*Even geduld en dan doorbijten, liefst melodieus

Over dertien dagen krijgen we eindelijk de sleutel van ons nieuwe huis. Na maanden van geduld hebben, verkopen, bezichtigen, regelen, papierwerk en op gepaste momenten stressen, zal het nu eindelijk ervan komen. Veel tijd om op ongepaste momenten te stressen zal er niet zijn, het moet allemaal zeer gestructureerd en vooral snel gaan gebeuren: we hebben precies zes dagen om te verven wat geverfd moet worden, uit te breken wat er volgens ons niet hoort en meer van die dingen alvorens bij het krieken van de ochtend – toevallig op de verjaardag van mijn broer – op 2 september alle spullen verhuisd zullen worden zodat de middag vrij is om officieel onze oude huissleutels in nieuwe handen achter te laten.

Geen seconde te verliezen dus. Maar het vervelende van verhuizen is dat je alles in dozen moet proppen. Die dozen stapel je dan op elkaar. Tot zover geen probleem. Ware het niet dat er hier veel spullen staan. Die ik doodleuk allemaal nog nodig heb, op mijn bikini na – aan het weer te zien. Eén bikini vult geen dozen. Wat er nu dus gebeurt, is dat ik om mijn leven heen moet gaan inpakken. Beeldjes, boeken, dvd’s en dergelijke mogen al gaan rusten tussen de kartonnen wanden. Maar de wierookbrander dan weer niet. En die paar boeken trouwens ook niet. Oh en die cd is wel lekker om te draaien tijdens het inpakken… Welke jassen kunnen al tijdelijk uitgeschakeld worden? Welke broeken zijn niet dagelijks cruciaal? Is er iets in de keuken dat niet wekelijks gebruikt wordt?

Om eerlijk te zijn: ik word al moe als ik eraan denk. Niet alleen heb ik anderhalf jaar geleden alles uitgepakt, ook was dat al minstens de vijftiende keer dat ik dat deed. Verhuizen is niet spannend meer voor mij. In een nieuw huis wonen wel hoor, heerlijk, alles een plek geven, inrichten, je draai vinden. Maar inpakken? Getver. Nu hoop ik dan ook dat er een plotse vlaag van verstandsverbijstering over mij komt. Dat, of kaboutertjes in de nacht. Nu ja, misschien zijn die kleine wezentjes niet zo handig – die donderen zelf in de verhuisdoos – maar u begrijpt me wel. Helaas is de kans dat ik al mijn eerdere verhuizingen vergeet verwaarloosbaar, evenals nachtelijke hulp. Ik zal dus moeten doorbijten. Niet zeuren. Het is het allemaal waard. Ja ja ja ja ja. Bleuh. Hoeveel zin heeft u om een IKEAhoekkast weeruit elkaar te halen*? Dat dacht ik al.

Nu heb ik een vraag aan u. Welke muziek is ideaal om deze vervelende klus te klaren? John Mayer en Snow Patrol lijken wel enig effect te hebben, maar er zijn vast nog meer kandidaten. Het moet waarschijnlijk uptempo zijn, en melodieus. Anders hang ik als een zoutzak tussen de dozen. Maar ook weer niet te druk, dan geef ik er voortijdig de brui aan omdat ik als een kip zonder kop rondloop. Ja, het luistert nog best nauw, nu ik erover nadenk. Wellicht is er een gat in de markt voor de ideale verhuis-cd? Ik zou hem zo kopen! (It’s a hard knock life van die kleine rode wees moet er zeker op staan, voor de benodigde portie zelfmedelijden.) Hoe dan ook, ik hoop u snel vanuit mijn nieuwe stek te woord te kunnen staan!

*Gelukkig is het er echt maar één, de rest zijn onuitelkaarhaalbare teakkasten. Dat is dan toch weer een meevaller. Grinnik.

27 Reacties

Wat ik zou doen: Inpakken die handel. Gewoon lekker zelf zingen! Hoe leger het huis, hoe heerlijker de galm.
(+/- honderd keer verhuisd, over een paar maanden moeten we weer).

