*Tik

Ik heb een tik.

Geen tic, oh nee. Een echte tik. Na overenthousiast met een bal gesmeten te hebben, heeft mijn nek besloten een tijdbom te worden.

Neem twee knikkers. Of twee dobbelstenen. Of twee dominostenen. Tik die tegen elkaar aan. Het geluid dat je hoort, hoor ik nu al twee dagen bijna non-stop. Tik-tik. Tik-tik-tik. Tik. Tik-tik. Tik. Ik denk dat er ergens een zenuw bekneld zit. (Het is dat, of ik heb een wekker ingeslikt. Die naar mijn nek uitstraalt.) Zodra ik beweeg, loop, draai: tik ik. Tik-tik. Tik-tik-tik-tik. Tik-tik. Wat ik ook doe, niets helpt.

En ik kan u mededelen dat het aardig irritant is, tik-tik, zo’n geluidje de hele dag, bij alles wat je doet, alles waar je naar kijkt, alles wat je oppakt. Tik-tik. Eerst dacht ik steeds dat ik iets liet vallen, en keek ik verbaasd om me heen. Daarna probeerde ik zo min mogelijk te bewegen. Iets dat onmogelijk is. Nu, bijna 48 uur vol tik-tik later, ben ik zo goed als klaar om iemand in elkaar te slaan, simpelweg omdat ik gek word van dat geluidje. Tik-tik-tik. Langzaam aan heb ik alle geduld verloren. Alle sanity, zelfs bijna. Tik. Ik heb gescholden op de tik, ik heb meegetikt, hardop, ik heb mijn hoofd wild heen en weer geschud, ik heb gegild dat het op moet houden. Zoiets kleins, maar wat een impact heeft dit op mijn gemoed. Tik.

En tot overmaat van ramp blijk ik ook nog koorts te hebben. Tik-tik-tik. Ik voel me dus op en top, zoveel moge duidelijk zijn. Zo. Nu tik genoeg tik-tik gezeurd. Echt.

Tik-tik.

Grrrr.

33 Reacties

Misschien komt het wel van die rare capriolen in je huis laatst ;-)

Geplaatst op 24 juni 2008 om 22:47

Klinkt niet gezond, Wenz, die tik.

Geplaatst op 24 juni 2008 om 22:51

O o, de gevreesde tiktik-koorts…

ps: hoop dat het snel weer stil wordt in je nek.

Geplaatst op 24 juni 2008 om 22:51

toch maar even langs de kwak dan, beterschap… ;)

Geplaatst op 25 juni 2008 om 00:09
girl on the run

oei… klinkt eng. waarom niet even langs dokter wenz?

Geplaatst op 25 juni 2008 om 00:17

Pas maar op voor de krokodil!

Geplaatst op 25 juni 2008 om 10:38

Hahaha Gerhard, jaaaaaaaaaaaa, de tikkende krokodil, daar had ik ook al aan gedacht. :D

Wat dokter betreft: ik laat mijn lijf eerst even zelf strijden. Mocht het aan de verliezende hand blijven, dan ga ik naar de dokter. Maar niet zomaar meteen, beetje buffer mag je lijf wel opbouwen vind ik. :)

Grinnik, Laurent, dat zou dan wel een erg verlate reactie zijn. :P

Geplaatst op 25 juni 2008 om 10:41
girl on the run

ik droomde* gisternacht dat je een reactie had gepost dat het allemaal fictie was. was ik opgelucht.. maar nee het is toch echt.

goed dat je je lijf de kans geeft overigens.

* ik hoop dat ik niet een freak lijk, dat van dromen enzo… :s

Geplaatst op 25 juni 2008 om 14:28

Geen freak hoor GOTR, ik droom dat soort dingen ook vaker. Zo droomde ik laatst dat mijn broek nog op de stoel hing en toch niet in de was lag, ik blij. Maar inderdaad: in de realiteit lag hij toch echt in de was. Dom, zo’n letterlijke dingen dromen, maar ook wel grappig.

En een eer om in je droom te mogen verschijnen. :)

Geplaatst op 25 juni 2008 om 15:08

tik-tik?
Ik kan me voorstellen dat je daar getikt van wordt, en ik wil je ook zeker niet op de vingers tikken, maar waarom tik je idd niet even het nummer van de huisarts in: misschien help zo’n brede anti-tik band rond je nek (en veel rust) wel?
Hoe dan ook: heel veel sterkte en beterschap Wenz!

Geplaatst op 25 juni 2008 om 15:26

Grrrr, Gob. :P Jij maakt me nog getikter dan ik al ben! :D

Geplaatst op 25 juni 2008 om 16:13

oordopjes?

Geplaatst op 25 juni 2008 om 19:05

Juist niet! Het geluid komt van binnenuit, Jack. :)

Geplaatst op 25 juni 2008 om 19:38

Tikkertje spelen, zus? (;

Geplaatst op 26 juni 2008 om 07:26

Nou, dat word dus even een bezoekje aan de dokter.

