*Verknal het goed op het naaktstrand – een korte cursus

Zorg dat je totaal geen standaarden hebt, denk dat de wereld van jou is – of minstens op jou zit te wachten – en ga naar Vrouwenpolder. De rest zou vanzelf mis moeten gaan.

Ik ben zelf geen fan van naaktstranden. Ik zie niet in waarom een strand vol mensen mij naakt zou moeten kunnen zien. Voor mij is naakt zijn iets dat voorbehouden is aan intimiteit. Maar dat dat voor anderen niet zo hoeft te zijn, dat kan ik accepteren. Dat het zo lekker vrij voelt, hoor je meestal. Prima, maar twee lapjes extra stof doen voor mij niets af aan mijn vrijheidsgevoel. Toch is dat niet de discussie die ik wil voeren nu. 

Wat ik met u wil delen, is mijn strandwandeling van gisteren. Zoals u allen niet ontgaan kan zijn, is het warm weer. Al een tijdje. Dus wat verkoeling aan de zee zoeken was een welkome afwisseling gistermiddag. Aangezien ik wel van de zee houd maar niet zo van het strand, ben ik niet zo uitgesproken in mijn voorkeuren voor badplaatsen. Mijn geliefde daarentegen is een naaktstrandfan. Zo kwamen wij al enkele keren op het naaktstrand in Vrouwenpolder terecht: een relatief groot en rustig strand.

Ik breng mijn namiddagen aan zee gekleed in een topje en rokje door aan de vloedlijn, alwaar ik wat bijkleur en wacht tot het tijd is om langs het water te gaan wandelen. Voeten in de zee, gedachten op nul, wind in de haren. Ondertussen sluit ik mijn ogen, lees wat, of denk een beetje na terwijl hordes (ik overdrijf nooit) ledematen aan mij voorbij zwiepen en zwengelen en bengelen.

Rond een uur of zeven gisteren begon het lekker rustig te worden. Tijd voor de strandwandeling dus! Wij pakten onze spullen en dompelden onze voeten onder in de zee, ondertussen genietend van de meeuwen en andere vogels, de kriebelende krabbetjes in het water en het uitzicht op de horizon.

We liepen een eindje langs het water, bekeken schelpen en andere zeedingen, kletsten wat. Het naaktstrand liep nog best een eindje door en we begonnen al plannen te maken om de volgende keer verder door te wandelen zodat ik minder tussen de mensen hoefde te vertoeven terwijl hij het water in zou duiken. Daarover sprekend lokte de zee hem weer, en zijn vragende ogen zeiden mij genoeg. Hij trok zijn kleren weer uit en nam nog een diepe duik in de zee. Ik stond ondertussen braaf bij de strandtas en zijn schoenen te wachten.

Op zo’n vijftig meter afstand naderden mij twee blote gestalten. Dat gebeurt nu eenmaal op een naaktstrand. Bij de paaltjes zo’n vijftien meter van mij vandaan hielden ze halt. En voor ik goed en wel door had wat er gebeurde, begon de hijfiguur de zijfiguur oraal te bevredigen, terwijl zij mijn richting uit keek. Ik draaide me om en liet even bezinken wat er hier gebeurde. Als ik een slechte pornofilm had willen zien, dan zou ik dat wel thuis voor de tv hebben gedaan. Maar om het hier opgedrongen te krijgen? Hoe laat was het eigenlijk?! Half acht. Niet echt kinderbedtijd in de vakantieperiode. Ik voelde boosheid en ongemakkelijkheid opkomen.

Ik draaide me naar de strandtas toe en zag uit mijn ooghoek dat ze nu van positie gewisseld waren. Ik kon wel raden wat zij nu op haar knieën gezeten aan het doen was. Nu was ik echt boos. En ik voelde me echt ongemakkelijk. Zijn priemende ogen deden me geen goed. Bruusk draaide ik me naar de zee en probeerde op magische wijze mijn vriend zich om te laten draaien. Na een halve minuut gebeurde dat, en ik wenkte hem snel. Hij hoefde niet ver te kijken om het probleem te zien, en hij waadde dan ook direct naar mij toe.

