*Wat is het tegenovergestelde van voorspellen?

Ik had laatst een stapeltje nieuwe boeken gekocht. En nog een paar tweedehands exemplaren uit vervlogen tijden. Maar eerst moest natuurlijk mijn nieuwste aanwinst, ‘België-Nederland, verschil moet er zijn’ , uitgelezen worden. Ook al een aantal jaren uit, maar nieuw voor mij. Goed, alles prima, super boek trouwens, herkenbaar enerzijds en leerrijk anderzijds.

En toen begon ik dus aan een van de nieuwe boeken. ‘Gebroken’ heet het veelbelovende verhaal. Maar na de eerste twee pagina’s lag er een gapend wit gat voor mij. Ik sloeg de bladzijde om en daar waren de woorden weer. Ik hoopte nog even dat er gewoon een wit tweetal tussen geslopen was, maar helaas, er bleken echt twee volledige bladzijden van het verhaal te missen. ‘Ach,’ dacht ik, ‘ dat lukt nog wel, verhaalsgewijs, denk ik.’ Maar de pagina erna bleek ook volkomen blank. En die daarna dan weer niet. En zo miste ik dus tot twaalf keer toe twee volle bladzijden van het verhaal, iedere keer wanneer ik een pagina omsloeg, wisselden bedrukt en wit elkaar af.

Balen dus. Binnenkort maar terug naar de boekhandel (het was gelukkig een van de nieuwe boeken, niet een tweedehands exemplaar) om een kopie zonder ontbrekende bladzijden te bemachtigen. Ik zette mij over de teleurstelling heen en greep mijn volgende boek van de stapel, om daar vol goede moed in te duiken.

En nu weet ik dus zeker dat boeken humor hebben. Vraag me niet hoe dat werkt, zo onderling, interactie-gewijs enzo, maar dat volgende boek van mijn stapel, (dat overigens prima in orde is) dat heet dus doodleuk…

‘De ontbrekende bladzijden’.
Geef toe, dat is toch wel een glimlach waard.

15 Reacties

Het was toch niet toevallig een kwestie van de omslag verwisseld? :mrgreen:

Geplaatst op 25 november 2009 om 21:26

Haha…ik zie dat mijn “mister green” niet werkt in jouw reactievelden. Jammer. Maar niet heel erg. Het staat nu alleen een beetje vreemd…!

Geplaatst op 25 november 2009 om 21:26

Haha, wat raar zeg!

Geplaatst op 25 november 2009 om 22:59

Nais! ((:

Geplaatst op 26 november 2009 om 09:54

Ah fijn, dan hoef je dus toch niet terug naar de boekhandel :D

Geplaatst op 26 november 2009 om 11:23

Neeee, dat meen je niet! Geweldig, hoe de dingen soms bij elkaar kunnen komen.

Geplaatst op 26 november 2009 om 23:02

het tegenovergestelde;
een geschiedenisboekje..? ;)

Geplaatst op 26 november 2009 om 23:07

Dus als je beide boeken combineert heb je alsnog het verhaal.

Was getekend

Geplaatst op 27 november 2009 om 10:04

Toch een vooruitziende blik, zou meteen een staatslot kopen (euh, de Belgische variant dan)

Geplaatst op 28 november 2009 om 16:43

Boeken hebben voorspellende gaven, zou ik zeggen. Je had alleen het stapeltje op de verkeerde volgorde liggen.

Geplaatst op 29 november 2009 om 11:12

Grappig ja.

Het tegenovergestelde is “nawoord”.

Geplaatst op 29 november 2009 om 14:27

Navertellen.
Grappig ja, dat met die boeken en hun titels. Was inderdaad een glimlach waard. :)

Geplaatst op 30 november 2009 om 08:51

Hihi Pepperfly, ik weet hoe MrGreen eruitziet van jouw log, maar googlede voor de lol om een plaatje te zoeken, maar er kwamen vooral errug rare afbeeldingen tevoorschijn, dus ik laat het maar… :)

Geschiedenisboekje, nawoord, hmmm, toch niet echt het tegenovergestelde van voorspellen… Nu ja, eigenlijk wél natuurlijk, maar toch niet helemaal in deze context. ;)

Ha ja Jack, dat is het – doe boeken lagen verkeerd om! :D

Geplaatst op 30 november 2009 om 22:32

Wat een toeval, dat boek over België en Nederland ben ik nu ook aan het lezen. Best goed, inderdaad. Het is nochtans zo’n boek waarvan je denkt dat niemand anders het leest :-)

Succes met het vinden van een juist exemplaartje. x

Geplaatst op 30 november 2009 om 23:10

Hee Marie, wat leuk! Inderdaad zo’n boek waarvan je denkt dat het niet echt boven aan de must read lijst van de meeste mensen staat. :) Waarom lees jij het, puur interesse of ook zelfgeïmporteerde Belg/Nederlander? :)

Geplaatst op 2 december 2009 om 14:06