*Frisse fiets

Lief ging gisteren even zijn fiets zwart spuiten, omdat die stickers erop zo stom waren maar er niet af gingen. Toen ik een kijkje in de tuin nam, was hij druk in de weer met spuitbussen, stiften, schuurpapier en vernis. ‘Hee, wat een leuke kleur groen heeft die vork van je  nu opeens’ sprak ik nadenkend. En langzaam voelde ik de blije puber weer in me ontwaken.

‘Je mag mijn fiets wel groen spuiten, als je wil…’
‘Ja?’
‘Ja.’

En zo geschiedde. En toen ging ik er eens goed naar kijken. Mat groen, wat leuk. Ik wierp een blik in de emmer vol spuitbussen en stiften. Ik wierp een blik op de fiets van Lief. Ik wierp een blik op mijn eigen oude vertrouwde maar nu unieke fiets. En toen liep ik weer naar binnen om een sigaret te gaan roken.

Dingetjes. Dacht ik bij mezelf. Er moeten dingetjes op. Ik drukte het overblijfsel van mijn sigaret in de asbak en trok mijn stoute schoenen aan. De tuin in dus weer. En een krukje naast die fiets. ‘Heb je ook zwarte stiften?’ Ik kreeg er twee aangereikt. Ik staarde een moment of twee, misschien drie, naar mijn stalen rosje. Bolletjes. Plop, daar was het idee.

En toen volgden er enkele uren van rond de fiets cirkelen, stift en vrolijkheid in de aanslag. Hier nog een paar. En daar. En daar natuurlijk. Zo’n soort bolletje. En nu zo’n ander bolletje. En nu bolletjes in bolletjes. En soms even pauze natuurlijk. ‘Die bronskleurige stift zou goed bij dat groen staan…’ opperde Lief. ‘Ik wil het niet te druk,’ antwoordde ik. Maar toen mijn creatie af was, bleek hij toch nog niet af. De bronzen stift kwam ook nog even meedoen, gewoon hier en daar een piepklein beetje.

En toen vernissen.

En toen glimlachen.

En toen foto’s maken.

En toen erover loggen, om maar even aan te tonen dat ik echt niet de hele week naar treurige muziek zit te luisteren met tranen in mijn ogen.

Dus. Taadaa. Klik maar even, daar gaat ze nog meer van glimmen.

wenzfietsje.jpg

17 Reacties

Een fiets met tattoo’s, ik vind hem prachtig! Alleen, ben je niet bang dat de verf er bij de banden binnen de kortste keren weer af is?

Geplaatst op 9 augustus 2009 om 21:36

Ha Martine, die banden zijn alleen maar groen omdat we uitgeschoten waren bij het spuiten van de spatborden. :P En daarnaast moeten de banden binnenkort toch vervangen worden, aangezien ze afgesleten zijn en beginnen te scheuren. Dus binnenkort kraakzwarte banden onder mijn groene tweewieler! :D

Geplaatst op 9 augustus 2009 om 21:38

Prachtig geworden, je fiets!
Maar, hoewel ze eigenlijk best bij de fiets passen, ik heb toch moeite met de tassen…

Geplaatst op 10 augustus 2009 om 00:05

Haha Dae, tja, ik had eerst een oersaaie fiets, en daar pasten deze fietstassen wel op een ironische manier bij, beetje de draak steken ermee. Maar nu mijn fiets zelf al zo spreekt, misstaan de lelijkerds een beetje erbij, dat ben ik met je eens. Gitzwarte exemplaren zouden mooier zijn. :D

Geplaatst op 10 augustus 2009 om 09:42

Heel mooi geworden, je mag die van mij ook wel doen! En ik wou zeggen dat je de banden even af had moeten plakken, maar nieuwen erop is natuurlijk beter.

Geplaatst op 10 augustus 2009 om 10:01

Dat ziet er goed uit!

Geplaatst op 10 augustus 2009 om 15:18
Anke

Oeh! Very nice!
Wanneer kom je die van mij doen? :)

Geplaatst op 10 augustus 2009 om 18:26

Jaaaa Wenz! Helemaal leuk, je ‘nieuwe’ fiets! Helemaal top! Deze kleur groen is tegek! Fietstassen zijn gewoon mooi van lelijkheid! ;)

Geplaatst op 10 augustus 2009 om 19:13

Zal ik mijn fiets ook even brengen?
Ach nee, laat ook maar!

Geplaatst op 11 augustus 2009 om 08:53

‘Fras’, kon je de G niet vinden? Hihi.

Haha, Gerhard, Anke en Chris, zal ik maar een werkplaats openen dan? :P

Banden afplakken was inderdaad een slim idee geweest… iets voor de volgende keer. :D

Geplaatst op 11 augustus 2009 om 09:44

Leeeeeeeuuuuuuuuuuukkkkkkkk!
Zo moet dat.
Lekker doen en lekker glimlachen en je lekker voelen.

Geplaatst op 11 augustus 2009 om 12:27

Woooooo!

Wat mooooooooooi!

Geplaatst op 12 augustus 2009 om 10:42

Haha nice gedaan! Die van vroeger was wit met dingetjes, toch….?

Geplaatst op 12 augustus 2009 om 11:19

Nee joh, je mag ook gewoon langskomen! ;-)

Geplaatst op 12 augustus 2009 om 15:02

:-)
da’s een héél flitsend fietsje geworden wenz, leuk om te zien hoor,

wil hij nog meer fietsen doen ??

Geplaatst op 12 augustus 2009 om 15:59

Zoiets…;)

Geplaatst op 13 augustus 2009 om 08:11

Mooie fiets, die kan zo op Etsy!

Geplaatst op 24 augustus 2009 om 20:48