*Nodeloos

Ho, stop. Denk even goed na. Misschien kunt u beter iets anders gaan doen. Het lijkt mij niet aantoonbaar bevorderlijk voor uw welzijn om deze tekst tot de laatste punt te lezen. Er zijn, wanneer ik even snel reken, wel minstens ontelbaar veel andere zaken te noemen die zo op het eerste gezicht een zinniger besteding van uw tijd lijken. Uw deurmat uitkloppen bijvoorbeeld, of de zwarte randjes onder uw nagels vandaan halen, de lamp in de keuken aan en uit laten flitsen terwijl u “Vuurwerk!” schreeuwt, het vooraanzicht van een skippybal tekenen en onafgebroken onsamenhangend mompelen, of simpelweg met uw wijsvingers in uw ooghoeken wrijven. Wanneer u toch besluit door te lezen moet u achteraf niet vreemd opkijken wanneer deze tekst niets, maar dan ook werkelijk totaal niets aan uw leven blijkt te hebben toegevoegd.

Soms kan het leven de schijn ophouden ondraaglijk uniek te zijn. Soms kan iets dat u bedenkt op weg naar huis na een lange werkdag terwijl u nog boodschappen moet doen ondanks uw hevig rammelende maag een goed idee lijken. Soms kan de ongecontroleerde hoestbui van een ietwat gedrongen man met een blauwe jas en een bril met gouden montuur naast u in de trein klinken als de begeleidende lachsalvo’s die onder middelmatige televisieseries worden gemonteerd, waardoor u het idee krijgt in uw bloedeigen klucht terecht te zijn gekomen. Soms spreekt u ‘tafelschikking’ te vaak achter elkaar uit en klinkt het woord opeens extreem raar en onlogisch. Ooit vindt u een kiezelsteen die, wanneer u één oog dichtknijpt en het ding tegen het licht houdt, verdacht veel op de neus van uw overleden oma lijkt. Er is een relatief simpele regel voor het doorstaan van de gemiddelde beleefdheidsconversatie, een regel die nooit in stencils of informatiefolders zal worden vermeld maar die wel vrij gemakkelijk te onthouden is: voer geen gesprekken alsof u een onnozele idioot bent.

Probeer minstens eenmaal per dag aan uw grote teen te denken, bij voorkeur de linker. Begrijp dat salami nooit bedoeld kan zijn geweest om te consumeren. Stel niemand verantwoordelijk voor uw eigen geluk, evenmin voor plotselinge en tijdelijke jeuk. Zet uw wekker voor de afwisseling eens onder uw bed. Houd op platgelopen kauwgom te verwarren met korstmos. Wanneer het woord aan het eind van uw zin rijmt op het laatste woord van degene die u antwoordt, houd die wijsheid dan voor u. Slik medicijnen zonder de bijsluiter te lezen, gebruik nooit de flitser van uw fototoestel. Probeer niet de zin van linedancen te achterhalen. Stap in een kermis- of pretparkattractie. (Wanneer u daar echt te bang voor bent, draai dan twee minuten lang rondjes om uw eigen as met uw ogen gesloten. Doe dit nooit midden op een drukke kruising.) Verwacht niet dat iemand op advies zit te wachten. Laat u niet leiden door andermans mening tenzij het een juiste mening is waar u helemaal achter staat, maar die u simpelweg zelf nog nooit bedacht had. Besef dat iedereen ooit dood gaat, draag geen schoenen die knellen en mijd mensen die “Dat kost duur!” zeggen. Verwacht niets.

16 Reacties

Is dit de Nederlandse versie van Everybody’s Free (to wear sunscreen)?

Ik heb overigens gemerkt dat je prima de zwarte randjes onder je nagels uit kunt halen en tegelijkertijd dit logje lezen ;-)

Verder zal ik je advies ter harte nemen geen advies te geven. Wees gerust me aan te klampen.

