*Ieks

Het staat er echt, in het felblauw verlichte schermpje van de afstandsbediening van de tv-video-dvdcombi, wanneer ik er per ongeluk tegen stoot:

"The remote thinks that all your devices are off. If any devices are still on, please press a button."

‘The remote thinks’?! Ik sta met mijn mond vol tanden. Is dit wereldschokkende nieuwtje aan mij voorbij gegaan? Heeft deze afstandsbediening ergens tussen de moertjes en draadjes doodleuk een brein verborgen? Guttegut. Misschien ook maar een goed gesprek met mijn mes en vork gaan voeren dan. De mening van mijn tandenborstel vragen. De printer voorstellen aan het bezoek. Informeren of de garagepoort geen trauma’s heeft.
Jeetje. Ik krijg het nog druk.

29 Reacties

Mick

Mm, pas maar op … zometeen komen ze met CAO onderhandelingen voor betere arbeidsvoorwaarden.

Geplaatst op 29 mei 2007 om 12:23

Waaruit ik mag concluderen dat je regelmatig vecht met je garagepoort ? Of het trauma van een garagepoort die alleen maar fietsen en rommel herbergt (“ik was voor grotere doelen gemaakt”, snikt hij hartstochtelijk, mede ondersteund door een chronisch gebrek aan olie). En euh, sorry, tandenborstel, voor dat oneigenlijke gebruik, maar wist ik veel dat u ook gevoel had (om over enige reukzin nog maar te zwijgen) :)

Geplaatst op 29 mei 2007 om 12:24

Ghahahaha. :P

Geplaatst op 29 mei 2007 om 12:24

dan hoop ik dat jouw afstandsbediening geen eigen smaak ontwikkelt voor televisie programma’s, dat gaat dan een dolle boel worden!

Geplaatst op 29 mei 2007 om 15:45

Voor je dan geen gesprekken? Met je bord, met dat boek, met de pan, met die deur… Dan ben ik zeker de enige :P

Ben je wel eens in een casino geweest? Lachwekkend, mensen die praten tegen automaten, ze strelen, een balletje toespreken, een rad, kaarten instralen, etc…. Ja, die voelen en denken allemaal, luisteren ook, vandaar dat de mensen dat doen :P

Geplaatst op 29 mei 2007 om 16:09

‘Guttegut’? ‘Jeetje’? Zo zo Wenz, dat is krachtige taal! :-P

Verder is het te hopen dat de afstandsbediening alleen voorgeprogrammeerde gedachten kan denken, anders zou het inderdaad wel eens minder prettig kunnen worden… ;-)

Geplaatst op 29 mei 2007 om 17:55

Zo zo Mav? :P Guttegut, dat zou inderdaad een enorme ramp zijn! :D
(Taal met een knipoog, weet je wel. ;))

Geplaatst op 29 mei 2007 om 18:50

Hahaha ja inderdaad Jack! Ghahahaha, een automaat strelen, zucht, de mens is triest. :D

Geplaatst op 29 mei 2007 om 18:51

Toch kan het niet tegen mijn ouwe discman op, die me tijdens een stootje ertegen mededeelde: “SORRY”.

Geplaatst op 29 mei 2007 om 21:54

@Wenz: niet alles zo letterlijk opvatten joh. Je begrijpt héus wel wat de remote bedoelt! Maar seriously: ik vind de tekst lekker helder, zou niet weten hoe ik de gebruiker duidelijker zou kunnen laten weten wat er aan de hand is. Jij?

Geplaatst op 29 mei 2007 om 23:51

Niet zo’n snuggere bediening, hij denkt wel maar is niet zeker of alle apparaten wel echt uit staan. Ik wil een zelflerende die de tv-gids kan voorlezen!

Ik praat regelmatig in het wilde weg. Vooral mijn computer, beste vriend en grootste vijand in een ;)

Geplaatst op 30 mei 2007 om 04:44

Leve de A.I. niet? Maar dat houdt ook in dat er dus zoveel strling door al die apparaten wordt uitgezonden dat je AB dat kan opvangen…

Geplaatst op 30 mei 2007 om 09:41

Doe mij ook zo’n afstandsbediening. En computer en nog veel meer. En dan nog slimmer.

Geplaatst op 30 mei 2007 om 11:45

Cool. A thinking thingy.

