*Kunstje

Hij en ik rijden na een lange dag mijn wijk in. Om al zijn goede kanten enigszins te compenseren heeft hij ook wat minpuntjes in zijn pakket opgenomen, waaronder het volgende: hij kan (lees: wil) niet fileparkeren. Op goede dagen zien we tientallen prachtige parkeerplekken aan ons voorbij zoeven en krijgen we wat extra lichaamsbeweging wanneer pas zeven straten verderop een standplaats waar geen manoeuvres voor nodig zijn, gevonden wordt. Recht voor mijn deur staat een parkeervak om ons te schreeuwen, maar blijkbaar hoort hij het niet want hij rijdt door.

Ik ben gelukkig zo vriendelijk de boodschap van het omlijnde vlak, met voor de zekerheid wat extra volume, door te briefen aan hem. Om onduidelijke redenen kan hij dit niet zo waarderen, stoïcijns rijdt hij dan ook door en verdwijnen we om de hoek. Terwijl ik summier en geduldig als altijd mijn gedachten over zijn parkeerafwegingen ventileer passeren we nog een paar plekken. Uit spontaan opkomende, niet nader te duiden maar vooral allesoverheersende irritatie staat hij bij de eerstvolgende plek plotseling op de rem. Terwijl hij mij bedeesd doch standvastig mededeelt Dit Echt Niet Te Kunnen zwiert hij zijn auto in drie seconden op goed geluk tussen twee andere.

Stomverbaasd bekijken we het resultaat: de auto staat bijna perfect geparkeerd. Een verrassing waarvan ik hem dan ook jubelend op de hoogte breng. Dat mag de pret niet drukken, we kibbelen rustig verder terwijl we mijn voordeur naderen. In de keuken aangekomen blijken er nog meer woorden besteed te kunnen worden aan parkeerplaatsen, stressopwekkende commentaren en bijkomende afwegingen. Toch valt onze fantastisch beargumenteerde discussie uiteindelijk stil. Ik laat de afgelopen paar minuten in gedachten nogmaals passeren.

"Volgens mij baalde je zojuist echt
heel erg dat het lukte om in te parkeren hè?"

Hij kijkt me nadenkend aan.

"Ja,eigenlijk wel. Dat kwam absoluut niet goed uit."

We grijnzen een moment naar elkaar. De wet van Murphy naar een hoger level getild. Dan schieten we tegelijkertijd in de lach.

29 Reacties

Nu in één keer het recht ontnomen om het parkeervak voor de deur ook de volgende keer te passeren. Helaas werkt Murphy dan weer op zijn daaglijkse level.

Geplaatst op 21 mei 2007 om 17:12
`Mick

Kostelijk :D

Geplaatst op 21 mei 2007 om 18:48

LOL erg herkenbaar.. en dan ben IK degene die fileparkeren graag vermijd :P en sta te jubelen als ik op de gok die auto er goed tussen krijg :D

Geplaatst op 21 mei 2007 om 19:34

Ik vrees dat de twee zinnen van Sonja waar zijn, maar je hebt het weer realistisch gebracht Wenz. Beeld van binnen, beeld van buiten.

Geplaatst op 21 mei 2007 om 21:06

idd, meer een kwestie van willen. Zo moeilijk is het niet, gewoon een keer oefenen met dinky toys. ;)

Geplaatst op 21 mei 2007 om 21:08

Gewoon altijd zo lang mogelijk volhouden dat je iets Echt Niet Kunt – de beste smoes om het niet te hoeven doen! ;-)

En ja, met meneer Murphy kun je leuke dingen doen.

Geplaatst op 21 mei 2007 om 21:45
Fride

Hmm, ik word er steeds beter in!

ps. Mijn weblog is per vandaag verwijderd. Er is niets aan de hand, meer voorzorgsmaatregelen voor een toekomstige werkgever. Ik hoop binnenkort weer terug te komen met een ander log.

Geplaatst op 22 mei 2007 om 07:48

Bij mijn rijexamen is het mij gelukt om in èèn keer goed in te parkeren.
Daarna noooooooit meer.
Maar dat ene moment bij het examen was het belangrijkst dus, ik heb er verder nooit geen probleem van gemaakt.

Geplaatst op 22 mei 2007 om 08:36

Geweldig..tja, méér kunnen is ook meer moeten ;-)

@Fride: ‘In cache’ is er tcoh ook nog een hoop te vinden? En, helaas (maar voor ons in dit geval gelukkig) ook als die ‘cache’ niets meer geeft…zijn er nog wel manieren om terug te vinden wat er ooit was. (Complete websites! Met foto’s!) Hopelijk is je toekomstige baas geen zoekbaas…en neemt hij je aan op basis van al je talenten van nu!