Geplaatst op 8 april 2007 om 07:19

Ha ja inderdaad, het leest wel een beetje als dat nummer hè? Het eind van het logje dan vooral denk ik.

“…je advies ter harte nemen geen advies te geven” -> mooi: de dubbelzinnigheid daaraan viel jou dus ook op? :D :P Ik zal klampen. :)

Geplaatst op 8 april 2007 om 08:30

Mja.

Geplaatst op 8 april 2007 om 10:21

Gistermiddag. 3 stuks. Ongeveer 14 jaar. Giebelend en giechelend. Maar toen..

“Ja nee ik weet nog niet als ik die koop.”

Als?? Dames toch. Maatschappij toch. Wereld toch. *zucht*

Geplaatst op 8 april 2007 om 10:28

Ik had dezelfde ervaring als kRonkel, toevallig :P (dat van die randjes)

“Wanneer het woord aan het eind van uw zin rijmt op het laatste woord van degene die u antwoordt, houd die wijsheid dan voor u.”
Dat kan ik dus echt niet he.. ik flap zulk soort dingen er altijd meteen uit… levert bij veel mensen rare blikken op, en bij sommige mensen een lachstuip :P

(Oh Ape, vreselijk. *huiver*)

Geplaatst op 8 april 2007 om 12:52

Ik houd niet van adviseurs, misschien wel van assistenten. Zal het overigens werkelijk mogelijk zijn alles los te laten wat we gewoon zijn geworden?

Geplaatst op 8 april 2007 om 15:58

Het spijt me niet je advies genegeerd te hebben want ik las met plezier door tot het einde. Maar nu heb ik accuut zin om mijn deurmatjes uit te kloppen.

Geplaatst op 8 april 2007 om 16:45

Ulrghhhhhh Ape! Hahaha ja dat is erg. :D

Hahahaaha Eep. :P

Geplaatst op 8 april 2007 om 20:02

“Verwacht niets”, mooie wijsheid. Ik heb de kattenbak dan eindelijk toch maar schoongemaakt, zo schoon dat ik er zelf bijna op zou willen poepen. Een bus slagroom van Campina is wel errug snel op trouwens. En ik ben geslaagd voor het Nationaal rijvaardigheidsexamen van SBS6.

Geplaatst op 9 april 2007 om 03:33

Allemachtig Wenz, het gaat je toch wel goed he?:))

Geplaatst op 9 april 2007 om 08:37

Ghahahahhaa “zo schoon dat ik er zelf bijna op zou willen poepen” Cinner, je overtreft mij in absurditeit. :P Deelt sbs6 ook rijbewijzen uit als je je theorie hebt gehaald? :P

Hahaha Mieke, ja hoor, het gaat heerlijk. :D

Geplaatst op 10 april 2007 om 09:59

‘dat kost duur’, hmmm en wat als ze zeggen ‘dat kost duur qua geld’? (Mijn vroegere studentenflat zei dat altijd…maar waarschijnlijk heb je gelijk: die wil je vermijden :) )

Geplaatst op 10 april 2007 om 13:43

Ik ben nog nooit een pratende studentenflat tegengekomen. :P

Geplaatst op 10 april 2007 om 14:52

nee? :D
dan moet je nog eens een keer naar Leiden komen, daar hebben ze een eigen leven, door alle reut die de studenten laten slingeren, afval die zich opstapeld…voor je het weet heeft het intelligentie :)

(maar toch: touché ;) )

Geplaatst op 10 april 2007 om 19:05

=:~)
Lekker stukje, bevrijdend.

Geplaatst op 11 april 2007 om 22:06

Ach wat is absurd, hele volksstammen leren de kat op hun toilet te poepen ;) En ik heb meteen een mailtje gestuurd naar SBS6, vooralsnog geen antwoord ontvangen maar uiteraard hou ik je op de hoogte.

Geplaatst op 12 april 2007 om 03:20