*Reality-check

In de winter word ik gereduceerd tot een rillend hoopje mens. Geen trui dik genoeg om mij warm te houden, geen klein restje vitamine D over in mijn lijf om een glimlach rond mijn lippen te leggen. ‘Ikwilzoooomer’ is mijn mantra gedurende de gure maanden.

Naarmate de temperatuur stijgt, hervind ik mijn vrijheid. De jas uit, mijn armen kunnen weer bewegen. De trui uit, ik huppel weer door de straat. De sigaret smaakt weer, niet gehinderd door snijdende wind. Maar daar moet het dan ook bij blijven.

Het is weer bijna zomer. Mijn mantra blijkt een vervloeking te zijn. Al kan iedereen weer vrij bewegen, veel goeds brengt dat niet. Ik merkte vandaag dat ik de mensheid in de zomer walgelijk vind. Mijzelf inbegrepen, voor de duidelijkheid.

Vingers zijn opgezwollen en warm, haren futloos en slap. De gemiddelde mens ziet er bij 22 graden al uit alsof hij een dag in een bus rondom de evenaar heeft getourd. Pafferige gezichten, plukken piekerig haar langs de wangen geplakt, de zweetplekken sieren de synthetische truitjes.

Kleding plakt aan het wintervet, kreukt zich in de meest onmogelijke vormen. Voeg daar te jolige en uitbundige, te zelfverzekerde en naïeve mensen aan toe, en de walging is compleet. Bekijk een willekeurig mens, en bedenk hoe diegene er in de winter uit zou zien. Geloof me, je wil direct ijspegels aan je dakgoot.

Wellicht dat een groep mannen er nog blij mee is, omdat de vrouwelijke vormen beter te zien zijn, maar helaas komt dan ook meteen een massa vrouwen voorbij met meer vormen dan me lief is, ingesnoerd en afgetekend gelijk een rollade.

‘s Ochtends ziet het er misschien allemaal nog wel leuk en toonbaar uit, maar na een uur of drie bewegen verschijnt de mens in al zijn lelijkheid. Autoritjes en gevlochten terrasstoelen verfraaien dit beeld nog eens extra. Nee, ik zal nooit meer zeuren wanneer de -r- in de maand is.

45 Reacties

Hahahaha, ik spreek je wel weer in septembrrrrrrr. Maar je hebt gelijk. Mensen zijn lelijk, het weer is altijd klote en life in general sucks!

Geplaatst op 8 juni 2006 om 23:31

Met jou valt te praten. ;)

*Poetst haar shotgun op*
Zomer, ik heb er zin in. 8)

Geplaatst op 8 juni 2006 om 23:34

Dit gaat echt te ver.

Geplaatst op 8 juni 2006 om 23:37

Zo heel nu en dan, heel af en toe, kom ik sporadisch mensen tegen die ontdekken wat ik lang geleden heb ontdekt. :)

Op zich leuk die zomer, maar die is in Nederland gewoon al snel te benauwd. Dan is 25 a 30 graden an sich wel lekker, maar dan alleen als je lekker gestrekt kunt relaxen bij het zwembad of iets dergelijks. Om in te werken is het bij zomerse temperaturen zonder airco al snel een hel.

Geplaatst op 8 juni 2006 om 23:40

En dat plaatje van je doet me om de 1 of andere reden denken aan een rollade. :S

Geplaatst op 8 juni 2006 om 23:56

Dat IS een rollade, Rhino. ;) Ow, je bedoelt die link die ik net neerzette? Dat IS OOK een rollade. :P

Geplaatst op 8 juni 2006 om 23:58

Dan hoor ik bij die naieve mensen (sorry als ik je laat walgen;)). Het weer is al zo vaak middelmaat in Nederland, dus mij hoor je niet klagen als het eens lekker warm is. Een hittegolf? Heerlijk! Werken in 32 graden, met slechts een enkel zweetdruppeltje. In T-shirtje, korte broek en sandalen (bah?) naar huis fietsen. Eten, en dan met vrienden (en een fles wijn) naar een oude grindafgraving. Zwemmen en kletsen tot het donker is. Of hier om de hoek van de brug in de rivier springen.
En die minder appetijtelijke mensen? Wat geeft het, ik kijk wel naar de beter gelukte exemplaren. Laat de zomer lang duren. Lekker puh! 8)
Ho, daar maak ik bijna de klassieke fout om je ‘ik’ autobiografisch te zien! ;) Geniet van de zon dus, dat doe ik in La douce France. Salut!:D

Geplaatst op 9 juni 2006 om 09:22
search

Hulde aan Epi! Ik doen er ook aan mee om 1 van die vreselijke mensen te zijn, hoe heter hoe beter ( Duh? :-( ?). Doen mij maar 35 graden, volle zon en al dat gezweet , gepaf en klamme gedoe went ook wel weer.

