee, ik ben geen homofoob voor alle duidelijkheid ;) )

Wenz, als je van hoge mannenstemmen houdt, vallen bands als The Darkness en The Mars Volta zeker ook wel bij jou in de smaak?

Geplaatst op 12 juni 2006 om 16:03

Nee Rhino, die bands kan ik niet waarderen. :) Ik zoek ze meer in de singer-songwriterhoek.

En androgyne mensen gaan door het leven als androgyn ja. Of Boy George dat ook doet betwijfel ik, aangezien Wikipedia (die ik linkte) zegt dat het ook als ‘act’ wordt gedaan.

Geplaatst op 12 juni 2006 om 17:30

Goede plaat, mooie stem. The Veils zei je, gaan we opzoeken (op vinyl natuurlijk)

Geplaatst op 12 juni 2006 om 17:58

De Gavin Degraw-hoek bedoel je? Of is dat dan weer net wat te commercieel?

Valt me btw nog mee dat je The Darkness en vooral The Mars Volta kent. :D

Geplaatst op 12 juni 2006 om 18:19

Gavin Degraw ken ik dan weer niet. :) Arid, the Veils, Antony and the Johnsons, The Postal Service, Starsailor soms, dat zijn de hoge mannenstemmen in mijn muziekcollectie wel zo’n beetje. :) Maar de stem van Stuart A. Staples (ook zanger van Tindersticks) blijft het winnen van de hoge stemmen. :D

Grawwl: ik vind vooral de cd ‘The runaway found’ van hen mooi. :)

Geplaatst op 12 juni 2006 om 18:29

Gavin Degraw (http://www.gavindegraw.com) is weer meer poprockachtig (vind er eerlijk gezegd geen reet aan, maar dit is het enige voorbeeld wat ik zo snel kon bedenken).

Alles wat jij daar opnoemt zegt mij trouwens weer helemaal niks (ok, behalve the veils nu dan). En als ik dit liedje van the veils al niet bijzonder veel aan vind en de rest is van vergelijkbare aard, denk ik niet dat het allemaal in mijn straatje zal passen. :( Ach, verschil moet er wezen. :)

Geplaatst op 12 juni 2006 om 19:09

hmmm…de zanger klinkt mij een tikje te nasaal…sorry…ik vond de Smashing Pumpkins vroeger ook al niets door die lijzige nazale slechte zanger van ze.

Geplaatst op 12 juni 2006 om 19:15

Die loser van de smashing pumpkins met zijn typische stem, hééft die typische stem niet eens. Die vent kan eigenlijk helemaal niet zingen, is allemaal door de producer zo gemaakt. Live zijn ze overigens ook afgrijselijk, logischerwijze. :D Ik zag ze ooit op een festival en kwam er pas na gemiddeld drie minuten achter welk nummer ze speelden. Nee, vergelijk The Veils maar niet met Smashing Pumpkins, dan orakel ik zo een uur door namelijk. :D

Rhino, verschil moet er zijn ja. Maar Tindersticks ken je toch wel hoop ik? Of ben jij meer van de happy hardcore? ;)

Geplaatst op 12 juni 2006 om 19:23

Happy hardcore mag van mij door een forse negerT in de Bijlmerbajes anaal genomen worden… ;)

Misschien als ik er wat van hoor dat het me dan bekend(er) voorkomt, maar Tindersticks zegt mij zo van naam tenminste helemaal niks.

Geplaatst op 12 juni 2006 om 21:05

Wat moet jouw leven leeg zijn. ;) Grinnik.
Als je niet van melancholische muziek houdt dan moet je vooral geen Tindersticks gaan luisteren. :)En ach, iedereen zijn eigen smaak, neger of niet. :P

Geplaatst op 12 juni 2006 om 21:08

Ik bedoelde er alleen maar mee te zeggen dat ik een schurfthekel aan happy hardcore heb. ;)

En ach, ik kan melancholische muziek van tijd tot tijd juist goed hebben, zeker als ik zelf zwaarmoedig ben (denk aan Deftones – Change (in the house of flies), Green Lizard – Autumn, of Biffy Clyro – Diary of always). Dan besef ik me dat het altijd nog erger kan. :P

Geplaatst op 12 juni 2006 om 21:37

Androgyn komt uit het Grieks en is een combinatie van de woorden andros en gunè, man en vrouw. De Grieken gebruikten het woord andro-gynos als scheldwoord. Het betekende dan verwijfde man, lafaard of slappeling. Maar eigenlijk betekent androgyn man-vrouw. We zouden dat dus alleen moeten gebruiken voor vrouwen die er mannelijk uitzien. Voor mannen die er vrouwelijk uitzien zouden we het woord Gynandron gebruiken, vrouw-man. ;)

Geplaatst op 12 juni 2006 om 23:03

Gynandron. :) Dat riekt naar Andrelon. En zo komen we weer op je Fa-fetish. ;)

Geplaatst op 13 juni 2006 om 07:37

Gynandron, dat klinkt meer als een medicijn tegen voetschimmel… :S

Geplaatst op 13 juni 2006 om 10:21

Mooi liedje, toch maar *kuch*downloaden*kuch*. :)

Geplaatst op 15 juni 2006 om 15:07

Misschien vind je motion city soundtrack wel leuk :D the postal service is tof ^^

Geplaatst op 15 juni 2006 om 15:16

Motion City Soundtrack? Ik ga zoeken…

Geplaatst op 16 juni 2006 om 07:38

Ok gecheckt. Hier bijvoorbeeld. Het is mij iets te… ik weet het niet, te blij rockerig geloof ik. Soms wel lekker maar zodra de gitaarriffjes beginnen irriteert het me enigszins. Die kop van die zanger is wel opmerkelijk hahahaa, die staat nog erg dicht bij de apen, ik lach me dood hahaha. :D

Geplaatst op 16 juni 2006 om 10:25

heel opmerkelijk ja :P ik kijk de clips ook maar niet ^^

Geplaatst op 16 juni 2006 om 18:54

Mooi nummer ja. (Ik kan zelden de concentratie op brengen om naar clips te kijken. De muziek moet het toch doen.)
Hoe kan het dat iemand met zo’n smaak als jij zo anti Smashing Pumpkins is? Een slecht concert: dat kan eens gebeuren. Door de producer gemaakt: dat geldt voor elke plaat. En “helemaal niet kunnen zingen”: dat geldt toch ook voor Tom Waits, Bob Dylan en zelfs Mick Jagger? Daarentegen kan Marco Borsato wel goed zingen. Dus ‘t zit ‘m niet uitsluitend in de stem.

Geplaatst op 20 juni 2006 om 19:13

Mijn smaak komt mijns inziens niet eens in de buurt van de Smashing Pumpkins. Vandaar. :D

Geplaatst op 20 juni 2006 om 20:11
Niemand

*leest oude logs en beluistert de muziek ervan: nu al een beetje nostalgie ;)

Geplaatst op 24 oktober 2006 om 17:21