* Stijgende lijn

Sinds ergens in mijn twaalfde levensjaar begon ik mijn ogen op te maken. Oogpotlood, mascara, en soms oogschaduw. Laten we voor de zekerheid mijn dertiende jaar nemen. Vandaag ben ik ongeveer achtentwintig jaar en negen maanden. Dat wil dus zeggen dat ik al vijftien jaar en negen maanden mijn ogen zo goed als dagelijks opmaak. (Ja, ik ben een van die vrouwen die dus zonder oogmake-up de deur niet, onder geen beding, uit gaat.) (En ja, ik was een van die vroegrijpe tieners die – weliswaar met paars haar en piercings in het gezicht – op haar vijftiende al een stamkroeg had. Waar ik dan wel nog nooit tot na middernacht was gebleven, maar toch. Hoe dan ook: make-up hoorde bij mijn dagelijks ritueel, want ook op de weg naar school was er kans op loslopende leuke jongens.)

En snelle rekensom levert dit op: 15 x 365 plus 9 x 30 (plus 4 want sommige maanden hebben 31 i.p.v. 30 dagen)= 5475 plus 274 = 5749 dagen. Tel daarbij nog 4 schrikkeldagen op = 5753. Laten we er even voor het gemak vanuit gaan dat ik gemiddeld 3 dagen per jaar zo ziek in bed lig dat ik geen make-up op heb. 15 x 3 = 45.

Dus 5753 – 45 = 5708.

Al die tijd heb ik twee ogen gehad, die ik ook beide van een lijntje voorzag iedere dag. (Wat begon met paars en wiebelig – dat paste zo leuk bij mijn opa-model alternatieve pantalon -, naar zwart en dik – in mijn donkere tijd – , tot lichtbruin en subtiel vandaag de dag.) Dat brengt ons op 5708 x 2 = 11416.

Wenz'oog

Goed, ik heb dus welgeteld al elfduizendvierhonderdzestien keer een oog van een lijntje voorzien tot nu toe. (Om eerlijk te zijn, ik heb ook vaak vriendinnen van oogmake-up voorzien voor we naar de kroeg gingen, dus eigenlijk staat de teller hoger, maar laten we hier even van mijn eigen ogen uitgaan.)

Hoe kan het dan, lieve mensen, dat ik na een praktijkervaring van meer dan elfduizend keer – het zou toch niet misstaan op menig curriculum vitae – nog steeds van die ochtenden heb waarop mijn lijntje hopeloos buiten zijn oevers treedt en ik met één subtiel opgemaakt oog en één Manga-achtig, monsterlijk vreemd oog voor de spiegel sta?

Dit zou zomaar een onopgelost mysterie tot het einde der tijden kunnen zijn. Óf een doortrapte, met magie doorspekte verkoopstrategie van de producenten van wattenschijfjes.

Hm. Tja.

12 Reacties

Uitgaande van het feit dat elke lichaamscel zich in zeven jaar (o.i.d.) vernieuwt, heb je inmiddels al meer dan twee maal je oogleden en omgeving vernieuwd. Omdat dit natuurlijk cel na cel gebeurt, heb je eigenlijk geen moment hetzelfde lichaam(s)onderdeel. Geen wonder, dat het af en toe misgaat. Dat van die vriendinnen is misschien wel leuk, maar daar schiet je helemaal niets mee op qua zekerheid van eigen lijntrekken.

Geplaatst op 14 januari 2010 om 11:48

Hé, zoiets deed ik dus met mijn trap. Ook daar ging wel eens een randje buiten de oevers, maar gelukkig hoeft dat niet elke dag.
Maar ik denk dat het een algemeen probleem is, blijkbaar is het trekken van strakke lijntjes gewoon lastig.

Geplaatst op 14 januari 2010 om 12:43

Het is een heel mooi oog moet ik zeggen, ter vergelijking zou je een foto van een naturel oog kunnen plaatsen. Daar ben ik dan wel nieuwsgierig naar. En ongetwijfeld zal ik dat ook heel mooi vinden!

Geplaatst op 14 januari 2010 om 13:05

precies, het is een complot…

Geplaatst op 14 januari 2010 om 15:06

Zou het kunnen zijn dat je met het ene oog beter naar het andere kunt kijken dan andersom? Mislukt één oog vaker dan het andere?

Geplaatst op 14 januari 2010 om 22:15

Yup, ik kan niet anders concluderen: een complot!

Geplaatst op 15 januari 2010 om 17:47

Het is een complot! Ik zie er ook iedere ochtend uit als een gothic-prinses. En dan zijn er gelukkig wattenstaafjes! :)

Geplaatst op 15 januari 2010 om 19:35

Na zo veel lijntjes trekken denkt je hand onbewust na 1 nieuw lijntje: zo, da’s wel weer genoeg, laten we wat anders gaan doen. En daarom mislukt dat 2de ooglijntje dan (:

Geplaatst op 15 januari 2010 om 21:08

Haha, Ton, dat is het, ik heb gewoon steeds nieuwe ooghuid! ;) En statistisch gezien, als je iemand die nog nooit make up heeft opgedaan naast iemand zet die bij anderen al heel vaak lijntjes heeft getrokken, zal die laatste het beter doen wanneer gevraagd wordt de eigen ogen op te maken. Dus het zal een voordeel hebben, maar inderdaad heb je er weinig aan in deze rekensom. :p

Laurent, goeie vraag! Maar ik heb er vanochtend eens op gelet: ik trek de lijntjes vooral met beide ogen geopend. Dus dat kan het ook niet zijn.

Hahaha Olief, ‘gothic-prinses’. :P Zwart kroontje en make-up tot op je kaken. :P

Ha Ape, zou dat het dan zijn? Luiheid van de hand? :D

Geplaatst op 16 januari 2010 om 07:34

Eeeh, wat als je vanaf je 12e je ogen dagelijks voorziet van lijntjes eronder maar vanaf je 18e je ogen dagelijks voorziet van lijntjes boven EN onder?? Ik ben net zo’n kip wat zonder make-up echt dus niemand onder ogen komt!

Geplaatst op 16 januari 2010 om 14:35

Mmm.
Ik heb in mijn leven al 114.988 slokjes koffie genomen en soms verslik ik me er in eentje.
Dus ik zie nog niet echt een complot.

Geplaatst op 18 januari 2010 om 20:19

mmm…bad make-up day???

Geplaatst op 20 januari 2010 om 19:08