*Fout, fouter, goed

~Hoe triest een zelfmoordpoging ook is, ik kon het niet helpen: ik schoot vanochtend in de trein enorm in de lach van een simpele typefout in de gratis krant…

“Een 36-jarige vrouw heeft maandagochtend naar verluidt een zelfmoordpoging gedaan in het bijzijn van haar twee kinderen. (…) De vrouw is in het ziekenhuis opgenomen. Het zoontje (70) en dochtertje (5) waren lichtgewond, maar goed aanspreekbaar.”

~Epi had het er (buiten het log om) al over laatst, en nu zag ik via Bee’s log de veelbesproken documentaire ‘Beperkt houdbaar‘ zelf ook.

Vooral het stuk over de plastisch chirurg maakte me woest. Niet alleen drijft hij de documentairemaakster tot tranen door zijn absurde kijk op het vrouwelijk lichaam, ook een vijftienjarig meisje is ervan overtuigd een abnormale vagina te hebben, mede door zijn oordeel. En vervolgens meldt de arts in kwestie doodleuk over drie jaar op het strand te willen liggen omdat hij schatrijk is tegen die tijd. Absurd. Mocht je hem nog niet gezien hebben: kijken.

~Gelukkig is er ook nog goed nieuws: ‘Dr. Katz, professional therapist‘ is mondjesmaat op Youtube te vinden. Al jaren zoek ik naar een dvd van deze geniale serie, maar tot nu toe is daar in Nederland niet aan te komen. Maar! It’s my lucky year! Binnenkort krijg ik alle afleveringen via een vriend van mij die met veel succes het internet heeft misbruikt om toch de serie te bemachtigen. Juj!

Ok, misschien niet direct goed nieuws voor jullie,
maar het maakt mijn dag wel degelijk goed.

17 Reacties

Wow, die dokter is niet goed joh! Dat einde net zo gemeen; als die vrouw vraagt ‘vind je me mooi zoals ik nu ben?’. Toen zei hij iets van dat mooiheid is hoe je je van binnen voelt. Ik dacht even dat het nog wel meeviel met die dokter, zegt die direct erna ‘ow en je armen en kin kunnen echt niet meer’. Hard. (Het stukje rond de 40-45 min.)
En ging die dokter al de prijzen opnoemen, net alsof hij een marktkoopman was.

Volgens mij was er echt niks goed aan die vrouw. Erg apart.
Ook wel raar van die vrouwen dat ze foto’s uit de Playboy meenemen. Iedereen weet toch dat die ongeloofelijk nep zijn, met een flinke hoeveelheid Paint Shop erbij in? :)

Misschien dat zo’n man/vriend van die vrouwen daar continu naar kijkt, en dat daarom ze die foto’s meenemen als ‘boodschappenlijstje’? Maar goed, dan zou je beter met je man/vriend kunnen praten over zijn schoonheidsbeeld.

Dit roept wel een interessante vraag op:
Waarom is dat voor vrouwen zo belangrijk? Ik bedoel, mannen worden in de media ook overladen met beelden van bruine, gespierde, gladde types. En toch lijken mannen er minder gevoelig voor te zijn. Waarom? :)
[ Niet dat ik wil zeggen dat het aan vrouwen ligt, maar deze vraag riep de docu bij mij op. :) ]

Geplaatst op 15 maart 2007 om 18:17

Die beantwoorden ze ook meteen: bij vrouwen is van oudsher vrouwelijkheid afhankelijk van schoonheid, bij mannen mannelijkheid van status in de brede zin van het woord. There you go. :) En dan nog: hoeveel mannen denken niet dat ze een te kleine penis hebben? Bij mannen begint dat fenomeen ook al op te rukken (ok, foute woordkeuze ;)) dat ze zich steeds meer van de medialooks gaan aantrekken.

Ja die arts is echt idioot hè? Zou bijna zeggen dat het strafbaar is wat hij doet.

Geplaatst op 15 maart 2007 om 18:51
Door

Heb je die krant nog? Zo ja, maak een fotootje van dat artikel en de mensen van taalpuristen.web-log.nl gaan je dankbaar zijn! :)

(de documentaire ga ik zeker eens kijken op een moment waarop ik geen verslag hoeft te tikken;))

Geplaatst op 15 maart 2007 om 19:17

Jaaaa, dat is een heerlijke serie!! =:~D
Dr. Katz bedoel ik.

