*D(r)aad

Een nachtelijke vondst. Mooi gesitueerd en dramatisch belicht spinrag kan mij zeer bekoren. De fragiele stevigheid, onuitroeibare vergankelijkheid. Genietend kijk ik naar de trillende draden, prijs me gelukkig dit kleine juweel te mogen aanschouwen. Ik voel me één met de natuur, nietig in het geheel, eerbiedig voor het kleine leven, u kent het wel.

spinrag_.jpg

Hoe anders voelde ik me vanochtend.

Aangezien de winter eraan komt, wordt het tijd alle verwarmingen na te lopen. Ontluchten die dingen, zodat het warme water er rijkelijk doorheen kan vloeien. Geen probleem, dacht ik. Tot ik bij het gat in de vloer aankwam waar een oeroude verwarming verstopt zit. Hij doet amper zijn werk, en daar wilde ik iets aan doen. Vol goede moed trok ik het rooster weg. Getverdeget. Ondoordringbare troep. Wanneer spinrag de vorm van een soort half verteerde chihuahua heeft aangenomen (zie links op de foto), de dode spinnen er nog duidelijk in zichtbaar, voel ik in de verste verte geen bekoring.

That, my dear friends, creeps me out. Big time. En daar moet ik dan mijn handen in steken. En dan heb ik het nog niet eens over de levende spinnen die binnen de kortste keren over je armen krioelen. Over de spastische bewegingen die ik daardoor ga maken. Over dat het onding drie walgelijke meters lang is. Over de stofzuigerzak die binnen de kortste keren vol raakt en vervangen moet worden. Over de spijlen van het rooster die, uiteraard, doodleuk middenin de kleverige drab vallen wanneer ik ‘ieuw ieuw ieuw’ prevelend probeer me hier zo snel mogelijk vanaf te maken. Nee, doet u mij voortaan maar enkel openluchtspinrag.

spinhorror_.jpg
(Nu zou u kunnen denken dat deze foto wazig is, maar schijn bedriegt:
al dat spinrag zorgt voor een… hoe zeg ik dit vriendelijk… ‘uniek’ zicht,
of eigenlijk vooral: gebrek aan zicht. Klikt u even mee voor een realistischer beeld?
Ik bespaar u de overige twee en een halve meter.)


Maar! Ik ben een held. Het gat, inclusief verwarming, is schoon. Jazeker: schoon! En ik heb weer iets bijgeleerd: ik heb een hekel aan vooroorlogse verwarmingen die in de vloer verstopt zitten.
Als u nu zo vriendelijk wilt zijn mij te excuseren, ik ga even mijn armen wassen.

17 Reacties

Haha, ik kan me er wel wat bij voorstellen, had ooit een oud huis waar geregeld klusjes in de kruipruimte moesten worden verricht. Overigens is een moderne convectorput ook geen lolletje, het enige wat bovenbeschreven horrorbeelden kan voorkomen is een ijzeren stofzuigdiscipline.

Geplaatst op 2 oktober 2007 om 13:40
Elise

Dag Wenz

wat een moed! wat een doorzettingsvermogen! Je had het hele boeltje nog kunnen filmen, dat had je een ideale setting opgeleverd voor een horrorfilm genre ‘It’(je weet wel, de clown en de reuzenspin die mensen leegzuigt in haar onderaardse spelonken vol spinrag). Arme chihuahua (mij doet de vreemde figuur links op de foto anders ook wel aan een gigantische sprinkhaan denken)…
Maar goed, was je armen maar goed, en geniet dan van de warmte-dubbel en dik verdiend!

Geplaatst op 2 oktober 2007 om 13:40

Als ik mag kiezen, doe mij dan toch maar die nachtelijke vondst :)

Geplaatst op 2 oktober 2007 om 17:46

En? Doet die verwarming het nou weer beter??

Geplaatst op 2 oktober 2007 om 18:31

Wat een onooglijke toestand, dan ga je nog liever je septictank schoon schrobben.

Geplaatst op 2 oktober 2007 om 19:46

Getsie, doet me denken aan die klus die ik onder de vloer moest doen.

Geplaatst op 2 oktober 2007 om 21:10

Grinnik, Arno, ik geloof dat ik dan nog liever mijn hand tussen de spinnen steek. :)

Hahaha Elise, dat had ik moeten doen! Live filmverslag van mijn spastische bewegingen! Hm, nu ik erover nadenk… toch maar niet. :P

De verwarming doet het in ieder geval beter nu, dus het was niet voor niets. Juj!

Iew ja Gerhard, nu je het zegt… voel ik me wat minder eenzaam in mijn gore klusjes. ;)

Convectorput Aargh? Hm, daar moet ik eens op gaan Googlen geloof ik. Wat die stofzuigdiscipline betreft: je hebt helemaal gelijk. Als de vorige bewoner van dit huis die regel nu ook had toegepast, had mij dat een hoop ellende bespaard. :P

Geplaatst op 2 oktober 2007 om 22:38

Hahahahaha kijk, dat zijn èèn van de momenten dat ik blij ben dat Chris thuis is.
Zulke klusjes knapt hij op hoor, mij niet gezien.

Geplaatst op 3 oktober 2007 om 09:13

Cool, die halfverteerde chihuahua! (maar blij dat het niet mijn arm was, die erin moest steken ;-)

Geplaatst op 3 oktober 2007 om 10:50

Wel knap en doortastend van je WenZ, al is eea wel toe aan renovatie – of je haalt maandelijks even het rooster van z’n plaats.

Geplaatst op 3 oktober 2007 om 11:40

Spinnen vind ik niet zo eng of vies, halfverteerde chihuahua’s daarentegen…brrrr. Ik vind je een heldin.

Geplaatst op 3 oktober 2007 om 22:07

Ik kom hier voor het eerst maar ik moet zeggen dat het me,ondanks de spinnen *ieuw*, een aangename ontmoeting was.Dankjewel!
Groetjes,
Yellow

Geplaatst op 3 oktober 2007 om 22:30

Brrr. Dat vind ik nou echt dapper. Zou daar het begrip “doortastend” vandaan komen, denk je?

Geplaatst op 3 oktober 2007 om 23:10

je moet inderdaad maar eens op convectorput koekelen,en dan vooral op het werkingsprincipe…
misscien kun je je kacheltje nog wel wat meer oppeppen. ;)

Geplaatst op 4 oktober 2007 om 02:29

Gewebkijk en Aargh, inderdaad loont het om me eens te verdiepen (ahum ;)) in die convectorput. Ik geloof dat ik hem nog warmer kan krijgen. Thanks! :)

Ghahahahaa Martine! Getver. :D :D

Yellow, sorry voor het spinnenwelkom. ;) Fijn dat je erdoorheen kunt kijken, haha.

(Al zal mijn volgende logje nog wel een graadje erger zijn. Ik vraag vergiffenis op voorhand, aan iedereen.)

Mieke, kan ik Chris een keer lenen? ;)

Haha Bee, daar heb ik wat aan! :P

Marius, renovatie zou zo’n gek idee niet zijn inderdaad… :)

Geplaatst op 4 oktober 2007 om 11:39

Maar wat vooral bewonderenswaardig is, naast de overwinnen van de moed, en ons mede doen leven op het gebied van spinrag en spasmes, is dat je éérst bent gaan loggen, en pas daarna je armen bent gaan wassen. Wenz, je bent een held!

Geplaatst op 14 oktober 2007 om 22:18

Ghahahahahahahaaa! Goed punt, Jaco. :P

Geplaatst op 14 oktober 2007 om 22:25