*Ik…

Die keer dat ik mijn pas versnelde omdat ik dan net voor dat omaatje dat toch niet naar haar werk hoefde bij de kassa was. Die keer dat ik tegen een ex zei dat het echt niet aan hem lag maar aan mijn leven op dit moment. Die keer dat ik me van een niet bestaande taal bediende toen iemand me de weg vroeg terwijl ik haast had. Die keer dat ik zei dat ‘de winkel sluiten’ uitgelopen was terwijl ik gewoon nog een sigaretje had staan roken voor ik naar mijn afspraak ging.

Die keer dat ik zei dat de kaartjesautomaat defect was en naar het loket verwees omdat ik geen zin had behulpzaam uit te leggen hoe het werkte. Die keer dat ik iets typte op msn en het weer wiste omdat ik geen behoefte aan kritische vragen had. Die keer dat ik beweerde het zeker te weten om van de discussie af te zijn. Die keer dat ik zei mijn telefoongeluid uit te hebben staan terwijl ik geen zin had om op te nemen. Die keer dat ik zijn spullen richting deur smeet.

Die keer dat ik verbaasd reageerde op iets dat ik via-via allang gehoord had. Die keer dat ik ‘leuk je weer te zien’ uitriep terwijl ik iedereen behalve diegene graag had willen zien. Die keer dat ik deed alsof het me niets deed terwijl ik verdrietig was. Die keer dat ik tegen een klant zei ‘dat we dat niet verkopen helaas’ terwijl ik zijn dialect gewoon niet verstond. Die keer dat ik orakelde over wat een vriendin het best had kunnen doen terwijl ik zelf precies zo gereageerd zou hebben.

Die keer dat ik met stalen gezicht volhield nergens aan te zijn gekomen en geen idee had hoe het kapot had kunnen gaan. Die keer dat ik de droge lucht de schuld gaf terwijl ik gewoon wekenlang totaal vergeten was de plant water te geven. Die keer dat ik tevreden en voldaan probeerde te kijken in de spiegel bij de kapper terwijl ik in gedachten thuis al de schade aan het herstellen was. Die keer dat ik in het niets verdween en nooit meer terugkwam omdat ik de confrontatie niet aan wilde gaan.

Die keer dat ik beloofde het nooit meer te doen. Die keer dat ik bescheiden reageerde terwijl ik heel trots was. Die keer dat ik een poging deed het op hoesten te laten lijken terwijl ik ontzettend moest lachen. Die keer dat het me werkelijk niets meer kon schelen. Die keer dat ik verzweeg dat zijn lievelingsfilm op tv was omdat ik zin had om te kletsen. Die keer dat ik deed alsof de deur door de tocht dicht waaide terwijl ik hem welbewust dicht gemikt had. Die keer dat ik zei ongesteld te zijn. Die keer dat ik me absoluut misplaatst voelde maar bleef glimlachen.

Ik ben zo veelzijdig.

14 Reacties

Ik bedoelde dus dat ik slechte kanten heb, die niet met verzachtende omstandigheden te polijsten zijn, die niet ‘in barre tijden’ ontwaken. Dit is gewoon ook ik, of ik dat nu eerlijk toegeef aan mezelf of niet. Ik heb besloten ze te accepteren voor wat ze zijn. Ik ben soms een aso. Soms een hypocriet. Soms een trutje. Soms een betweter. So be it. :)

Geplaatst op 22 maart 2006 om 22:33

Heel herkenbaar. Je hoeft ook niet altijd en voor iedereen een open boek te zijn en alles op te biechten. Als dit je slechte kanten zijn dan ben je (vaak) een goed mens.

Geplaatst op 22 maart 2006 om 23:09

lieve Wenz, als dit je slechte kanten zijn, dan ben ik de duivel!
we zijn maar mensen en die zijn niet goed en niet slecht
its life! voor mij ben je een kanjer ;)

Geplaatst op 22 maart 2006 om 23:31

Hahaha. Ik vind dat er een verschil is tussen eventuele fouten die je in je leven maakt, en slechte kanten. Fouten heb ik natuurlijk ook gemaakt, en die zijn ‘erger’ te noemen dan deze dingen. Maar fouten maak je liefst eenmalig, daar leer je van en die wil je verder voorkomen.
Inderdaaad, in deze gevallen zoals beschreven hoef je ook niet altijd eerlijk te zijn, het zijn gewoon menselijke dingetjes die niet echt de mooiste karaktertrekjes zijn, maar wel bestaan. Dat mag soms ook gezegd vind ik. Mensen zijn zo geconditioneerd om zo ‘goed’ mogelijk te willen zijn. Maar soms wil ik niet goed zijn. Soms doe ik deze dingen en dan voel ik me daarna er niet echt schuldig over. En zo te horen vinden jullie dat dat moet kunnen. :)

Geplaatst op 23 maart 2006 om 08:23

het kan heerlijk zijn om af en toe slecht te zijn :(

Geplaatst op 23 maart 2006 om 11:13
Niemand

Natuurlijk moet dat kunnen. – Maar misschien zeggen we dat alleen maar omdat we er veel van herkennen? Zeggen dat het niet zou kunnen, zou ons onszelf hypocriet laten voelen, want zelf zijn we net zo. Liever zeggen we dus dat het niet erg is en meer dan jou stellen we onszelf gerust?
Wie weet. Ik niet.

Ik ben niet aardig (Loesje) hangt boven mijn bed. ;)

Geplaatst op 23 maart 2006 om 13:43

Goeie, Niemand!

Geplaatst op 23 maart 2006 om 20:55

Leuk die niet bestaande taal. Als ik hier wordt angesproken op straat om iets te kopen, of te tekenen (hetgeen ook vaak kopen betekent), dan ga ik vaak meteen over in vloeiend nederlands, wuif met m’n handen, en laat zo weten dat ik een arme toerist ben, die absoluut geen woord italiaans verstaat. Meetstal willen ze dan geen tijd aan mij verspillen, maar soms moet ik ook nog laten zien dat ik ook geen woord engels spreek. Dan wordt het iets lastiger, maar meestal lukt het wel. :D

Geplaatst op 23 maart 2006 om 21:28

Ghahahahaha jij snapt me Yoeri! :D

Geplaatst op 23 maart 2006 om 21:44

yoeri! met een y
taal ,en weten,
communiceren ,leren,vergeten,
als de intentie
maar goed is,begrijp je het dan echt?
weet jer dan wat voor jou goed is..
of slecht ?
Yoeri met een y

Geplaatst op 24 maart 2006 om 00:18
factor x

shit!!! wis het maar, ben ergens enigzins verkeerd gegaan .was iets anders .een gedachte of hesenspinsel wis mijn virtuele kanttekening maar vlug.

Geplaatst op 24 maart 2006 om 00:20

Niet zo veel blowen x ;)

Geplaatst op 24 maart 2006 om 07:23

Wenz, ik heb leuk kadootje voor je :D

Geplaatst op 24 maart 2006 om 12:44

wauw als dit je slechte kanten zijn,
dan voel ik me een enorm loeder zeg.
De dingen die jij allemaal noemt, vind ik nu net zo enorm aardig van mezelf. Als ik die dingen niet zou doen, dan zou ik een heel erg onaardig mens worden.

Geplaatst op 24 maart 2006 om 12:45