Geplaatst op 13 augustus 2008 om 16:16

Heerlijk, mag ik meehelpen?
Ik kan uitstekend weggooien en pakken.
Tot slot zing ik dan zelluf mee: ‘Oh man! Feel like a woman! of anderszins, wat je maar wilt horen.
‘Like a jukebox, hey!’ (refrein van ‘Like a virgin’)

Geplaatst op 13 augustus 2008 om 17:05

Onuitelkaarhaalbare teakkasten klinkt als de belofte die ik ooit aan een vriend van mij moest doen: dat ik die kast bij een volgende verhuizing níet door hem liet tillen: godsgruwelijk zwaar en onhandelbaar. Maar wel mooier dan Ikea.
Een verhuis-CD? De eerste van Arctic Monkeys doet het altijd goed. En ik heb een zwak voor ‘Hell Yes’ op Guero van Beck: “Hell yes I’m movin this way I’m doin this thing (please enjoy)”

Geplaatst op 13 augustus 2008 om 17:42

Hmm, verhuismuziek:
‘Burning down the house’ van Talking Heads, voor de momenten dat het tegenzit?

Geplaatst op 13 augustus 2008 om 20:19

Pocket full of Kryptonite ~ Spin Doctors
Pet Sounds ~ Beach Boys
Wasp Star ~ XTC
Bachelor no.2 ~ Aimee Mann

Je zult nog spijt hebben dat alles er in zit!

Geplaatst op 13 augustus 2008 om 20:32
dick

reggae van Aswad of Steel Pulse,
en nee dit is geen trage zoutzakmuziek
meest voor de hand liggend trouwens, maar je moet er van houden
you gotta move, iets met steentjes

Geplaatst op 13 augustus 2008 om 21:04

No Doubt – Tragic Kingdom
Gabriel Rios – Ghostboy
Dire Straights

Ja , ha ha, de tent opdoeken is niet gezellig nee. Nestje inrichten wel. Dat laatste kun je ook meer op het gemakje doen. Tja, wat kan ik ervan zeggen. That’s life. Succes ermee.

Geplaatst op 13 augustus 2008 om 21:33

Eikebah, verhuizen!
Voor de hoekkast: Paradise by the dashboard light (Meatloaf)
Voor de rest: Angelo Branduardi en Mike Oldfield.
Als je het niet meer ziet zitten: New Soul (Yael Naïm).
Veel moed en sterkte gewenst enneuh… vergeet de blikopener niet! ;o)

Geplaatst op 13 augustus 2008 om 22:30

Oh en de grootste tip is natuurlijk: zet al je favoriete CD’s op je laptop, zodat je van begin tot einde alles kan draaien wat je hartje begeert, al moet je de kwaliteit van je speakers natuurlijk even voor lief nemen.

Geplaatst op 13 augustus 2008 om 23:38

Ooooh jij liever dan ik hoor.
Mijn laatste verhuizing was van Nederland naar Duitsland.
Dat was genoeg het hoeft niet meer.

Geplaatst op 14 augustus 2008 om 07:47

Mooie zin, om je leven heen inpakken. Toch zou het wel een interessant experiment kunnen zijn om het leven zelf ook eens in te pakken. Terug naar de essentie, het kale niks. Stilte, rust, onthechting. Hmmm, lijkt me heerlijk….

Geplaatst op 14 augustus 2008 om 10:39

15x?
Damn, en ik vond mijn 3x al veel :)

Heel veel succes en plezier in jullie nieuwe woning :)

Geplaatst op 14 augustus 2008 om 10:42

Wat dacht je van I feel good van James Brown? :)
Als je daar je wiggles op los laat is alles leuk.

http://www.youtube.com/watch?v=u5HRzaOFhec

Geplaatst op 14 augustus 2008 om 15:08

Er is maar een nummer die je hierbij kan helpen en dat is eentje van Donavon Frankenreiter en Jack Johnson. Heading Home:

http://www.youtube.com/watch?v=gcq3UH6eCkE

Inpakken maar!!

Geplaatst op 14 augustus 2008 om 22:06

Ik zou inderdaad ook iets soulfulls voorstellen ja, beetje oude motown hits ofzo! (:
Succes zusje, wou dat we konden helpen. En tot snel in jullie nieuwe stekje dan!!

