*Marketing glibber

En zo toog ik afgelopen zaterdag een dagje naar Eindhoven, om vriend P. te vergezellen in zijn zoektocht naar een nieuwe garderobe. En om bij te kletsen natuurlijk, het was tenslotte alweer bijna een jaar geleden dat wij elkaar in levenden lijve spraken. Van tevoren gingen we natuurlijk wel eerst even langs die grote blauwe supermarkt, om de nodige lekkernijen in te slaan voor tijdens dat bijkletsen. Wat sapjes, wat drank, ditjes en datjes en eigenlijk vooral dat, waar ons oog op viel en wat ons maar lekker leek.

Om de sfeer er goed in te krijgen kreeg P. het meteen al voor elkaar om een onschuldig pakje citroenthee volledig naast ons mandje te gooien. Terwijl hij er letterlijk één stap vanaf stond, en het mandje solide op de vloer verbleef. Gelukkig is hij de beroerdste niet, hij kon er dan ook smakelijk om lachen en maakte meteen met een stupide blik het loser-teken (u weet wel, een L vormen met je duim en wijsvinger) op zijn voorhoofd. Met zijn verkeerde hand. Waardoor hij zelfs geen loser was, maar hoogstens een joser.

Edoch dat volledig terzijde en puur ter illustratie van onze stemming. Wij wandelden door de supermarkt (wist u dat de wijnafdeling een netjes afgebakende houten vloer bezit, terwijl de rest van de winkel dat niet heeft? Wij wilden nog enkele suggesties doen, zoals hooi op de vloer bij de dierenvoeding of rubberen tegels bij de babyvoeding, maar bij wie kun je zulke ingevingen eigenlijk kwijt?) en kwamen langs het gebak. Een kijkje waard natuurlijk. Mijn oog viel op slagroomsoesjes met een laagje chocolade eromheen. Dat klinkt toch redelijk smakelijk, vind u niet? Nou, daar denkt de marketing-afdeling van onze grootgrutter toch anders over. Blijkbaar heeft er ergens een mannetje of vrouwtje gezeten, dat volledig ontspoorde tijdens zijn of haar brainstormsessie rondom de bewoording van deze soesjes. Vervolgens heeft hij of zij de nieuwe slogan in de groep gegooid en op onverklaarbare wijze dacht deze groep eenstemmig dat het gefabriceerde zinnetje een fantastische omschrijving was.

Nu ben ik best te vinden voor poëtisch, lyrisch of metaforisch hoor. Maar niet bij soesjes. En al helemaal niet als de bewuste slogan eerder beelden van beddengoed, badschuim en andere niet-eetbare dingen oproept. Wij hebben het hardop voorgelezen, de woorden geproefd en weer uitgespuugd en hartelijk kunnen lachen om die op hol geslagen marketingdwaas. Kopen dus, die handel. En uitknippen, die beschrijving. En op het web gooien, die misstap. Hoppa, geniet er maar van!

opholbeschrijving.jpg

Maar ze waren heerlijk hoor, ondanks de beschrijving.

15 Reacties

Maar goed dat jullie in een goede stemming waren, hier zou een mens spontaan het schuim van op de mond krijgen, Yuk!

Geplaatst op 21 augustus 2009 om 13:35

Wat Martine zegt, Yuk! Dat is wat ik denk bij alle omschrijvingen die de een of andere viezerik bij het ah-gebak heeft bedacht. De meeste zijn nog veel tenenkrommender dan deze. Ik heb daar dus nog nooit iets gekocht en zal dat ook nooit doen. Maar ach, ik ben een koekenbakker.

Geplaatst op 21 augustus 2009 om 13:57

Ik vind ook wel eens bruine parels, meestal afkomstig van konijnen.

Geplaatst op 21 augustus 2009 om 14:04

Die rubbereb tegels moeten zeker doen denken aan een rubberen fopspeen, want een babyverblijf is meestal gegrond een op een matrasje of een boxkleed.