Geplaatst op 15 maart 2007 om 23:22

Ik vind dat drietal redactrices van die Nederlandse glossy trouwens ook behoorlijk eng…

Geplaatst op 15 maart 2007 om 23:43

Als jouw dag goed is dan wordt die van mij ook een stukje beter, dus in die zin is je slot ook voor mij goed nieuws.:)
Dr. Katz ken ik alleen van horen zeggen, uit angst voor weer een verslavende tv-serie ben ik er nooit aan begonnen.

Ik heb ‘m! Die 0 in ’70′ zal de typefout zijn, maar ‘goed aanspreekbaar’, als je net hebt gezien hoe je moeder zich vermoord, vind ik een merkwaardige woordkeuze. Letterlijk klopt het, dat wel, maar ik zou het anders verwoorden.

Wat te denken van die moeder van dat wicht uit de docu.:S Ook zij vond dat haar dochter een medisch probleem had. De kinderbescherming is voor minder in actie geweest.
Beetje vreemd om hier als man in detail te treden over binnenste schaamlippen die heel vaak niet de kleine schaamlippen zijn, maar je/u krijgt het erin gestampt dat een “messy vagina” not done is. En hop,(sorry;)) daar komt de dokter met de snijbrander.
En dan die trutten van dat tijdschrift, de Jackie. In ruil voor een artikel over lijfelijke verbouwingen kregen ze allemaal een gratis behandeling. “…blad voor de moderne vrouw die weet wat ze wil…” Tsssk, ja hoor, en dat noemt zich journalist. (Via de voorbeeldplaatsing zie ik dat Daedalus me voor was.)
Ook onthullend: de fotograaf die met een paar muisklikjes een foto van een gekleed model veranderde. Een slanke taille voor in een meidenblad of voor de Playboy een cupje meer onder een strakgespannen shirtje, u zegt het maar.
Wat het hardst zal oprukken (:P) zal een botoxbehandelijk zijn. Over een paar jaar is een shotje botox net zo gewoon als een huidcrème dat nu is.

Geplaatst op 16 maart 2007 om 00:33

‘botoxbehandelijk’ -> een van de leukste versprekingen ooit. :D Een botoxbehandel-lijk. ;)

Ja inderdaad, dat die moeder zo reageert is echt bijna onvoorstelbaar. Ja, die Jackiedames zijn ook vreemd, alleen al dat ze bij hoog en laag beweren mooie mensen te willen zien, dat zeggen ze alleen maar omdat ze hun tijdschrift verdedigen, want ze zeggen in het begin ‘we zijn onszelf aan het kwellen door een of ander filmpje te kijken’ daar geven ze dus al aan dat ze zich dan onzeker gaan voelen over zichzelf.

Inderdaad: de opmerking dat werkelijk geen enkele foto in tijdschriften nog onbewerkt is. Het klopt wat die actrice stelt: ons ideaalbeeld is niet eens meer die 5% van de bevolking die bijna perfect is, maar een niet bestaand, door de mode- en beautyindustrie bepaald beeld. Science-fiction.

Ja hè Marijne, dr. Katz is super. :D

Geplaatst op 16 maart 2007 om 08:18

Als de dag van een ander goed is…is dat voldoende voor een glimlach over de mijne ;-)

Geplaatst op 16 maart 2007 om 09:33

Dat berichtje, ik zou er inderdaad ook wel even om moeten lachen, stomme schrijffout, behoorlijke blunder.

Die documentaire klinkt de moeite waard. Het beeld, ook hier probeert men geld te verdienen over de rug van anderen. Een slecht zelf imago/beeld en dat uitbuiten. Ik ben geen tegenstander van plastische chirurgie, wel van het idee dat dit nodig is om lekker in je vel te gaan zitten. Iemand moet al happy zijn met zichzelf voor dit te gaan doen. Dan draagt het bij! Plastische chirurgie is geen oplossing om een gelukkig leven te krijgen… Want het leven is er naast het uiterlijk..

Vrouwen maken zich ongerust, zo ook mannen.. Denk alleen maar aan het aantal mannen dat zich druk (heeft) (ge)maakt over de eigen prestaties en zo (al geven ze dat natuurlijk nooit toe).. En sommigen zoeken heil in plastische chirurgie…

Absoluut fout vind ik het aanpraten van complexen. Eerlijk wijzen op dingen kan helpen, maar verder, benadruk vooral de mooie elementen..

