*Vijf redelijk nieuwe dingen in mijn huis

nieuwedingen.jpg

1 moeilijk op de foto te vangen Kaia – vijf maal geshowd

1 tweedehands boek dat ik ooit al eens heb gelezen – en nu weer lees

1 pot speculoospasta – die verbazingwekkend lekker is

1 spijkerbroek – hij is laaaaaaaaang

1 stapel avondvertier – juj!

Ohja, en vier van de vijf dingen staan op de foto met iets heel ouds: kranten uit 1955 en 1966 die achter het behang uit kwamen en waar ik nog een leuk project mee ga verzinnen – zonde om weg te gooien namelijk.

(Klik voor groter beeld.)

25 Reacties

Owww…Kaia…sweeeeeeeeet!

(En die spijkerbroek is moooooooi!)

Geplaatst op 14 november 2008 om 14:22

Wow, die kranten, te gek! Niet wegdoen inderdaad!
Wow, Kaia, ook niet wegdoen, wat een schatje!
Wow, zooooo’n lange spijkerbroek! Ik wil oohooook!

Geplaatst op 14 november 2008 om 16:10

En ik had nog nooooit, echt nooit van speculoospasta gehoord, zal het in huis halen, mocht ik het niet lekker vinden kan ik het altijd nog wegdoen! ;-)

Geplaatst op 14 november 2008 om 16:12

the machinist. mooie film!

Geplaatst op 14 november 2008 om 16:36

1955; dat was een heel goed bouwjaar… ;)

Geplaatst op 14 november 2008 om 17:12

;Gras, ik had er tot voor kort ook nog nooit van gehoord. Het ruikt nergens naar, maar wanneer je het op je brood smeert en een hap neemt verandert je boterham in een smeuïg speculaasje, echt vreemd. Lekker. :) Ik had wat google onderzoek gedaan en het blijkt een hele rel geweest te zijn tussen twee vermeende uitvinders ervan, (Speculaaspasta en speculoospasta…) maar hoe dan ook ligt het nu zelfs in de Aldi. En bij mij thuis dus. :D
Ja Cat en Gras, Kaia is een schatje. En een klimmer. En een ninja, als ze schuinstaand door de kamer schermt met hoge rug achter een zilverfolie bolletje aan. Kortom: dat is een blijvertje, geen zorgen. :) Evenals die broek, ik ben er blij mee. :P Zara is het toverwoord. ;)
Frommel, ja, erg mooi, heb hem gisteren gezien!
Gewebkijk, is het werkelijk waar? Goed om te weten. Zal ik je een snipper opsturen? ;) Ik was nog lang niet geboren in die tijd, vreemd idee. :);

Geplaatst op 14 november 2008 om 17:45

het is (het enige)wat john de mol en ik gemeenschappelijk hebben… ;)
maar verder heb ik er weinig herinnering aan hoor, ik heb 1955 voornamelijk slapend doorgebracht.

Geplaatst op 14 november 2008 om 21:06

Ach wat een lekker beessie, een lapjeskat/gelukskat.
En die kranten, heel goed opbergen hoor.

Geplaatst op 15 november 2008 om 06:51
Lennard

Die kranten zijn anders niet zo nieuw meer.

Geplaatst op 15 november 2008 om 16:00

Met een poezenbeest op schoot heerlijk films kijken en je ook nog lekker voelen in je spijkerbroek. Wat moet dat heerlijk zijn.

Geplaatst op 15 november 2008 om 19:22

Een huis waar de kranten achter het behang ouder zijn dan ikzelf, dat wil ik ook wel.

Geplaatst op 16 november 2008 om 17:24

Vooral die kranten lijken me interessant, als je tenminste nog voldoende wijs kunt worden uit de snippers – al vind je maar één spectaculair berichtje dat volledig is.

