*Tobor

Laatst kwam ik op een of andere Amerikaanse online shop terecht, waar ze allemaal leuke hebbedingetjes en kleding van kleine zelfstandigen verkopen. Ik neusde rond en vergaapte me aan al het moois en soms ook raars. Zo kwam ik op een gegeven moment terecht bij een klein robotklokje. Zo’n dingetje dat je om je nek hangt, en waar een mini analoog klokje in zit. Ja! Hebben! Zoals ze dat zo mooi in het Engels kunnen zeggen: This little thing had Wenz written all over it.

Niet alle Amerikaanse shops verzenden spullen naar Europa, dus dat ging ik eerst maar even uitzoeken. Klik en klik en doorklik, en daar was alle informatie. Ze verzenden wel, joepie! Helaas wilden ze ook maar al te graag winst maken. Om mijn kleine robotje te verzenden, moest ik naast de vijfentwintig dollar die het ding kostte, ook nog eens tweeëntwintig dollar verzendkosten betalen volgens hen. Ruim vijfenveertig dollar voor zo’n hebbedingetje, dat ging mij toch echt te ver. (Mede omdat ik weet dat de verzendkosten hoogstens twee euro zijn voor vergelijkbare kleine frutsels die ik in het verleden besteld heb.)

Goed. Toen begon de zoektocht dus. Alles heb ik in Google ingetypt, van ‘Necklace robot watch’ tot ‘Little robot chain clock’. De schaarse resultaten die ik kreeg waren veelal niet wat ik zocht, en als het al eens echt om een robotklokje ging, dan was het gifgroen en van plastic, of iets anders afgrijselijks. Maar na veel gezoek en geklik kwam ik terecht op de nationale marktplaats, het omstreden Ebay. Daar zat een friemel- en frutselverkoopster, helemaal vanuit Hongkong.  De lieve schat had mijn robotje! Zilverkleurig nog wel! Goed, er zat een goedkope flutketting bij, maar dat is te vervangen. En de prijs? Een belachelijke tweeënhalve dollar. Verzendkosten inbegrepen. Ik knipperde met mijn ogen en werd eventjes achterdochtig. Had ik het verkeerd gelezen, was het helemaal niet zo’n zelfde robotklokje, stond er een fout? Nee, wat voor mij een belachelijk laag bedrag lijkt, blijkt voor hen een prima prijs te zijn. Dan was er alleen nog de kleine kans dat ik nooit iets zou ontvangen. Maar voor die paar euro nam ik dat risico zonder twijfel.

Ik maakte een account aan en kocht mijn felbegeerde ‘Silver Robot Necklace Chain Pocket Watch Keyring Clock’. En toen moest ik natuurlijk nog geduld hebben, want zijn reis kan zomaar een kleine maand in beslag nemen. En wie mij een klein beetje kent, weet dat ik dan dus bij wijze van spreken iedere dag voor de brievenbus lig, hoopvol en ongeduldig, ‘lief robotje’ murmelend tot het ding eindelijk hier aankomt. Ahum. Maar mijn wachten werd beloond! Na tweeënhalve week plofte hij op mijn deurmat.

En nu heb ik hem al bijna twee weken ieder dag om mijn nek, het klokje blijft het prima doen, de armpjes zijn er niet afgevallen, je kunt er uren mee spelen, kortom: ik heb een nieuw vriendje! Binnenkort zal ik hem een waardige ketting geven, een upgrade zeg maar, naar eliterobotje.

Mag ik vol trots aan u voorstellen: Tobor*, mijn robotje!

*Kleine zij hier in huis stond erop dat het dingetje een naam had, want haar giraffe-oorbelletjes hebben ook namen: Gieffie en Gaffie. Dus. Vandaar. Ik kon niet achterblijven. Nu praten de drie wezentjes geregeld met elkaar, en dat is toch gewoon hartstikke menselijk? Nou dan.

10 Reacties

Frits

Leuk!!!

Geplaatst op 7 maart 2010 om 19:49

misschien kun jij ze nu wel gaan leveren aan amerika… ;)

Geplaatst op 7 maart 2010 om 20:16

geweldig!

Geplaatst op 7 maart 2010 om 21:00

Super! Mijn naam staat er ook op, duidelijk gezien ;o)

Geplaatst op 7 maart 2010 om 21:56

Je hebt je vergist, die Amerikaanse kon ook afwassen! ;-)

Geplaatst op 8 maart 2010 om 12:12

Oww tobor is lief, nu wil vast iedereen een tobor kloon hebben! :)

Geplaatst op 8 maart 2010 om 16:38

LOL Dacht ik dat ik erg was met mijn telefoon ;) Hij is wel errug leuk.

Geplaatst op 8 maart 2010 om 23:25

nice! leuk hebbedingetje! hebben dus!

Geplaatst op 10 maart 2010 om 20:47

Super! Wat een verschil, zeg. En: lang leve internet!

Geplaatst op 14 maart 2010 om 10:35

(ik ben na lange tijd weer eens aan het bijlezen, excuus voor het veronachtzamen :-S)
Leuk hebbedingetje en fantastisch dat je deze vondst voor 5% van de oorspronkelijk gevonden prijs kon vinden. Complimenten voor je doorzettingsvermogen + filmpje ;)

Geplaatst op 8 juli 2010 om 22:17