*Onmogelijk

Af en toe heb je zo’n dag waarop je binnenstebuiten gekeerd lijkt, waarop je ziel als een dun laagje uitgesmeerd over je huid lijkt te zijn, en al je zintuigen gevoeliger lijken. Zo’n dag waarop alles in 3D en uitvergroot door je heen trekt, mooi mooier wordt, fijn fijner wordt; tegelijkertijd fragiel ook fragieler is en angst angstiger. Zo’n dag waarop je de wereld binnen wil laten, maar ook voelt dat ze je kan overrompelen, de straat met je aan kan vegen. Zo’n dag waarop alles onvermijdelijk bij vandaag lijkt te horen, zelfs het waaien van je haren in de wind. Zo’n dag waarop je denkt dat mensen de gedachten van je gezicht kunnen lezen, zo’n dag waarop je net iets meer dan normaal het gevoel hebt dat je leeft, ademt, bestaat.
Zo’n dag is het vandaag.

Probeer dan maar eens boodschappen te doen.

25 Reacties

Zolang je een positieve kijk hebt op de wereld kan je van dit gevoel alleen maar genieten.

Indien het eerder samengaat met een soort depressiviteit is het natuurlijk gewoon pijnlijk.

Maar ik weet wel zeker dat het eerste van toepassing is, dus veel plezier met het extra goed zien van de liefde rondom je.

Geplaatst op 22 januari 2007 om 15:45

Het is bij mij altijd een mix, nooit puur het een of het ander. Eigenlijk precies zoals ik in het logje beschrijf: een overgevoeligheid in het algemeen, dat op alles zijn weerklank heeft. :) Maar inderdaad, momenteel heeft de positieve kijk de overhand. :) :)

Geplaatst op 22 januari 2007 om 16:30

Geef je mij een beetje van je positieve gevoel af?
Ik heb de laatste dagen een klein dipje.
Dus ik kan wat gebruiken.
Maaaaar, de zon schijnt de komende dagen dus word het ook weer een beetje beter .

Geplaatst op 22 januari 2007 om 17:38

Zijn dit die dagen dat kleinere dingen een groter effect hebben?
Paddestoelen bomen zijn, een uiterlijk glimlachje een inwendige schaterlach en een donker wolkje een stortbui?

Mmm, die dagen ken ik…koop jij dan ook meer dingen die je niet nodig hebt??

Geplaatst op 22 januari 2007 om 18:24

Ach lieve Mieke, ik deel graag met je. Kruip uit die dip, probeer er weer fris tegenaan te kijken, sneeuw of zon. :)

Ja kRonkel, die dagen! Precies ja, je begrijpt het. :) Hm, de neiging heb ik dan wel geloof ik, om meer te kopen, al doe ik het niet. Maar die neiging heb ik ook als ik me vreselijk k*t voel hahaha, dus ehm, maar goed dat ik er niet naar handel. :D

Geplaatst op 22 januari 2007 om 18:29

Als het positieve de overhand heeft zijn zulke dagen een meer dan welkome onderbreking van de doorsneedagen.

Vandaag heb ik ook een beetje zo’n dag. Vanochtend mooie muziek gekregen, vanmiddag het geweld van de storm in de bossen gezien en een indrukwekkende crematie meegemaakt (met huilen en lachen). Zometeen als uitvloeisel nog een etentje.
En zoals je zegt, de zintuigen werken op volle toeren.

Geplaatst op 22 januari 2007 om 18:38

Heel erg bedankt meid, zoooooo lief.

Geplaatst op 22 januari 2007 om 20:00

ik zou het wel weten! Mooie kleding, lekkere geurtjes en allerlei hebbedingetjes besnuffelen en kopen! :)

Geplaatst op 22 januari 2007 om 20:35

Ja Eep, tijdens begrafenissen overvalt je zo’n gevoel ook vaak, alsof al je zenuwen rechtop gaan staan. Huilen én lachen, completer kun je haast geen afscheid nemen.

Graag gedaan Mieke, wat een schatje hè! :)

Haha Jackie*, ik vertaal het niet zo snel naar materiële zaken denk ik, misschien moet ik dat eens proberen tijdens die buien! :)

Geplaatst op 22 januari 2007 om 20:39
Niemand

Hmhm, ja. Soms is het zo’n dag. Dat je zin hebt om heel mooie of juist boze brieven op de muren te schrijven, om een ik-hoop-dat-je-dit-leest-briefje in een fles te stoppen en deze in een vreselijk grote oceaan te gooien.
Of dat je zin hebt om lange, mooie brieven te krijgen. Of dat je hoopt dat iemand je opbelt, iemand die jou niet kent, iemand die het telefoonboek openslaat en zin had om met iemand te praten en dat jij dan opneemt en zegt: Waar was je al die tijd?

Dat je steeds opnieuw wil horen Wat Sarah zo mooi zei en dat je alleen daarom al bijna liever Sarah wil gaan heten.

