*Buikje/lijfje/kontje vullen

Het heeft me de nodige jaren gekost, maar het moment is nu dan toch aangebroken…
Ik heb eindelijk mijn voorliefde voor insecten kunnen combineren met mijn grootste hobby: roken!

Nee lieve lezer, nu niet direct gaan roepen dat dit vast illegaal is, of dierenmishandeling, of ronduit vies. Het is niet wat u denkt. Ik rook nog steeds netjes doodnormale sigaretten. Wat er veranderd is, is de plek waar ik mijn hobbyresidu voortaan deponeer: in een enorme vlieg.

Is het geen schatje? Nu vraagt u zich natuurlijk af wat hier precies een asbak aan is. Ik zal u het grote geheim onthullen: ik klap zijn rug open zodra mijn askegel daar aanleiding toe geeft. Ziet u de subtiel verwerkte schroefjes aan weerszijden van Vliegebeest? Hij is uniek in zijn soort: de bovenste helft van zijn lijf wipt moeiteloos mee omhoog wanneer zijn vleugels gelift worden.

Hij lijkt er zelf ook wel content mee, denkt u niet? Bijna trots toont hij mij zijn diepste verlangens. Dit wordt uiteraard ten zeerste gewaardeerd door zijn gebruikster.

Er kan discussie bestaan over de precieze plaats waar mijn peuken terechtkomen: sommigen van u zullen over de buik reppen, anderen over zijn achterlijf, een enkeling zal wellicht het weinig poëtische ‘in z’n kont!’ bezigen. Hoe het ook zij, ik vind hem een kanjer.

Ja, het is een waar genot. Zonder morren incasseert Vliegebeest al mijn afklopperij. Ik kan u vertellen dat hij, in al zijn bescheidenheid, mijn leven
leuker maakt. En als ik zo vrij mag zijn: ik denk dat hij in mijn
nabijheid ook geniet. Ik heb hem nog niet horen klagen in elk geval.

Het enige waar ik nog niet helemaal over uit ben, is of hij niet
stiekem net zo goed een wesp kan zijn. Niet dat een identiteitscrisis
zijn waarde voor mij kan doen dalen hoor: hij heeft zijn plekje al
veroverd hier. Toch zal ik, in zijn belang uiteraard, na gedegen
onderzoek mijn conclusies trekken.

Als afsluiter, een bijna toepasselijk gedicht van Rutger Kopland.


Over het verlangen naar een sigaret

Ken je het verlangen naar een sigaret,
naar die gelukkige tijd dat je nog rookte?

Niemand begrijpt dit verlangen behalve ik.

Ik herinner mij iemand die altijd
als ik iets zei dat ze niet begreep
antwoordde: op zich is dit heel intrigerend.

En ik herinner mij ook dat ik dan
die uitspraak een aantal malen
in mijn hoofd moest herhalen:
op zich is dit heel intrigerend
totdat de betekenis verdampt was.

God kan ondoorgrondelijke dingen met ons doen
dankzij het feit dat hij niet bestaat

en zo kunnen ook ondoorgrondelijke dingen
worden beweerd dankzij het feit
dat ze nergens over gaan.

Sinds ik dit bedacht begrijp ik veel meer.

Het verlangen naar een sigaret is
het verlangen zelf.

27 Reacties

Een geweldige vinding Wenz!!! Ziet er leuk uit… Maar dat gedicht :P

Verlangen is iets wat je graag doet… Het is goed voor een mens om te verlangen.. Zo ook naar een sigaret.. Hoe langer je het uitstelt, hoe beter de extase, het genot om er aan toe te geven.

Roken, nee, stop maar Wenz :P Laat het verlangen toenemen en… Geef er op schaarse momenten aan toe. Dan zal het genot intenser zijn :P

Geplaatst op 10 mei 2007 om 15:26
joost

Een wesp? Welnee! Wespen zijn geel en zwart gestreept – als afschrikwekkend teken van gevaar.
(Op zich zou dat -in het kader van het roken- nog niet eens zo’n gek idee zijn… :p)

Geplaatst op 10 mei 2007 om 15:32

Bespeur ik hier niet-rokers?! Tsss. Jullie weten het ware genot niet te waarderen. :P ;)

Grinnik.

