*Tien minuten met Wenz

52 Reacties

Lieve Wenz. Heb je me daar toch even sprakeloos. Ik heb 100 verschillende reacties op je filmpje in mijn hoofd die varieren van ontroering tot fascinatie tot bewondering voor je creativiteit, je scheppen van beelden en woorden, tot bespiegelingen over hoe je het voor elkaar krijgt om de kijker het gevoel te geven dat hij zo dichtbij je is tot iets over kracht en kracht en kracht…
Maa ik hou het hierbij: op het eerste gezicht misschien niet het origineelste antwoord maar bij nadere beschouwing wat mij betreft wel het waarachtigste en diepst gevoelde: Ik vind je nu nog mooier dan ik je al vond.
Dank je wel voor je mooie filmpje.

Geplaatst op 4 maart 2009 om 20:42

……………………………!prachtig!……………………………

Geplaatst op 4 maart 2009 om 21:15

Wow Wenz, wat ontzettend origineel, fragiel, kwetsbaar, mooie manier om te vertellen, ontroerend en goed!!!
Dit zijn van die filmpjes die je tegenkomt in musea bij een tentoonstelling van moderne kunst. Daar pas jij absoluut tussen. Hulde & respect!

Geplaatst op 4 maart 2009 om 21:30

waaaaaaaauuuuuuuwwwwwww wwwweeeeeeeeeennnnnzzzzzzzzzzzzzzz
mens wat mooi

kanonnen

dank je wel

Geplaatst op 4 maart 2009 om 23:31

van impa enzo,
jij maakt het meedenken steeds mooier… ;)

Geplaatst op 5 maart 2009 om 00:30

Wauw prachtig!! Diep en zonder harnas. Kwetsbaarder, maar tegelijkertijd sterker dan ooit. Mijn ogen prikken een beetje.

Geplaatst op 5 maart 2009 om 00:58

Lieve Wendy
Mag ik je heel hartelijk feliciteren met deze openheid?
Meis, wat heb je dit prachtig in elkaar gezet.
En je bent zonder makeup net zo mooi als met.
Ik moet je eerlijk zeggen dat ik door dit filmpje helemaal ontroerd ben en ik ben blij, dat ik jouw gezicht eens “in het echt” gezien heb.
Je hebt een heel lief en open gezicht met hartelijke ogen.

Geplaatst op 5 maart 2009 om 06:56

WOW ! Ik ben even spraakloos, echt mooi gedaan, geen woorden voor en zo als @Aukje zegt. dit is geen blogje meer maar echt kunst. Thanks ;-)

Geplaatst op 5 maart 2009 om 07:11

Leuk om je andere filmpjes ook weer eens te zien op Vimeo. Wat een fijne site is dat, he?

Geplaatst op 5 maart 2009 om 07:52

Jij, dapper mens jij, wat een prachtig filmpje. En wat een mooi hoofd heb je.

Geplaatst op 5 maart 2009 om 10:25

Lieve mooie vrouw, ik heb zelden zoiets echts op het www gezien. Prachtig.

Geplaatst op 5 maart 2009 om 13:58

Dit is werkelijk geweldig! Zeer uniek.

Geplaatst op 5 maart 2009 om 19:20

Lieve Wenz,

Lastig om nog iets origineels te zeggen na mijn voorgangers. Maar ik ben er werkelijk stil van. Dit is pure kunst, elk woord wat je zegt (of althans de ondertiteling) is zo ontzettend raak. De ene na de andere zin is briljant, om dan nog maar te zwijgen van die reverse technieken!

Dank je hartelijk voor dat je dit met me wilde delen!

Geplaatst op 5 maart 2009 om 19:49
baardhaar

ik kan weinig zeggen.. precies de juiste woorden de juiste tijd de juiste site.. super vet!

Geplaatst op 5 maart 2009 om 20:07

Wauw!
Supermooi!
Respect…..!

Geplaatst op 5 maart 2009 om 21:29

(:

*trots*

Geplaatst op 6 maart 2009 om 08:53

Het was aangenaam vertoeven in jouw geest…

Geplaatst op 6 maart 2009 om 09:39

Nog een schep erbovenop: wauw. Wat een mooi filmpje. Heel, heel goed. Dat je dat durft, dat je dat verzint, dat je het maakt. Dank je wel.