Dat je besluit nú naar bed te gaan en tegen niemand nog een woord te zeggen vandaag. En dat er daarvoor geen redenen zijn die goed genoeg zijn. Vindt iedereen.

Geplaatst op 22 januari 2007 om 21:11

Prachtige symbolische clip over de ongelijke relatie. Mooi, die woorden op de spiegel, op de muur. Mooi, die toevoeging “niet genoeg”. Ja, Sarah mag meer zeggen wat mij betreft. (Jij ook Niemand.) Wanneer diegene belt, antwoordt die dat ‘ie onderweg was.

Geplaatst op 22 januari 2007 om 21:41
Niemand

Ik ben benieuwd naar je boodschappen, als ze er in je karretje net zo uitzagen als jij dit beschrijft, dan moet het al met al tóch een mooi zicht geweest zijn. :)

Geplaatst op 22 januari 2007 om 21:54

Er is een dag om lief te hebben
en één om te leven,
één om weg te geven,
en één om na te streven.

Er is een dag om angstig voor te zijn
één om het geluk te delen
allen zijn wij alleen al lijkt het met velen
dat wij ondanks het geluk wij praten over pijn.

Er is een dag voor jou, er is een dag voor mij,
voor boodschappen doen en voor vergeten.
Er is een dag voor beschaafd en één voor scheten,
er is een dag dat jou ik u aanspreek en jij mij.

Zo’n dag is het vandaag; dat ik je aanspreek,
in je ogen zie ik tegenlicht van de onderzon,
er is een dag zoals vandaag die dag mag heten,
een dag om anders te zijn, zoals ik heet mag ik weten.

Geplaatst op 22 januari 2007 om 23:10

En ik vraag mij af: is dit nu onze natuurlijke staat van zijn, of toch een (te) riskante fase van kwetsbaarheid?

Geplaatst op 22 januari 2007 om 23:35

Dae, ik ervaar het veelal als een riskante fase van kwetsbaarheid, nog net te doen, maar ik zou het zo geen week volhouden. :)

‘Er is een dag zoals vandaag die dag mag heten’ Mooi Erwin.

Niemand, de boodschappen waren prachtig ;) maar de weg erheen en weer terug, de gangpaden en de mensen, die waren dan weer overweldigend. :)

Geplaatst op 23 januari 2007 om 08:21

oe, die dagen ken ik, sterkte…
aan de andere kant ben je natuurlijk wel het stralend middelpunt van de boekenzaak :), dus logisch dat mensen kijken, toch?

Geplaatst op 23 januari 2007 om 15:39

Ghaha, maandag is mijn vrije dag, Gob. Dus zelfs al zou het zo zijn (wat ik ernstig betwijfel :P) dan nog gaat die vlieger niet op. ;)

Geplaatst op 23 januari 2007 om 15:43

even door je logjes heen geraced en genoten van de prachtige illustraties. Die gekleurde handen bijvoorbeeld. Maar ook de kunst die je hier regelmatig plaatst: mooi! heb even geen tijd om goed te lezen.. moet verder aan de tassen, want moet af. Groetjes 10 Volgende keer MAAK ik tijd..

Geplaatst op 23 januari 2007 om 20:56

Maar als ik het goed begrijp zoek je nog iemand om voor vandaag de boodschappen te doen, en weet je dat weer heel slim en poëtisch te verpakken ;-)
Dus wat moet het zijn: 3 ons gehakt, vuilniszakken een pak Appelsientje?

Geplaatst op 23 januari 2007 om 21:28

Hhahaha Zach…. :D:D:D
INPAKKEN WENZ!
Die Zach dan bedoel ik he. Met een strik of een mooi gekleurd al dan niet glimmend lintje.

Geplaatst op 24 januari 2007 om 00:05

Ghahahahahaa, ja Zach, je hebt me door! :P ;)

Geplaatst op 24 januari 2007 om 07:32

@Erwin: mooi rijm!
@Wenz: het gaat niet zozeer om het geld uitgeven maar om het lijf te verwennen met zachte stoffen, heerlijke geuren, het aanraken van prachtige ontwerpen, kijken naar kunst etcetera etcetera

Geplaatst op 24 januari 2007 om 07:47

Ah maandag is je vrije dag…dan zit er maar 1 ding op Wenz > Lekker in je bed blijven liggen en wachten tot het over gaat :D

Geplaatst op 24 januari 2007 om 11:42

Ja Gob, Zach doet toch boodschappen dus dat had gewoon zomaar gekund. ;) :P

Snap ik Jackie*, dat is pas echt het consumeren van alles om je heen. Heerlijk. :)

Geplaatst op 24 januari 2007 om 15:42

Goh, toevallig, zo’n dag had ik vandaag. Fijn om te weten dat het voor anderen ook wel eens zo voelt. Nou ja, fijn voor mij dan =:~s

Oh ja: Zach is een schatje =:~)

Geplaatst op 24 januari 2007 om 21:55