Ik wordt voornamelijk erg rood, het begint bij de neus en breidt zich uit naar de wangen en kin, om dan de borstkas in te nemen, beetje van de armen en als ik echt me best doe, de onderbenen, schouders in the worst case……

Het is tomatentijd! Joepie!

Geplaatst op 9 juni 2006 om 13:22
twin

hmmm, ik ga nu even lekker zweten in de tuin :-)

Geplaatst op 9 juni 2006 om 14:30
Wenz@work

Ik walg van jullie! ;) :P

Grinnik. ‘s Avonds in de openlucht is de zomer wel weer aantrekkelijk. (Behalve als mensen dan knetterzat worden, dan worden ze weer lelijk.) :P

Geplaatst op 9 juni 2006 om 15:01
twin

hahahaha, oww, s avonds als het donker is schat??? :P

Geplaatst op 9 juni 2006 om 15:07
twin

hmm, vrouwen op het strand die met t-shirt en bikini broekje de zee uit komen lopen en een lekker lijf hebben… erg mooi :D

Geplaatst op 9 juni 2006 om 15:32
joost

Ik leef ook helemaal op als we de 25 graden (in opwaartse richting) passeren. Op de andere 360 dagen hoor je mij echter niet klagen – gun ons nou ook even de lol… Please? ;-)

Geplaatst op 9 juni 2006 om 16:50
Wenz@work

‘s Avonds is alles leuker, Twin. ;)

Joost: nee. Punt einde discussie. :P

Geplaatst op 9 juni 2006 om 17:05
twin

hmmm, dan wil ik wel eens een avond met je doorbrengen wenz! :-)

Geplaatst op 9 juni 2006 om 20:25

Dat is oud nieuws Twin! ;) :P

Geplaatst op 9 juni 2006 om 20:42
twin

hahahahaha, hmmm, das waar.. oke terug naar het onderwerp…
lekker: een mooie bezwete vrouw met sexy kleding die aan het werk is..
lelijk: een lelijk bezwete vrouw met sexy kleding die aan het werk is..
en wat mooi en lelijk is.. tja dat is voor iedereen anders, al lijkt er enigzins een overeenkomst bij een grote groep mensen te bestaan…

Geplaatst op 9 juni 2006 om 20:46

Ghehe, ik ben al warmbloedig zoals je weet, zusje lief, mer nu het zonnetje me verwarmt.. de tijd van lastigheid breekt aan!! Ghaha, vraag mijn collega’s mer, het zonnetje laadt mij NOG verder op, en dan ken je de gevolgen wel.. “ik ben stoer” (;

Geplaatst op 9 juni 2006 om 22:05

Ghahahahaahaha! :D Jij dus weer onhandelbaar voor maanden. Ik maak je dood. :P

Geplaatst op 9 juni 2006 om 22:15
twin

hmmmm, boeiende familie toch :D

Geplaatst op 9 juni 2006 om 22:18

*heeft nu standaard 2 kurkjes op zak voor Wenz’ shotgun*

Geplaatst op 9 juni 2006 om 22:30

*Opent wapenkast en kijkt grijnzend rond*

Geplaatst op 9 juni 2006 om 22:39
twin

oww, ik wil dit wel zien! :)

Geplaatst op 9 juni 2006 om 22:41

In de zomer leef ik ‘s nachts omdat het overdag niet uit te houden is met al die hitte en al die mensen. In de winter word ik compleet depressief van de duisternis. Het is nooit goed. Ik wil een onbewoond eiland in de zomer voor de kust van Noorwegen. ;)

Geplaatst op 10 juni 2006 om 00:38

Noorwegen, Zweden en Finland zijn geweldig. :) En hey: we zijn Nederlanders, natúúrlijk is het nooit goed! :P

Geplaatst op 10 juni 2006 om 07:28

Don: met jou kan ik praten (ga voor de gein eens zoeken of je een stukje land kunt bemachtigen/huren bij het Geirangerfjord, heaven on earth for people like us)!

Het aangenamere zomerse weer, 1 van de vele redenen waarom ik graag naar Scandinavië zou willen emigreren. Desnoods wissel ik de Scandinavische zomers af met de Zuid-Portugese (Algarve) winters. :)

Geplaatst op 10 juni 2006 om 18:43

Zomer, zomer, vandaag is het de hele dag weer zomer, zomer, zomer de tijd om lekker lang te vrijen….

