*Miew?

De kat miauwt. Zo hard als ze kan, en dat is nog niet erg hard of overtuigend. Meestal doet ze dat wanneer ze de kolder in haar kop heeft, en als een schaduw van voor naar achter door de kamer sprint, over, onder en achter de stoelen en tafels langs. Soms ook gaat ze op de vensterbank zitten en miauwt ze met een scheef koppetje. Dan moet ik de zes steentjes die daar normaliter liggen van de grond rapen en terug op de vensterbank leggen. Zodat zij ze er weer alle zes af kan meppen. Dat is namelijk enorm leuk.

Nu miauwt ze dus ook. Al een hele tijd. De steentjes zijn al op hun plek gelegd en weer weggekaatst, en rondrennen, dat doet ze niet. Ik denk diep na.

Aha! Haar kattenbak zou wel eens vol kunnen zijn.

Ik open de bak en ja hoor, overdadig vol. Als een brave huismoeder kieper ik het complete ding leeg in een zak en deponeer het geheel in de vuilnisbak. Vervolgens sleep ik met alle kracht die ik in me heb de veel te grote zak met kattenbakgrind naar de nu lege bak. Ik kantel het gevaarte en met een grote zucht leegt de zak zichzelf deels. Ik sjor hem weer omhoog wanneer er genoeg uitgestort is en sleep het ding weer terug naar z’n plek.

Nu miauwt ze dus nog steeds. Langzaamaan begin ik haar te verdenken van zeurderij. Gewoon miauwen, omdat het kan. Ik negeer haar dan ook een aantal uren waarin haar gemiauw steeds terugkomt.

Per toeval draai ik me een moment weg van mijn pc om de lamp aan te zetten.
Dan zie ik het.

Haar bak met brokjes is totaal leeg. Maar dan ook tot de laatste kruimel aan toe.

Wat een oen ben ik toch af en toe.

Nu zit ik hier in een oorverdovende stilte te genieten van mijn stupiditeit. En zij? Zij eet haar buikje rond, na ruim een halve dag om eten te hebben gezeurd.

En het ergste? Ik word bedolven onder de kopjes en neusjes en spingeluiden tussen mijn schuldgevoelens door.

12 Reacties

Hahaha, bekende actie en reactie ja!! (:

Geplaatst op 20 december 2008 om 08:32

Onze Jelle gaat met een eindeloos geduld op de eetplek zitten, Gino mauwt regelmatig continu, maar laat niet merken wat hij bedoelt. Eten? Staat er toch! Naar buiten? Kom dan toch naar de deur! (Even opstaan; Jelle tikt met zijn rechtervoorpootje tegen het serreraam, hij wil naar binnen.)

Geplaatst op 20 december 2008 om 13:01

Katten zijn te dom om hoge eisen aan hun opvoeders te stellen :-)

Geplaatst op 20 december 2008 om 14:38

Ons vergelijkbaar wezen neemt voorzorgsmaatregelen…zij gaat mauwen als het geheel nog niet op is…en elke dag liefst iets eerder dan het ‘stortingstijdstip’.

Er zit toch voldoende in dat mandarijntje, vrees ik ;-)

Geplaatst op 20 december 2008 om 18:46

LOL Klinkt bekend ja.. Aan de andere kant, de kattenbak zát vol dus toch weer goed dat die meteen ook gedaan is ;)

Wij hebben hier twee zwamneuzen rondlopen. De oudste begon plotseling om drie uur te zeuren om het eten van zes uur, de jongste plast standaard naast de kattenbak omdat ze regelmatig haar kont teveel naar buiten steekt (en ik natuurlijk niet genoeg kan dweilen en verschonen *zucht*). Gaat iets niet langs het standaard patroon, dan wordt het lawaai oorverdovend. Steef moet verplicht op tijd naar bed, anders is de boel van slag :)

Geplaatst op 21 december 2008 om 07:23

Hahahahahahaha
Wat is dit allemaal herkenbaar.
Leuk hoor.

Geplaatst op 21 december 2008 om 08:00

Ik geef mijn kat gelukkig alleen maar brokjes en nooit op vaste tijden, dat voorkomt een hoop gemiaw. :P

Hahahaha Cin, dat hij op tijd naar bed moet, dat gaat wel erg ver, hahahahaa. Inderdaad vast stramien-katten zeg. :D

Mooi dat alle poezebeesten zo hun eigen routines hebben, zo te lezen zijn ze toch best veeleisend, stiekem, haha.

Geplaatst op 22 december 2008 om 11:27

Een vergevingsgezinde kat dus.

Geplaatst op 22 december 2008 om 17:57

Poezenbeestjes zijn kleine persoonlijkheidjes. Stuk voor stuk. Ik kan er over mee praten.

Geplaatst op 22 december 2008 om 22:32

Kijk dat is wat katten nodig hebben,af en toe een beetje honger, heel gezond en ze worden er dus ook heel gezellig van. Vaker doen!

Geplaatst op 23 december 2008 om 21:23

Haha poezen zijn heerlijk vergevingsgezind:-).

Geplaatst op 24 december 2008 om 01:28

Heb je jezelf en je kat nog een beetje veilig het nieuwe jaar in kunnen loodsen? ;)

Geplaatst op 3 januari 2009 om 21:14