*Denkt u even mee?

Zo kwam ik dus gisteren niet alleen met een stapeltje ‘nieuwe’ boeken thuis, maar ook met een raadsel.

boeken.jpg

In de straten van Damme vond ik met enige regelmaat de volgende plakkaatjes. Eerst dacht ik dat er wellicht mee bedoeld werd dat dit een mooi punt was om een foto te maken, omdat het uitzicht de moeite waard zou zijn ofzo. Maar die ronde schijfjes waren op de meest oninteressante, nietszeggende plekken op de straat bevestigd, dus dat leek me sterk. Toen dacht ik dat het wellicht een wandelroute was. Maar ook hier was geen logica in te ontdekken: de ene keer zaten er twee van die dingetjes zo’n 3 meter van elkaar vandaan aan de straat bevestigd, de andere keer weer hele straten niets. Ook leek het me niet voor de hand liggend zo’n route met dit soort tekentjes aan te geven. Logischer zou zijn om een felgekleurd bordje aan een paaltje te bevestigen.

Nu is mijn vraag dus aan u: waarvoor dienen deze vreemde plakkaatjes? En wat in godesnaam moet het symbool erop voorstellen?

‘Ren hier schreeuwend weg van drie vierkantjes’?

Ik kom er niet uit hoor.

mysterie.jpg

22 Reacties

dat lijkt mij iets te zijn van een richting waarin je moet vluchten bij luchtalarm:-)

jij kunt vooruit met je boeken :-)

Geplaatst op 15 juni 2009 om 13:35

Kunnen we ook een prijs winnen?? ;-)

Geplaatst op 15 juni 2009 om 13:36

Haha Gerhard, eeuwige roem natuurlijk! En een raar plakkaatje in posterformaat, om boven het bed te hangen. ;) :P

Grinnik, Klaproos, zou dat het zijn? Luchtalarm, hahaha. ‘Allemaal goed naar de grond kijken, jongens, als er vluchtalarm is, dan wijzen die dingen je de weg wel. Komt helemaal goed.’ :)

Geplaatst op 15 juni 2009 om 13:41

Antwoorden, antwoorden, antwoorden….
Haha. Het was de outlet in Roermond, ik ging eens kijken voor een denim short, een rode cap, en/of een nieuw horloge. Maar helaas, ben met lege handen thuisgekomen (wat natuurlijk wel weer geld scheelde!). D en Tell zijn wel geslaagd overigens.
Die huisjes zitten verstopt in het wijkje tussen de vijver en onze moedertjes. Kwam ze laatst tegen terwijl we Jonah uitlieten en liep er zondag ochtend weer langs dus: *flits*
Ow en de fetta lasagna werd een klein fiasco, dus heb uiteindelijk een pizza in de oven moeten gooien, hahahaha.

Geplaatst op 15 juni 2009 om 18:59

Haha broer! Als je dit nu op je eigen log schrijft, onder mijn reactie vol vragen, dan kom ik gewoon terug om het te lezen hoor! (Dan snapt iedereen ten minste waar het over gaat…):)

*Rent naar broers log om meer informatie over dat fiasco te vergaren* :P

Geplaatst op 15 juni 2009 om 19:18

Ja maar als ik het hier typ ..ist leuker? Hahaha. Fiasco: de fetta smolt niet waardoor we dus gewoon laagjes krokante lasagnabladen hadden met weke tomaatjes ertussen, wat heetgekookte groenten, en rubberen blokjes fetta. Yumyum. Ahum.
Yep, Tell heeft een shirtje gekocht en D een boardshort. Binnenkort eens kijken bij de outlet in Maasmechelen. Zit er bij jullie wat in de buurt eigenlijk??

Trouwens, dat bordje zegt mij ook helemaaaal niks. Zo is er ook een verkeersbord in Frankrijk waar ik nix van maken kon. Helaas heb ik er geen foto van ):

Geplaatst op 15 juni 2009 om 19:40

Eigenwijzerd! Hahaha. Oei, dat voedsel klinkt inderdaad verre van appetijtelijk, grinnik. We hebben hier wel een paar leuke skate-en-aanverwanten-merken winkels, en wat outlets van merken zoals Diesel enzo, geen idee eigenlijk of hier ook zo’n outletdorpen zijn waar alles bij elkaar zit. Vast wel, maar die moet ik eens opzoeken. Zijn er niet vooral veel kakkermerken in zo’n outlet? (Heb ff op de site van maasmechelen gespiekt.)

Weet je nog welk verkeersbord het was? Kun je het omschrijven? Weet wel dat in Frankrijk overal bij opritten die naar de snelweg leiden een ‘no u-turn’ bord staat voor de mensen die al op de snelweg zitten, om dus niet die oprit tegen het verkeer in in te rijden. Mocht je een volslagen idioot zijn. Zucht. :)

Geplaatst op 15 juni 2009 om 20:30

@wenz,
er is vast een connectie met tijl uilenspiegel,
welke, daar werk ik nog aan… ;)

Geplaatst op 15 juni 2009 om 23:10

en toen kwam ik op deze bladzijde deze link tegen…
http://www.toerismedamme.be/actiefgenieten/wandelroutes.htm#route1

en daar deze wandelroute…

Erfgoedwandeling Damme
Zwinstad van handelaars, militairen en Tijl Uilenspiegel

Het polderstadje Damme was in de middeleeuwen de bruisende voorhaven van de handelsmetropool Brugge. Toen de handel was stilgevallen, werd Damme een militaire vesting in de oorlog tussen Spanje en de Noordelijke Nederlanden. In de 18de eeuw keerde de rust terug. De geest van de legendarische Tijl Uilenspiegel bleef er al die tijd rondwaren.

