*Geweldig

Toen ze vanochtend wakker werd stonden de mensen al voor haar deur te wachten. Ze stapte uit bed, keek in de spiegel. Haar haar zat al fantastisch en ze zag er fris uit. Ze liep haar keuken in, waar het brood al op haar bord lag, er waren verse aardbeien op gegroeid. Ze at een sneetje en opende de deur.

Vooraan stonden enkele mannen die aanboden haar zolder op te knappen. Erachter hoorde ze haar vriendinnen al kirren dat ze er wederom geweldig uitzag, terwijl haar vriend riep dat ze ook een geweldig karakter had. Enkele voorbijgangers vroegen of ze wellicht haar afwas mochten doen, en twee bouwvakkers opperden dat ze in hun pauze wel even haar oprit onder handen konden nemen, ze hadden toch nog sierstenen over. Haar trainer belde op en vertelde dat ze nog steeds een geweldige conditie had en het sporten wel weer over kon slaan vandaag. De zon scheen op haar gezicht en ze zong, geheel zuiver, een lied over de liefde. Iedereen luisterde ademloos en een enkeling pinkte een traantje weg na de laatste klanken.

Ze liep naar buiten en keek naar het eind van de straat, waar het winkelcentrum lag dat naar haar vernoemd was, en waar ze onbeperkt mocht shoppen. Ja, vandaag zou ook weer een geweldige dag voor haar worden. Ze liep haar huis weer in en ging met een vers kopje koffie aan de keukentafel zitten. Haar bankrekening raakte nooit leeg en werd ‘s nachts vanzelf weer aangevuld tot een riant maandsalaris, zonder dat ze er maar één vinger voor hoefde uit te steken. Vanmiddag zou ze eens een lange wandeling gaan maken, al moest ze wel eerst wat botox inspuiten en haar ziel en lichaam verkopen zodat ze morgen net zo’n geweldig leven zou hebben. Ongeveer zo moet het dagelijks leven van deze dame uitzien, als we mijn tante moeten geloven… Ze glimlachte en keek door het keukenraam naar de overkant.

Daar zag ze de buurvrouw voor het raam staan in haar ochtendjas, met de telefoon tegen haar oor geklemd, druk pratend en gebarend. "Echt, ik vertel het je, ze krijgt alles in d’r schoot geworpen, het is niet eerlijk. En d’r oprit weer vernieuwd…zeker de stratenmakers verleid… Ik weet niet waar ze het van doet, maar ik heb zo het een en ander gehoord over d’r… " roept tante venijnig in de hoorn. "Ja, het is dat ik van Annie hoorde dat Bep had gezien dat Henk, weet je wel, van 37 A , gisterochtend bij haar naar binnen ging en pas weer een uur later naar buiten kwam, anders had ik het zelf ook niet geloofd hoor!"

Tante, en iedereen die voor tante door kan gaan, wordt wakker. Het gras is niet groener aan de overkant. Het leven is niet oneerlijk. Jij werkt niet harder dan ieder ander. Jij hebt het niet zwaarder dan de rest van de wereld. De buurvrouw is geen berekenende trut en wanneer ze ‘s ochtends naar je glimlacht betekent dat niet dat ze achterbaks is. Niet iedere vrouw die mooi is, is een kreng die op slinkse wijze door het leven gaat en illegale dingen doet om aan geld te komen. En boven alles:  Iedereen is verantwoordelijk voor zijn eigen geluk, en moet er hard voor werken. Besteedt het geld dat je nu verbruikt aan bellen liever aan een dagje sauna of shoppen, dan ben je zelf ook een stuk gelukkiger.

26 Reacties

Ik kreeg juist het idee dat deze dame het heel erg zwaar had in haar ledige leven zonder ziel met zoveel te verliezen.

