*Zo kun je weer even vooruit

Laatst kocht ik in een of andere bouwmarkt zo’n volkomen overbodig grappig notitieboekje, zo’n dingetje dat volledig uit verschillende afmetingen en kleuren memo’s bestaat. Dan kan ik fijn weer lijstjes maken van alles wat ik moet moet moet wil doen, en ik heb meteen lelijke knalkleurige stripjes om in mijn dikke studieboek te plakken, op plekken waar informatie staat die nog niet in mijn hersenen opgeslagen ligt.

memootjes.jpg

Studieboek? Jazeker. Ik ben dus weer aan een studie begonnen. En thuisstudie dan wel. Maar mét officieel diploma na een aantal jaren studie en de nodige praktijkstages. En dat studeren, dat bevalt me wonderwel. Maar het hele geregel eromheen, dat is nog een ander verhaal. Een online studieomgeving die door een stel hersendode regenwormen in elkaar gezet lijkt, inschrijvingsformulieren die minstens zo ondoorzichtig zijn, mentoren die nooit op mails reageren, examendagen die volgeboekt zitten en lokaties die verspreid over een heel land liggen. Maar ik ga ervoor, en met de  erger je rot en scheld tegen alles wat los en vast zit stap voor stap methode kom ik er vast wel.

studie.jpg

Maar tussen dat fulltime studeren door bestaat er ook nog zoiets als het dagelijks leven. En behalve huishouden, boodschappen doen en andere verplichtingen zijn er natuurlijk ook nog de vrienden, vriendinnen en huisgenoten die zo hun aandacht behoeven. Niet alleen loop ik hopeloos achter met mails beantwoorden, (S. en D. en R. en P. en O. en A. ik mail jullie echt binnenkort terug!) ook heb ik hier een Lief dat over anderhalve week een knie-operatie krijgt en een kleine maand uitgeschakeld zal zijn wat fietsen, autorijden en zelfs lopen betreft. Terwijl hij op krukken de trap af lazert door het huis strompelt en fysiotherapie doet, zal ik als een chagrijnige opgefokte vliegende duizendpoot alles draaiende houden hier.

En dus is de hel losgebarsten stress deze week officieel toegeslagen. Om de schade te beperken ga ik vrijdag een weekendje vriendin-opzoeken tegemoet, gevolgd door een dagje boeken neuzen, om dan komende maandag weer met frisse tegenzin ertegenaan te gaan hier. Het plan is om de laatste vier hoofdstukken van mijn boek af te hebben tegen de tijd dat mijn Lief onder narcose gaat, zodat ik tijd genoeg zal hebben om me op mijn eerste examen voor te bereiden. En de drie verdiepingen huis (voor de puinzooi die wij kelder noemen sluit ik voorlopig even mijn ogen) grondig schoon te hebben zodat ik daar de komende weken niet al te veel mee bezig hoef te zijn. En aangezien ik geen rijbewijs heb, ben ik nu al druk bezig regendansen* onder de knie te krijgen zodat de ritjes op de fiets om de kleine dame hier naar haar school/danslessen/pianolessen/wat dan ook te brengen, hopelijk overwegend zonder ontplofte kroeskop droog volbracht kunnen worden.

Maar tussen alle gedoe door, wist die kleine dame me zowaar nog te strikken voor een middagje tekenen. Dat was al veel te lang geleden! Geen idee wanneer ik er verder aan ga werken, de ideeën zijn er in ieder geval…

lady_in_aanbouw.jpg

nog_steeds_in_aanbouw.jpg

Goed. Ik heb het dus druk.