Deze wandeling neemt je mee langs de sporen van ruim 800 jaar geschiedenis, een verhaal waarin handelaars, militaire ingenieurs en Tijl Uilenspiegel een hoofdrol spelen.

Informatie
Regio: Het Brugse Ommeland
Vertrekpunt: Markt, Damme
Afstand: 3,2km

Je kan deze uitgaven bekomen via e-mail aan toerisme@damme.be

Graag duidelijk jouw adres, de nummer en de naam van de gewenste publicatie vermelden.

De verzendingskosten bedragen minimum € 1,50. Bij aankoop van meerdere uitgaven, wordt de prijs berekend en jou in een mailantwoord meegedeeld.

Na ontvangst van de betaling op rekening 738-1121218-17 van VVV Damme vzw, wordt jou de bestelling toegestuurd.

en als je dit nu bekijkt op de site zelf, dan staat er een héééél klein tekeningetje bij… ;)

Geplaatst op 15 juni 2009 om 23:20

Geweb! Het mysterie lijkt zowaar opgelost! Ik had inderdaad een beeld van Tijl UIjlenspiegel zien staan, maar de link verder totaal niet gelegd… Het is dus een soort historische wandelroute begrijp ik? Vreemd logo, haha, maar bij deze gaat alle eer naar jouw speurwerk: dankjewel voor de oplossing!

Geplaatst op 15 juni 2009 om 23:33

tot je dienst!
ik denk dat ik ondertussen ook je spamfilter boos heb gemaakt. ik wilde er nog een derde berichtje achteraan plakken, maar ik word keer op keer geweigerd… :(

Geplaatst op 15 juni 2009 om 23:43

Ape! Jij bedoelt vast dit bord: http://auto-en-vervoer.infonu.nl/artikel-fotos/jvd/0841608282-thumb1.jpg – Dat staat hier in België bij tunnels, betekent dat (vracht)wagens met ontvlambare stoffen de tunnel niet in mogen. :)
Geweb, mijn spamfilter is nogal oplettend inderdaad, haha, sorry. :)

Geplaatst op 16 juni 2009 om 06:34

Was idd niet echt APE-tijtelijk, haha.
Veel kakkermerken idd maar die in Roermond heeft ook een Vans outlet, Nike, Adidas, Zoo York, Billabong, etc. Geloof dat die in Maasmechelen ook een Levi’s en Diesel store hebben idd, op zich toch wel interessant hoor.
Dat bord, tja, het was een auto met een explosie, hahahaha. Ik denk dat het betekende: pas op voor vallende objecten, bij bruggen enzo, maar zeker weten doe ik het niet.

Geplaatst op 16 juni 2009 om 06:03

Ik heb het ze gewoon even voor je gevraagd, geweb was me voor!

Hartelijk dank voor uw interesse in onze stad Damme.
De plakkaatjes (klinknagels) die u in de stad aantreft zijn wegwijzers voor
de “Erfgoedwandeling”.
De Erfgoedwandeling is een wandeling van 3,2 km die natuur en cultuur
combineert.
De wandeling vertrekt aan de toeristische dienst, wandelt via de Haringmarkt
voorbij de Kerk, gaat via het wandelpad naar de Damse Vaart Noord, om daarna
de vaart over te steken en via de Damse Vaart West in de vernieuwde
stadwallen te wandelen.
Er bestaat een kaartje met de beschrijving van de wandeling, maar in feite
kunt u ook de wandeling doen door de klinknagels te volgen.

Ik hoop u met deze info van dienst te zijn.
Vriendelijke groeten

Toerisme Damme
Jacob van Maerlantstraat 3
8430 Damme

Geplaatst op 16 juni 2009 om 09:04

Ha Gerhard, jij ook al zo praktisch! In jouw mail wordt niet gerept over Tijl, grappig, aangezien dat plakkaatje, pardon, de klinknagel, toch een afbeelding van de goede jongeman bevat klaarblijkelijk. :D Leuk dat ze je bedanken voor de interesse in hun stad, haha, ze worden nog beroemd op deze manier. ;)

Geplaatst op 16 juni 2009 om 13:12

Idd, Wenz, een soortgelijk bord was het, alleen is het in Frankrijk blauw….?

Ik ben blij dat het mysterie rond de klinknagels opgelost is!!

Geplaatst op 17 juni 2009 om 06:36

In veel steden zijn dit soort ‘trottoirplakaten’ idd een bewegwijzering voor een wandelroute. Maar ik denk dat het staat voor: pas op: veel etalages waar u nodeloos veel geld gaat uitgeven :)

Geplaatst op 17 juni 2009 om 11:18

Hahahaha Gob! :P

Geplaatst op 17 juni 2009 om 11:41

Wat een heeerlijke stapel boeken. Vooral die van de priemgetallen lijkt me erg mooi.

Geplaatst op 17 juni 2009 om 17:09

Ik verwerp de rationele verklaringen van Gewebkijk en Gerhard en poneer de verklaring dat het een vluchtroute is voor mensen met een rubberen-feta-blokjes-fobie. Wrap that in Latin en we hebben weer een toevoeging voor de website van enkele logs geleden ;-)

Geplaatst op 22 juni 2009 om 09:58

Tijl Uijlenspiegel is natuurlijk wel weer een geweldige reden voor een wandeling, dat moet ik ze weer nageven.

Geplaatst op 22 juni 2009 om 09:59

Eén van die boeken stond ik vorige week ook nog mee in de hand. Die met die priemgetallen. Ik heb hier nog zo veel te lezen liggen dat ik die eerst maar afwerk… In een rugtas :P gaan ze ook niet allemaal mee….

Geplaatst op 23 juni 2009 om 09:43