*Bijzondere rekenkunde

8 Reacties

Briljant! Ik dacht eerst dat het toeval was, maar na zorgvuldig onderzoek blijkt het echt te werken.
Het is wel lastig als je een getal bestaande uit twee cijfers vermenigvuldigt met een van drie cijfers. Maar met een rekenmachine erbij wordt duidelijk hoe je via het tellen van de juiste snijpunten het correcte antwoord krijgt.:)

Geplaatst op 25 april 2007 om 11:50

Naast de mooie verstildheid van dit filmpje, is het visueel een prachtige manier om te vermenigvuldigen, maar toch denk ik niet dat ik mijn leerlingen hier mee ga opzadelen; ze raken al in de war als ik denkstappen oversla bij het oplossen van vergelijkingen, laat staan als ik mooie ruitpatroontjes ga produceren in hun schriften :)

Geplaatst op 25 april 2007 om 21:14

Dat is geniaal zeg.

Geplaatst op 26 april 2007 om 08:57

Echt geniaal! Geprobeerd met grote nummers, en werkt echt! Mochten de batterijen van m’n rekenmachine eens op raken….

Geplaatst op 26 april 2007 om 13:27

Heel goede truuk, maar wordt toch een beetje lastig (ttz groot blad nodig) als je 789*987 wil uitrekenen.

Begin mij al af te vragen of je dit spelletje ook zou kunnen gebruiken om te delen. Hmm, eens nadenken…

Geplaatst op 27 april 2007 om 15:47

Ja het werkt echt, logisch ook wel, maar toch leuk hè? :D

Haha ja Joachim, dat bedacht ik me ook al: alles boven de 5 zijn een hoop lijnen. :D Maar toch, bij gebrek aan rekenmachine best een bijzondere oplossing. :)

Hm, delen zou dan de punten van elkaar aftrekken zijn? :S :D

Geplaatst op 27 april 2007 om 19:09

Geweldig, dit had ik op mijn lagere school moeten weten

Geplaatst op 27 april 2007 om 20:30

Eindelijk, hij deed het… Wat geinig.. Al lijkt me dit iets minder praktisch tijdens proefwerken en zo…

Geplaatst op 28 april 2007 om 13:50