*Van voor naar achter, van links…

I’m on a mission. En dus zal ik de komende tijd nogal druk zijn. En ik had een heel plan uitgestippeld, in gedachten. Goed bezig die Wenz, hoor ik u al zeggen. En dat is dus ook zo. In gedachten. Want natuurlijk werd ik zondagochtend wakker met een fijne griep. En sleur ik me nu met behulp van de nodige zakjes ibuprofen door de dag heen. En heb ik gelukkig de tegenwoordigheid van geest om te beseffen dat wanneer ik nu ingewikkelde naaiprojecten start, er stomme fouten gemaakt gaan worden. Dingen verkeerd om* aan elkaar naaien enzo. Niet doen dus, al jeukt het wel.

De dingen allemaal al op patroon knippen, dat kan dan wel weer, heb ik besloten. En tot nu toe gaat dat inderdaad nog zonder fouten. Maar het begint aardig op te stapelen nu. En dat gaat recht evenredig aan het jeukgehalte. Dus het zou zomaar kunnen dat ik toch eigenwijs ga naaien. Of misschien kruip ik gewoon in bed. Blad-aan-de-boom-syndroom.

Hoe dan ook: mijn Etsy-winkel gaat volkomen revamped worden, zoals dat zo mooi heet. Komt er eigenlijk op neer dat ik hem zo goed als helemaal opnieuw uit de grond ga stampen. Nieuwe weg inslaan, lekker gevoel. En dus wil ik zo snel mogelijk mijn nieuwe stock opbouwen. Ik heb mezelf een maand gegeven, maar stiekem zou ik graag 1 juni de hele boel live zetten. (Handig hè, een winkel op een Engelstalige site hebben, ga je spontaan allemaal Engelse termen erdoorheen gooien. Vergeef mij.) Maar dat is denk ik niet zo realistisch. *Ahum* Hoe dan ook, ik ga in ieder geval een poging wagen een heel eind te komen in 4 weken. Als ik één project per dag af zou kunnen krijgen (rekening houdend met de rest van mijn leven dat natuurlijk gewoon door moet draaien), zouden er toch zo’n 25 creaties op gezet moeten kunnen worden (gaan lopen doen maken springen – om nog maar wat werkwoorden te noemen) over een maand. En dan gewoon doorploeteren tot ik weer over de vijftig stuks zit.

Dus. Het zou zomaar kunnen dat ik enigszins afwezig zal zijn in logland de komende tijd. Het zou ook zomaar kunnen dat ik geen naaimachine meer kan zien over een aantal weken. Maar dat risico zit er nu eenmaal in. Het zou ook kunnen dat mijn rug het niet eens is met mijn voorgenomen naaitempo, en ik dus binnenkort een vat geduld open zal moeten trekken. Maar dat vat, dat is bij mij altijd meer een vaatje. En dan ook nog bijna leeg, op een klein bodempje na. Mijn geest heeft de neiging dat op te lossen door er algehele desinteresse tegenaan te gooien. En dan komt er dus niets meer van. En dat wil ik dus niet.

Mja. laten we het erop houden dat ik maar gewoon geniet van de rush die ik nu voel. En dan flink hopen dat ik het voor elkaar krijg alvorens mijn hersenen stomme spelletjes met me gaan spelen.

Zullen we in ieder geval nu al afspreken dat u mij niet aan de schandpaal nagelt mocht dit hele project in de soep lopen en nooit het daglicht zien? Dit om de druk enigszins van de ketel te halen. (Ach, zegt u, mij kan het aan mijn derrière roesten wat jij met je leven doet, Wenz. Al steek je het waar de zon nooit schijnt, ik lig er niet wakker van. – Mooi! Laat mij maar aanklungelen hier, met mijn overpeinzingen en plannen en angsten.)

Maar dus. Die griep moet weg, die creatieve impuls moet blijven, en het plan moet lukken. Daar komt het op neer. (Ik spreek het maar even uit, voor het geval er een fee-van-het-internet bestaat die wensen in vervulling doet gaan.) En nu hup, weer aan de slag!

*In Zuid-Limburg is het dus in sommige kringen normaal om bij kleding niet over ‘verkeerd om’ maar over ‘van links’ te spreken. “Je hebt je trui van links aan, haha!” Volkomen normaal daar. (De uitdrukking, niet dat je je trui binnenstebuiten draagt.) Was me eigenlijk nooit opgevallen, totdat eh, het me opviel. Dus. Dat het raar is, om dat zo te beschrijven. Ik heb het afgeleerd, en zeg netjes ‘binnenstebuiten’ of ‘verkeerd om’ tegenwoordig. Maar laatst belde ik even met mijn oma en sprak zij dus doodleuk over ‘van links’ en vond ik dat eigenlijk heel charmant klinken. Dus misschien ga ik het gewoon weer invoeren, hoe volkomen onbegrijpelijk het ook klinkt voor de rest van de wereld. Lang leve nostalgie en saamhorigheid, of zoiets dergelijks.

12 Reacties

verplichte creativiteit, dat is moeilijk! Ik wens je wel veel succes met je project en hoop dat je het in goede banen kan leiden en open blijft staan voor dat beetje nieuw.

