* 2010

En zo staat er alweer een nieuw jaar voor de deur. Twee-nul-één-nul, het ziet er zo rond en af uit, maar het moet echt nog beginnen.

Het afgelopen jaar was voor mij een jaar van niet enkel uit dat diepe, donkere, eenzame en angstige dal kruipen, maar zelfs weer met plezier naar buiten gaan, met een glimlach communiceren, met voorpret iets in de buitenwereld plannen. Tegenwoordig doe ik vrolijk mijn gordijnen open, word ik op straat begroet door mijn postbode, klets ik met de dame aan de kassa en fiets ik onverschrokken door dit Belgische land op weg naar waar ik maar wil zijn. (En als het regent, dan neem ik gewoon de tram. Alsof het niets is.)

Ik ben er nog niet. Dat voel ik. Ik heb nog steeds grenzen liggen waar er vroeger geen waren. Ik pieker nog altijd bij vlagen over nutteloze en oncontroleerbare dingen. Ik durf nog niet alles, maar wel al weer veel. Mijn hart is weer een beetje toegankelijk voor de buitenwereld, mijn ogen zien graag meer dan mijn eigen navel en de vier muren om me heen. Ik ben zelfs weer aan een studie begonnen! Een thuisstudie, maar toch – met de nodige sociale voorwaarden. Als iemand mij dat een dik jaar geleden had gezegd, was ik in een treurige lachstuip geschoten. Overigens ga ik deze studie nu alweer omzetten, van de HBO variant bij één van de twee grote thuisstudienamen naar de Open Universiteit. En stapje hoger, een stapje anders, maar hopelijk ook een stapje richting toekomst, en een stap waar de broodnodige communicatie wél soepel verloopt.

Maar goed. Ik ben er dus nog niet. Niet wat toekomstplannen betreft, niet wat mijn ideaalbeeld van mezelf betreft, niet wat het sociale vlak betreft. Maar ik ben vol vertrouwen en zal me in alle bochten wringen die maar haalbaar zijn voor mij, om het komend jaar voor mezelf een succes te noemen. Iets waar een ander zijn hand niet voor omdraait, is voor mij soms een schier onneembare berg. Maar dat maakt niet uit, ik zal klimmen en ploeteren tot ook ik weer mijn schouders kan ophalen over triviale zaken.

Lieve, mooie, prachtige lezers en medebloggers, wat ik eigenlijk wil zeggen is dit: ik hoop dat u net zoveel zin heeft in dit nieuwe jaar. Ik hoop dat u in de startblokken staat, monter en fris, klaar om de komende twaalf maanden bij de kladden te grijpen en zo te kneden, dat ze in uw voordeel werken. Ik ga in ieder geval mijn best doen om nog enkele grenzen te verleggen.

Kortom: ik wens u allemaal – ja u, stille lezer ook – en evengoed mijzelf een veelbelovend en positief…

2010Wenz

:)

19 Reacties

Dank je voor je wens, Wenz! ;-)
Maar dat je zo’n zware tijd hebt gehad, daar had ik geen idee van. Een vaag vermoeden dat er iets was alleen. Nu gaat het dus de goede kant op en ik hoop van harte dat de lijn mooi zo doorloopt in 2010. Heel veel succes met de studie!

Geplaatst op 29 december 2009 om 19:51

Je hebt een hoop prachtige stappen gezet het afgelopen jaar. Ik laat 2009 graag achter en treed 2010 vol goede moed tegemoet. Dus ja…ik heb er net zoveel zin in als jij.

Gelukkig 2010!

Geplaatst op 29 december 2009 om 20:42
Olief

Mooie wensen, mooie dromen, mooie doelstellingen. :)
Ik wens jou een mooi 2010!

Geplaatst op 30 december 2009 om 13:53

Grenzen verleggen klinkt erg goed voor 2010! Veel creatieve balen voor de komende tientallen weken.

Geplaatst op 30 december 2009 om 13:56

Dat leest alsof je een zevenmijlsjaar hebt gehad Wenz! En volgens mij draag je ze nog steeds, die laarzen..
Dank je voor je mooie wensen, en natuurlijk van harte van hetzelfde.
Bergen van anderen lijken alleen maar lager, omdat ze in de verte liggen, vergis je niet. Daarmee wil ik die van jou niet bagatelliseren, zeker niet. Ik wil je alleen laten weten dat je je gevecht niet alleen voert, al lijkt dat misschien af en toe wel zo.
Maar het wordt een prachtjaar, vast!