Geplaatst op 30 mei 2007 om 19:12

Ik zing nog wel eens  ‘I pity inanimate objects‘, maar dat is dus nergens meer voor nodig…

Geplaatst op 30 mei 2007 om 22:34

@Roer: “heeft geregistreerd dat” zou al beter zijn dan “thinks”.

Dae, geweldig! :D

“What are they thinking
When they arrive at a place
Do they sigh with disappointment
And when they leave
Do they have regrets?
Is a sofa as happy in one corner
As it is in another
And how does the room feel about it?”

Grinnik, leuk! Ik ga de muziek erbij zoeken. :)

Geplaatst op 30 mei 2007 om 22:51

Leest “De dingen de baas” van Belcampo (1950) en huivert. Visionair?

Geplaatst op 30 mei 2007 om 23:43

Ik ben net te laat, Jaco was me voor. Lees Belcampo!
Overigens vind ik het eigenlijk wel vertederend dat het ding blijkbaar onzeker is of hij het wel bij het juiste eind heeft.

Geplaatst op 30 mei 2007 om 23:50

Wat we tot nu toe over het hoofd zien is (ik schrok er vannacht van wakker) dat er niet 1 maar 2 vormen van bewustzijn in jouw afstandsbediening wonen. Ten eerste is er de remote die denkt dat…, en daarnaast is er iets (of iemand?) die jou informeert over de gedachten van de remote en adviseert wat te doen als de remote inderdaad gelijk blijkt te hebben…

Geplaatst op 31 mei 2007 om 08:51

“The remote thinks that all your devices are off. If any devices are still on, please press a button.”

Ok, het eerste deel lijkt me zeer duidelijk: hij is er niet zeker van, maar denkt dat alles uit is. Maar het tweede deel… Als er nog iets aan staat, druk op een knop…. Waarom? Wat gebeurt er als je op een knop drukt? Ontploft de stereo dan, of stuurt de afstandbediening een signaal om hem te straffen, een hele hoge pieptoon om hem te zeggen dat hij uit had moeten zijn? Of begint de afstandbediening zichzelf dan te straffen uit schuldgevoel over de foute melding? Trekt hij een zweepje tevoorschijn, en begint hij z’n rug te geselen. Zou je moeten uitzoeken…;)

Maar waarom noem ik een afstandbediening eigenlijk een ‘hij’? En heeft ‘het’ wel een rug? En zou ‘het’ dan ook een buik hebben? Een zenuwgestel? Of schiet ik nu een beetje door… Mijn hemel, dat zo’n onbenullig apparaat zoveel vragen kan opwerpen…Help!

**Youri gaat nu eerst in debat met zijn afstandbedieningen (hij heeft er 3 naast z’n computer liggen van tv, dvd, stereo) over de diepere zin van het leven van een afstandbediening en om uit te zoeken of hun dagelijks leven wel plezierig genoeg is, en of hij iets aan hun dagindeling zou moeten veranderen….**

Geplaatst op 31 mei 2007 om 09:23

Als programmeur van beroep begrijp ik de impasse van de ontwerper van dit toestel volledig. Eigenlijk had er moeten staan : “de ontwerper van dit toestel weet dat na de net uitgevoerde bewerkingen, alle toestellen af moeten zijn, tenminste als u, laten we u voor de vereenvoudiging gebruiker noemen, en alle gebruikelijke adjectieven even achterwege laten, de afstandsbediening mooi naar de daartoe bestemde toestellen hebt gewezen, zoals het hoort. Aangezien deze toestellen niet bevestigend kunnen antwoorden, heeft de ontwerper van dit toestel geen enkele andere manier om van enig positief resultaat zeker te zijn, buiten uw interactie. Wil u daarom even bevestigen dat alles gelukt is, en in het andere geval zullen we de toestellen één voor één langsgaan, en zien wat we kunnen doen. Druk op een knop als er nog toestellen aanstaan.”

Maar aangezien ik me als ontwerper van software graag vereenzelvig met mijn product, en dus mijn eigen geest daarin probeer te blazen, en aangezien de tekst op het bovenstaande wel erg beperkt is, kan ik me ook voorstellen om tot bijna dezelfde tekst te komen.

Een alternatieve bondigere versie, zonder mogelijke verwarrende dubbele betekenis :

“The remote assumes all devices are off. If any devices are still on, please press a button.”