Geplaatst op 6 maart 2009 om 10:13

Lieve Wenz, ik vond je al mooi. En nu vind ik je alleen nog maar mooier..

Geplaatst op 6 maart 2009 om 15:09
yad

Mooi. Vanbuiten. Vanbinnen. In kwetsbaarheid schuilt zo’n enorme kracht. Bedankt voor het delen.

Geplaatst op 6 maart 2009 om 16:19

wauw wenz..

je openheid maakt mij stil….
dank je wel
maak er een heerlijk weekend van
klaproos

Geplaatst op 6 maart 2009 om 18:14

Lieve Wenz, ik zag je gister voor het eerst, op m’n werk. En had al snel door dat je filmpje niet iets was voor daar. Ik heb het nu pas rustig kunnen bekijken, wat een geweldige tien minuten. Je hebt me diep geraakt en ontroerd. Heel mooi was het, je bent een lief mens, mooi van binnen én buiten!

Geplaatst op 6 maart 2009 om 20:23

Zo mooi dat ik me bijna geen reactie kan bedenken die dit stukje moois kan verwoorden.
Je straalt een ontzettende kracht en schoonheid uit. Echt, ongelofelijk! Geen woorden voor.

Geplaatst op 6 maart 2009 om 20:53

Mooi Wenz. Prachtig hoe taal je aan de ene kant verhullen en aan de ander kant in je blote kont kan zetten. Op deze manier word ik met de neus op de onzegbaarheid van het eigene geduwd, the mystery of life. Dank voor je moed.

Geplaatst op 6 maart 2009 om 21:43

Dit grenst aan genialiteit! Ik word er helemaal stil van…

Creatieve moed, fragiel, maar onbreekbaar!

Geplaatst op 6 maart 2009 om 22:25

Met grote bewondering zitten kijken. Je bent bijzonder. Complimenten voor je lef en je creativiteit.
(En verder ben ik het helemaal eens met alle bovenstaande reageerders!)

Geplaatst op 6 maart 2009 om 23:29

Nou Wenz, jouw openheid heeft heel wat in beweging gezet he?
Als ik nu in jouw schoenen stond, zou ik heel blij, gelukkig en trots zijn met de kommentaren die hier allemaal staan.
Ga verder zo meis.

Geplaatst op 7 maart 2009 om 06:53

Och! Zie ik dit filmpje nu pas, al die dagen erover heen te hebben gekeken!!
Merkwaardig hypnotiserend effect heeft het, ook door die muziek. Mooi gedaan!

Geplaatst op 7 maart 2009 om 11:12

Hela Wenz dit is wel bijzonder origineel:-). Je taaltje doet me denken aan een liedje van Laïs waarin ze de zang achterstevoren laten afspelen…heb jij dit hier ook gedaan? De visuele effecten zijn ook cool, de schokjes en het spel met je haar…
Wat je zegt over jezelf blootgeven op je blog en hoever je daarin kan gaan…dat zijn zaken die ik me ook al afgevraagd heb, bijvoorbeeld onlangs nog toen ik het stukje aan mijn papa schreef. Ja, mijn gulden regel is ook niets zeggen wat je ‘in het echt’ ook aan niemand zou zeggen en geen andere mensen erbij betrekken als dat kwetsend, … zou kunnen zijn. Toch een anoniem blog overwegen om je -anoniem- helemaal bloot te geven?

Geplaatst op 7 maart 2009 om 11:14

Lieve iedereen, dankjulliewel voor jullie prachtige en hartverwarmende reacties. Zoals bij ieder logje is er een klein beetje spanning of de lezers het zullen vatten zoals je bedoeld hebt, hier was dat ook zeker het geval. Overduidelijk dat jullie er zeker mee uit de voeten kunnen, wat een heerlijk gevoel is dat. :) Ik voel me helemaal warm vanbinnen door deze hele lijst complimenten, aanmoedigingen en lieve woorden. Dankjulliewel, nogmaals.