Geplaatst op 30 december 2009 om 14:31

Een nieuw jaar, een nieuwe ronde, nieuwe kansen. Alles fris, heerlijk een nieuwe agenda die nog helemaal netjes is en langzaamaan weer ingevuld wordt. Ook al gaan de dagen gewoon over van de een naar de ander, toch heeft een nieuw jaar voor mij altijd iets magisch. Een speciaal gevoel. Ook al is het dan ‘gewoon’ vrijdag…. het is NIEUW, het is vers, het is fris, het is een nieuw jaar. Joepie. Dat wordt weer genieten! Het is een beetje het gevoel van een lot, zou het dit jaar dan de hoofdprijs brengen? :)
Moge 2010 voor jou en de jouwen een lot uit de loterij zijn vol winst in welke vorm dan ook. Geniet.

Geplaatst op 30 december 2009 om 14:41
mamsje

Prachtig/machtig/dappere lieve Wenz ik ben trots op je !!! Wat mooi om je letterlijk en figuurlijk in de cijfers 2010 te laten zien… kuzz mamsje.

Geplaatst op 30 december 2009 om 15:07

Wenz, zo te lezen heb je al heel wat bergen verzet en veel gewonnen in 2009, ik wens je dit nieuwe spannende jaar veel creatieve hersenspinsels toe en nieuwe bergen die je kunt verzetten. Geniet van alles wat nog komt!

Geplaatst op 30 december 2009 om 17:10

Lieve Wenz, niet alleen doe ik met je mee in de frisse en montere zin voor het volgende jaar, maar ik wil je ook bedanken voor het afgelopen logjaar. Voor al je leuke, prikkelende en ontroerende postjes en je trouwe reacties op mijn blog.
Een dikke zoen voor 2010!

Geplaatst op 31 december 2009 om 08:50

Wat leuk gedaan, dat ’2010′!. Ben jij dat zelf?

Geplaatst op 31 december 2009 om 10:46

Dankjulliewel allemaal voor de fijne wensen. Ik hoop dat we er allemaal een bijzonder jaar van kunnen maken. (Ik ga in ieder geval veel oliebollen eten vanavond, dat lijkt me een goede start. :P)

En Martine, natuurlijk heeft iedereen zijn eigen strijd, vaak wel meerdere tegelijk. Dat wil ik ook totaal niet bagatelliseren, dat dat even duidelijk is, ik bedoelde enkel dat wat voor mij een stap is, voor een ander onbegrijpelijk simpel kan lijken. Daarmee doe ik niets af aan de reuzenstappen die die ander zelf moet nemen, iedere dag, allemaal onze eigen grenzen verleggen.

Laurent, ja, dat ben ik zelf. Ik heb mij in bochten gewrongen voor het nieuwe jaar. ;)

Lieve mensen, voor allemaal een heerlijke jaarwisseling vanavond, geniet en geniet en geniet en morgen begint er gewoon weer een dag als alle anderen, maar zoals Carol al zegt: toch heeft die een speciaal fris randje. :)

Geplaatst op 31 december 2009 om 11:30

Lieve Wenz,

dank je wel voor je prachtige wensen en dank idd voor je heerlijke, inspirerende blogjes. Ik laat 2009 ook met een vermoeide blik achter en kijk het nieuwe jaar in met hoopvolle verwachtingen. Ik wens voor jou een fantastisch 2010 met alles wat je wenst en nieuwe dromen om te dromen.
Liefs, Monica

Geplaatst op 31 december 2009 om 12:47

Dat je grenzen mag verleggen en sommigen mag verstevigen volgend jaar, veel liefs!

Geplaatst op 31 december 2009 om 13:23

Alle goeds dit nieuwe jaar voor jou Wenz. En niet alle grenzen hoeven verlegd he, zoals je natuurlijk weet; allen die die je hinderen…

En welke studie volg je, als ik vragen mag?

Geplaatst op 31 december 2009 om 21:33

Ik wens je vooral een (verdergaand) opwaarts 2010! Zo te lezen…gaat dat best goedkomen!

Geplaatst op 2 januari 2010 om 19:41

Lieve Wenz, dank, en ik wens jou ook een heel mooi en gelukkig 2010 en wat daarna komt. Fijn om te lezen dat het al weer zoveel beter met je gaat, de rest komt ‘vanzelf’. Ben trouwens benieuwd welke studie je nu gaat doen: heel veel extra succes daarmee! Liefs,

Geplaatst op 5 januari 2010 om 12:36

Dat 2010 je verder mag brengen op je weg naar geluk en het verleggen van grenzen. En dat wij dat weer mogen meebeleven.

Geplaatst op 7 januari 2010 om 11:07
Dannty

Übertrots op jou!! Zet dit voort tuupke…

Geplaatst op 8 januari 2010 om 22:14

Ben op zoek naar leuke buitenbezigheden voor kinderen en kwam toevallig hier en heb even rondgekeken. Hartelijke groeten Jot.

Geplaatst op 13 januari 2010 om 13:49