* ஐ

Mooi tekentje he? Maar dat volledig terzijde.

Druk dus, nog steeds, met mijn Etsy creaties. Ondertussen ook een tweedehands winkeltje opgezet, je zou gaan denken dat ik tijd teveel heb. Het tegendeel is waar, maar de energie is er in overvloed, en dat zorgt voor efficiënt gevulde dagen*. In gedachten zie ik mezelf jongleren met de nodige ballen. Sommige groot, andere handzamer. Kleding ontwerpen en naaien, online winkel op dreef houden, huishouden, tweedehands winkeltje online vullen, angststoornis knikkerklein houden ondertussen, relatie en part-time dochter niet uit het oog verliezen, tripjes naar het postkantoor, vergeet niet de boodschappen te doen. En terwijl ik een zoom af zit te spelden, een vloer dweil, een foto bewerk – draait de gedachtenmolen flink door. Niet alleen de praktische niet-vergeten-nog-te-doen dingen, maar evengoed de zielenroerselen, het zelf-therapeutje-spelen, het wat-wil-ik-met-mijn-leven, het leven in al zijn facetten kortom.

En tussen al die bedrijven door even heerlijk mijn rss-feed doorpluizen, en zelf ook nog online shoppen natuurlijk – de economische kringloop draaiende houden weet u wel – naar een nieuwe tas bijvoorbeeld, of het zoveelste tunneltje voor in mijn opgerekte oorgaatjes. Mijn postbode draait overuren met mijn pakketjes, kan mijn gegevens ondertussen dromen. (Wel handig, zelfs een pakje zonder huisnummer of achternaam komt goed aan.)

Allemaal prima natuurlijk, maar dan moet het niet opeens volop zomer worden. Dat vind ik dan weer zo flauw. Moet ik opeens gaan kiezen. In de tuin met een boek (en een blije kat omdat ik mee naar buiten kom)? Of toch nog maar een creatie naaien, een stapel dvd’s fotograferen, de badkamer poetsen?

Nee, dacht ik daarjuist, toen ik even in de tuin met een balletje aan het gooien was (mijn kat is een soort hond, rent er doldwaas achteraan en duikelt het ding op uit de struiken) ik ga een logje schrijven. Zodat mijn virtuele vrienden ook nog enig idee hebben hoe het leven van Wenz loopt.

Kwijlt u dan nu even mee over mijn nieuwe tas? Virtueel welteverstaan.
Oeh, leuke tas zeg, Wenz! Ja he! Lekker ruim! En zo’n soort dokterstas-model, lang moeten zoeken! En nu helemaal van mij! Mijn spullen erin! Mijn houten punkertje eraan! Mij mij mijn!

woei

* Soms laat ik wel een steekje vallen hoor. Mijn pinpas in de automaat laten zitten, bijvoorbeeld. Alweer. En dan dus langs de bank de ochtend erna. Alweer. Om de pas op te halen. (Lees: de medewerker moet achter de schermen het ding uit de automaat gaan vissen.) Alweer. En dan langs mijn eigen bank op de fiets. Alweer. Om de automatische blokkade op te heffen. Alweer. Ahum.

17 Reacties

ஐ – oh mooi. :D

Geplaatst op 23 juni 2010 om 15:53

Ja,um. Nou, voor een tas vind ik ‘m wel OK.

Hoe kan je nou je pasje in de automaat laten zitten? Dat ding piept als een bezetene als je ‘m d’r weer uit moet halen! Ik wist zelfs niet beter of je geld kwam pas nadat je je pasje terug had gepakt!

Gaaf dat je van die oortunnels hebt! Hoe groot is de opening al?

Geplaatst op 24 juni 2010 om 01:53

Ha Wolf, in Nederland werken de pinautomaten inderdaad zo! Maar hier in België net even anders. De automaat waar ik altijd ga geeft eerst je geld, daarna komt er in beeld te staan: wilt u een bon of uw kaart terug, en moet je op ‘kaart terug’ klikken, en dan komt hij er pas uit. Wanneer je nu verstrooid bent en druk loopt te praten, dan pak je je geld en loop je dus de deur uit, terwijl de automaat nog doodstil staat te vragen om bon of kaart terug. Vandaar. :)

Mijn oren zijn nu ruim een halve cm opgerekt. Ik wil ze niet te groot, het gat, maar een beetje doorkijkmogelijkheid vind ik wel leuk. :D

Geplaatst op 24 juni 2010 om 07:34

Gave tas !! Zal ik toch ook maar eens virtueel gaan zoeken, ipv. elke lederwaren winkel waar ik nog niet ben geweest ondersteboven te keren naar iets yellow’ish..
En ach, ik stond vorige week bij een automaat die het pasje van mijn voorgangster inslikte en niet meer terug gaf. En het lag toch echt niet aan haar 3x verkeerd toesten van de pin. Dus ik voor de veiligheid naar een andere automaat. Toen ik een paar minuten later langs de eerste automaat kwam, stond er weer iemand vertwijfeld naar het scherm te staren. Ook hij was zijn pasje kwijt. De bankautomaten-terreur rukt op !