Elise, inderdaad, ik heb de cd’s van Laïs en wist meteen welk nummer je bedoelde! Lang niet gedraaid, moet ik weer eens doen. Mijn tekst wordt ook achterstevoren afgespeeld ja. :) Een anoniem blog, hm, op een of andere manier heb ik daar geen behoefte aan, ik BEN denkendoetgeenzeer zo ongeveer, en dat houden we gewoon zo, ongeacht wat er komt. :)

Geplaatst op 7 maart 2009 om 15:27
Lysbeth

Dag Wenz,
Ik lees je blog al langer en vond er al vaker pareltjes. Maar het ligt niet in mijn gewoonte op blogs te reageren. Maar dit filmpje verdient gewoon felicitaties. Omdat ik dus niet vaak (nooit?) reageer op blogs heb ik even nagedacht over het beste woord om het effect te beschrijven. Maar Laurent was me voor. Gehypnotiseerd heb ik nu al tweemaal zitten kijken en luisteren. Voor het overige sluit ik me graag aan bij de lovende commentaar hierboven.(wist overigens niet dat achterstevoren Nederlands als Zweeds klonk.)

Geplaatst op 7 maart 2009 om 16:56

Zoals Gras zegt, kan ik het niet beter of mooier verwoorden…en daarom laat ik het daar ook maar bij.

Geplaatst op 7 maart 2009 om 17:00

Hele filmpje uitgekeken. Dat zegt genoeg.

Geplaatst op 7 maart 2009 om 22:21

Hallo Wenz,

Ik was erg onder de indruk van je filmpje en heb er met je welnemen meteen een item op mijn eigen blog van gemaakt. Heel erg bedankt voor je prachtige filmpje.

Geplaatst op 7 maart 2009 om 23:52

Met genoegen, genegenheid en verwondering naar gekeken Wenz, jij schoonheid met expressie. Beeld van binnen, beeld van buiten. Nee, je kunt niet alles zeggen waar idereeen bij is. Ieder heeft een persoonlijk filter – noem het intuïtie, geweten, misschien innerlijke beschaving. Soms overschrijd je onbewust wel eens die eigen grens, net zoals in heet ‘echt’, zo gaat dat met mensen en zeker als je dicht bij je eigen leven blijft zoals jij, maar dat is niet onoverkomelijk.

Geplaatst op 8 maart 2009 om 10:00

Vandaag ben ik frisser dan gisteravond dus ik heb nog een tweede keer gekeken.

Hoogst fascinerend, te meer met dat stuk ´Opium` eronder. Het filmpje is… ik zoek… het juiste woord… Het doet me denken aan David Lynch en nog meer aan Lars von Trier. Het herinnert me aan de serie `Het Rijk` van laatstgenoemde. Het woord wat ik zoek lijkt op schemer maar is het niet en op ectoplastisch (bestaat dat woord?) maar dat is het ook niet. Nou ja.

Een mens is een proces en geen kant en klaar pakket. Het kan een miljoen kanten op – en toch weer niet want je hebt jezelf inderdaad meer niet dan wel in de hand. Dat laat je hier – paradoxaal genoeg – bijzonder openhartig zien.

En je hebt een veel liever gezicht dan ik me had voorgesteld. Dat ligt niet aan jouw schrijven maar aan het feit dat gewoon niet zoveel mensen een dergelijke uitstraling hebben.

Geplaatst op 8 maart 2009 om 16:58

PS Ik zag dat Jeroen hierboven ´Reverse´ geplaatst heeft op zijn weblog. Dus ik heb maar aangenomen dat dit mag en het ook op mijn site gezet. Tevens heb ik je maar eens gelinkt (een beetje laat, maar ik ben niet zo van de snel linkenden).

Geplaatst op 8 maart 2009 om 17:40

Wat mooi.

Als iemand iets heel origineels maakt, lukt het me niet om origineel commentaar te maken.

Ik ben er gewoon een beetje stil van.

(Dan weet je nu dat als je ergens een grappig commentaar van mij tegenkomt, ik het stukje waarschijnlijk een beetje afgezaagd vond).

Geplaatst op 9 maart 2009 om 21:31

Oew, durf ik nog een puntje van (opbouwende) kritiek te geven na 38 lovende commentaren. Jawel, je kent me toch ;) Van mij had de kleine uitleg over de beelden tegen het einde weggelaten mogen worden, het beeld en het vertellen over jezelf was al juist heel krachtig. Erg mooi om naar te kijken.