Geplaatst op 15 augustus 2008 om 07:34

Die ploste vlaag van verstandsverbijstering intrigeert me…verder vind ik het inderdaad ook hoogst onhandig om alles nog nodig te hebben, terwijl het ingepakt dient te zijn. Die kaboutertjes in de (laatste) nacht lijken me dan toch zo gek nog niet. Misschien kunnen ze een beetje stapelen en elkaar het handje vasthouden, zodat ze niet in de dozen kieperen?

Geplaatst op 15 augustus 2008 om 23:08

Heerlijk, een nieuw huis…
Gefeliciteerd!

Geplaatst op 18 augustus 2008 om 12:19

Yep ben inmiddels wel wat aangesterkt weer, toen ik thuiskwam was ik echt half dood haha, meteen even in bed gaan liggen, daarna gedouched en wat gegeten, toen weer snel bed in. Nu gaat het alweer een stuk beter, maar wat een aanslag op je gesteldheid is dat!

Nogmaals thanx voor het erbij zijn he! Hij wordt 8 oktober afgemaakt, wederom een woensdag, mocht je dan zin en tijd hebben….

Geplaatst op 21 augustus 2008 om 12:16

Schiet je al op?
Wat een werk he?

Geplaatst op 23 augustus 2008 om 06:30

Jaaaaaaa ik schiet al op, Mieke! Woehoew! Dankjulliewel allemaal voor de muziektips, heb ze bijna allemaal uitgeprobeerd! Kreeg nog de mondelinge tip Jamiroquai, en zelfs die heeft de revue gepasseerd!

Dat nummer Heading home is trouwens erg mooi, kende ik nog niet.

Broer, 8 oktober, ik houd de dag vrij! :)

Nu de laatste twee dagen van inpakken, dan de sleutelllllll! Ik kan niet wachten. :) Alleen internet werkt nog niet echt mee, daar moeten nog een paar boze telefoontjes tegenaan gesmeten worden, maar dan is hopelijk alles klaar voor de grote dag. :)

Geplaatst op 23 augustus 2008 om 08:46

Het inpakken zal nu wel gedaan zijn, maar als crypto heb ik nog wel Moving Through Life As Prey van Zita Swoon.

Geplaatst op 24 augustus 2008 om 16:38

Gewoon keiharde meezingers.

Maar ook ‘I’m Going Home’ uit The Rocky Horror Picture Show en is het niet van Bob Marley waarin hij zingt: ‘Lord, We’ve Got To Keep On Moving… ‘

Geplaatst op 25 augustus 2008 om 11:42

MMm verhuizen, heb het ook al teveel gedaan. Dé moment om iets weg te smijten wel. Om te kuisen (vergelijkbare opdracht en moet nóg vaker gebeuren :-) ) leg ik meestal een ‘goa-muziekske’ op, Infected Mushroom, Asterix, Paranormal Attack … ideaal om erin te vliegen!

Geplaatst op 26 augustus 2008 om 15:52

Een transistor radio vind ik altijd de gouden oplossing. Kan alles ingepakt en je wordt voortdurend verrast met muziek.

Geplaatst op 30 augustus 2008 om 05:22

succes! het uitpakken blijft het leukst! en waarschijnlijk is dit voor een iets langere tijd toch?
Veel geluk samen!
liefs
Jac

Geplaatst op 30 augustus 2008 om 11:49

Inpakken, opruimen en achterlaten is idd hel. En dan bedoel ik het niet vanuit het romantische point of vieuw. De reactie is wat verlaat, waarschijnlijk zit je nu al/nog in het settle-proces. Afscheidmuziektip heb je nu dus niets meer aan. Maar settlemusic op een dag als vandaag; gitaarconcerten van vivaldi.

Geplaatst op 7 september 2008 om 11:14

Inderdaad Menno, het settle-proces is in volle gang. :) Hectiek afgewisseld met neerploffen en rondkijken. Maar ik voel me wel al thuis hier, al is het nog lang niet af. :) Vivaldi… ik heb Satie in huis, misschien dat dat wel helpt. :)

Geplaatst op 8 september 2008 om 15:58