*Fris

Ik had een extra slof sigaretten gekocht. Mijn afspraken verzet. Alle hoofdpijnstillers binnen handbereik gelegd. Ik had het al zo vaak moeten doen, ik wist nu wel dat ik me moest voorbereiden. De afgelopen weken alles al veilig opgeborgen, iedere dag om me heen kijkend of ik niets belangrijks over het hoofd zag. Een thermoskan thee stond standaard klaar iedere avond, een dikke trui lag al te wachten op de gure tijden die komen zouden. Een beetje eng was het wel, iedereen probeerde me bang te maken, en ik kon niets anders dan lijdzaam afwachten. Tussendoor stak ik mijn hoofd al wel om wat deurtjes, keek mijn ogen uit. Her en der werd paniek gezaaid, mensen struikelden over elkaar, trapten tegen het meubilair.Af en toe schrok ik, de rillingen liepen over mijn rug. Soms moest ik tussen het puin door kruipen, met grote ogen achter me kijkend als ik weer snel vertrok.Thuis aangekomen keek ik, op voorhand weemoedig, om me heen. Ik onderdrukte een snik, probeerde mijn bibberende handen stil te houden. Nachtenlang ging ik onrustig slapen, werd zwetend wakker. Had ik nu alweer een verkeerde beslissing genomen in mijn leven? Op een ochtend was het genoeg. Ik onderwierp mezelf aan een strenge keuring: wat waren de feiten? Wat waren de eventuele consequenties? Hoe realistisch waren mijn nachtmerries?Ik kreeg een sleutel van de achterdeur van een medebewoner. Snel kroop ik de achterafsteegjes in, absorbeerde alles wat ik zag, probeerde me een beeld te vormen. Dus dit zou het worden? Ik gaf de sleutel weer netjes af, verplaatste me naar het werkveld van een andere medebewoner en zag dat hij het puin relatief snel geruimd kreeg. Ik ademde diep in, nam nog een sigaret. Wat was dit nou? Ik vond het mooi worden. Ja, als ik eerlijk was, zag het er allemaal fris en opgeruimd uit. Ik grinnikte even, en stelde mezelf voor vannacht eens rustig te gaan slapen.

Toen gebeurde het onvermijdelijke: ik kwam thuis na een dag hard werken, en zag dat de sleutel niet meer paste. Binnen in mij sprong iets op en neer, ik hoopte maar dat ik alle dozen duidelijk gelabeld had, niets vergeten was. Ik liep langs de balie om mijn sleutel te wisselen, ging toen rustig voor mijn deur staan. Een diepe zucht, en hup, die sleutel in het slot. Door een kiertje keek ik naar binnen. Voorzichtig, ik wilde geen brokstukken op mijn hoofd krijgen. Het was schoon hier, veel licht, geen paniek. Ik ging er eens goed voor zitten, sigaret in de ene hand, muis in de andere.

Na wat rondneuzen stelde ik een plan op. Al mijn vooraf opgedane kennis ordende ik, mijn eisen en doelen legde ik ernaast. Aan de slag nu. Ik opende de ene deur na de andere, bekeek alle kamers, verzette wat spullen. Hier en daar een likje verf, een muurtje hier, een raampje daar. Voor ik het wist zat ik vrolijk te klikken en te plakken, knippen en tikken. Af en toe ging ik vanaf de overkant naar het resultaat kijken. Na een uurtje of twee waren de meeste dozen uitgepakt, alles ingeruimd en mijn nieuwe omgeving begon al thuistrekjes te vertonen.

Ik sloeg mijn armen tevreden over elkaar en leunde tegen de muur. Een grote glimlach brak door: ja hoor, ook ik ben verhuisd. Kom binnen en neem plaats, praat mee en denk mee. Geniet van de frisse geur, voor je het weet is het weer volgerookt hier. Maar voor nu: wat is pas verhuisd zijn toch leuk!

31 Reacties

Ik kom graag nog eens langs. Mooie foto heb je ook opgehangen!

Geplaatst op 24 mei 2006 om 09:41

Ja, dat is mijn nieuwe uitzicht, vanaf hier gezien. :)

Geplaatst op 24 mei 2006 om 09:58


test!

