*Kippengaas + bouwlamp = WireWenz

Dan haal je je dus weer eens iets in je hoofd. En dan dénk je dat het wel kan lukken. En dan schuim je de kelder af op zoek naar benodigdheden.

Knalgeel schreeuwerig statief van een stel bouwlampen? Heb ik.
Meters ijzerdraad en tangen in alle soorten en maten? Heb ik.
Spuitbus matgrijze verf? Jazeker.
Een lichaam? Toevallig wel!
Een rol kippengaas? Nope, alleen groen stug gaas, dus even naar de bouwmarkt.
Creatieve bui en zin om je pijngrens te verleggen? Eén van de twee toch zeker…

En dan maak je dus van dit…
before

… met behulp van schuurpapier, verf, en vervolgens je eigen lijf als startpunt en het nodige gereedschap – en natuurlijk uren geduld – het volgende!

mannequin01

Details zegt u? Klik maar:

mannequin02

mannequin03

Alleen een beetje jammer dat ik komende week, met het blote-armen-weer in aantocht, moet uitleggen wat ik zoal in mijn vrije tijd doe…

catfight

Ziedaar: een WireWenz! Een draadmens. Vooruit, een draadtorso met een artistieke nek. Hij is nog niet helemaal af, de puntjes moeten nog op de spreekwoordelijke i. Maar toch. Dat u niet denkt, die Wenz, die zit maar de hele dag achter haar naaimachine. Want dat is dus niet zo. Ik doe ook nog stoere mannelijke klussen hoor. Puh.

15 Reacties

Mooi, heeft iets van een malienkolder. Maar je hebt een illustere voorgangster, wist je dat? Ik neem aan van niet want het is schat ik een jaar of 30 – 35 geleden. Jasperina de jong stak toen de draak met de haute couture door in een van haar shows te komen met Hét Nieuwe Revolutionaire Matriaal dat het in de mode helemaal ging maken: kippengaas!
Ik weet niet of ze toen ook onder de krassen zat.

Geplaatst op 2 juni 2010 om 11:54

Hè Argh, ik zit hier te googlen maar kan niets over die bewuste show vinden. :( Mocht je het goede sleutelwoord weten, laat het vooral horen! Klinkt veelbelovend namelijk.

Al is mijn versie niet bedoeld om te dragen, maar juist om zélf kleren te dragen. Als ik hem nog mooi afgewerkt krijg, ga ik mijn creaties erop showen. :)

Geplaatst op 2 juni 2010 om 13:16

Maar waar dienden die bouwlampen dan voor??

Geplaatst op 2 juni 2010 om 16:29

Ik heb het statief van die bouwlampen gebruikt, Laurent. En die dingen hadden we, omdat we allerlei verbouwingen in huis hebben gehad. :) Maar best handig, kan ze ook als extra belichting gebruiken bij het maken van foto’s!

Geplaatst op 2 juni 2010 om 17:40

Whahaaaaaaaaaa dat is GAAF!!!!

Geplaatst op 3 juni 2010 om 02:16

Gaaf? Nee gaas! ;) Hihi. Thanks Wolf, ik ben er zelf ook wel over te spreken hoe het uitpakte.

Geplaatst op 3 juni 2010 om 05:49

Ha, dat is een goed idee! Kan ik haar lenen om als model te gebruiken, alleen dan om te schilderen?

Geplaatst op 3 juni 2010 om 11:45

Haha Fride, ik weet niet of ze graag met de trein reist… ;)

Geplaatst op 3 juni 2010 om 12:09

“Ik doe ook nog stoere mannelijke klussen hoor. Puh.” …… Geweldig!

Geplaatst op 3 juni 2010 om 14:08

Maar waarom nou zulke gehavende armen en handen als dat dinges helemaal geen handen en armen heeft?
En ga je er nu een klimop of iets dergelijks in of op of overheen laten groeien?

Geplaatst op 3 juni 2010 om 20:52

Carol, dat frame maakte ik door het gaas om mezelf te wikkelen en dan – in vorm houdend – er weer af te pellen. maar dat levert dus al een hoop krassen op. Vervolgens ging ik buigen en vormen en rijgen met ijzerdraad en moest ik van bovenaf en van onderaf met mijn armen erin om dat ijzerdraad te ‘vlechten’ en toen begon het bloed te vloeien. ;)

Klimop, dat is wel een goed idee! En dan in je tuin laten overwoekeren! Maar voorlopig ga ik er eerst kleding mee fotograferen.

Geplaatst op 3 juni 2010 om 22:13

Kleding, en dan een overwoekerde wenz. Wauwzers. :)

Geplaatst op 4 juni 2010 om 02:30

Tuurlijk doe jij ook mannenklussen…

ik had niets anders verwacht.

Geplaatst op 5 juni 2010 om 14:43

De max!!!:-)

Geplaatst op 6 juni 2010 om 17:34

Bloed, zweet en tranen en stoere krassen. En natuurlijk een gaasWenz als eindresultaat, zou ik bijna vergeten. Hopelijk heb je geen betuttelende en overbezorgde omgevingstypes die automutilatie menen te herkennen :)

Geplaatst op 8 juli 2010 om 22:20