Geplaatst op 24 juni 2010 om 19:27

W-W-W-W-WauW!

Geplaatst op 26 juni 2010 om 22:53

Wenz… help mij please! Waar heb je die leuke tas gekocht?! Ik kan nergens zulke leuke tassen vinden, alleen maar zakdoek maatjes..
Mag ik van jou de website? * knippert smekend met ogen en kijkt op haar allerliefst*

Geplaatst op 27 juni 2010 om 14:38

Dokter Wenz. :) Coole tas en houten punkie maakt hem nog cooler.
Tof dat je het zo leuk drukt hebt joh.
Heb je dat tweedehandswinkeltje online? Of in het echie? Zou ik toch ook graag willen weet je. Zo’n heerlijk rommelwinkeltje met van alles en nog wat en lekker de hele dag ouwe zooi opknappen tot het mooi en/of schattig is zodat een ander het toch weer zou willen hebben. Ultieme recycling. Zo moet dat toch.

Geplaatst op 27 juni 2010 om 14:48

Oh, en wat is dat tekentje nou?

Geplaatst op 27 juni 2010 om 14:48

tweedehands winkeltje online vullen

oh
oke
laat maar
:)

het is de hitte, neem me niet kwalijk, ik lees niet goed

Geplaatst op 27 juni 2010 om 14:51

Prachtige tas! En ik zou zeggen: geniet van de zomer! Het zal gauw genoeg weer regenen! Ga jij op reis?

Geplaatst op 27 juni 2010 om 15:51

Yellow, ik heb je gemaild!

Carol, online dus inderdaad. Hiernaast in de zijbalk onder mijn Etsylink staat nu ook mijn MooiMeegenomen link. :)

En dat tekentje, geen idee. Misschien is het wel het teken voor schoensmeer, of godslastering, of rotzak, ik heb echt geen idee. Maar het is een mooi tekentje. :P

Ha Elise, die regen zal inderdaad zeker weer komen. Al lijkt het er zowaar op dat we een warme, droge week tegemoet gaan.

Reizen, nee. Hoogstens ergens een hutje in het bos voor een paar dagen, maar verder braaf thuis dit jaar. :) Gelukkig heb ik een RSS feed waar jouw avonturen in verschijnen, dan kan ik nog een beetje virtueel meereizen. ;)

Geplaatst op 27 juni 2010 om 17:30
Dannty

mijn kat is een soort hond?? Ik vind hem leuk;-)

Geplaatst op 27 juni 2010 om 22:28

Wat een spontane, onrustige ziel heb jij toch! En wat een plezier om dat allemaal van dichtbij te mogen meemaken! Het lijkt wel of je een beetje woont in je blog, en ik je af en toe eens mag komen opzoeken… Mooie tas trouwens Wenz

Geplaatst op 29 juni 2010 om 09:30

Ha Rino, ik heb van die onrustige buien waarin ik ‘iets wil omgooien’. Of dat nu de kamerinrichting is, of mijn routine, of meteen het hele leven, dat hangt van de stemming af. Maar buiten die buien sta ik bekend om mijn stugheid, geroutineerdheid, alles moet op een bepaalde manier, op een bepaalde volgorde, zoals het altijd gaat… haha. Misschien dat die ziel dáárom juist af en toe uit de band wil springen. :)

Geplaatst op 29 juni 2010 om 15:33

Haha Dannty, ja, precies zoals ‘onze humor een soort stupiditeit is’. ;) :P Ach, als iemand er de lol maar van inziet, toch? :)

Geplaatst op 29 juni 2010 om 15:34

Je pasje in de pinautomaat laten zitten is minder erg dan je eigen pincode keer op keer fout intoetsen. Vooral als je zelf je pincode hebt mogen kiezen…

Geplaatst op 30 juni 2010 om 08:37

Hahahahaha vooral dat zelf uitkiezen maakt het inderdaad een.. euhmmm… opmerkelijke actie, Olief! :P

Geplaatst op 30 juni 2010 om 08:54