Oh, en natuurlijk levert mijn gestres nog wel de nodige stommiteiten op. Zo draag ik een van mijn ringen opeens aan de andere hand omdat ik tegen een plank knalde in mijn haast de was op te bergen waardoor mijn wijsvinger een wondje, een bult en een blauwe plek heeft. Ook bestelde ik oorbellen in Engeland in verschillende maten, die ik vanochtend binnenkreeg. Mijn blijheid was snel vervangen voor hoongelach ergernis toen ik merkte van alle maten maar één exemplaar te hebben besteld in plaats van twee. En hoe vaak ik deze week al op de staart van mijn kattebeestje ben gaan staan, dat wil ik niet eens weten. Oh, en als je een molure op het plafond vastlijmt, kijk dan even goed uit of je geduw om het ding aan te drukken niet resulteert in het verschuiven van datzelfde ding waardoor je een berg lijm over het plafond smeert. Het is maar een tip hoor.

Hoe dan ook: tot snel weer! Mijn to-do-lijst roept…

*Ongelofelijk. Mijn spellingchecker kent het woord regendansen niet, maar geeft wel enthousiast de suggestie ‘negerdansen’…  

21 Reacties

En de studie heet? Strak schema hoor! En die oorbellen, tja… ;-)

Geplaatst op 4 november 2009 om 18:55

Ja ik probeerde er ook al achter te komen maar turen helpt niet, het fotootje linksboven laat nog geen bellen rinkelen.
Goed allemaal hoor, maar misschien moet je er nog even een cursusje time-management bij gaan doen. Succes.

Geplaatst op 4 november 2009 om 19:57

Ha, de studie? Toegepaste Psychologie. Zo, nu is dat mysterie de wereld uit. ;)

Hahaha Gras, ‘tja’ is de beste reactie op die domme oorbelactie van mij. :P

Geplaatst op 4 november 2009 om 20:01

oooowwwwww
strakke planningen ben ik niet goed in wenz, ik leef liever wat vrijer, de stickertjes zal ik dan niet gebruiken hé, ik krabbel wat in een schrift ideetjes en zo :-)

xxx

Geplaatst op 4 november 2009 om 21:55
Olief

Misschien moet je alle dingen die je nog moet doen op zo’n mooi gekleurd briefje schrijven, die allemaal op een muur kleven en alle dingen die je gedaan hebt er weer afhalen. Hoe meer muur hoe beter. :)

Geplaatst op 4 november 2009 om 23:21
kRonkel

De drukte herken ik wel, al doet ie zich hier anders voor dan bij jou. En mail heeft geen haast, ik ben er toch anderhalve week niet. :-)

Beterschap en sterkte voor Lief. Succes met leren en examen voor jou. En veel tekenuren en droge fietsstukjes voor de kleine dame.

Geplaatst op 5 november 2009 om 00:49

Haha Klaproos, mijn schriftje is al aardig volgekrabbeld, maar complete paginagrote tabellen overkrabbelen, dat gaat me te ver. Ik geef toe, ik heb nog nooit zo’n labeltjes gebruikt, maar het zal me vast gaan lukken. ;)

Haha Olief, dat is een mooie: hoe meer muur, hoe beter. :D Maar dan ben ik weer zo mieperig dat ik die memo’s op de muur zo lelijk vind, dat ik veel te snel wil werken om die dingen maar van de muur af te krijgen waarschijnlijk. :P

Haha kRonkel, dan stel ik jouw mail nog anderhalve week uit! :D Jij ook druk? Succes. :)

Geplaatst op 5 november 2009 om 04:02

Wat leuk dat je weer bent gaan studeren! En de tekeningen…goed bezig Wenz! (ik ben helemaal in de supportmodus)

Geplaatst op 5 november 2009 om 07:28

“…ie door een stel hersendode regenwormen in elkaar gezet lijkt…” hahahaha!

Dat verschuiven bij het aandrukken van gelijmde dingen herken ik van het bouwen van mijn gitaar! Vaak toch net iets teveel lijm gebruikt, waardoor e.e.a. op de lijm ‘drijft’.

Geplaatst op 5 november 2009 om 09:36

heee…zie ik daar strepen in jouw stuk Leuk om te zien dat je druk bezig bent…ook al zal je dat ongetwijfeld soms je oren uitkomen. Ook leuk om te zien hoe het loggen in de loop van de tijd veranderd, zo gebruik jij nu ook ‘strepen’ (dit itt tot het verleden) Ik zie dat als een soort ontwikkeling, leuk om te lezen, net als de rest van het stukje trouwens (met mooie tekeningen).
Maar: veel succes met de toegepaste psychologie!