De dag dat ik stop met roken is de dag dat ik het leven overzie. Kortom: dat gaat niet gebeuren. :)

Ja een wesp is gekleurd, maar een doorsnee vlieg is ook niet van metaal. ;) Voor een vlieg is hij wat rank, vandaar de afweging. :)

Geplaatst op 10 mei 2007 om 15:36

Oh… Ik rook niet, maar jij mag wat mij betreft rustig roken… Doe maar. Ik las alleen in het toegevoegde gedicht een effect waardoor je het rookplezier nog intenser zou ervaren.. Uistellen, nog meer uitstellen, nog meer uitstellen en dan…… extase…. :P

Geplaatst op 10 mei 2007 om 15:46

Uitstellen is heerlijk. Laat daar geen misverstanden over bestaan. :P Maar roken uitstellen en uitstellen en uitstellen levert veelal een chagrijnige, licht ontvlambare, ready to kill for nicotine Wenz op, en laat dat nu alles behalve extatisch zijn. :P :D

Nee, een paar uur zonder is al uitstel genoeg. :D

Geplaatst op 10 mei 2007 om 15:51

Ik heb dezelfde hobby als jij en nu heb jij krek dezelfde asbak als ik, want ik gebruik mijn vlieg al jaren.

Geplaatst op 10 mei 2007 om 15:53

:D hmmm, de ultieme marteling…
Onthouding van de 3 s-en:
- sigarettes;
- sins;
- sex…

:P :D

Geplaatst op 10 mei 2007 om 16:02

Ghahahahaha. Dat is geen uitstellen meer maar kwellen. :P En dat is ook zielig voor Vliegemans die dan niet wordt benut. :P

Geplaatst op 10 mei 2007 om 16:10

Waaaaaah, S.C.! Geweldig! Goede smaak heb je. ;) :D Je gebruikt hem al jaren, dus hij is nog trouw ook? Super. Mocht een van beiden Vliegemans ooit kwijt willen, dan weten we waar we hem kunnen brengen. Een vliegenpaar! Wat lief. :D

Geplaatst op 10 mei 2007 om 16:14

Het grootste voordeel van zo een asbak heb je nog niet eens vermeld: het deksel. Geen stank meer die onbelemmerd de hele kamer vult. Geen opdwarrelende as door een tochtvlaag, een kwispelende hondenstaart of een langsfladderend jurkje.:P ;)

(@Bfd: en de vierde s, die van sleep.)

Geplaatst op 10 mei 2007 om 20:23

Prachtig Wenz – en zo een wil ik ook wel. Ja, Kopland, een meester. Ken je het sonnet van Jules laforgue? Regel 3 en 4: “En om de tijd te doden, wachtend op het einde,/ rook ik voor de neus der goden slanke sigaretten.” Of Apollinaire: “Je ne veux pas travailler je veux fumer.”

Geplaatst op 10 mei 2007 om 21:06

deze foto roept herinneringen op, aan mijn eigen vliegasbak, en mijn rooktijd…
ik vond het vroeger wel jammer, dat het lijf op de poten was geklonken als op een soort onderstel…
was zij uit één stuk geweest, had ik haar nooit weg gedaan :)

Geplaatst op 11 mei 2007 om 00:52

Kekke asbak!!! Maar het meest onder de indruk was ik van de zin:
“God kan ondoorgrondelijke dingen met ons doen
dankzij het feit dat hij niet bestaat”

Prachtig, daar zouden hele volksstammen wel eens over na mogen denken :)

Geplaatst op 11 mei 2007 om 01:28

GOED ZO!! ik vind het altijd wonderlijk dat veel rokers de meest spuglelijke asbakken op tafel hebben staan. De gehele dag gevuld met as en sigaret restanten. Terwijl die dingen altijd prominent gestald zijn!! En mooi keus Wenz. Kijk deez’mag gezien worden.

Geplaatst op 11 mei 2007 om 08:17

Ontiegelijk geweldig mooie en prachtige asbak!
Ik heb ook een schattige asbak. Eentje met 13 doodskopjes rondom. Hahahaha. Maar die is toch niet zo geweldig als die vlieg. Heeft ook geen klepje ofzo. Zou ook wat zijn als je het dakje van een skelettenkop kon lichten om daar je shit in te dumpen.

Geplaatst op 11 mei 2007 om 08:19

Nou ja, shit, ik bedoelde as enzo he.
Nou klinkt het bijna als een toilet.

