*En de chocola is trouwens ook op.

Ik ben er dus nog. Dat u dat even weet.

Maar. Van die dingen. Een griep. (Of hoe ongelofelijk blij ik met neusspray kan zijn.) Een logee. (Of hoe een dame voor de derde keer haar beenspier kan scheuren en moet uitzieken.) Een bange kat. (Of hoe de meegebrachte logeerkat lekker door mijn huis banjert terwijl mijn eigen heldinnetje dagen niet onder het bed uit komt, tenzij met grof geweld de nodige overredingskracht.) Een huishouden. (Of hoe alles altijd maar doorgaat, ongeacht of dat nu uitkomt of niet.) Zinken kisten en lijkzakken. (Of hoe je je opeens verdiept in crematies en uitvaartverzekeringen omdat je realiseert dat je in het buitenland woont – hoe dichtbij het ook is – en er allerlei regels gelden voor vervoer van dode Wenzen aangezien het een beetje raar is je hele familie- en vriendenkring naar het buitenland te laten komen voor een crematie.) Creativiteit. (Of hoe je uit grote gummen stempels kunt snijden/ de naaimachine weer herontdekt wordt/ er klei bestaat die in je eigen huis- tuin- en keukenoven gebakken kan worden.) Stumble upon. (Of hoe de bizarre dingen van het internet aan je voorbij rollen alsof het de normaalste zaak van de wereld is.) Pakketjes aan de deur. (Of hoe je verdwaalt in de vintage-afdeling op Etsy en de meest bijzondere creaties uit bijvoorbeeld de jaren vijftig voor vijftien dollar kunt kopen.) Verdwalen. (Of hoe hoofdpersonen in romans bijna vrienden van je lijken en je zo graag wil weten hoe het met ze gaat.)

Ik ben er dus. En eigenlijk heb ik best tijd om te loggen. En eigenlijk heb ik ook duizend ideetjes om neer te pennen. Maar. Dat de gordijnen gewassen moeten worden, en je erachter komt dat je de roede moet losschroeven om die gordijnen in de wasmachine te krijgen. En je de ladder nodig hebt om daaraan te kunnen. En die ladder buiten in de sneeuw/regen staat. De antieke houten ladder. Dat je daarna dus spontaan de witte keukenvloer moet dweilen. En je dan ziet dat de anti-kras dingen onder de tafelpoten niet meer onder de tafelpoten zitten. Dat je dan in de kelder kasten overhoop moet halen om nieuwe te zoeken die wél nog plakken. Dat je dan ziet dat er nog een was in de droger zit. En trouwens, dat je vergeten bent vlees uit de vriezer te halen vanochtend. En… Van die dingen dus. Dat er opeens weer een week voorbij is waarin je eigenlijk bést tijd had om te loggen. Maar het er tóch niet van kwam. Dat je even het gevoel hebt geleefd te worden, in plaats van je leven te leiden.

Dat je je even niet helemaal op je plek voelt, zoiets, weet u wel. Niks ernstigs, maar toch.

dino-at-home

8 Reacties

en toen zei je
”wil je m’n draakje zien?” ;)

Geplaatst op 28 januari 2010 om 16:03

Dat je je even te log voelt voor een log.

Geplaatst op 28 januari 2010 om 16:12

Dat je er nog bent en dat ik dat even weet! Das fijn. En jij kunt zelfs loggen over loggen leuk maken. Iets wat nog nooit eerder een blogger gelukt is, hoe populair het onderwerp ook moge zijn :-)
Je bent er nog! Niet helemaal op je plek, maar toch.
Fijn.

Geplaatst op 28 januari 2010 om 17:12

Of juist wel helemaal op je plek?
Joh. Ik zie je bijna door mijn huis gaan:
die keukentrap in de sneeuw, die vilt-dingetjes in de kelder waar de was… Etsy. De naaimachine.
Alleen dat uitvaart ding. Dat herken ik niet en snap ik eigenlijk ook niet… Maar dat hoeft ook niet. Fijn dat je er nog bent, en dat ik dat even weet.

Geplaatst op 28 januari 2010 om 18:43

Dan zou ik toch écht beginnen met chocola kopen. ;-)

Geplaatst op 29 januari 2010 om 10:25

maar wel heel lief dat je een half kreupele vrouw in je huis toelaat en haar ook nog eens lieftallig verzorgt!

Geplaatst op 30 januari 2010 om 10:31

…maar uiteindelijk kom je altijd weer op je plekje terug…

Geplaatst op 30 januari 2010 om 11:32

Hoi Wenz,

het is goed om van jou en je T-rex te horen :)
Ik kan je, net als in de bovenstaande reactie, aanraden om te beginnen met het kopen van chocola…
en…ik ben er ook nog…of liever gezegd:weer

Geplaatst op 30 januari 2010 om 12:54