Geplaatst op 24 mei 2006 om 10:12

Juj! Linken is mogelijk in de reacties op mijn site!
Zo: < a href="http://www.linknaardepagina" >
tekstdiejeklikbaarwilmaken< /a > (Maar dan zonder spaties uiteraard.)

Geplaatst op 24 mei 2006 om 10:17

Je verfje is mooi, je behangetje is schitterend. En de inrichting gaat ook goed komen, daar ben ik van overtuigd.
Nu ik nog….

Geplaatst op 24 mei 2006 om 10:25
joost

Heb je al eens van een afstandje naar je tekst gekeken? Ver genoeg om het nét niet meer te kunnen lezen… Je ziet dat een min of meer egaal grijs vlak, ontsierd door allemaal zwarte vlekjes. Dat zijn de plekken waar een d en een klinker achter elkaar staan. Te dicht achter elkaar! Aan mijn ogen doet het pijn…

Geplaatst op 24 mei 2006 om 11:46
Don

Mooi met drie kolommmen. De zijkolommen worden dan mooi smal. Bij mij wil dat helaas niet werken. Mijn weblog wordt anderhalf keer zo breed als het probeer. Waarom dat zo is, kan ik niet ontdekken.

Geplaatst op 24 mei 2006 om 11:51

Laat maar. Heb ik al die tijd vergeefs gezocht naar een mogelijkheid om de kolommen aan te passen, zit die er gewoon. Steeds over het hoofd gezien.

Geplaatst op 24 mei 2006 om 12:49

Ja…een verhuizing :) erg mooi en duidelijk :)

maar die foto’s, dat is je uitzicht? is dat water wat ik daar op de foto zie? *indien ja…jaloers :) *

Geplaatst op 24 mei 2006 om 13:20

Rianne: komt goed, ook met jouw log. :D
Joost: dit vind ik het rustigste lettertype dat erbij zit, en wat het meest hierbij past. De letters op zich kan ik helaas niet voor je aanpassen. Ermee leven is de optie die overblijft. ;)
Don: ja precies, pixels verkleinen. :) Het is wennen en zoeken, maar uiteindelijk kun je er toch stiekem een hoop mee.
Gobboe: dit is mijn virtueel uitzicht. ;)

Geplaatst op 24 mei 2006 om 19:14

“De mens lijdt het meest aan het lijden dat hij vreest”, haha, de oude tegeltjesspreuk was weer eens waar. Maar fijn dat je je hier op je plek voelt Wenz.

Geplaatst op 24 mei 2006 om 19:49

Ziet er goed uit. Het verhaal klinkt positief. Ik begrijp dat je al iets wist van HTML, velen hebben dat linken in de reaxi’s nog niet aangezet. Erg onhandig. Overigens prima letterkeuze, maar misschien was dat in het begin een tijdje anders.

Een verhuisbloemetje! Gepikt uit het tuintje van M-Jeetje.

Geplaatst op 24 mei 2006 om 20:33
joost

Jammer dat dit lettertype blijft – het maakt lezen -en daarmee denken- een pijnlijke bezigheid. :-(

Geplaatst op 24 mei 2006 om 20:44

Even proberen: Spam! ;)

Geplaatst op 24 mei 2006 om 21:54

Dankjewel, Xiwel! :D En ja, ik weet wel iets van html. Ik zie dat het Eep ook gelukt is, joepie! Nu komt alles weer goed… ;)
Joost: Wellicht staat jouw schermresolutie of je beeldgrootte vreemd afgesteld? Ik, en voor zover ik weet, de anderen, hebben namelijk geen problemen ermee?

Geplaatst op 24 mei 2006 om 21:59

Ja, het lukte me! Dank voor je uitleg.
De achtergrond lijkt een beetje lichtgevend, dat wel. Maar niet hinderlijk. Lettertype is prima.