Geplaatst op 11 mei 2007 om 08:20

Ja Eep, dat was een van de redenen om hem te kopen natuurlijk. Normaliter leg ik een onderzetter of cd-doosje over mijn oude tinnen asbak-met-versiering-op-de-bodem, maar deze vlieg is helemaal handig natuurlijk. :D

Marius, die kende ik niet, vooral die eerste is prachtig! :) Rookpoëzie, daar kan wat mij betreft niet genoeg van zijn. ;)

Gewebkijk, inderdaad, de poten zijn in zijn onderlijf geschroefd. Maar dat mag de pret niet drukken. ;) Jij hebt dus ook een Vliegemans gehad? Leuk! :D

Haha ja Cin, die regel vond ik ook erg geslaagd. :)

Ja Sonja, helemaal mee eens! Van die afgrijselijke kristallen asbakken bijvoorbeeld hahaha, en dan inderdaad nooit leeggooien of schoonmaken, bah. Nee, dat doet Vlieg veel beter hè, die houdt alles binnen. :D

Hahaha Carol weer in de bocht. :D Ja ik vind hem ook geweldig. :D :P Goed te horen dat jij ook ‘bijzondere’ asbakken in je huis hebt staan! Maar ik had van jou niet anders verwacht natuurlijk. :D Hahahaha, ik vond het niet als een toilet klinken maar als een asbak waar vooral drugs in gedeponeerd worden. ;) :P Enne, ik denk dat dat wel bestaat hoor, zo’n skelethoofdliftbareasbak. Het zal alleen even zoeken zijn. :D

Geplaatst op 11 mei 2007 om 08:35

Ah. Ik was meteen weer even terug in de tijd..zo eentje stond er bij mij in de familie ook ergens. Waanzinnig. Vond ik toen al. Nu nog ;-)

Geplaatst op 11 mei 2007 om 10:17

Ik vind hem zonder peuken het mooist, maar dat komt misschien omdat “de gelukkige tijd dat ik nog rookte” achter mij ligt.
Vrijen op een vuilstortplaats, dat is rookpoëzie.

Geplaatst op 11 mei 2007 om 10:29

Ik rook alleen maar gezond. Alleen maar buiten. Al jaren niet meer binnenshuis.
Buiten heb ik twee van die metalen ouderwetse kroeg asbakken bovenop elkaar staan. Eentje om de peuken in te knallen en de ander als deksel.
Die mooie, of nou ja, zeg maar bijzondere, die heb ik binnen staan. Op mijn bureau. Als dinges.

Geplaatst op 11 mei 2007 om 10:54

Mooi zeg, je zou er bijna van gaan roken. Maar misschien bestaan er ook vliegvazen of vliegbekerhouders? Erg mooi.

Geplaatst op 11 mei 2007 om 12:20

Ah Bee, jij ook al? :D

Haha Jack, vrijen op een vuilstortplaats is stankpoëzie. ;)

Ghahaha Carol, gezond roken?! :P Die ander staat op je bureau, als dinges. Ik snap je nog ook. :D

Hmmm Marijne, als je bloemen lang genoeg laat rotten in een vaas heb je uiteindelijk wel een vliegvaas. ;) :P

Geplaatst op 12 mei 2007 om 07:19

ik drop mijn as liever in een asbak, ik mep me een ongeluk, de vliegen zitten altijd op mijn monitor te kakken!

Geplaatst op 12 mei 2007 om 09:27

Misschien vinden ze jouw monitor ongelofelijk veel gelijkenis vertonen met een rauw stuk vlees of een verse koeienvlaai? ;) :P

Geplaatst op 12 mei 2007 om 09:30

Ik ken dit gedicht van Kopland en vind het schitterend om weer te lezen. Prachtig.

Ik heb afgelopen week minder gerookt en overigens meer gehoest.

Geplaatst op 12 mei 2007 om 17:49

hahahaha een koeienvlaai met een zilveren randje ;)

Geplaatst op 15 mei 2007 om 14:23

Ghahahaha, precies Plien, weet jij veel waar een vlieg voor warmloopt! ;)

Erwin, dat is geen goede deal. Beter meer roken en minder hoesten. Geen dank voor de tip. ;) :P Ja, Kopland is meer dan aangenaam hè. :)

Geplaatst op 15 mei 2007 om 22:49