Geplaatst op 22 mei 2007 om 10:35

Bumpers in TIETUHHHHHvorm is misschien wel een duwtje over de drempels, want dit klinkt toch niet helemaal boter kaas en eieren.
mwihi

(nog verder off topic: sorry wenzke, ben niet zo heel erg lezerig momenteel, kom ik binnenkort wel weer goed maken)

Geplaatst op 22 mei 2007 om 14:46

Carol, ik ben er zelf ook amper, dus jouw prachtcreaties bekijk ik binnenkort ook weer uitgebreid. :D

Tietuhhhhhhh zijn altijd goed, bumper of niet. :P

Haha Mieke, dat was een goed moment om eenmaal in te kunnen parkeren! :D Daarna gewoon maar rondjes rijden tot je een ruime plek vindt. Of bovenstaande manier eens proberen natuurlijk, wie weet heb jij ook verborgen talenten… :P

Grinnik, ja Sonja, dat dagelijkse level is dan weer alles behalve aangenaam. :D

Wen, vooral jubelen! Dat vergroot je zelfvertrouwen. ;)

Dinky Toys! Dat is lang geleden! Hahaha, ja, wel zo veilig. :P

Klopt Mav. En ja Mick, ik kon er ook wel om lachen. :P

Ok Fride, begrijpelijk. Maar zoals Bee ook al zegt: dat maakt weinig uit, als iemand op je naam Googled dan heb je grote kans nog hele lappen tekst in cache te vinden. Succes. :)

Geplaatst op 22 mei 2007 om 18:58

Hahaha, ach, klein gebrek geen bezwaar.
Hij had zijn actie natuurlijk alsnog moeten laten mislukken. Ietsje verder achteruit, even de auto erachter aantikken aan hij was voor eeuwig de terecht slechte inparkeerder.

Geplaatst op 22 mei 2007 om 20:04

En als je nou de volgende keer alvast uitstapt op de plek van bestemming, zodat hij rustig en ongestoord zijn eigen plekje kan vinden? Heb je meteen nog effe tijd voor een sigaretje.

Geplaatst op 22 mei 2007 om 21:11

Ook wel benieuwd waar jouw irritatie over de gemiste parkeerkansen vandaan komt… ;)

Geplaatst op 22 mei 2007 om 22:48

Hehehe. Maakt hem sympathiek =:~)

Geplaatst op 23 mei 2007 om 00:05

Nog veel erger was het geweest als hij het jou had laten doen omdat Dit Toch Echt Niet Kan en jij hem in drie seconden perfect had weggezet. Dan was het conflict gehaaid langer geworden ;)

Geplaatst op 23 mei 2007 om 04:42
Fride

Shit, kom ik er na het verwijderen van mijn weblog achter dat het helemaal geen zin heeft! Ik hoop dat het echt geen zoeker is. (Bedankt Bee voor je commentaar al weet ik niet zeker of ik er erg blij mee ben.:) )

Geplaatst op 23 mei 2007 om 07:56

Haha! Supergrappig!

Geplaatst op 23 mei 2007 om 11:56

Eigen schuld. Als je vindt dat je iets Echt Niet Kunt dan moet je het natuurlijk ook Echt Niet Doen.
Anders loop je een risico ;-)

Geplaatst op 23 mei 2007 om 12:27

zulke momenten zijn toch eigenlijk heel mooi, en je weet het ook treffend met de juiste woorden weer te geven.

Geplaatst op 23 mei 2007 om 17:08

Gezien de aandacht die je er aan spendeert is juist het tegendeel waar: summier en geduldig als altijd mijn gedachten over zijn parkeerafwegingen ventileer Wellicht summier, maar zeker niet geduldig, het vreet… Dat proef je al.. Hmmm, bij het verder lezen blijkt het ook.. Gelukkig kunnen jullie er wel om lachen :D

Geplaatst op 24 mei 2007 om 16:23

met Butterflydancing eens..Alleen al het feit dat het een log verdient :-)

Geplaatst op 24 mei 2007 om 16:45

Haha ja BFD, ik hoop toch dat het voor iedereen overduidelijk is dat het sarcasme hier eraf druipt. Ik bedoel natuurlijk dat ik volkomen ongeduldig en snauwend te werk ga waar dat helemaal niet terecht is (“Ik ben gelukkig zo vriendelijk de boodschap van het omlijnde vlak, met voor de zekerheid wat extra volume, door te briefen aan hem. Om onduidelijke redenen kan hij dit niet zo waarderen”), en dat we een stompzinnige woordenwisseling hebben (“Toch valt onze fantastisch beargumenteerde discussie uiteindelijk stil.”) enz. Het is een logje met een dikke knipoog natuurlijk. :D Ik ben minstens zo schuldig aan dit geheel. :P

Geplaatst op 25 mei 2007 om 14:00

Hmmm.. Laat ik het zo zeggen, wanneer jij zou rijden en ik naast je zou zitten… Dan zou ik mezelf opvreten en je er later even lekker mee in de zeik nemen :P

Wat mij betreft terecht, haha…

Alvast een fijn weekend!

Geplaatst op 25 mei 2007 om 15:23

Als ik zou rijden en jij zou naast me zitten, dan zou je levensmoe zijn, ik heb namelijk geen rijbewijs. :P

:D

Jij ook een fijn weekend!

Geplaatst op 25 mei 2007 om 15:37

@ wenz, oooh, wanneer gaan we rijden :P Ik houd wel van een uitdaging… Af en toe een beetje een thrill zoeken is goed voor een mens :P

Geplaatst op 25 mei 2007 om 16:53

Genieten. :)

Geplaatst op 26 mei 2007 om 12:44

Het is vast een feest om met jou uit rijden te gaan ;-)

Geplaatst op 27 mei 2007 om 10:46

BFD, ghahaha, “af en toe een beetje een thrill zoeken” is een zwaar understatement voor autorijden met Wenz aan het stuur. ;) :P

Ja ontzettend, Sanderijn en Jack. :P :D

Geplaatst op 29 mei 2007 om 11:09