Geplaatst op 24 mei 2006 om 22:04

Ja, mijn log is nog fris en schoon nu. ;)

Geplaatst op 24 mei 2006 om 23:16
joost

Dit merkwaardige verschijnsel is volstrekt nieuw voor me; op geen enkel ander log kom ik het tegen, noch ergens anders. Het lijkt me dus onwaarschijnlijk dat het aan mijn instelling (nu ja, die van mijn schermpje dan) ligt. Het enige wat ik kan bedenken is dat het aan Firefox ligt, maar ik ben toch waarlijk niet de enige die die browser gebruikt…
Het is overigens niet zó pijnlijk dat ik je log voortaan links laat liggen – ik koop wel een zonnebril met een hoge beschermingsfactor.

Geplaatst op 25 mei 2006 om 02:12

@Joost: Ik heb ‘m net of FF1.5 gekeken en dan zie ie er net zo uit als in IE6.0. In beide kan ik de instelling wijzigen van de lettergrootte via Menu > Beeld enz.
Ik heb FF en IE op ‘normaal’ staan waar het om de lettergrootte gaat.

Geplaatst op 25 mei 2006 om 02:25

Precies Xiwel, ik gebruik zelf ook Firefox, en zie toch echt niets vreemds Joost…

Geplaatst op 25 mei 2006 om 08:08
joost

Tot mijn eigen opperste verbazing zijn al mijn instellingen zo normaal mogelijk. ;) Het gaat me -voor alle duidelijkheid- ook niet om de lettergrootte, maar om het afzichtelijke lettertype. :(
Kennelijk heeft de ontwerper origineel willen zijn door alle d’s aan de eropvolgende klinker vast te kleven (met uitzondering van de i; die zou compleet verdwijnen). Dit is enerzijds foeilelijk en veroorzaakt anderzijds een bladspiegel die schele hoofdpijn veroorzaakt.

Geplaatst op 25 mei 2006 om 11:51

*heeft ook FF en ziet niets aparts*

Geplaatst op 25 mei 2006 om 11:57

@Joost: Voor zover ik het kan bepalen staat het meeste in “Arial” een van de best leesbare letters op het scherm. Bij mij staan alle letters goed gepositioneerd. Heb je er ook last van als je in Word een stukje typt in Arial? In dat geval denk ik dat je fontbestand beschadigd is en opnieuw geïnstalleerd moet worden.

Als je helemaal geen “Arial” hebt omdat je mogelijk met een Apple of met Linux werkt, dan is het verstandig om toch Arial te installeren. De vervanger van (vaak Helvetica) kan het soort problemen opleveren wat je beschrijft. Maar als dat zo is dan moet je bij enorm veel websites problemen hebben, omdat Arial de meest gebruikte letter op het Internet is.

Geplaatst op 25 mei 2006 om 12:00

Ik heb het probleem. Mijn log staat in Helvetica, maar die heb ik zelf niet op mijn pc, en Xiwel, jij ook niet zo te lezen. Wij zien dus Arial. :D Ik ga even Helvetica downloaden en zal dan even melden wat het resultaat is. :D

Geplaatst op 25 mei 2006 om 12:03

Ok, duizend maal excuses aan Joost. :D Ik zag hem zelf in Arial, en niet in Helvetica. Heb hem maar weer op het lettertype gezet dat ik voor de verhuizing had: Trebuchet MS.

Geplaatst op 25 mei 2006 om 12:17

Haha, wat een vreemde wereld. Ik merk(te) hier geen enkel verschil.

Geplaatst op 25 mei 2006 om 12:25
joost

Hiep hiep hiep! Weg is de schele hoofdpijn. ;)
Met dank aan de verzamelde krachten die zich met dit euveltje hebben bemoeid. :)

Geplaatst op 25 mei 2006 om 13:08

Ja het had heel wat voeten in de aarde! Hopelijk verhoogt het je leesgenot. ;)

Geplaatst op 25 mei 2006 om 13:12
joost

Jazeker, het is nu waarlijk genieten geblazen. ;)

Geplaatst op 25 mei 2006 om 13:57

Klopt, ik heb geen Helvetica, maar ik ken het probleem wat ik daar vroeger mee gehad heb. Helvetica is wat breder als het om de W en het koppelstreepje gaat. Zelf heb ik m’n log ook op Trebuchet staan. Ook een zeer praktische letter.

Geplaatst op 25 mei 2006 om 14:26

Weer good old fashioned mooi beschreven!
Maar ik verval in herhaling.

Geplaatst op 26 mei 2006 om 15:49