*Wat te doen

Wat te doen wanneer ‘zomaar’ foto’s niet meer leuk zijn? Hier twee tips.

De grens tussen foto en film, tussen realiteit en absurditeit: experimenten met fotografie.

Iets dat iedereen eens met zijn eigen gezicht zou moeten doen: asymmetrische gezichten, een studie.

Hier mijn studie:

wenzvanallekanten.jpg

22 Reacties

Erg grappig, nietwaar, dat gezichten asymmetrisch zijn? Zo nemen we dat op zich niet waar. Dan kun je zien dat het werkelijk in de details zit. Wat mij opvalt aan de foto’s hierboven is dat je gezicht schijnbaar symmetrischer lijkt op het linker plaatje dan op het rechter (wat vreemd is, want dan zou links op rechts moeten lijken en rechts niet op links *mind boggles*…)… maar de lichtinval speelt ook mee durf ik te wedden :)

Geplaatst op 26 november 2008 om 16:32

Als je alleen uit links zou bestaan, zou je een veel smaller gezicht hebben! Grappig. Gelukkig dat er wat asymmetrie in gezichten zit, het zou anders doodsaai worden.

Geplaatst op 26 november 2008 om 19:16

Ik bespaar dit trucje met mijn eigen foto’s…ghehe.

Geplaatst op 26 november 2008 om 19:38

Trouwens, jouw haar is heel geschikt voor deze studie: een middenscheiding. Bij Paris Hilton is het echt geen gezicht. Zelf heb ik ook een zijscheiding en een asymmetrische coupe, het zal er vast ook raar uit zien. Een foto en face zien te vinden (van mezelf) zal ook nog een probleem zijn…

Geplaatst op 26 november 2008 om 19:38

Haha Gob, het zijn toch echt gespiegelde foto´s, dus inderdaad, dat de een minder symmetrisch lijkt dan de ander is natuurlijk onmogelijk.
En ja, ik denk dat de belichting zeker meespeelt. Ik zou eens mijn gezicht van twee kanten moeten belichten en het nog eens doen, maar ik heb gewoon maar een foto van mezelf gepakt en dit snel in elkaar geflanst. :)

Goentah, inderdaad is een middenscheiding wel handig, al blijkt hij bij mij net niet in het midden te zitten, maar ach, goed genoeg. :P Ik was ook verbaasd een frontale foto te vinden tussen mijn collectie, had het zelf ook niet verwacht. :D

Ahhh, toe, Ell, waarom niet een beetje met je gezicht knutselen? :P

Geplaatst op 26 november 2008 om 21:14

Uitkomst Zach-studie: mijn rechter-ik is vriendelijk. Mijn linker-ik is serieus…

Geplaatst op 26 november 2008 om 21:14

Nu ben ik nieuwsgierig Zach! Grappig, jouw gezicht heeft dus echt twee verschillende uitdrukkingen? Leuk om te weten van jezelf! Dan weet je welke kant je in welke situatie moet laten zien. :)

Geplaatst op 26 november 2008 om 21:16

Heb weleens de ogen van iemand anders in mijn gezicht geplaatst. Nadat ik díe ogen wilde hebben, heb ik besloten niet meer te knutselen ;-)

Geplaatst op 26 november 2008 om 23:10

Hahahahaha Ell ow, op die manier! Dat je opeens alleen nog maar uit linkerkant wil bestaan ofzo… hihi. Nee, blijf er dan maar verre van! :D

Geplaatst op 26 november 2008 om 23:19

Wat grappig! Er zitten gewoon twee heel verschillende Wenzen in Wenz!!

Geplaatst op 26 november 2008 om 23:54

Ik vindt dit een tamelijk symetrisch gezicht hoor, heel evenwichtig, links en rechts verschillen helemaal niet zoveel, zeker als je de belichting egaal zou maken. Bij veel mensen doet bijvoorbeeld de rechterhelft (als ze rechts zijn)veel meer en zie je daar ook de mondhoek iets hoger staan. Ik kan op die manier vaak zien of mensen links of rechtshandig zijn.

Geplaatst op 27 november 2008 om 16:40

Ik doe het niet hoor, ik ben nu al niet tevreden en dan schrik ik me een beroerte hahahaha.

Geplaatst op 28 november 2008 om 08:03

Aargh, dat zou wel verklaren waarom mijn gezicht redelijk symmetrisch is: ik schrijf rechts, maar doe verder alles met links – sporten en dergelijke. :)

Geplaatst op 28 november 2008 om 11:25

Altijd leuk! Maar eh, toch liefst nog het origineel hoor. ;)
Zo heb ik er ook enkele op de puter staan, die moet ik eens terugzoeken.

Geplaatst op 28 november 2008 om 16:23

Kun je trouwens ook doen in combinatie met je wederhelft of zo: http://david.twisk.com/gfx-about/woMAN.jpg

=)

Geplaatst op 28 november 2008 om 16:25

Conclusie: elke Amerikaanse president is een fat bastard.

Geplaatst op 28 november 2008 om 17:05

In zijn boek over het Eichmannproces, De zaak 40/61, deed Haary Mulisch dit met een portret van Eichmann. Met opmerkelijk resultaat: http://www.boekbesprekingen.nl/pics/boeken/8/1/818367.jpg

Geplaatst op 30 november 2008 om 01:10

Sorry Harry..!

Geplaatst op 30 november 2008 om 01:10

Vanuit het principe van de asymmetrie van het gezicht heeft de belgische brilontwerper “theo” een brillenlijn “eye-witness” uitgebracht. Hierbij zijn er zeven kleine verschillen tussen de linker- en de rechterhelft. Ik heb er een in bestelling!

Geplaatst op 2 december 2008 om 12:11

Ha David, dat is ook een super idee, die gezichten samenvoegen! Mooi!

Inderdaad Dae, dat boek van Harry Mulisch was mij ook bekend. Die man heeft pas echt twee gezichten. Bijna creepy.

Ton, wat een origineel idee! Een bril menselijk maken… Ik verwacht een foto als de bril binnen is! :)

Geplaatst op 2 december 2008 om 21:52

Wat ben je mooi!

Geplaatst op 4 december 2008 om 19:35
Annelieke

Super mooie foto’s..
We wensen jullie alvast fijne feestdagen..

Geplaatst op 5 december 2008 om 14:55