Geplaatst op 16 november 2008 om 20:45

Speculoospasta had ik inderdaad ook nog nooit van gehoord.
Ook al een viervoetertje aangeschaft? Lijkt wel een hype te worden…

Geplaatst op 16 november 2008 om 21:23

Ha ja Jack, een heerlijk gevoel. :)

Marius, hele lappen zijn nog in tact, de kranten zijn bijna volledig te lezen, erg bijzonder.

Ell, hype of niet, ik ben al drie à vier maanden meer dan blij met mijn kleine ninja. :) In mijn vorig huis had ik een buurkat die de hele dag bij mij was, dus toen de verhuizing eraan kwam, was de keus snel gemaakt. :)

Geplaatst op 17 november 2008 om 12:58

zie ik daar een pot speculoos!!! :)
(daarzo, naast die kat :) )

lekker! (welke van de twee, dat laat ik aan jou over :))

Geplaatst op 17 november 2008 om 15:47

Oh ik vond dat best wel viezig die speculaaspasta. Met veel pijn en moeite hebben we die hier leeggekregen en toen konden we weer blij zuchtend verder met de chocoladepasta en bebogeen (smeerbare caramel sluuuurp). Echte speculaasjes op je broodje zijn toch heerlijk.

Geplaatst op 17 november 2008 om 23:42

Dag Wenz, wat een leuke dingen allemaal! (Snoezige poes, briljante b(r)oek etc.)
Ook erg leuk dat ik je weer gevonden heb. Mag ik weer eens vaker langskomen?

Geplaatst op 19 november 2008 om 01:17

Mooie compilatie heb je ervan gemaakt!

Geplaatst op 20 november 2008 om 09:29

Het eerste logje dat ik van je las was over de buurkat op de vorige adres, die zichzelf dagelijks bij jou binnen nodigde. Een grote met strepen. Je had hem gefilmd en hij mocht zelfs dingen van je typen. Ik meen me te herinneren dat je toen schreef zelf niet zo nodig een kat te hoeven. Ja ja, dacht ik toen.

Geplaatst op 20 november 2008 om 13:32

Hahaha Frankie, je hebt helemaal gelijk, al snel was ik verkocht en kon ik niet meer zonder zo’n aandachtvragertje. :)

Geplaatst op 20 november 2008 om 17:42

Leuk idee-die collage! Mag ik dat idee ook eens uitproberen (met bronvermelding)? Welk programma heb je gebruikt?
Wat de nieuwe dingen in je huis betreft-allemaal voltreffers zo te zien! Speculoospasta is ook hier een beetje de nieuwe (oude) hype; je poesje ziet er o zo schattig uit en die broek inderdaad heel lang:-). Het boek ken ik niet. Die kranten zijn zoiets als een schat op zolder:-). Benieuwd wat je ermee zal doen!

Geplaatst op 20 november 2008 om 21:05

Natuurlijk Elise, ik heb geen patent op collages hoor. ;) Ik heb gewoon in Photoshop allemaal foto’s samengevoegd tot 1 groot geheel. Knock yourself out. ;)

Geplaatst op 20 november 2008 om 21:21

Wat gaaf! Wat een schatje zeg…

Geplaatst op 23 november 2008 om 19:25

Oh wat leuk, zo’n klein monster!
Af en toe, als ik mezelf verwen, eet ik een boterham met speculaas. Lekker knapperig/krokante speculaas op zacht, vers brood. Mmmm. Dat heeft speculoos dan weer niet, dat krokante, slechts de smaak van speculaas.

Geplaatst op 24 november 2008 om 20:30

Goentah, ik heb toevallig net de “originele” speculoospasta geproefd, die van Lotus dus hier in België. Maar die is helemaal niet zo lekker, die heeft die oempf niet, dat crunchy effect is er helemaal uit omdat het een totaal gladde smeerbare pasta is. Dan ben je inderdaad dat speculaasgevoel kwijt! De eerste speculoospasta die ik proefde, was van de Aldi, en die is lekker crunchy en heeft nog allemaal speculaasbrokjes erin, dat is het echte werk! :)

Geplaatst op 24 november 2008 om 21:36