*Bezig blijven

Zoals jullie waarschijnlijk al gezien hebben wanneer je omlaag scrolt, staat er in mijn zijmenu opeens een link naar Etsy: de plek om handgemaakte dingen te verkopen. Ik ben ook gezwicht voor die community, wat een prachtige dingen zijn daar te vinden. Ik kijk mijn ogen uit, kwijl hier en daar, grinnik zo nu en dan, maar raakte vooral geïnspireerd. En ja hoor, voor je het weet heb je zelf een shopje geopend met al je zelfgemaakte dingen. Vanaf nu ben ik dus niet meer alleen creatief met woorden, maar ook officieel met stoffen! Ik wil er nog honderden dingen opzetten, en mijn eerste twee sales zijn al binnen. Nu nog een relatief goedkope manier vinden om op stof te printen en ik kan werkelijk al mijn ideeën realiseren. Juj! :)

Omdat de afgelopen dagen even in het teken van ‘een Etsyshop opzetten’ hebben gestaan, laat ik jullie achter met enkele tips om jezelf te vermaken:

- Neem je lievelingsgedicht en een krijtje. Schrijf op iedere straathoek een regel, zodat alle wandelaars zo langzaam het gedicht tot zich kunnen nemen. (En misschien wel een blokje om lopen voor die ene missende regel!)

- Zoek een medespeler. Ga naar een grasveld, sluit je ogen (blinddoeken is nog beter) en probeer elkaar in het midden te treffen. Zonder te spreken uiteraard.

- Heb je reservesleutels van iemand? Ga langs en doe de afwas. Dankbaarheid gegaradeerd!

- Bindt krijtjes aan touwtjes en hang die aan de bagagedrager van je fiets. Prachtige sporen zullen het resultaat zijn. (Niet te snel fietsen, dan vliegen de krijtjes door de lucht.)

-Zoek een kevertje op de stoep of in het park. Niet oppakken! Enkel naar kijken en de loop en route van het beestje nadoen in het groot. Probeer je in te leven.

- Laat iemand in je koelkast duiken en er vijf eetbare dingen uit opduikelen. Probeer nu met gesloten ogen te raden wat je eet. (Vertrouwen in je aangever is een pré…)

-Koop een wegwerpcamera, bind er een touwtje aan vast, bevestig het aan een lantaarnpaal of bankje met een begeleidend briefje. Schrijf op dit briefje dat iedereen hiermee foto’s mag maken en dat je de camera aan het eind van de dag komt ophalen. Bekijk met verbazing de resultaten.

- Bouw een ‘sneeuwpop’ van bladeren vermengd met modder.

-Als je echt teveel tijd hebt: naai een fleurige hoes voor een bankje in het park en bekijk van een afstandje de reacties!

21 Reacties

En deze geweldige tips zijn helemaal gratis…. Wat een creatief mens is Wenz.

Geplaatst op 3 juni 2008 om 22:47

Mooie tips, mooie dingen in je shop. Vooral de zeepsteen objecten vind ik prachtig.

Geplaatst op 3 juni 2008 om 23:57

Prachtige tips inderdaad. Hoewel ik als zwartgallige denk dat die camara aan de lantaarnpaal gewoon gejat wordt. Misschien een hangslot een beter idee hoewel, dan is het al creatief als je die aan een camera vastgeklonken krijgt hahaha.

Overigens bendenk ik nog steeds gemiddeld twee keer per week: Jawel Wenz, denken doet wél zeer! :D

Geplaatst op 4 juni 2008 om 04:50

Als er nu nog iemand over verveling praat, is hij/zij dus helemaal zelf schuld.
Er zitten leuke ideeen bij.
Vooral die van het afwassen bij iemand anders.
Wil iemand een reserve sleutel van mij hebben?-))))

Geplaatst op 4 juni 2008 om 09:44

mmm Cinner: dat van die camera dacht ik ook… Realisme? Zwartgalligheid? Wie wil eens uitproberen?
Voor de rest: heb jij die kleren zelfgemaakt? mooie dingen bij! Welke zijn er al verkocht?

Geplaatst op 4 juni 2008 om 22:20

@ Cin en Elise: het is toch echt mogelijk:
http://www.theplug.net/28/strangerphotos.htm
:)
En ja, de kleding enzo op Etsy heb ik zelf gemaakt, wat er verkocht is, kun je zien door rechts in het menu daar op de sales te klikken. :)
Hahahahahaha Mieke, ik kom wel bij je afwassen hoor. :D

Geplaatst op 4 juni 2008 om 22:44

Hahaha, kekke foto’s. Maar tegelijk ‘zie’ (ervaar) je dat het een stadje/dorpje/plaatsje is waar dat kan. Kijk ik hier in de buurt rond dan ben ik er niet zo zeker van dat het zo leuk zou uitpakken. Toen wij heel even ons bed beneden in het trappenhuis(!) hadden gezet om later buiten te gaan zetten voor de kringloop, lag het binnen een half uur volledig in stukken door de wijk heen. De fietsen die in de mooie nieuwe fietsenrekken voor de deur staan, worden regelmatig kapot gemaakt. Enfin, het biedt weinig hoop.

