*Simpel

“Doe het dan gewoon heel zachtjes?”
Ze kijkt naar de vloer en laat haar schouders hangen. Even twijfelt hij, ze is zo aandoenlijk. “Nee, dat kan echt niet. Ik heb het beloofd, daar houd ik me aan.” Hij wil dat ze weggaat, haar mond houdt. “Maar wat maakt dat nou uit? Niemand weet toch dat ik het weet, dan?” Hij denkt even na, dat klinkt best logisch. Maar nee, toch klopt het niet: hij weet dat zij het weet, zij weet dat zij het weet, en daarmee is zijn belofte gebroken. “Daar gaat het niet om, dat snap je toch wel…”

Ze pruilt een beetje nu, plukt aan haar nagelriem. Ondertussen dreunen de bassen door, iedereen om hen heen probeert over de muziek heen te schreeuwen. Zijn biertje staat op de bar te verschralen, hij hoort hoe zijn vrienden al afstoten. “Laat het nou zitten, we hebben het er straks wel over, ok?” Hij draait zijn hoofd al richting pooltafel. “Ja maar, waarom sluit je me zo buiten? Dat doe ik bij jou toch ook niet?” Ze legt haar hand in zijn zij, aait zijn buik een beetje.

“Liefje, dat slaat echt nergens op. We hebben het er nog wel over, ik ben al bijna aan de beurt…” probeert hij maar weer. Ik grinnik achter mijn biertje. Nu begint het pas, maar dat weet hij klaarblijkelijk nog niet. Ze gaat er eens goed voor zitten nu, wipt met haar voet. “Ja maahaar. Ik kan toch gewoon doen alsof ik van niets weeheet? Kijk, als ik iets had gehoord dat jij niet wist, en jij zou er naar vragen, dan zou ik het jou ook zeggen. Ik vind jou namelijk heel belangrijk…” Ik spuug mijn drankje bijna terug in het glas. De eerste troef is uitgespeeld.

Hij redt zich nog aardig, stel ik vast. “Dat heeft er niets mee te maken! Jij bent ook heel belangrijk voor mij, maar dat staat hier helemaal los van, begrijp dat nou.” Ai, het foute antwoord. “Maar als ik écht belangrijk was, zou je nu niet zo moeilijk doen, en ook niet de hele tijd weg willen lopen van me. Ik zie je wel naar de pooltafel kijken hoor, zeg het maar gewoon als ik saai ben.” Ze kijkt gekrenkt weg van hem. Ze is er goed in, dat moet haar meegegeven worden. In gedachten moedig ik hem maar vast aan.

Je ziet de ontreddering in zijn ogen, hij is het meer dan zat maar weet, net als ik en haar, dat hij nu niet weg kan lopen. “Je bent niet saai. Je bent de leukste vrouw op aarde, en ik hou van je. Maar ik kan het echt niet vertellen, ik heb het hem beloofd. Til er nu niet zo zwaar aan, en maak er alsnog een gezellige avond van!” Even is haar blik leeg, dan hervindt ze zichzelf weer. “Als je het nu gewoon even zegt, dan kun jij fijn gaan poolen en maken we er weer een gezellige avond van.” Ik grinnik nu hardop, ze is nog erger dan ik dacht.

“Houd nu gewoon je mond, zeg! Wat kun jij moeilijk doen, ik wil alleen maar even poolen. Morgen moet ik weer werken, bestel gewoon nog eens en kom meedoen met de rest!” Hij draait zich nu echt om en wil weglopen. Ze grijpt zijn arm, springt van de kruk. “Ja maar hoe weet ik nu dat het niet over mij ging, en dat je vrienden mij achter mijn rug om belachelijk maken en ik daar dan doodleuk bij ga staan? Nou?” Hij spert zijn ogen open, ik zie dat hij niet kan geloven dat ze dit zojuist zei. “Schatje, je weet toch dat ik onzeker ben!” bijt ze hem nog toe.

“Het ging helemaal niet over jou, vertrouw me nou gewoon. Hoe kom je daar toch bij, mijn vrienden vinden je hartstikke leuk! Dus kom nu gewoon mee, voor je alweer naar huis gaat.” Ik blijf doodstil zitten na zijn laatste woorden, en hoop dat zij ze niet gehoord heeft. Helaas, daar barst ze alweer los: “Oh dus dáár gaat het om? Je vindt dat ik altijd te vroeg naar huis wil? Dus je vindt me wel saai! Dan zullen je vrienden ook wel over me kletsen, lieg je daar vast ook over!” Ik doe een schietgebedje voor hem.