Op het moment dat de twee aandachtsgeile mensen dit zagen, maakten ze zich snel uit de voeten richting de duinen. We besloten terug te wandelen, in dit soort taferelen hadden we helemaal geen zin. Van een afstand werden we gade geslagen, en toen we weer begonnen te lopen, begon er aan de rand van de duinen een wedstrijd. Er bleek nog een koppel te hebben gelegen, en nu stonden beide mannen pontificaal rechtop terwijl beide vrouwen op hun knieën zaten. Ik had zin om een dikke kei naar hun hoofden te gooien. Waarom was dit nodig? Waarom verknal je een onschuldige strandwandeling voor anderen?

Terwijl we terug liepen begonnen we alles op een rijtje te zetten. We hadden daarstraks al een koppel gezien dat de indruk wekte seksuele handelingen bij elkaar te verrichten, midden tussen het strandvolk. Ook waren er een keer een aantal los van elkaar zittende mannen die om het half uur de duinen in liepen. En toen bleek mijn medewandelaar ook al een paar keer vreemde praktijken gezien te hebben toen hij met zijn dochtertje in de windstilte van de duinen wilde gaan tennissen. Mijn boosheid begon verontwaardiging te worden. Hoe stupide is het om dat soort dingen te doen terwijl er allemaal kinderen rondlopen? Hoe irritant is dat, terwijl er allemaal ‘normale’ mensen om je heen zitten die gewoon lekker aan de zee willen zitten?

Ik vind het echt belachelijk. Iedere naaktstrandganger roept om het hardst dat zo’n strand écht niets seksueels heeft. Dat het puur om de vrijheid gaat. Dat seks daar niets mee van doen heeft. En dan blijkt dat toch weer grote onzin te zijn. En dan word ik boos dat mijn vooroordeel bevestigd lijkt te worden. Het draait wel degelijk om seks en gezien worden. Natuurlijk niet voor iedereen, er zijn gelukkig genoeg mensen die intieme praktijken intiem houden, maar een te groot aantal naaktstrandgangers in Vrouwenpolder gaat er om de verkeerde redenen heen. Ga dan naar swingerclubs, naar weet-ik-veel-waar mensen met exhibitionistische neigingen aan hun trekken kunnen komen zonder anderen lastig te vallen. Maar verpest het niet voor mij – en alle anderen die hier helemaal geen behoefte aan hebben. Dring zoiets niet aan mensen op, dat recht heb je niet.

Voorlopig hebben wij in ieder geval totaal geen zin meer om naar Vrouwenpolder te gaan.

24 Reacties

Ik zou me op een naaktstrand om te beginnen ook al niet gemakkelijk voelen, ook al verricht men er geen seksuele handelingen. Wat zoek je daar als je zelf ook niet naakt wilt zijn in het openbaar, vraag ik me dan toch af.

Geplaatst op 1 augustus 2008 om 16:41

Hear, hear!

(Maar jammer van deze ervaring van Vrouwenpolder…)

Geplaatst op 1 augustus 2008 om 19:41

bummer,
kan me je gevoel zo goed voorstellen…

Geplaatst op 1 augustus 2008 om 20:33

Dat jij (en ook ik) hiervan niet gediend bent zullen deze would-be libertijnen dan wel als bekrompen uitleggen… Sex is toch fun!?

Geplaatst op 1 augustus 2008 om 22:17

het leek me al niets en als ik dit lees al helemaal niet. had vroeger wel een vriendinnetje waarvan ouders allebei alles lekker erbij lieten hangen, letterlijk en figuurlijk, en dat ging me toen ook al te ver.

Geplaatst op 2 augustus 2008 om 09:37

Amen!

Geplaatst op 2 augustus 2008 om 11:53

Yak, erlangs kijken lijkt me ook niet te doen eerlijk gezegd.

Geplaatst op 2 augustus 2008 om 11:58

Jammer dat je geen fotoreportage hebt gemaakt. Dit is één van de, minder belangrijke maar toch, redenen dat ik blij ben met het pocketcameraatje in mijn rugzak.

Het is grof grensoverschrijdend seksueel gedrag, wat je hier beschrijft en het heeft volgens mij meer met machtswellust tegenover jou (of welke passant ook) dan lust tegenover elkaar te maken. In jouw plaats zou ik me daarom een soort van aangerand voelen. Ik zou koken van woede.

