*Balance

12 Reacties

joost

Prachtig!

Geplaatst op 11 oktober 2007 om 09:11

hmm, balans?
meer wankel evenwicht… ;)

Geplaatst op 11 oktober 2007 om 20:11

En nou?

Dit geeft maar weer hoe het leven meer vragen als antwoorden biedt.

Geplaatst op 12 oktober 2007 om 06:44

Tja, dit gebeurt er als je een egoist bent, die niet wil delen met anderen.
Je komt alleen te staan en je komt er nooit achter, wat het leven (de kist) in werkelijkheid te bieden heeft.
Dat is mijn zicht op dit filmpje.

Geplaatst op 12 oktober 2007 om 07:04

Verontrustend scherp, dit filmpje.

Geplaatst op 12 oktober 2007 om 09:50

Fascinerend! Tikkeltje moralistisch misschien?
Maar wel adembenemend spannend..

Geplaatst op 12 oktober 2007 om 12:51

De inhoud is wel erg voorspelbaar en de vorm boeit me niet zo lang…

Geplaatst op 12 oktober 2007 om 23:08

Over ontregelende pakketjes gesproken:

http://www.youtube.com/watch?v=nNJOmbtfkww

(wel even het geluid uit zetten)

Geplaatst op 12 oktober 2007 om 23:36

Mooi, natuurlijk zijn er allerlei lessen uit te leren. Maar ik schoot in de lach om de eerste klap en was verbijsterd door de eerste moord! Zo zie je maar weer. Het deed me een beetje aan de S.F. schrijver Jack Vance denken, die ook zo mooi werelden kan scheppen met geheel eigen regels en dilemma’s.

Geplaatst op 13 oktober 2007 om 21:20

Ik was op zich gauw verveeld, maar tis wel diepzinnig hoor! Hoe kom je hier nou weer aan? Die mannetjes mogen welleens in de zon gaan zitten, haha

Geplaatst op 14 oktober 2007 om 11:42
Niemand

Ik herinner me de goede tijd dat ik dit filmpje met scheikunde keek en bovendien zwartgallig dacht over vanalles, maar op een kunstzinnige manier. Ik hoop dat dat ooit nog terug komt, die manier dan toch. Niet per se scheikunde, noch – nou ja. Wat schrijf ik toch ook weer. Misschien houd ik beter mijn mond.
Leuk dat je dit filmpje plaatste.

Geplaatst op 14 oktober 2007 om 12:46

Waauw, ook een bijzonder concept, jouw gelinkt filmpje Dae! Geef mij ook maar zo’n pakketje. ;)

Dit filmpje hier op het log vond ik vooral mooi, het concept ook. Echt moralistisch vind ik het niet, zoals Gerhard ook al zei: de klappen en mannetjes het grote niets in storten konden mij ook bekoren. Maar vooral het stuk waarbij het ene mannetje gedwongen wordt van de kist weg te stappen wanneer de ander nadert, wil hij voorkomen dat het ding eraf valt. Mooi dat hij uiteindelijk de fout maakte de kist niet in het midden te hebben gezet alvorens de laatste eraf te donderen, erg moeilijk ook, gezien de balans. En ja, daar kun je de moraal wel in voelen natuurlijk, maar storend vond ik dat niet. :)

Geplaatst op 14 oktober 2007 om 17:49