Wat zo grappig is, het lichaam, daar kunnen mensen zich zo druk om maken.. Terwijl… Het lichaam, ieder lichaam heeft mooie dingen en minputjes, uiteindelijk maakt het me allemaal eigenlijk weinig uit. Het gaat om de persoon, het gevoel dat ervaart wanneer je samen bent.. Ok, zal toegeven dat ik ook wel een paar keer lichamelijk echt volledig op iemand ben afgeknapt. Al had dat niets te maken met zachtere vormen, vrouwelijkheid.. Nee.. Geur, verzorging, dat zijn belangrijkere elementen….

Geplaatst op 16 maart 2007 om 11:30

(‘minputjes’, als dat een verspreking is dan is het ook een zeer geslaagde.):D

Geplaatst op 16 maart 2007 om 21:31

Dr. Katz, Summer of Sam, Donnie Darko… jee =;~)

Geplaatst op 16 maart 2007 om 22:33

Beetje not done lag ik in een deuk over de typfout, wat een blunder *grinz* (Of een medisch wonder ;))

De docu heb ik niet gezien, wel een intervieuw met de maakster in De wereld Draait Door. Dat vond ik al schrikbarend om te horen.

Overigens heb ik begrepen dat mannen ook al in de ban zijn geraakten in rap tempo de vrouwen aan het bijbenen zijn. Die botox blijkt behoorlijk vaak mis te gaan en dan oog je je leven niet bijster mooi meer minus je gezondheid. Zou er zelf wel wat kilo’s afwillen maar verder verbouwen ze maar iets anders!

Ik heb net mijn haar drie keer gewassen met head and shoulders omdat mijn haarverf wat te donker was uitgepakt. Geloof dat ik allegrisch ben voor de shampoo, mijn gezicht trekt als een gek en brand behoorlijk. Dan voel ik me al sullig dat ik met mijn uiterlijk bezig ben hahahaha

Geplaatst op 17 maart 2007 om 05:44

Hahahah prachtverspreking inderdaad Eep! Ghahahahaaaa, al twee mooie fouten dus. :D

Precies BFD, niemand blijft er ongevoelig voor.

Ha Bee, dat is lief. :D

Ja Marijne, het wordt bijna bizar. :D I like it. :P

Ghaha ja Cin, hij werkte bij mij ook op de lachspieren, hoe simpel ook. :D Ieuw, misgaande botox: ik moet er niet aan denken. Ik ben dan ook nog iemand van de oude stempel: oud worden is charmant, niets aan laten doen tenzij er medische noodzaak is.
Is het nog goedgekomen met je haar en hoofdhuid?!! Klinkt eng. Dat je wakker wordt zonder vel op je voorhoofd ofzo… yuk. :D

Geplaatst op 17 maart 2007 om 08:40

veel artsen zijn over het paard getild door de hoge salarissen, de ‘roem’ en omdat ze denken dat ze de ebste zijn…
De beroemde ‘Eed’ hebben ze al lang vergeten..
schandalig.

maar de tekenfilm is dan wel weer leuk :)

Geplaatst op 17 maart 2007 om 13:50

@Wenz: viel mee, na slapen was het over en mijn haar gewoon wat tintjes lichter zoals de bedoeling. Wel bar slecht geslapen, zou het ermee te maken hebben?

Geplaatst op 18 maart 2007 om 05:08

Ja ja, over een jaar of wat zit je in de trein en dan zegt een man trots tegen jou “Ik ben de man van zes miljoen”, en dan zeg jij verveeld “Rot op ik ben een vrouw van ik weet allang niet meer hoe veel miljoen”

Geplaatst op 18 maart 2007 om 12:16

Gelukkig Cin. :D En dat slecht slapen, dat komt vast van de antiroosdampen. :P

Ghahahaha, stel je voor JOH. (Haha, grappige afkorting levert je naam op.) Nee, ik heb ten eerste al geen geld voor dat soort dingen, ten tweede zou ik dat altijd als geldverspilling zien, ten derde zou ik liever natuurlijk oud worden en ten vierde bestaat de man van zes miljoen volgens mij niet. En al helemaal niet in de trein. :P ;) :D

Geplaatst op 18 maart 2007 om 13:52