Met alle genoegen zou ik de hele scène van dichtbij op de kiek zetten, om er dan linea (e)recta mee naar de politie te gaan. Maar als je gaat fotograferen wordt het natuurlijk ineens een heel ander verhaal. Want dan neem jij de macht. En dan heb je erg veel kans dat ze agressief worden.

Rot, dit. Ik ben in een naturistisch gezin opgegroeid, maar op besloten terreinen heb ik dergelijke dingen niet gezien. Openbare naaktstranden zijn inderdaad wel vaak een trekpleister voor perverse mensen.

Geplaatst op 2 augustus 2008 om 13:29

Frankie, je hebt helemaal gelijk. Dit had weinig met lust te maken inderdaad.
En inderdaad zoals Dae al zegt: als je er iets van zegt ben je bekrompen. Maar die camera was een goed idee geweest, al moet je wel hard kunnen rennen dan. ;) Nee serieus, ik denk dat dat de enige manier is om er iets tegenover te stellen, zoals jij zegt, dan ligt de macht niet meer bij hen.

Laurent, ik denk dat de echte naturisten liefst wél in het openbaar naakt zouden willen zijn. Maar ze weten gelukkig wat geaccepteerd is en wat niet, en dus doen ze het niet in de lokale supermarkt, maar wel op de nudistencamping in de supermarkt.

Geplaatst op 3 augustus 2008 om 10:35
dick

triest heee, zulke types
ik denk dat ik wel voorzichtig wat mag oordelen……….
waar is het hart en de liefde in zulke sex?
………..
in ieder geval kan ik me niet voorstellen dat die mensen net zo’n liefdevolle weblog hebben als ene Wenz alstjeblieft
…….
en om er toch nog even de draak mee te steken…….ik kan het (-het-??, wat het, valt dit -het- onder de mindfuck??, indien wel trek ik de huftersjas aan) niet laten; citaat Theo Maassen; 1 keer heb ik mijn vriendin aangekeken toen ik sex had, ik was net lekker bezig, komt ze opeens de slaapkamer binnen

Geplaatst op 3 augustus 2008 om 20:01

Tja, ik ben een makkelijk mens en denk niet dat sex altijd iets met liefde of echte intimiteit te maken heeft. Maar inderdaad behoorlijk ongemakkelijk, opdringerig en vervelend op deze manier. Foto’s maken was zo’n gek idee niet geweest. Hoewel, je moet er maar op komen als je er ineens voor staat.

Hard gaan lachen helpt misschien ook wel?

Geplaatst op 3 augustus 2008 om 23:54

Geen fictie. Stranden zijn zalig, vooral als er helemaal geen mensen zijn (in de Dominicaanse Republiek kan je nog prachtige verlaten stranden vinden waar je eindeloos en ongestoord kunt wandelen). Maar zelfs op zo’n verlaten strand voel ik nog niet de neiging om mijn witte vlees bloot te stellen aan de zon en aan potentiële blikken van onbekenden. Zijn wij dan een beetje preuts Wenz?

Geplaatst op 4 augustus 2008 om 02:12

Stranden zijn zalig, vooral als er helemaal geen mensen zijn (in de Dominicaanse Republiek kan je nog prachtige verlaten stranden vinden waar je eindeloos en ongestoord kunt wandelen). Maar zelfs op zo’n verlaten strand voel ik nog niet de neiging om mijn witte vlees bloot te stellen aan de zon en aan potentiële blikken van onbekenden. Zijn wij dan een beetje preuts Wenz?

Geplaatst op 4 augustus 2008 om 02:13

Nou…. daar ga je dan met je brul om TIETUH!!!!!
Zou ook niks voor mij zijn denk ik. Nooit de behoefte gehad om het uit te proberen ook.
Wat je al zei, het totale blootgeven is iets intiems. Dat wil ik niet met hordes zwengelende, zwiepende en bungelende ledematen delen.

Geplaatst op 5 augustus 2008 om 03:02
Do

Echt te erg voor woorden! Ander punt wat mij irriteert op Cambodjaans strand…oude EN jonge mannen met een Cambodjaans meisje aan de arm, terwijl die meiden normaal in hun cultuur hun schouders niet eens zouden laten zien en nu proberen in een zwempak hun trots te bewaren.

