*Webtalk

reusachtig-spinnenweb.jpg
 
Bij Lake Tawakoni State Park, een natuurpark in Texas, hebben parkwachters een reusachtig spinnenweb ontdekt. Het is niet het werk van één reuzenspin, maar van miljoenen kleine spinnetjes. Het spinrag reikt tot over de hoogste bomen en is inmiddels groter dan een voetbalveld: ruim 180 meter. Het web was oorspronkelijk wit. Maar omdat inmiddels al zoveel muggen aan het enorme web ten prooi zijn gevallen, is het nu bruin.

Volgens onderzoekers is dit zeldzaam grote dradennet gesponnen door een ‘spinnengroep’. Hoe, daar zijn ze nog niet achter. Misschien maken de spinnen hun eigen web, naast dat van een ander, waardoor hun bouwsels ‘samensmelten’. Maar het lijkt ook mogelijk dat ze in een soort teamverband werken, van binnen naar buiten, samen aan hetzelfde web. Dat de spinnen hier sowieso samen lijken te werken, is al een zeldzaam verschijnsel, zeggen de onderzoekers. Ze mogen haast gaan maken met het onderzoeken van dit bijzondere bouwwerk: in de winter sterven spinnen en zal het web langzaamaan vergaan.

12 Reacties

dus dan moeten we het ongeveer zo voorstellen als een grote stad.
Huisje na huisje, web na web.
Alleen de straten voor de auto’s schelen nog ;-))))

Geplaatst op 2 september 2007 om 12:04

Oww, en dan met je t-shirtje en korte broek er onverwachts inlopen en dan onder de spinnnen, spinrag en muggen zitten. Ik voel de nachtmerries voor de komende nacht al aankomen! :)

Geplaatst op 2 september 2007 om 12:16

Dit is een beter bouwwerk dan de Betuwelijn

Geplaatst op 2 september 2007 om 13:36

Een spinnencollectief, fantastisch! Ook een mooie plek om inspiratie op te doen voor sprookjes/fantasy-illustraties.

Geplaatst op 2 september 2007 om 13:41

Ja, het ziet er ook zo spookachtig onwerkelijk uit, als je vreemde verhalen wil schrijven is onder dit web de ideale plaats. :) (Ok, met lange broek en een hoedje, voor de zekerheid. ;))

Ik vind het een machtig idee, dat ze samengewerkt hebben, hoe dan ook. Waarom? Genoeg eten voor allemaal, dus ruzie maken om van wie welke vlieg is, zullen ze niet. Maar mooi is het wel. Een soort stadje ja, Mieke. :D Daar kan geen Betuwelijn tegenop inderdaad. :P

Geplaatst op 2 september 2007 om 19:23

er zijn toch ook rupsen die bomen inpakken..?

Geplaatst op 2 september 2007 om 19:49

Zo dan!
Je moet heirgeen spinnenvrees hebben!

Geplaatst op 3 september 2007 om 10:23

Mooi beeld. En ook mooi, dat er nog zoveel nieuws te ontdekken is.

Geplaatst op 3 september 2007 om 12:18

Ik vermoed dat er nog een complottheorie komt.

Geplaatst op 3 september 2007 om 17:24
Mick

Wat boeit het, de reden waarom dit is ontstaan.
Het is gewoon mooi …

Geplaatst op 4 september 2007 om 08:02

Misschien zijn ze zich wel echt aan het organiseren, en vallen ze binnenkort met miljoenen tegelijk een toevallig passerende koe aan…hier zit stof in voor een horror-productie!

Geplaatst op 6 september 2007 om 15:32

Jeepers creepers!

Geplaatst op 6 september 2007 om 22:05