Misschien moet ik het eens proberen gewoon. Maar dan zou het zo teleurstellend zijn als de mens het doemdenken bevestigd. Dus denk ik dat ik gewoon maar even van het idee geniet.

Geplaatst op 5 juni 2008 om 03:13

Leuk zo’n winkel trouwens en leuk dat je dat kan maken allemaal. Ben je ook zelf model?

Geplaatst op 5 juni 2008 om 03:15

Inderdaad Cin, ik zag ook al dat dat geen grote stad was. Maar tegelijkertijd bedacht ik: als je het in een grote stad moet doen, dan moet je het juist op het allerdrukste punt doen. Dan is er zoveel volk dat dat weer werkt als een soort maatschappelijk oog, op die manier durft denk ik niemand dat ding weg te halen, omdat er steeds mensen kijken. Tegenover terrasjes ofzo bijvoorbeeld. :D

Degene die op de foto’s staat in mijn Etsywinkel ben ik inderdaad zelf natuurlijk (op een paar keer een mannenhand bij de armbanden na. :D), misschien dat ik ooit een proffesioneel model kan gaan inhuren, maar tot die tijd moet ik het zelf doen. :P

Geplaatst op 5 juni 2008 om 09:49

Wat een idee! Mooie, gestroomlijnde dingen heb je in je shop. Ik brei graag vrolijke wollen dassen voor katten. Zou daar een markt voor zijn op Etsy? Hi hi hi.

Geplaatst op 5 juni 2008 om 14:06

Het idee van een camera aan een lantaarnpaal spreekt tot mijn verbeelding. Mijn geheugen linkt met de film ‘Le Fabuleux destin d’Amélie Poulain’, waarin gevonden foto’s een grote rol spelen. Schitterend idee, de hoop op een bericht vanuit het onbekende. Misschien zelfs romantisch.

Geplaatst op 5 juni 2008 om 18:52

Tja, geboren te Amsterdam en een jaar of twintig daar opgegroeid, kan ik je melden dat je een standbeeld zou kunnen weghalen op het Rembrandplein en zonder dat iemand wat doet. Ja tegenwoordig misschien foto’s maken met de mobiel of het filmen voor youtube. Wat dat aangaat is een kleiner dorp juist een beter idee denk ik?

Enne, je doet het zelf prima. Misschien part-time model worden?

Geplaatst op 6 juni 2008 om 03:56
Wouwter

Dat met de wegwerpcamera is een erg leuk idee. :) Het lijkt me niet dat iemand die weg zou halen toch? Wat moet je tegenwoordig nog met een wegwerpcamera?

Geplaatst op 8 juni 2008 om 16:48

en met dat afwassen. denkt die ander dan niet. hij/zij vind het hier schijnbaar een bende? maar beste reservesleutelvanmijnhuisbezitters als jullie dit lezen. ik heb een gruwelijke hekel aan afwassen dus als jullie je geroepen voelen dan zal ik niet denken dat jullie denken dat het een bende is bij mij thuis. al moet ik wel nodig stofzuigen. maar ja het is zulk mooi weer he…

Geplaatst op 9 juni 2008 om 16:45

die van die camera vind ik een super idee en dan maar hopen dat niemand hem voortijd jat.
Ik doe dit altijd met feestjes. Ik leg er standaard een neer. Het resultaat is verbluffend. Een impressie die je zelf nooit zou kunnen schieten!!!!

Geplaatst op 10 juni 2008 om 09:47

ahum voortijdig, sorry ik was weer te snel!

Geplaatst op 10 juni 2008 om 09:48

Ik moet er altijd even voor gaan zitten, het onderzoeken van een nieuwe site…Etsy schrijf je…en ik moet zeggen, het spreekt me aan. Ik vind he teen geweldig concept, ik zal er vaker gaan rondneuzen…dank voor de tip

Geplaatst op 11 juni 2008 om 10:01

@Wouwter: niets. Maar wat moesten tieners met mijn oude bed behalve molesteren en door de wijk verspreiden? het is toch een beetje woonplekafhankelijk vrees ik.

@Wenz: nu ik frommel lees bedenk ik ineens, dat zou ik helemaal niet willen dat iemand spontaan voor me afwast. Ik wil juist dat mensen zich gastvrij behandeld voelen en alleen gezelligheid onder de arm mee hoeven te nemen ;)

Geplaatst op 12 juni 2008 om 04:50

Ha nee Cin, je bekijkt het van de verkeerde kant! Het gaat erom dat jij iets voor een ander doet, zomaar, uit het niets. In dit geval afwassen. Is toch gewoon een leuke geste, meer moet je (ook Frommel!) niet erachter zoeken. :)

Ha Jaqc, ook een leuk idee, om een camera op feestjes te leggen! Die ga ik onthouden. :)

Geplaatst op 12 juni 2008 om 07:01
Wen.

Creatieve tips :D

Geplaatst op 12 juni 2008 om 13:29

Ook weer waar ja, ergens ben ik verkeerd gaan associeren.

Geplaatst op 12 juni 2008 om 15:24