*Rood met witte stipjes

Terwijl ik zo’n 30 vierkante meter aan Klimop in kleine stukjes aan het knippen was afgelopen week, kwam ik ook langs dit exemplaar. Ik knipte hem pardoes in deze juichende positie, maar durf te betwijfelen of hij echt zo blij is om in stukjes gehakt te zijn.

RaarMannetje01

RaarMannetje02

Nu ben ik natuurlijk erg nieuwsgierig naar waarom deze plant rood vanbinnen is, en wélke plant het is. Maar Google leverde zo snel niets zinnigs op helaas. Mocht er hier zomaar een Groene Vinger aanwezig zijn, houd uw wijsheid dan vooral niet voor u. :)

11 Reacties

Ik herken deze plant niet maar hij ziet er behoorlijk in stukken gehakt uit…Ik doe een gok: zoethout? eeeeeummmm

Geplaatst op 16 april 2010 om 18:27

Zoethout, dat is een leuke! Maar of het klopt? In mijn tuintje, zoethout? :) Googlen levert dit plaatje op, dat lijkt niet echt rood van binnen… http://www.ameelcandyworld.be/images/IMG/catalog.ashx?url=~//images/XML/print/27604.jpg Hmzzzzz.

Geplaatst op 16 april 2010 om 21:00

Het takje is Jesus Christus zelf, daarom bloed hij rood! Zie hier het bewijs: http://1.bp.blogspot.com/_yeqBUtvHXYU/S0VEgL09cgI/AAAAAAAAAoU/iosZFWxUWM0/s320/Jesus+arms+lifted.jpg

(;

Geplaatst op 17 april 2010 om 06:11

Hahahahahahhaa Ape! :P

Geplaatst op 17 april 2010 om 07:17

(- Testje – Klopt de tijd nu wel weer hier onder de reacties? Stomme winter- en zomertijd altijd. :))

Geplaatst op 17 april 2010 om 08:18

Geen idee wat het is. Wel mooi, dat rood.

Geplaatst op 17 april 2010 om 15:53

Red cabbage in the closet.
Die durft gewoon niet.

Geplaatst op 18 april 2010 om 11:32

Ik vind tuinieren altijd zo hartstikke moeilijk. Er komt nu van alles boven de grond. Maar wat is echt en wat is onkruid. En dan sta ik daar een poosje te leunen op m’n stoere schoffel, twijfelend of ik wel of niet alles zal vernietigen wat zo zijn best gedaan heeft om uit de aarde te kruipen. Zak ik op mijn hurken, bekijk het nader, raak onder de indruk van de prachtige vorm van blaadjes die soms toch net op vlindertjes lijken of misschien bloemetjes of een prachtig dun rood steeltje waar een frisgroen piepklein blaadje op prijkt. En dan kan ik het niet. Wil ik het niet. Wachten. Wachten maar tot het groter is. Misschien gaat het nog wel leuk bloeien? Kan toch. En wat is nou helemaal onkruid. Er is onkruid dat mooier bloeit dan de meest chique gecultiveerde veel te duur verkochte plantjes in het tuincentrum. En en en…. nou. Tuinieren is best moeilijk.

Geplaatst op 18 april 2010 om 11:41

Red cabbage in the closet.
Die durft gewoon niet.

Geplaatst op 19 april 2010 om 22:09

Om te kunnen determineren zijn bladvorm en bloeiwijze ook wel redelijk belangrijk. Er staat niet veel in over hoe een plant er van binnen uit ziet… ;-))

Geplaatst op 21 april 2010 om 16:45

Haha Gerhard, tja, dat is dus een beetje het probleem: ik had gewoon opeens een stuk tak vast die bij het knippen knalrood bleek te zijn. Geen idee hoe de rest van de plant eruit ziet… Slim he? ;)

Geplaatst op 21 april 2010 om 18:09