*Kleine update

Even een update over mijn nieuwe werk: ik ben inderdaad gekozen, dus dat was leuk nieuws. Toch heb ik besloten er niet te gaan werken. Door louche contractpraktijken die me niet zinnen, door een manisch-depressieve, alcoholische broer die duidelijk nog lang niet uit de zaak gewerkt is en zich overal mee bemoeit, door een gebrek aan vertrouwen in mensen van hun kant door een vorige slechte ervaring, en nog wat kleine dingen die me geen goed gevoel over het werk gaven. Ik heb dus besloten door te zoeken, er komt vast iets beters langs waar ik wel vol enthousiasme en vertrouwen in kan stappen, dat lijkt me ook veel bevorderlijker voor mijn gezondheid. Nu het nieuws nog melden, het zal als een donderslag bij heldere hemel komen, ik denk dat ze denken dat ze mij binnen hebben. Maar ik wil graag op normale voet en in een veilige omgeving werken, en niet op krakkemikkige voorwaarden en loze beloften. Bij deze is mijn eerste avontuur na mijn jaar vol angsten al afgelopen. Maar ik ben trots op mezelf. Ik heb het gedaan, ben vol goede moed een aantal dagen naar het werk gegaan, ben in treinen gestapt en heb door drukke winkelstraten gelopen, heb klanten bediend en boeken geprijsd, heb de winkel mooier gemaakt en vertrouwen in mijzelf bijgetankt. Ik kán dit, en het komt allemaal wel goed met mij. Nu alleen nog een goede werkplek vinden. En eventjes bijkomen van de teleurstelling – zo tussen de verbouwingswerken door hier. Ik heb er vertrouwen in.

25 Reacties

Teleurstelling?
Grote klasse, dat je in staat bent het vertrouwen in jezelf te versterken en keuzes te maken, die bij je passen!

Geplaatst op 6 februari 2009 om 15:52

En ook mooi: je kan een baan krijgen als je dat wilt. Ik vind dat je een heel verstandig besluit hebt genomen, je hebt stabiliteit nodig. Go girl! Die baan komt er wel.

Geplaatst op 6 februari 2009 om 16:07

Dat moet toch heel goed voelen. Dat je a) de stap nam en b) je gevoel volgt om het niet te doen en nog even verder te zoeken. Super!

Geplaatst op 6 februari 2009 om 18:37

Wow, daar is moed voor nodig. De makkelijkste weg is natuurlijk het toch maar te accepteren en maar zien waar het schip strandt… respect dus voor je beslissing! En die leuke baan komt zomaar eens voorbij…

Geplaatst op 6 februari 2009 om 19:48

Het gaat vast helemaal goed komen.

Geplaatst op 6 februari 2009 om 20:30

Zoals je het beschrijft klinkt dat inderdaad nogal dubieus. Lastig dat je zoiets pas ontdekt als je er al even werkt.

Geplaatst op 6 februari 2009 om 21:14

Het klinkt alsof je een hele goede beslissing hebt genomen. Een onveilige werkomgeving als resultaat van een zo mooie, dappere en grote stap zou alleen maar afdoen aan het positieve van diezelfde stap. Volgens mij heb je alle reden om trots op jezelf te zijn.

Geplaatst op 6 februari 2009 om 22:49

Het was inderdaad dubieus Laurent, dat is het juiste woord.
Thanks iedereen, voor de ondersteunende woorden! :)

Geplaatst op 6 februari 2009 om 22:49

klinkt als een enorm groeimoment!, respect!

Geplaatst op 7 februari 2009 om 02:36

Begrijp de teleurstelling wel maar het geheel is ook iets om trots op te zijn, ben ik met iedereen eens. Hopelijk waait er snel iets langs waar je je wel in kan vinden, zodat je alsnog kan starten wat je wilde beginnen.

Geplaatst op 7 februari 2009 om 05:31

Je bent verder dan je denkt…zo zie je maar…door deze keuze te maken! Inderdaad; er komt nog wel weer wat anders. Leukers. Beters!

Geplaatst op 7 februari 2009 om 17:34

Als je je niet goed voelt bij die baan, moet je het zeker niet doen. Vertrouw op je intuïtie. Die ene baan komt vanzelf.

Geplaatst op 7 februari 2009 om 18:54

Good for you! Jij maakt hier de keuzes, niet de anderen. Gevoel is alles bij dit soort banen, zeker als je in een heel klein team werkt! Gewoon de volgende kans grijpen.

Geplaatst op 7 februari 2009 om 21:15

Een dapper besluit, goed dat je naar jezelf geluisterd hebt.

Geplaatst op 7 februari 2009 om 23:35

*trots broertje knikt instemmend*

(:

Geplaatst op 8 februari 2009 om 07:58

Ik ben blij dat je deze keuze hebt gemaakt, goed zo!

Geplaatst op 8 februari 2009 om 14:30
vlaamse gaai

Binnenkort brengt een “vlaams treintje” jou op lichte voeten naar de juiste bestemming. In jezelf zal het tuut-tuut deuntje jou heel veel bescherming en vreugde brengen..Niks moet, veel kan! Enne…de cohesie Nederlands-Belgisch zal weer hoog op de top der moederlijke bergen vibreren en meteen vaderlandse geschiedenis neerpennen!

Geplaatst op 8 februari 2009 om 14:38

Mooi, dat is dus duidelijk. Daar zijn proeftijden voor.

Zo te lezen heb je het precies lang genoeg geprobeerd om te weten dat je dit werk wilt doen (alleen niet daar, nou dat kan) en heb je de smaak te pakken om actief verder te kijken.

Als je de reden bij jezelf houdt en niet gaat argumenteren, kan het volgens mij niet mis gaan met vertellen aan die eigenaars. Succes.

Geplaatst op 8 februari 2009 om 21:07

Je ligt dus goed in de markt, om het even zo plat te zeggen. Succes met verder zoeken, je vindt wel wat.

Geplaatst op 8 februari 2009 om 22:48

Het komt allemaal goed Wenz. :)
Goed gedaan.

Geplaatst op 9 februari 2009 om 08:50

Zo! En dit verdient respect!
Hoop dat er snel iets langskomt, die aan jouw veiligheid en voorwaarden voldoet.
Succes met het vinden.

Geplaatst op 9 februari 2009 om 12:15

Heel goed van je. Zo doe je dat.

Geplaatst op 9 februari 2009 om 18:53

Smmmmmmak!!! Dikke zoen. Goed gedaan.

Geplaatst op 10 februari 2009 om 09:36

Dappere beslissing en gelijk heb je. Ik zal duimen voor werk in een fantastisch leuk boekenwinkeltje met geweldig lieve mensen!

Geplaatst op 10 februari 2009 om 11:38

het moet een boost zijn om te weten dat je geselecteerd was, maar een nog grotere boost om gewoon te weten dat je keihard voor jezelf opkomt! Hulde!

Geplaatst op 12 februari 2009 om 14:12