Geplaatst op 6 augustus 2008 om 16:56

Wat jou gebeurd is heeft met naturisme niets te maken, het schaadt het zelfs. Ik denk dat Frankie helemaal gelijk heeft, bah.

Geplaatst op 7 augustus 2008 om 08:55

Het zijn überhaupt ook nooit mooie mensen, dus vandaar dat de nazorg écht wel aanwezig moet zijn of een EHBO voor eenieder die misselijk daarvan wordt.

Geplaatst op 9 augustus 2008 om 12:57

Sorry, even off-topic:
Er staat een onderscheiding voor jou te blinken op Fraseologie ;o)

Geplaatst op 10 augustus 2008 om 00:16

Dit is voyeurisme, geen naturisme. Het heeft ook niks met de spanning van betrapt worden te maken, want je doet het open en bloot. Dit is dus goedkoop exhibitionisme en had dus als zodanig behandeld kunnen worden (hard schelden of keihard uitlachen, een foto was inderdaad een goed idee geweest, maar ik had er mijn SD-kaartje niet mee willen besmeuren). Jammer dat deze plek nu voor jullie besmeurd is geworden

Geplaatst op 10 augustus 2008 om 16:39

heh bah, Seks is voor mij iets intiems. Van dit ‘opdringerig gedrag’ zou ik helemaal niet van gediend zijn. Je hoort idd, zoals je schrijft, dat naaktstranden niets met sex gte maken hebben…amar laatst was er op de NL-tv een item dat ze sex-stranden willen maken, voor de nudisten (althans de vereniding wil dat). Dan bevestig je de vooroordelen wel.

Overigens, al dit gepraat over sex op je site zal de hits wel laten stijgen:)

Geplaatst op 10 augustus 2008 om 18:14

Hahaha Erwin. :P

Do, dat is ook zo’n situatie waar je liever niet naar kijkt dan, al is het in jouw geval eerder uit respect voor de meisjes dan uit afkeer van de mannen.

Jaco, we hebben eens op naturistenfora geneusd en het blijkt inderdaad bekend te staan als een seksstrand. ‘Mensen doen leuk mee en er wordt nooit gecontroleerd door de politie’. Tja. Zucht. Tijd voor een ander strand dan maar.

Gob, de mensen die op zoek zijn naar sekspraat komen er hier dan toch wel bedrogen vanaf. :)

Geplaatst op 10 augustus 2008 om 18:29

Een aantal jaren geleden op een klein strandje naar een meertje was ik in de nazomer aan het relaxen. Ik was heerlijk aan het relaxen, beetje zwemmen, terug aan wal. Terwijl ik terug liep over een klein eilandje werd ik pardoes verrast door een aanblik. Zij, boven op hem, hem berijdend, buiten, vrij.. Ze zagen mij, op nog geen 4 meter voorbij komen en kennelijk wond dat ze alleen nog maar meer op.

Dit was op een middag, hemelsbreed 20-30 meter bij hen vandaan was een moeder met haar kindjes zandkastelen aan het bouwen.. Geen naaktstrand, gewoon een doodnormale plek op een rustige dag.

Bij mij speelden twee gedachten, aan één kant vond ik het best spannend om te aanschouwen. Aan de andere kant, vond ik het verschrikkelijk omdat je hier geen anderen mee mag/kan confronteren op zo’n moment en zo’n plaats!

Geplaatst op 5 november 2008 om 13:50
Lennard

Ik ben als liefhebber van naakt aan stranden vertoeven ook teleurgesteld. Dat begon 20 jaar geleden al toen mijn favoriete strandje een ontmoetingsplaats werd voor homo’s. Weer een nieuw favoriet strandje gezocht en weer die ontwikkeling naar seksspeeltuin.

Zo wordt het natuurlijk nooit wat. Niet voor de echte naturist, niet voor de mensen zoals Wenz die er dan al helemaal niets meer van begrijpen. Erg jammer allemaal.

Geplaatst op 15 november 2008 om 10:48

Helemaal gelijk Lennard. De echte naturist heeft er geen plezier meer in en de mensen die het moeilijk begrijpen krijgen al helemaal een verkeerd beeld op deze manier. Erg zonde natuurlijk, en stupide dat er zoveel mensen zijn die naakt toch meteen met seks in verband willen brengen.

Geplaatst op 15 november 2008 om 16:14