*Oudnederlandsch Vermaek

Al een aantal jaren geleden, dat ik de nacht brakend heb doorgebracht. Voorafgaand aan uren misselijkheid. Stipt om het uur kwam er weer een nieuwe golf uit. Joepie. Emmer bij de hand, want rechtopstaan om naar het toilet te rennen leverde iedere keer bijna flauwvallen op. Geen idee of ik gewoon ziek ben of iets verkeerds gegeten heb, feit is dat ik me uitgehold voel, geradbraakt, en dorst, dorst, dorst heb. Een uurtje geleden opgestaan om thee te drinken, zodadelijk zal blijken of het binnen blijft. Ik duim voor mezelf. Wat is overgeven toch een vervelend spelletje, de laatste keer was jaren geleden. Nu is dan ook België ingewijd met mijn ziek zijn. Als ik iets doe, doe ik het meteen goed. Niet zomaar een griepje, dat is te min. Nee, ik kots het hele riool vol. Goed, genoeg gore praat, tijd om weer een uurtje slaap te vatten, als dat lukt. Bleh.

20 Reacties

goed oppassen voor uitdroging inderdaad. beterschap..! en ga eens na wat je gegeten hebt. (was je de enige?)

Geplaatst op 6 december 2008 om 10:32

Beterschap hoor. Voelt Vlaams ziek zijn anders dan Nederlands ziek zijn?

Geplaatst op 6 december 2008 om 10:35

Sterkte, om te beginnen door lekker bij te slapen, lijkt mij. Hoe noemen ze trouwens een aspirine of paracetamolletje in Vlaanderen?

Geplaatst op 6 december 2008 om 11:19

Gelukt! De thee zit nog veilig in me. :) En ik heb zowaar drie uur aan een stuk geslapen. Geweb, ik heb hetzelfde als de anderen gegeten maar ben de enige die ziek is. Oneerlijk he. :P

Goentah, helaas voelt het even belabberd, haha.

Ton, inderdaad en ik denk dat ze dat hetzelfde noemen. Maar op dit moment wil mijn maag absoluut geen pillen in zich hebben. :)

Thanks iedereen, ik voel me alweer een beetje mens. :)

Geplaatst op 6 december 2008 om 11:58

Overgeven vinnik het ergste wat je kan treffen. Nee, dan lekker gewoon ziek zijn. Daar kan ik nog wat mee.
Sterkte….

Geplaatst op 6 december 2008 om 14:10

Ow, Wenz, gauw beter worden hoor! Kusje…

Geplaatst op 6 december 2008 om 21:38

En in dat ene uurtje dat je in die hel van ziekzijn, dorst en overgeven voor het eerst overeind kunt blijven zonder flauw te vallen of te kotsen, ga je een kopje thee drinken en…? Nee, dat kan niet waar zijn. Een blogje schrijven???!

Geplaatst op 6 december 2008 om 21:47

Hahaha Impa, sterker nog: ik heb zelfs sigaretten gerookt, gestumbled op het internet en ja, de wereld sliep nog en mijn thee moest afkoelen, dus dan ga je maar loggen ja. :D

Klopt wel Angela, overgeven is vele malen vervelender dan ‘gewoon’ met griep in bed liggen.

Anam, je bent een schatje. :)

Thanks wederom voor jullie harten onder de riem. Vandaag is het weinige dat ik gegeten heb, ook binnen gebleven, ik ben dus zelfverklaard aan de beterende hand. :)

Geplaatst op 6 december 2008 om 22:43

Ah, ziel toch. Ik hoop dat je je snel weer helemaal beter voelt, Wenz. Goed uitzieken, he.

Geplaatst op 7 december 2008 om 01:27

Gelukkig ben je alweer aan het opknappen. Dat gaan loggen herken ik wel, al is het maar om alleen maar boven de wc hangen en in bed liggen ook gekmakend wordt.

Geplaatst op 7 december 2008 om 10:55

hè bah.

beterschap.

Geplaatst op 7 december 2008 om 21:19

Beterschap met terugwerkende kracht! En het heeft gewerkt!
Maar alle gekheid op een stokje: ik ken de oefening en mocht hem twee maanden geleden weer eens uitvoeren, en dan ook nog eens bang worden dat je huisgenoten het ook krijgen. Ik hoop dat dat jullie bespaard wordt.

Geplaatst op 7 december 2008 om 22:40

Ah brrr kotsen in een emmer en dat het dan zo lekker weer terugspettert tegen je gezicht aan als het met een flinke golf naar buiten komt.
Blij dat je je weer wat beter voelt Wenz. :)
En als het nou geen griepje is of niet iets verkeerd gegeten want iedereen had hetzelfde is er dan nog de mogelijkheid van een miniwenzje?
:)
*duikt*

Geplaatst op 8 december 2008 om 01:40

Jeetje Wenz, ik hoop dat het allemaal meevalt en dat het je vandaag een stuk beter gaat.
Beterschap meis.

Geplaatst op 8 december 2008 om 07:56

Hi Wenz, ik hoop maar dat het vandaag stukken beter met je gaat. Overgeven is vreselijk vind ik. Doe het rustig aan….

Geplaatst op 8 december 2008 om 18:22

Thanks iedereen, ik voel me alweer wat beter, maar eten wil er nog niet echt in. En rechtopstaan is ook nog geen hobby.

Carol, de eerste keer overgeven stond ik al netjes naast het toilet, ik voelde het aankomen, dus toen driekwart van mijn maaginhoud naar buiten kwam had ik geen terugspetterende emmer gelukkig. :P Ghahahahaa smeerlap die je bent. Enne, duik maar snel ja, I kill you. :P :S

Geplaatst op 8 december 2008 om 21:21

*knuffelt Wenzje*
Awww…. ik had niet zo gemeen moeten doen tegen je. :))
Knap maar snel weer op Wenz. En toch mooi om te zien dat je kon lachen om de smeerlapperij.

Geplaatst op 9 december 2008 om 12:44

Beterschap!!
Klink als een voedselvergifrtiging (maar dan moet je ook diarree hebben) of een fiks virus…
hoe dan ook sterkte!

Geplaatst op 9 december 2008 om 13:05

Ik had hier ook zo’n kotsert (excusez le mot) van 14. De hele week al bezig en dan zeggen mensen doodleuk: er heerst wel wat maar niet met kotsen hoor! Stupidos. Succes ermee, ik vind het het naarste wat er is: overgeven. (en opruimen ook;-))

Geplaatst op 15 december 2008 om 00:25

Odette, zonder overgeven? Pfff, ja dat heb ik gemerkt ja. Haha. Bij jou in huis dus ook al braken wat de klok sloeg? Bah. Hahaha, ja het moeten opruimen is alles behalve leuk, vooral als het over de vloer spettert. :P Gelukkig beperkte ik me tot de emmer en het toilet, dus de schade viel nog mee. :)

Geplaatst op 15 december 2008 om 16:20