Had heel veel moeite om niet te vergeten de tekst te lezen, omdat ik zo gehypnotiseerd raakte door de beelden. Heel erg mooi gemaakt, heel erg veel ‘bloot’

Geplaatst op 10 maart 2009 om 16:00

@ Cinner

Ik snap wat je bedoelt. En voor mensen zoals ik, die wel eens behoefte hebben aan extra duidelijkheid, is het juist weer heel goed dat het erin is gelaten. Soms voelen mensen zich een beetje beledigd in hun intellect als iets expliciet wordt uitgelegd. Ik ken dat gevoel zelf ook. Of ze vinden dat het hun eigen vrije interpretatie in de weg staat. Maar dat heb ik hierbij helemaal niet. Dat is het leuke van kunst, dat iedere kijker weer heel anders kijkt.

Geplaatst op 10 maart 2009 om 18:22

Ha die Wenz,

Leuk je weer eens te zien, zelfs al is het van achteren dan ;-). En je Zweeds is ook behoorlijk gevorderd merk ik.

Mijn complimenten voor het filmpje, het is een bewonderswaardige eerste stap om aan de wereld te laten weten dat je opener en vrijer wilt zijn.
De kanttekening is dus dat het een eerste stap is. Het is eenvoudiger om je make-up af te doen dan je schroom. Dus zet door, voor mij, ons, maar vooral voor jezelf. Ben verbaasd over de positieve ervaringen die je zeker zult opdoen. Succes!

Geplaatst op 10 maart 2009 om 21:00

Lieve Wenz. Dank je wel.

Geplaatst op 12 maart 2009 om 06:50

@FrankiePebbles: was net over je aan het nadenken, over een reactie van jou die ik bij zeekomkommer zag. Hoewel ik toch dnek dat toeval bestaat.

Vond het niet zozeer ‘beledigend’ al snap ik wat je bedoeld (en kan dat wel eens hebben). Maar het kwam sterker op me over tot de uitleg en verloor iets in kracht toen er een uitleg bij kwam. Vond ik dan, inderdaad het mooie aan kunst, iedereen haalt er uit wat voor hem/haar er toe doet.

@Wenz: vond er trouwens ook een mooie melancholiek in zitten.

Geplaatst op 12 maart 2009 om 11:18

Hallo Wenz,
ik heb ademloos zitten kijken en luisteren naar je film. Wat een bijzondere ervaring! Ik kwam toevallig op je blog terecht, maar ik kom zeker terug, mooi mens.
Frouke

Geplaatst op 12 maart 2009 om 17:02

Wat prachtig!
Ik heb het op de http://www.mediame.nl gezet.
Enorm!!

Geplaatst op 12 maart 2009 om 19:13

Wonderschoon, bewonderenswaardig openhartig, een wonderlijk mooie film van een bijzonder mens. Wonderen bestaan nog e, gebeuren continu. Je neemt echt een bijzonder plekje in in deze wereld, Wenz. Geniet daarvan!

Geplaatst op 12 maart 2009 om 23:22

e, = en

Wat is dat toch met die toetsenborden?

Geplaatst op 12 maart 2009 om 23:23

Ongelofelijk krachtig, hypnotiserend, ver boven alles uitstekend. Je bent mooi,je bent enorm groots in je creativiteit en inspiratie. Ondanks dat er woorden staan, ben ik er stil van.

Geplaatst op 13 maart 2009 om 13:00

Mooi,
fascinerend,
hypnotiserend,
puur en bijzonder!

Geplaatst op 16 maart 2009 om 12:14

:) puur Wenz, jezelf tonen en met de kleine twist door het geluid en de film achterwaarts af te spelen ;)

Wat je zegt over make-up, zo ben je puur,je gezicht, uitstraling. Echt ;)

Eén terugkerend element heb ik niet voorbij zien komen, je weet wel welke… de sigaret..

Geplaatst op 1 april 2009 om 10:11

Hahahaha BFD, heel scherp opgemerkt! Hahaha :P, ik heb het filmpje op de logeerkamer opgenomen, daar hangen de fotorollen zodat ik een witte achtergrond had. En daar rook ik niet, alleen in de woonkamer. :D

Geplaatst op 1 april 2009 om 10:15

Indrukwekkend!

Geplaatst op 17 juli 2009 om 17:10