Geplaatst op 6 februari 2006 om 12:52

Als je tante gelooft, en denkt dat haar leven werkelijk zo is, dan is dat een totaal nutteloos leven inderdaad. :)

Geplaatst op 6 februari 2006 om 12:53

:D Het gras lijkt wel groener aan de over-/achterkant

Geplaatst op 6 februari 2006 om 16:59

Nee, het is geen nutteloos leven! Kijk hoe gelukkig die mannev van haar worden en hoe zij hen stimuleert tot goede gaven, just by being there! Zij kan nog heel veel voor de samenleving betekenen als haar maar verteld wordt where to be! ;)

Geplaatst op 6 februari 2006 om 19:53

Ghahaha, ja jammer dat stiekem haar leven net zoals ieder ander leven is, op tante’s kijk erop na dan… ;) Eigenlijk net zoals ideale mannen: dat bestaat niet! :P

En wouwter: tijd voor een tuiniercursus! :P Of je tuin betegelen, dan kun je niet meer vergelijken! 8)

Geplaatst op 6 februari 2006 om 21:19

wij hebben alleen grind in de tuin :P dus het is allemaal al niet meer nodig 8)

Geplaatst op 6 februari 2006 om 22:11

:o en de ideale man zit hier, achter de computer :D 8)

Geplaatst op 6 februari 2006 om 22:22

Oh ja? Vraag hem eens of hij ook iets wil typen dan? :P

Geplaatst op 6 februari 2006 om 22:29
Niemand

Nou zeg. :P

Geplaatst op 6 februari 2006 om 23:48

Trouwens…
grind (het ~)
1 de kleine keitjes (2-64 mm) die in grote hoeveelheden in diluviale gronden en op de bodem van rivieren worden aangetroffen => kiezel
(deze is gewoon uit de Van Dale :) )
Woon jij in een rivier Wouwter? Cewl zeg!!! ;)

Geplaatst op 7 februari 2006 om 09:49
Niemand

Op de bódem nog wel? :P

Geplaatst op 7 februari 2006 om 17:09

Dat ze uit de rivier komen betekent niet dat ze niet ergens anders kunnen voorkomen Wenz, dus nee. :P

Geplaatst op 7 februari 2006 om 18:03
Niemand

Dat klinkt erg logisch.

Als in: als je schelpen verzamelt woon je nog niet in de zee?

Maar soms wel onder de zeespiegel :P

Geplaatst op 7 februari 2006 om 20:05

:D ja, wel onder de zeespiegel denk ik ;)

Geplaatst op 7 februari 2006 om 20:09

Er staat dat ze in de rivieren worden aangetroffen, er staat nergens dat het ook in jouw achtertuin wordt aangetroffen… :P

Geplaatst op 7 februari 2006 om 22:13

er staat een paar posts hierboven dat ze in mijn tuin voorkomen ;) bewijs genoeg?

Geplaatst op 8 februari 2006 om 14:28

Ik wil ook aardbeigroeiend brooood! *vindt dat het mooiste stukje* Als je t aanpast kan je er zo een kinderverhaaltje van maken! Leuke tekeningetjes erbij ^_^

Geplaatst op 8 februari 2006 om 15:51

Hahahaha, ja sprookjes zijn leuk…aardbeitjes zijn leuk…tekeningetjes zijn leuk…eigenlijk gewoon een heel goed idee Wen! :D

Geplaatst op 8 februari 2006 om 19:27

En Wouwter: nee, dat is niet genoeg bewijs! Zo. 8)

Geplaatst op 8 februari 2006 om 19:28

moet ik een foto maken dan? :P

Geplaatst op 8 februari 2006 om 19:36

Ja! :D

Geplaatst op 8 februari 2006 om 20:35

Moet je denk ik een paar daagjes geduld hebben, eerst ben ik de camera kwijt, dan na een paar dagen zie ik de camera maar ben ik vergeten wat ik ermee moest doen, en na nog een paar dagen herinner ik het me weer én heb ik de camera, dan maak ik wel een foto. :)

Geplaatst op 8 februari 2006 om 20:48

Hahahahaha is het echt zo erg met je geheugen? :D (Of alleen de dingen die JIJ belangrijk vind blijven hangen, dat kan het natuurlijk ook zijn… :) )

Geplaatst op 8 februari 2006 om 21:35

vindt…

Geplaatst op 8 februari 2006 om 21:36

ja, dat laatste :P

Geplaatst op 8 februari 2006 om 21:57
Niemand

En ze bedacht zich ineens dat ze nog niet eens had gezegd dat ze het een mooi verhaaltje vond.

Goed geschreven! :D

Geplaatst op 10 februari 2006 om 13:34