*Ideeënbrij

Er zijn zoveel dingen die bedacht worden door iemand, ergens ter wereld, waarvan ik op een of andere manier onder de indruk kan zijn. Veelal zijn dit geen grootse projecten, of belangrijke filosofieën, of mindblowing spektakels. Nee, negen van de tien keer zijn dit kleine dingen. Simpele ideetjes, maar zo ongelooflijk origineel uitgewerkt dat ik er stil van word. Of juist van in lachen uitbarst.

~Neem nu Georgia Russell. Een boek lezen is vaak al een voorrecht, soms zelfs een toevoeging aan je leven. Maar de kunstwerken die zij van boeken maakt, vertellen haast een eigen verhaal wanneer je ernaar kijkt. Een verhaal dat je niet snel meer vergeet. Ik vind het geweldig.

~Of de site ‘Unphotographable‘: de fotograaf Michael David Murphy creëerde een plek op internet waar hij zijn nooit gemaakte foto’s beschrijft. Bijzondere situaties die hij niet mocht of kon fotograferen. In plaats daarvan omschrijft hij wat hij zag, en dat levert bijzondere beelden op. In gedachten, welteverstaan. Neem nu deze, of deze. Mooi en integer, deze manier van ‘fotografisch communiceren’.

~Onderhand al aardig bekend maar toch het vermelden waard: Geoffrey Cottenceau. Omdat ik het knap vind om op het idee te komen, om met zulke simpele middelen zoiets overduidelijks neer te zetten. Droge humor is dit, denk ik. Heerlijk.

~Een ander bijzonder project is ‘I’m not a lookalike‘ van Francois Brunelle. Hij zoekt mensen die totaal geen familie van elkaar zijn, soms zelfs elkaar niet eens kennen, maar wel bijna tweelingen lijken. Zomaar. Per ongeluk.

~Oh ja, en dan nog dit verzoek. Het zal wel aan mij liggen, maar ik vind het enorm grappig.

20 Reacties

Als je maar lang genoeg naar het verzoek zit te staren, wordt het bijna onbedwingbaar je niet aan het verzoek te houden hahahahaha

Vind vooral dat boek echt prachtig!

Geplaatst op 29 april 2007 om 05:24

Ghehehehe ja hè, Cin? :P
Die boeken zijn ook prachtig, bijna al haar creaties kan ik waarderen. :)

Geplaatst op 29 april 2007 om 08:08

Geweldig Wenz, een goed begin van de dag. Mij spreekt “the picture I did not take” het meeste aan, echt geweldig… Dat lickable kon ik ook hartelijk om lachen :D

Een heerlijke dag toegewenzt

Geplaatst op 29 april 2007 om 09:00
Jackie*

dat boek is helemaal geweldig, zou je er een mooie kopfoto van kunnen maken! (ahum copyright)
Die lookalikes vind ik bijna griezelig, het is niet voor niets dat je soms wordt aangestaard door iemand die jou meent te herkennen. Dat er ergens op de wereld iemand met jouw genenplaatje rondloopt vind ik bijna iets van God’s hand, je zou bijna denken dat wij door tussenkomst van menselijk zaad en eitjes toch geschapen zijn.

Geplaatst op 29 april 2007 om 11:28

Wow, echt prachtige dingen wat ik hier weer beleef. Miranda July, de creator van de film “ME and You and Everyone We Know” heeft ook een boek geschreven, meer over dat boek vind je hier: http://noonebelongsheremorethanyou.com/

Geplaatst op 29 april 2007 om 12:19

Erwin! Die site is geweldig! Maar ja, dat was de film ook al, dus best logisch eigenlijk. :) I want that book. :) Dank voor de tip, zo hebben we beiden iets nieuws bekeken wat we konden waarderen. :)

Geplaatst op 29 april 2007 om 12:54

Thanks BFD, jij ook. :)

Ja hè Jackie*? Die lookalikes zijn soms echt bizar. Bijzonder wel, om die mensen samen te brengen. Hm, erg aanlokkelijk om er een kopfoto van te maken inderdaad, maar dat copyright trotseren is misschien niet zo slim. :D

Geplaatst op 29 april 2007 om 12:56
Mick

Inspiratie ten top!

Geplaatst op 29 april 2007 om 13:23

*trekt meteen alle boeken uit haar kast en begint verwoed te vouwen en proppen*
Ja, ik vind het ook inspirerend Mick. :) ;) :D

Geplaatst op 29 april 2007 om 16:35
Mick

:D

Geplaatst op 29 april 2007 om 16:48
Jackie*

zeer bijzonder, hoe vind je ze in godsnaam?
of is het niet waar en zijn het toch tweelingen? Ik ben af en toe zeer goedgelovig!
“zou” en “je” moet trouwens omgedraaid, foei Jackie* ;)

Geplaatst op 29 april 2007 om 19:29

Nee het zijn echt geen tweelingen. Er heeft laatst een interview met de bedenker in de Morgen gestaan, waarin ook een aantal verhalen werden uitgelegd. Bijvoorbeeld de twee donkerharige jongedames die per toeval in hetzelfde flatgebouw kwamen te wonen en zo zagen dat ze wel verdacht veel op elkaar leken. Later bleek ook nog eens dat zelfs hun levens vreemd veel overeenkomsten vertoonden. :D Prachtig toch? Mensen kunnen zichzelf of anderen aanmelden in ieder geval. Hij heeft nu al meer aanvragen dan hij kan verwerken. :)

Geplaatst op 29 april 2007 om 20:00

Het gekke is dat ik wel eens denk dat het toch bijzonder is dat er met 6 miljard (6.ooo.ooo.ooo) mensen op deez’ aerd zo weinig menen echt op elkaar lijken.

Die boekkunst zou ik wel eens in het echt willen zien…

Geplaatst op 29 april 2007 om 22:56
Niemand

Hee Erwin en Wenz, wat een leuke site was dat en ‘Me, you and everyone we know’ was inderdaad een geweldige film, oh ik word hier een beetje blij van. :)

Geplaatst op 1 mei 2007 om 18:19

Wauw, je zult maar iemand vinden die zo op je lijkt. Ik ben wel ook wel eens nageroepen met: “Hey! Annemiek! Wat heb je met je haar gedaan?”
Dat boek vind ik zonde! Alleen met slechte boeken doen, aub…

Geplaatst op 1 mei 2007 om 20:58

Inderdaad Dae, eigenlijk is het bijna opmerkelijk dat we niet dagelijks evenbeelden van onszelf zien lopen. :D

Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaa Niemand, prachtig hè? :D

Ghahahaha ja maar, zoiets kan toch wel eens gebeuren, Annemiek? ;) :P

Geplaatst op 1 mei 2007 om 22:06
Niemand

Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. :) Het verschijnt eind mei las ik ergens. Dan ga ik het meteen voor mezelf kopen. Dat is tenminste iets om na de examens naar uit te kunnen kijken. :D

Geplaatst op 4 mei 2007 om 10:53

Dat ben ik ook van plan Niemand. :) Ik moet dat boek hebben. :) Niet om na de examens naar uit te kijken zoals jij (succes succes succes!) maar gewoon, omdat ik nu al naar dat boek uitkijk. :)

Geplaatst op 4 mei 2007 om 16:39

Mooi mooi en mooi. Dank voor het doorklikkijkgenot!

Geplaatst op 15 mei 2007 om 21:07

Anytime. :D

Geplaatst op 15 mei 2007 om 22:47