Geplaatst op 18 mei 2010 om 16:15

Niks mis met links. Toch? ;)

Geplaatst op 19 mei 2010 om 08:24

“Mja. laten we het erop houden dat ik maar gewoon geniet van de rush die ik nu voel. En dan flink hopen dat ik het voor elkaar krijg alvorens mijn hersenen stomme spelletjes met me gaan spelen.” Houd die gedachte maar vast Wenz – en wat een prachtige ‘dingen’ heb je op Etsy.
Beterschap!!

Geplaatst op 19 mei 2010 om 11:44
vlaamse gaai

………….he Nederlandse dame…ik lees heel wat franse woordjes in jouw taal…Simpele vlaamse vaststellling!
Succes en charmant genezen ook…

Geplaatst op 19 mei 2010 om 12:53

hey wenz.
daar was je weer ,
zomaar weer gevonden ineens, plop.
opruimen van je favorieten helpt ook zie je wel, dus je winkel..
dat komt hélemaal goed:-)

Geplaatst op 19 mei 2010 om 16:52

Klaproos! Wat een mooi hart heb jij. :) Ja, die winkel, die wordt ook flink opgeruimd binnenkort. :)

Vlaamse gaai, ik denk dat ik onderhand een mooie mengelmoes van Vlaams, Nederlands, Zuid-Limburgs en Engels spreek, haha. :D

Dankjewel Marius! Gisteren dacht ik miraculeus genezen te zijn, vandaag zitten dan weer al mijn voorhoofdsholten dicht en loop ik weer met een duffe kop rond. Zucht. :)

Hahahaha Olief, nee, met links is helemaal niks mis! :D

Fride, het is niet echt verplicht, niet meer dan jouw expositie dat is. Goed, je hebt een doel voor ogen, op creatief vlak, maar verplicht zou ik het niet noemen. En ja, dat beetje nieuw, dat mag er lekker doorheen blijven sijpelen. Dat gaat tot nu toe voortvarend. :)

Geplaatst op 19 mei 2010 om 22:10

Goed bezig, Wenz!

Two thumbs up…

(hopende dat jouw gezondheid meewerkt)

Geplaatst op 20 mei 2010 om 13:06

Hey Wenz ik moet lachen om zoveel herkenbaarheid! Primo, ik ben ook al de hele week geveld door iets griepachtigs, en alhoewel ik het zalig vind om thuis te zijn, ik haaaaat ziek zijn!
Secundo, mijn liefje noemt mij ‘mevrouwtje ongeduld’. Als iets niet meteen lukt, doet mijn brein ook graag alsof het hem (mij) geen moer kan schelen. Enfin, gelukkig heeft dat brein van mij ook wel wat doorzettingsvermogen, en ik vermoed het jouwe ook:-).
Ik zie dat dus wel goedkomen met dat creatieve idee van jou. Ik ben hoe dan ook ontzettend benieuwd!!!In the meantime, enjoy the rush! En ga met naaimachine en al in het zonnetje zitten, dan zie je beter:-).

Geplaatst op 20 mei 2010 om 14:16

Dag Wenz, je hebt al die vreemde gedachtenkronkels van je daar weer mooi samengebald tot een pittig & fijn stukje! Van links, dat had ik nog nooit gehoord, is blijkbaar niet gebruikelijk in ons dialect. Maar wel al ruim een week geveld door griep, waardoor ik me heel goed kan inleven in je gedachtengang… Succes met je onderneming & beterschap!

Geplaatst op 20 mei 2010 om 14:28

Haha Erwin, die duimen van mij zitten al vol speldenprikken van het harde werken, dus de jouwe kan ik goed gebruiken. ;)

Ha! Nog meer grieplijders, dat verzacht de pijn. ;)

Enne, mevrouwtje ongeduld, hahaha, mooi dat onze tactiek hetzelfde blijkt. Niet handig, maar wél grappig. :P Dat doorzetingsvermogen, dat hoop ik inderdaad ook te hebben! En ik wil best in mijn tuin gaan naaien, maar ik weet niet of de buren dan niet gek zouden worden van de herrie, haha.

Rino, dat ‘van links’ komt uit Nederlands Zuid-Limburg, mijn geboortestreek, geen idee of dat ook over de grens in België geuit wordt. Waarschijnlijk niet. :)

Thanks en jullie ook beterschap, dat we snel van de zon mogen genieten!

Geplaatst op 20 mei 2010 om 17:07

Ja, dat ken ik wel, wat erin zit moet eruit, creativiteit laat zich niet remmen, of je moet echt compleet van de wereld zijn. Maar dat hoop ik toch niet. We zullen je nergens aan houden, maar we gaan natuurlijk wel in spanning zitten afwachten..

Geplaatst op 21 mei 2010 om 17:09

Ah.
Oh.
Hmm.
Nou ja, als je maar niet te lang afwezig gaat zijn hoor Wenz. :)
Succes met alles en beterschap uiteraard.

Geplaatst op 22 mei 2010 om 03:01