Geplaatst op 26 juni 2008 om 08:30
dick

hallo Wenz, ik hoop dat je na dat gymnastieken nog wat lenig heid hebt,
hang voorover, desnoods van een tafel af, en doorademen (daar heb ik nou zo’n last van, de hele dag ademen ,en dan ook dat hart nog, en samen in een ritme??? ho maar, dat doet maar wat dat stel autonomen)
gezondheid
(hoeveel tikken per minuut zijn het eigenlijk, is het house of hiphop?)
(van 1 ding word ik toch wel een beetje bang, wat als je een humanoide geigerteller geworden bent??)
(en de pop van mijn zus heette lotje)
dag wenz
nogmaals gezondheid, als je %$#@^%$#% maar niet normaal word he?

Geplaatst op 27 juni 2008 om 18:40

Tic tac het is de kleine tac tic
geconcentreerde mini stick
tic tac.
Als je dat 20 keer zingt is het ook niet over maar het verveeld wel net zo erg.
Zoals het Wenzje thuis tikt, tikt het nergens.
Je loopt er zeker nu ook de hele tijd op te letten he?
Hihi.
Nou, beterschap maar. :)

Geplaatst op 27 juni 2008 om 20:54

Ik geloof dat ik het herken: vochtbelletjes achter je trommelvliezen, heb ik een jaartje geleden ook gehad, en het gaat vanzelf over. Helaas haal ik de romantiek uit je getik, maar hopelijk kun je het volhouden tot die tijd.

Snel beter worden maar!

Tik..

Geplaatst op 28 juni 2008 om 00:01

Hee Jaco, de romantiek is ver te zoeken dus maak je daar geen zorgen over. :P Ik denk alleen dat het geen vocht in mijn oor kan zijn. Ik ben een beetje een ongewilde oorspecialist wegens veel problemen (ontstekingen e.d.) met mijn oren vroeger. Mijn trommelvliezen zijn zo beschadigd dat ik boven een bepaalde frequentie niets meer hoor en bijgeluidendoof ben omdat mijn trommelvliezen meer eelt zijn dan vlies. Wat vocht in mijn oor betreft: ik weet precies hoe dat voelt en klinkt. :) Ik heb namelijk ongeveer een week lang last van zoiets als er ook maar 1 druppel water in mijn oren komt tijdens het douchen. Ik vrees dus dat dat het niet is, tenzij jij me kunt vertellen dat jij iets anders bedoelt?

Tevens is het zo dat wanneer ik op een bepaalde spier in mijn nek duw, ik het geluid ook non-stop hoor, ook al houd ik mijn hoofd doodstil. Van de andere kant word ik steeds duizelig van die tik, iets dat dan weer juist richting oor zou neigen, aangezien daar je evenwichtsorgaan zit. Ik weet het dus niet. :D Maar ordinair water in mijn oor is het in ieder geval niet. :D

Zo dokter Jaco, wat heeft u daarop te zeggen? :P

Geplaatst op 28 juni 2008 om 08:31
Elise

Ja Wenz toch raar – ik wens je in elk geval veel beterschap, laat je niet gek tikken of tik eens goed terug als het te erg wordt? Tik Tik? Jaja, grr, TIK TIK TIK!!

Geplaatst op 29 juni 2008 om 11:11

*buigt zijn hoofd in nederigheid en beseft zich dat zijn expertise zeer, zeer beperkt is ten opzichte van ervaringsdeskundige Wenz*

*en blijft hopen dat het maar snel weer voor bij is :)*

*want beseft zich maar al te goed dat bij dit soort problemen hoop vaak en afwachten de enige remedies zijn, helaas*

(maar bedoelde /lucht/belletjes i.p.v. vocht achter het trommelvlies, weet ook niet hoe dat kan, maar had daar dus wel eens last van)

OT: bedankt voor de tip: heb er gelijk één besteld :)

Geplaatst op 29 juni 2008 om 12:25

Mijn moeder heeft al járen een ‘tikje’. Toen ik nog thuis woonde, kreeg ik daar moordneigingen van. Misschien is het bij jou voor anderen niet hoorbaar ;-)

Anyway, sterkte ermee…

Geplaatst op 1 juli 2008 om 13:10

En, hoe staat het er inmiddels mee? Dat je er evenwichtsstoornissen van krijgt zou weer prima kunnen, rare prikkels naar de hersenen kunnen weer nieuwe rare prikkels vanuit de hersenen geven et voila. Of het is een teken van je lichaam dat er iets niet goed zit. Luister er gewoon eens naar en bel die dokter. Het is geen griepje nietwaar (eigenwijs :))

Geplaatst op 7 juli 2008 om 16:02
adriaan david

Ja Wenz,Ieder mens krijgt in zijn leven wel eens een tik,maar ik kan je geruststellen,het komt en het gaat.Ensoms moet je er iets aan doen en soms ook niet.Meestal lost je brein het op.Ga maar eens rustig liggen op je rug met een kussen onder je nek en ga bewust ademhalen.Jij hebt een positieve instelling, bent ongeveer 50 jaar en ook nog een meisje.Dus eigenlijk kan het niet stuk,en dat zal met jouw instelling,die ik in vele opzichten deel,zeker lukken.Bericht mij maar eens terug,als je wilt.Vooral veel positiefsliefs van Adriaan.