ZO! Eat that M.F. ! ;-) ;-)

Geplaatst op 10 juni 2006 om 20:42

Doe je dat wel wanneer de zon onder is Search? Anders wordt het zo’n zooitje. ;)

Geplaatst op 11 juni 2006 om 00:24

Hhmm… hebben de Arctic Monkeys toch gelijk dat alles veranderd wanneer de zon onder is. :P

Maarre… lekker lang vrijen, prima, dan alleen iemand vinden die zo gek is om het met mij uit te kunnen houden. Zo’n opblaaspop zegt namelijk niet zo veel terug weet je wel… ;)

Geplaatst op 11 juni 2006 om 01:00

Probeer het eens met een radio ernaast dan? ;)

Geplaatst op 11 juni 2006 om 01:19

Slingshot the sun to high noon,
Summer has arrived, tans follow soon,
The birds are dead, at least they pretend to be,
Mirages everywhere along the surface, can you see?
Hot, hotter, daily life reaches the boiling point fast,
People walk together now, paths are crossed, the time is blessed,
So sweat drips, and drops of love..
make me yearn for the biggest star to rise above.

Geplaatst op 11 juni 2006 om 07:19

“Mirages everywhere along the surface, can you see? Hot, hotter, daily life reaches the boiling point fast” -> mooi!

En trouwens ja, die warme opstijgende lucht op het wegdek, ook zoiets surrealistisch.

Geplaatst op 11 juni 2006 om 11:32

Flying rhino, je hebt ze wel tegenwoordig hoor, opbllaaspoppen die woorden kunnen zeggen en geluiden maken, het kost wel wat, maar dan heb je ook wat!

Wenz; nee vrouw, doen ik niet vrouw, ga zowaar in me tentje die in de volle zon staat helemaal los…..alles eruit gutsen ;-)

Geplaatst op 11 juni 2006 om 13:02

Ghehe wel grappig dat je meteen snapte dat ik het daarover had (:

Geplaatst op 11 juni 2006 om 13:02

Haha Search, dan geniet er vooral van. Ver uit mijn buurt. ;) Grinnik.

Live, jah. :)

Geplaatst op 11 juni 2006 om 13:06

Al geprobeerd Wenz, bleek toch ook niet bepaald het gewenste effect te behalen. :( En search, ik denk dat ik toch maar voor de eer pas… ;)

Geplaatst op 11 juni 2006 om 14:10
Niemand

Oh, ik ben het voor driehonderd procent met je eens! Ik houd ook niet van die mensen die ineens kleding aan doen die nauwelijks nog kleding te noemen is.
Het vervelende aan warm weer is: leren gaat moeilijk, en sporten ook: in ieder geval, het is minder fijn hardlopen als het zo benauwd is.

Dat ik nu zeur over fíjn weer, weet ik, maar het is algemeen bekend dat ik áltijd en over álles zeur.

Noorwegen, Zweden (en Finland vast ook, al ben ik daar nooit geweest) zijn inderdaad prachtig, maar dat heeft natuurlijk meer redenen dan dat het er alleen maar niet overvloedig warm is, he! Ik heb het bewijs: ontzettend veel foto’s :)
Oh, ik zou me zo terug willen wanen. Was het maar vorig jaar. :)

Geplaatst op 11 juni 2006 om 14:54
twin

hmmm nu twee dagen hitte.. ben ik mooi.. pfff, ik weet het niet, maar nu een duik in zee zal me zeker een grijns op mijn gezicht bezorgen en das toch altijd mooi :)

Geplaatst op 11 juni 2006 om 18:38

Zwetend, met een handdoek om mijn hoofd geknoopt ter absorbtie van mijn zweetproduktie, kan ik wel beamen dat de hete zomerdagen inderdaad een niet altijd aangename beproeving zijn.
Het is een kwestie van aanpassen, zowel fysiek als in the mind. Het went Wenz! Zelfs de oranje rollades op straat.

Geplaatst op 11 juni 2006 om 22:26

Hahaahahaha. :D

Geplaatst op 11 juni 2006 om 22:27
kronkel

maakt het gezoem van insecten niet alles weer goed dan?
of het geklaag door mensen die het twee weken geleden nog koud hadden en dachten dat alle problemen als sneeuw voor de zon zouden verdwijnen als ie maar eenmaal ging schijnen?
of het achter het raampje zitten in de trein met het raampje dicht omdat een pasagier anders last krijgt van de nekspieren?
het gesjouw met koffers en de drukte in de parken?

volgens mij is dus de zomer het mooiste seizoen van het jaar…op de herfst en lente na dan

Geplaatst op 11 juni 2006 om 23:10

:D
Ja, dat probleem in de trein had ik laatst ook. Heb de vrouw die het raampje demonstratief kwam dichtdoen heel duivels aangekeken. ;)

Geplaatst op 11 juni 2006 om 23:21

Toen meteen het raampje weer opengeknald? >-D

Geplaatst op 12 juni 2006 om 16:09

Nee. Achteraf spijt van gehad, was wel in oorlogsstemming. ;)

Geplaatst op 12 juni 2006 om 17:31

Lullig hæ? Als je tientallen manieren weet te bedenken hoe je iets beter had kunnen doen of zeggen als je achteraf terug kijkt op een bepaalde situatie waar je aanvankelijk van de verbijstering geen raad mee weet?

Geplaatst op 12 juni 2006 om 18:23