Geplaatst op 21 augustus 2009 om 15:58

Ha Ton, ik dacht meer aan die speeltuinen waar ze een rubberen ondergrond hebben onder de schommels en glijbaan. :)

Ohjee Aargh, ze zijn allemaal minstens zo erg, die beschrijvingen? Getver. Mag ik toch blij zijn dat ik in een AH-vrij België woon begrijp ik? Hihi. Zelf bakken is natuurlijk ook oneindig lekkerder, daar kan niets tegenop!

Ghahahahahaha Gerhard! :P :D

Inderdaad Martine, wat een overdreven gedoe he?

Geplaatst op 21 augustus 2009 om 16:08

whahahahaha:-)
maar goed wenz je hebt er wel lekker van zitten nassenen zag geen ouwe dames tussen het satijn zwieren toch:-)

leuk geschreven

Geplaatst op 21 augustus 2009 om 17:07

Hahahaha! Ik moest heel had lachen om dat hooi en het rubber en bij wie je dat eigenlijk kwijt kon.
En inderaad, die beschrijving roept maar 1 reactie op: Niet in je mond steken.

Geplaatst op 21 augustus 2009 om 18:40

Maar! Merk op dat stoffig klinkende soezen in het Nederlands worden aangeprezen. En dat is toch weer vrij bijzonder in marketingland…

Geplaatst op 21 augustus 2009 om 20:52

Dat klinkt als het betere boodschappen doen.

Geplaatst op 22 augustus 2009 om 08:58

Een houten vloer bij de wijnafdeling van een Albert Heijn in Eindhoven? Die ken ik dan toch niet, of het moet zijn dat ik zo gefixeerd raak op de te bemachtigen fles dat het me steeds weer totaal ontgaan is.

Het is overigens wel weer tekenend dat een van de interessantere dingen die een dagje Eindhoven blijkbaar oplevert een bezoek aan de supermarkt is.

Laatst stond er dan ook een vertwijfeld bericht in het lokale dagblad dat toeristen Eindhoven maar steeds overslaan.

Geplaatst op 24 augustus 2009 om 09:40

Haha Laurent, het kleding shoppen in Eindhoven was heel geslaagd en leuk hoor, maar daar ging mijn logje niet over. ;) Die AH in Eindhoven was een XL exemplaar, ik kan navragen waar precies maar weet het zelf natuurlijk niet. Misschien dat je al tig keer over die vloer bent gelopen! :D Maar dat toeristen niet massaal naar Eindhoven gaan, dat snap ik dan toch weer wel, qua cultuur en dergelijke loopt het niet over daar. :)

Geplaatst op 24 augustus 2009 om 11:04

Dae, daar heb je dan wel weer volkomen gelijk in, zo voor de hand liggend is dat niet meer tegenwoordig!

Impa, en toch stak ik ze in mijn mond, maar dat was makkelijker gegaan zonder die stoffige omschrijving. :D

Haha Klaproos, helemaal waar!

En Carol, nu ik van Aargh hoorde dat al die gebaksomschrijvingen zo belachelijk waren moet ik eigenlijk een keertje teruggaan om de rest ook uit te lachen. :P

Geplaatst op 24 augustus 2009 om 11:09
Laurent

Oh, misschien is het een nieuwe XL Albert Heijn in het noorden, in winkelcentrum Woensel, daar kom ik nooit.

Maar kleren kopen moet wel lukken hier. Je komt om in de kledingzaken in Eindhoven…

Geplaatst op 24 augustus 2009 om 15:22

Nee, dus vandaag ga ik bij mijn vaste Albert Heijn XL (Limburglaan, Eindhoven) boodschappen doen, onder andere wijn kopen.
Daar hebben ze dus die houten vloer. Dat valt me nu pas, omdat jij het noemt, op. Na al die jaren dat het daar een XL is.

Geplaatst op 28 augustus 2009 om 21:39

Ha Laurent, wat een grap! Er was dus een onbevangen nieuweling voor nodig om die houten vloer op te merken denk ik. :) Bij deze zul je je iedere keer bewust zijn van de houten vloer, graag gedaan. ;)

Geplaatst op 3 september 2009 om 18:28