Geplaatst op 13 juli 2008 om 14:52

Ik, vijftig jaar? Dat gaat snel! ;)

Geplaatst op 13 juli 2008 om 14:59
Robin

Stiekem wel een leuk stukje om te lezen.. Ik heb sinds een paar dagen ook zo’n tik, opzich wel prettig om te lezen, dat ik niet de enige ben. Heb ook verder gezocht, kom nergens uit dat het schadelijk is ofzo, maar mijn vraag was, (mocht je dit lezen) heb je er nog steeds last van? Dokter geweest, wat zei die? etc.

Geplaatst op 8 oktober 2008 om 14:55

Hey Robin! Haha, gedeelde smart is halve smart hè? Ik heb er nog lang last van gehad, ben niet naar de dokter geweest, heb het gewoon maar gelaten. Ik was er snel aan gewend, en toen viel het me nog maar amper op. Nu is de tik verdwenen, zover ik weet (tenzij ik er zo aan gewend ben dat ik niet meer beter weet haha) en het is vanzelf over gegaan. Geen dokters inside info dus helaas, gewoon afwachten heeft voor mij gewerkt. :) Jouw tik ook zomaar uit het niets komen opzetten?

Geplaatst op 8 oktober 2008 om 15:23
Bas

Hoi Wenz.

Al een maand heb ik last van getik in mijn hoofd, voornamelijk bij het lopen.
Bij elke stap die ik zet, tik- tik…tik-tik..
Wordt er helemaal derpi van en klan
nergens anders meer op letten.
En als klap op de vuurpijl zit ik nu ook nog thuis ivm ziek zijn. Jouw verhaal is het enige wat overeenkomt met mijn klachten, en na drie doktersbezoeken weet ik nog steeds niet wat t is..
Heb een aantal maanden erg veel gefitnest en vermoed dat het tijdens die periode is gekomen.
Ik vroeg me af hoe lang het bij jou geduurt heeft en hoe je hiermee om bent gegaan.

Alvast bedankt.

groetjes Bas

Geplaatst op 22 maart 2009 om 18:26

Hee bas, wat ontzettend vervelend voor je zeg. Wat wil het vreemde toeval? Ik heb sinds gisteren de tik terug. Ik heb er toen lang mee rondgelopen, tot ik er uiteindelijk aan gewend was en op een dag realiseerde ik me dat hij weg was, die tik. Dus geen idee hoe het gestopt is. Ik weet alleen dat sinds gisteren de tik er duidelijk weer is. Nu je het zegt: ook ik sport iedere dag, kan goed dat het een zenuw ofzo is die klem zit? Ben jij toevallig ook duizelig? Ik wel. Ik heb dus helaas geen enkel advies voor je, heb geen idee wat je eraan kunt doen… Houd vol, en probeer om de tik heen te leven. Dat is alles wat ik kan zeggen. Heel veel succes in ieder geval.

Geplaatst op 23 maart 2009 om 09:53
Bas

Dank je wel voor je reactie. Ik heb er inderdaad flink last van en moet toegeven dat gedurende drie a vier maanden bijna iedere dag in de sportschool zat.
Zou het misschien dan toch een soort overbelasting van de nek geweest zijn?
Ben jij toendertijd minder gaan sporten toen het weg ging? of bleef je gewoon verder gaan met sporten?

Ik ga proberen er net als jij maar mee te leven en er niet meer op te letten. Maar k moet zeggen dat het erg lastig is, zodra ik een stap uit mn bed zet hoor ik m alweer.
thanks in ieder geval en jij ook sterkte!

Groetjes Bas

Geplaatst op 24 maart 2009 om 17:42
DENIS

HALLO IK HEB VANAF EN MAAND TERUG OOK NEN TIK IN MIJN HOOFD WAT MOET IK ER AAN DOEN WEET IEMAND SOMS EN OPLOSSING

Geplaatst op 11 juli 2009 om 01:41
charlie

Hallo,

Ik heb sinds een maand ook last van getik in mijn hoofd,zelf denk ik dat het van de
trommelvliezen komt omdat het versterkt klinkt.Mocht het vaker voorkomen dan ga ik wel langs de dokter.ik vind het wel irritant en best wel eng.

Charlie

Geplaatst op 30 januari 2011 om 23:49

Het is ook heel vervelend en eng hè? Ik kan verder weinig advies geven, bij mij is het uiteindelijk vanzelf gestopt. Inderdaad even langs de dokter gaan als je het echt niet meer uithoudt, denk ik. Succes. :)

Geplaatst op 31 januari 2011 om 08:57