Ik denk dat dit nog steeds het toestel vermenselijkt. Het letterlijkste zou zijn :

“The remote is in the state where all devices are supposed to be off. If any devices are still on, please press a button.”

Daaruit afleidend :

“All devices are supposed to be off. If any devices are still on, please press a button.”

Opsturen naar de leverancier als suggestie ? :)

Geplaatst op 31 mei 2007 om 12:37

Ok Jaco en Aargh, ik ken het boek niet, maar geloof dat ik me wel kan vinden in zijn verhaal. :) *Gaat op zoek*

Haha Dae! Je hebt gelijk! De schrik slaat me om het hart, TWEE breinen in dat ding verstopt. :| Guttegut. Of misschien zelfs wel een brein en een alwetende verteller? Pff, zo wordt het allemaal nog véél ingewikkelder!

Grinnik, Youri, het enige dat er gebeurde was dat hij dan een menu toont waarin je kunt aangeven welk apparaat stiekem toch niet uitgeschakeld bleek. Geen geselingen dus, ghahahaahaa. Nog een eindconclusie aan het gesprek met je afstandsbedieningenleger overgehouden? Of durf je nu je woonkamer niet meer in na een fikse ruzie? ;) :D

Whahahahahaaa Nathan! Ja precies, dat eerste stuk tekst is heerlijk volledig maar een tikkeltje te lang om op een piepklein schermpje te zetten. :D Hahahaha, wel precies wat er aan de hand is ja. :P

‘Assume’ vind ik ook nog te menselijk inderdaad. ‘Are supposed’ is een goeie, evenals mijn eerdere optie ‘heeft geregistreerd’. Ach, misschien dat de producent wel zielsgelukkig is dat zijn afstandsbediening momenteel zo in de aandacht staat hier? :D

Geplaatst op 31 mei 2007 om 13:57

@Dae: dat van de twee breinen is snel opgelost, want de afstandsbediening kan een brein hebben dat over zichzelf in de derde persoon spreekt. Hetgeen uiteraard vragen opwerpt over de gezonde mentale staat van het apparaat in kwestie, maar we hoeven daar maar één brein bij in ogenschouw te nemen, wat de boel wel overzichtelijk maakt.

Geplaatst op 31 mei 2007 om 15:40

Hahahahaha, inderdaad, een schizofreen brein in een afstandsbediening is een stuk overzichtelijker dan twee breinen. ;) :D Zullen we hem doorverwijzen naar een psychiater dan? “Goedemiddag, ik bel voor een afspraak. Nee, niet voor mezelf, voor mijn afstandsbediening. Ja. Ja precies ja, mijn afstandsbediening. Nee, ik slik geen medicijnen. Neehee, voor mijn afstandsbediening! Die denkt. En vertelt vervolgens dat hij wellicht verkeerde dingen denkt. Ja. Vanmiddag nog? Dat is fijn. Ja, ik zal zelf ook meekomen ja. Ok, tot dan!” :P

Geplaatst op 31 mei 2007 om 16:13

Geinig, die remote heeft vast mijn laatste logje gelezen…;-)

Geplaatst op 1 juni 2007 om 13:22

zou er niet gewoon kunnen staan dat de afstandsbediening geen verbinding heeft kunnen maken met een bijbehorend en aanstaand apparaat?

waar zijn de besnoerde afstandsbedieningen toch gebleven, dat je achter het autootje aan moest lopen?

Geplaatst op 3 juni 2007 om 20:12

Ghehehe, ja kRonkel! Die autootjes met snoer! Waar is die goeie ouwe tijd gebleven? Dat we nog blij waren met twee planken en een bal? Dat je volkomen tha bomb was wanneer je zo’n Helemaal Vanzelf Rijdende Auto had? :D

Geplaatst op 4 juni 2007 om 11:41

Hoe meer ze apparaten op mensen proberen te laten lijken, hoe meer duidelijk wordt dat apparaten maar stomme dingen zijn die nergens iets van begrijpen. Wederom een voorbeeld van stompzinnigheid. :)

Geplaatst op 10 juni 2007 om 11:46

Hahaha Don, stompzinnigheid troef in onze samenleving, dus je kon wel eens goed gelijk hebben. ;)

Geplaatst op 11 juni 2007 om 08:25