Nu is hij de draad helemaal kwijt en is zijn geduld meer dan op. “Je bent zo hopeloos hè! Dit is nu precies waarom ik je niet graag meeneem naar mijn vrienden! Het is altijd wat met jou, ik ben het meer dan beu. Er was helemaal niets aan de hand! Als je weer normaal kunt doen weet je me te vinden.” Hij beent weg, haar naast de kruk achterlatend. Ze kijkt even om zich heen en schreeuwt hem dan nog na. “Het kan ook nooit eens gewoon gezellig zijn met jou hè!” Hij reageert niet, pakt een keu en voegt zich bij zijn vrienden. Ze gooit haar haar naar achter en komt weer naast mij op de kruk zitten. “Mannen. Snap jij ze?!”
Ik barst in lachen uit.

18 Reacties

Arme, arme jongen :P

Geplaatst op 25 mei 2006 om 20:23

En ik dan? Ik moest het aanhoren! ;)

Geplaatst op 25 mei 2006 om 20:29

Maar jij kon er tenminste om lachen. Mannen zijn inderdaad wel eens moeilijk te snappen, vinden vooral vrouwen. En de ‘hij’ zal wel niets van vrouwen snappen (ik soms ook niet).
Mooi resultaat van een avondje kroegen.:)

Geplaatst op 25 mei 2006 om 21:03

Eep, die laatste opmerking van haar was vooral volkomen misplaatst bedoeld. :) Het is hier juist de vrouw die niet te snappen valt, en dit vooral lekker negeert en omdraait… valt me tegen dat de point je volledig ontgaat. ;)

Geplaatst op 25 mei 2006 om 21:05

Grmf, zag ik ook wel, maar ik draaide het als literaire truc juist nogmaals om. ;)

Geplaatst op 25 mei 2006 om 21:47

Niet te snel loghoppen, dan lees je alles half, daar heb je niks aan. :) Ownee, ik bedoel, wat een goede truc zeg! :P

Geplaatst op 25 mei 2006 om 21:52

hahahahaha :P zijn jullie allemaal zo? :P

Geplaatst op 25 mei 2006 om 22:38

Hee zeg! Ik lachte haar uit, ik ben heeeeeeeeel anders. 8) Grinnik.

Geplaatst op 26 mei 2006 om 07:28

(Dat zeggen ze allemaal Wouwter. Niks van geloven ;) )

Geplaatst op 26 mei 2006 om 07:38
Niemand

Natuurlijk zijn ‘we’ niet allemaal zo! :P Oh mijn almachtige wie dan ook, Wenz, dit heb je héél komisch omschreven. :)

Geplaatst op 26 mei 2006 om 09:40

Ik heb een hekel aan reclame, maar die van die mannenburger een tijdje terug, vond ik wel heel goed.
“O, dus jij vind mij dik!”

Geplaatst op 26 mei 2006 om 11:26

‘Dit wordt weer een gezellig weekend.’ :’)

Geplaatst op 26 mei 2006 om 15:42

Hahahaha. :D

Geplaatst op 26 mei 2006 om 19:14

Had je pen en papier bij je of zo? ;-)

Geplaatst op 26 mei 2006 om 20:29

Heb je nog gekeken of hij daarna nog 1 bal er in heeft gekregen? Volgens mij heeft ze heel adekwaat zijn potje poolen om zeep geholpen.
Vrouwen zijn the root of all evil! Haha.

Geplaatst op 26 mei 2006 om 21:13

Grinnik, hij probeerde zo nonchalant luchtig mogelijk in zijn vriendenkring op te gaan. Met de nadruk op probeerde. :) Arme gozer had geen avond meer. Vrouwen zijn helaas ook the root, Yo, en daar zit het probleem. ;)

Geplaatst op 26 mei 2006 om 21:16

Ik had het niet over problemen.

Geplaatst op 28 mei 2006 om 22:48

Nee, jij had het vooral over sterven, lately. ;) Dramaqueen! :P

Geplaatst op 28 mei 2006 om 22:50