Geplaatst op 5 november 2009 om 15:14

Het zwart-wit gedeelte van de tekening intrigeert!! Succes met alles daaro btw, ook met het ‘negerdansen’, hahaha.

Geplaatst op 5 november 2009 om 23:19

Zoooooooooooooooo Wenz, lekker druk druk druk. En wat hartstikke leuk dat je bent gaan tekenen ook! Jaaaaaaaaaaaaaaaa! Oh oh en psychologie studeren…… ah… staat nog op mijn ooit-nog-eens-doen-lijstje. Hahaha. Net zoals lavastromen van dichtbij bekijken maar nou ja oke…. dinges.

Geplaatst op 6 november 2009 om 21:19

Prachtig, die tekening!
En die drukte? Ach: adem in, adem uit, schrijf een todolijstje… You go, girl!

Geplaatst op 7 november 2009 om 17:40

Je tekeningen zijn mooi! volgende keer tekenen in plaats van UNO spelen.

Geplaatst op 8 november 2009 om 09:17

Als ik het stukje zo lees, zou het examen wel eens over Gilles de la Tourette kunnen gaan.

Geplaatst op 8 november 2009 om 11:36

En wat doet de spellingsmaloochem met het woord regenzoenen?
Prachtig, die tekening, doet een beetje aan Beardsley denken.

Geplaatst op 8 november 2009 om 23:17

Ha Polle, zo’n modus kan ik altijd wel verwelkomen. :) Thanks. :)

Ja precies Laurent, mijn molure dreef op de kop op de lijm op het plafond. :D

Ha Gob, tekst doorstrepen, tja, het is een makkelijke gimmick he. Niet echt geschikt voor verhalende logs, dus echt vaak zal het hier niet meer voorkomen. :)

Thanks Ape, dat ‘negerdansen’ blijkt redelijk effectief tot nu toe. :P

Lavastromen van dichtbij bekijken… Nu heb ik er weer iets bij op mijn to-do lijst Carol. ;)

I go Impa, I go!

Haha Fride, zolang Yahtzee niet geschrapt wordt, hebben we een deal. ;)

Grinnik Jack, je doelt op schelden neem ik aan? Zoals ik hierboven al zei, makkelijke gimmick ja. Maar natuurlijk moet ik even zeuren dat Tourettesyndroom vooral uit onbedwingbare handelingen/ tics bestaat en maar voor een heel klein percentage uit schelden, maar dat laatste is natuurlijk wat ‘het volk’ aanspreekt en dus generaliseren we er flink op los. Tot zover mijn portie zout op de slakken. ;)

regenzoenen -> Hahaha Martine, daar maakt die dan weer regenzone, regenseizoenen of regentonnen van… geen logica in te ontdekken hahahaha.

Geplaatst op 9 november 2009 om 09:08
Anne

Hai wenz
Veel succes met je studie, hoop dat dit echt is wat je wil:).. Wist al dat je hiermee bezig was maar klinkt echt super..
Succes met de schoonmaak, dat zijn altijd de mindere kanten.. Kan je de kleine niet een beetje stimuleren je mee te helpen;).. Scheelt weer een beetje..
Succes met alles de komende tijd..
Groetjes Anne

Geplaatst op 9 november 2009 om 13:00

Hey, super! Tja, die dode regenwurmen heb je bij elke online studie, geloof ik! Veel plezier!

Geplaatst op 11 november 2009 om 17:20

Wie heeft een toegepaste psycholoog nodig als iemand dit soort tekeningen kan maken? Maar allebei mag ook, wat mij betreft! Zet hem op Wenz!

Geplaatst op 20 november 2009 om 21:08

Tjonge wat een drukte, maar succes met je studie! Je tekening is prachtig, ik ben zeer benieuwd naar meer.

Geplaatst op 6 december 2009 om 22:05