*Snippers

Macro geluk
Ik ken hem nu al bijna twee jaar. Dus ook zij, kleine zij, is al bijna twee jaar in mijn leven. Haar week is opgedeeld in twee stukken, het ene deel is ze bij haar mama, het andere deel bij haar papa. Gisteren was papadag, we zaten gedrieën in de auto, te dollen over de verbouwing en alle bijkomende perikelen. Ik zei dat veel koppels uit elkaar gaan door verbouwingsstress. Ze dacht even na, riep toen vol overtuiging het mooiste compliment dat ik kon krijgen: “Maar nee, als jullie uit elkaar gaan moeten we de week in dríe stukken splitsen, dat is nóg ingewikkelder!” Ik liet even bezinken wat ze daar zojuist gezegd had. Toen werd ik helemaal warm van binnen. Nog geen tien jaar, maar ze heeft mijn dag helemaal gemaakt. (Ik heb haar uiteraard verteld dat ik, noch hij, van plan zijn elkaar te verlaten, en dat we nog wel veel meer aankunnen dan een simpele verbouwing.)

Meso geluk
Al maanden maak ik eigen ontworpen kleding die ik op Etsy verkoop. Dat is geen nieuws. Ik had stof gekocht voor twee truien, de een aubergine met olijfgroen, de ander olijfgroen met aubergine. De eerste werd voor Etsy, ik had mijn eigen patroon gemaakt en ben hard aan de slag gegaan met stof, draad en naaimachine tot er een trui uitkwam. Hij was mooi. Zeer zeker. Maar… hij kon nog mooier. Dat wist ik gewoon. Ik ben weer aan de ontwerptafel gaan staan en heb het patroon verbeterd, geknutseld, flink nagedacht – tot ik theoretisch zeker wist dat hij nu perfect moest zijn. Toen kwam de tijd van naaimachine en draad weer. En daarna? Daarna moest ik concluderen dat hij inderdaad mooier was dan de eerste versie. En op mijn lijf zelfs perfect. En het allermooiste: ik houd hem lekker helemaal voor mij alleen. Daarvoor moet ik wel enige schuldgevoelens negeren, maar ik vind dat ik, bijna 75 verkopen en meer dan duizend euro winst verder, best eens iets voor mezelf mocht maken. Geld is ook niet alles ten slotte. Nu loop ik grijnzend in mijn perfecte trui rond.

trui01.jpg

Micro geluk
Een mok thee en bonbons op tafel, een sigaretje in de ene hand, een pen in de andere hand. De zandloper wordt omgedraaid en ik heb drie minuten om te staren, te peinzen en te schrijven. Boggle. Het alom bekende spel, dat niet meer in de winkels te verkrijgen was, werd dit weekend gratis uitgedeeld bij aankoop van een ander spel. Bijna blindelings heb ik een spel uit de rekken getrokken en glunderend ben ik naar de kassa gewandeld. Met Stapelwoord en mijn begeerde Boggle keerde ik huiswaarts. En het blijkt nog even leuk als vroeger, misschien nog wel leuker aangezien ik tegenwoordig tegen mijn verlies kan. (Al kwam dat laatste maar zeer weinig voor, grinnik.)

De verbouwing heb ik even links laten liggen, dat gepuinzooi komt volgende week wel weer. Het zal u duidelijk zijn, dit weekend kon ik mijn geluk zomaar pardoes niet meer op.

15 Reacties

jij bent vandaag mijn zonnetje…

Geplaatst op 26 oktober 2008 om 18:00

Heel goed, er moet ook tijd voor geluk zijn!

Geplaatst op 26 oktober 2008 om 20:48

Gelukkig.

Geplaatst op 26 oktober 2008 om 21:11

De reactie van ‘kleine zij’ heb je dubbel en dik verdiend, dat kan niet anders, kinderen zeggen niet zomaar zoiets. Hartverwarmend is dat.
Je trui is écht heel mooi! En het feit dat je even tijd neemt voor iets anders dan verbouwen is ook al positief.
Big smile hier!

Geplaatst op 26 oktober 2008 om 23:16

Wat kan ik me dat goed voorstellen dat je warm werd van binnen.
Het was dan ook een reuze echte liefdes bewijs.

De trui is prachtig, vind het heel goed hoor, dat je hem gehouden hebt.

Geplaatst op 27 oktober 2008 om 08:06

Wat een overdaad aan geluk: heerlijk hè? Volgens mij bestaat ‘te gelukkig’ niet. De trui is inderdaad schitterend.

Geplaatst op 27 oktober 2008 om 14:07

Mooi drieluik over geluk!

Geplaatst op 28 oktober 2008 om 00:52

… dat zei Goentah al. Maar wat een slimme en warmhartige gedachte, onevennaarbaar. In driën splitsen.

Geplaatst op 28 oktober 2008 om 14:19

dit wordt een oneindig luik, als ik jou lees. Mensch, wat heb je een mooi leven! :)

ps: ik ben er nog hoor! ;)

Geplaatst op 28 oktober 2008 om 16:41

Huub v.d. Lubbe zei het al: Overal valt iets te halen als je oog hebt voor geluk..

Geplaatst op 29 oktober 2008 om 01:42

Je gaat lekker op Etsy, gefeliciteerd!
Maar vooral het macro geluk (dat je omschrijft) maakt, denk ik, diepe impact op je leven

Geplaatst op 29 oktober 2008 om 10:00

Broer & zus, beide positieve blogjes, het geluk zit hem vaak in de simpele dingen. Hou je zintuigen scherp, dan merk je dat het overal zit.

Mooi verwoord weer allemaal, zusje!!

Geplaatst op 30 oktober 2008 om 08:44

Macro, dat is ook echt helemaal geweldig!! Waanzinnig zo’n compliment.. Vraagje daarbij.. Dit is jouw blog, jouw wereld, en jij bepaalt wat je schrijft. Maar heb je bewust in eerste instantie weinig verteld dat je regelmatig de deelzorg hebt over een jongedame die je kennelijk regelmatig veel goed doet?

Meso, met of zonder winst, je mag best lief voor jezelf zijn! En jezelf verrassen. En voor anderen denken, oh, wat verdient ze een geld met die shirts.. Het is helemaal lekker dat je er winst op maakt, laat een ander niet vergeten hoe veel tijd, energie en creativiteit je er in stopt. Daar mag ook wel iets tegenover staan :D

Micro, :D altijd weer dat sigaretje, de rode draad… Die bonbon en dat bakje thee klinken goed.. En Boggle, ik moest even diep nadenken.. Gooien met letter dobbelstenen en daar zo veel en lang mogelijke woorden mee maken.. Vroegere tijden.. We worden oud Wenz :P

Geplaatst op 5 november 2008 om 14:03

Hahaha BFD, ja, we worden oud. :P :) En ja, de rode draad is en blijft die eeuwige sigaret he? :)

Wat betreft die kleding, daar heb je gelijk in, er gaat enorm veel tijd en energie en nadenkwerk en werk in zitten, helemaal juist ingeschat.

Macro, ik heb er sporadisch iets over laten vallen, (Het logje ‘vertakkingen’) zo af en toe moet het eruit, maar verder blijft veel van mijn privéleven ook privé, zelfs op mijn blog. Niet bewust, ik schrijf wat er te schrijven is, en er komt uit wat eruit komt. :)

Geplaatst op 5 november 2008 om 14:43

Zeker het mooiste compliment wat je krijgen kunt.

Geplaatst op 7 november 2008 om 07:46