*Project

Eindelijk mag ik dit logje plaatsen!

Het is onderhand traditie aan het worden: één van de twee Kerstdagen brengen kRonkel, waarmee ik nu alweer een aantal jaren bevriend ben, en ik met elkaar door. (Begonnen als een uitvlucht voor kRonkel om niet de hele Kerst bij zijn ouders te hoeven doorbrengen, nu vooral een gezellig samenzijn en bijklets-moment.) Dit jaar hadden we in een opwelling besloten geen cadeautje voor elkaar te mogen kopen. Nee, we zouden iets voor elkaar KNUTSELEN. Lekker retro.

Zo gezegd, zo gedaan. Wekenlang heb ik geschaafd, gevijld, gehakt, gekapt, gepolijst en genoten. Ik heb een voorliefde voor kevers en insecten. kRonkel heeft ooit overwogen een Ant Farm aan te schaffen, zijn verse web-log draagt zelfs de naam van die krioelende beestjes. Het idee was bij mij dan ook al snel geboren: een stenen mier fabriceren. Het was een gokje, ik moest ruim op tijd beginnen om eventueel falen te compenseren met een dan te bedenken plan B. Maar wonderwel lukte het me en ik kan niet anders dan blij zijn met het eindresultaat. Al mijn schrijfsels deel ik al met u hier op web-log: nu dan wat foto’s van iets tastbaars dat uit mijn geest ontsproten is!

31 Reacties

Mooi!

Geplaatst op 25 december 2006 om 20:56

En dat noem je dan ‘knutselen’. Tsssk, dit is VAKWERK. Hij is helemaal geweldig Wenz. Je bent nóg een roeping misgelopen.

Geplaatst op 25 december 2006 om 22:31

Wow, mooi gemaakt. En knap.

Geplaatst op 26 december 2006 om 08:01

Wauw, wat een resultaat! Zou ik ook trots op zijn. En wat heeft hij voor jou gemaakt? :)

Geplaatst op 26 december 2006 om 11:54
eb

Mooi maar akelig. Wel gaaf om iets te krijgen waarin zoveel tijd en aandacht is gestopt.

Geplaatst op 26 december 2006 om 12:47

Goh! Goed zeg! Een heel bijzonder kado..
Krijgen we ook nog te zien wat jij gekregen hebt?

Geplaatst op 26 december 2006 om 17:29

:) Senks voor alle lof.

En hoezo akelig, eb? Ik vind het een schatje. :D Tenzij je alleen van knuffelige pluizige beesten houdt natuurlijk, dan is dit maar een rotzak. ;)

Van kRonkel heb ik een van top tot teen zelfgemaakte lamp gekregen die spierwit lijkt totdat de lamp aangaat: dan zit er een vlinder in de lampenkap verwerkt. :) Hij is mooi! Daarbij een ingelijst en door kRonkel geschreven gedicht en zelfs een powerpointpresentatie gekregen. :):):)

Geplaatst op 26 december 2006 om 20:17

[ als ik nu ook ga zeggen dat het er erg goed uit ziet, wordt het je dan teveel en stop je dan direct met schrijven? ;) In dat geval: wat een stomme steen ;) :D ]

Is dit trouwens de eerste keer dat je een beeld maakt?

Geplaatst op 26 december 2006 om 21:28

Ja, het was mijn vuurdoop. Wel eerst even in een andere steen gehakt om te kijken hoe het in z’n werk ging en toen aan de slag.

En nee, stoppen met schrijven wil ik noooooooooooooit. :D

Geplaatst op 26 december 2006 om 21:52

Uw geest is als van een mensenleven.

Geplaatst op 26 december 2006 om 22:07

Dat treft: ik ben een mens, ik leef. ;)

Geplaatst op 26 december 2006 om 22:10

De mier is prachtig…en zij (meeste mieren zijn vrouwtjes ;)) is heel op tafel geland alhier.
Ik ga proberen morgenavond log te maken over mijn knutsel richting Wenz inclusief foto’s. Dan ga ik nu al wel vast het gedicht plaatsen.

Geplaatst op 26 december 2006 om 23:00

Erg mooi gemaakt! Heel knap, zeker voor een eerste beeldhouwwerk. Had je het benodigde gereedschap al?
Hier kan geen gekocht kado tegenop!

Geplaatst op 26 december 2006 om 23:34

Potverdikkie wat mooi zeg.
Zoveel creativiteit, je zou er jaloers op worden.

Geplaatst op 27 december 2006 om 09:09

Kun je dan werkelijk alles????? :)

Geplaatst op 27 december 2006 om 12:20

Wenz wat onwijs gaaf hee.
Ziet er supercool uit die mier.
Moet vast hartstikke leuk geweest zijn om dat te maken. Ik vind hem echt heel mooi.
De lamp die je gekregen hebt klinkt schattig. :D Heel leuk om zo iets bijzonders voor elkaar te maken.

Geplaatst op 27 december 2006 om 15:42

Als je dit ‘eventjes’ in elkaar knutselt, zo tussen de regels door, wat zou er dan wel niet naar buiten komen als je iets serieus zou doen…wat een creativiteit! Wat een resultaat! Om trots op te zijn. Prachtig!

Geplaatst op 27 december 2006 om 17:04

Het gereedschap heb ik gekocht Aargh. Het was leuk om te doen vanaf het moment dat ik door had dat het me ging lukken haha, daarvoor was het afwachten en concentreren, Carol. Maar toen de grove vorm er eenmaal was heb ik met een glimlach verder zitten werken. :) En Youri, al was het tussendoor, het is met veel zorg en aandacht gemaakt natuurlijk. :D

Geplaatst op 27 december 2006 om 18:02

Oooh gaaf!
En zoveel leuker om te krijgen als origineel bosje bloemen.

Ps: ík hou van hagedissen! :D

Geplaatst op 27 december 2006 om 18:34

Zo krijg ik van een steen nog de kriebels,
knap werk! Lekker he? Hakken.

Geplaatst op 27 december 2006 om 19:13

fraai hoor!! je buren zullen blij zijn geweest toen je klaar was!!

Geplaatst op 27 december 2006 om 20:56

Prachtig, en wat een voldoening iets uit steen te halen! Was het zeepsteen of een andere soort? In een bankschroef vastgezet?

Geplaatst op 28 december 2006 om 13:19

knap werk, maar heeft de keuze van het soort nog enige diepere betekenis?

Geplaatst op 28 december 2006 om 14:56

Even spammen ;-)
Foto’s van mijn knutsel richting Wenz zijn hier te vinden

Geplaatst op 28 december 2006 om 17:17

Geen diepere betekenis dan ‘mieren en stenen zijn mooi’, Jackie*. :) Het was een hard soort speksteen Marijne, geen bankschroef aan te pas gekomen, hij lag gewoon voor me op tafel. Hij was zwaar genoeg om niet te schuiven. :)

Geplaatst op 28 december 2006 om 22:09

Creatief met handen en geest. Mooie eigenschappen. In kleermakerszit op de grond. Nog mooier. Geringde duim. De mens is links- of rechtshandig. Toen we leerden schrijven pakte één van de handen automatisch de pen, de andere hand rustte. Tegenwoordig schrijven we in word-documenten en drukken we toetsen in op een toetsenbord, ongeacht aanleg bewegen onze vingers. Kun je een pic van je rechterhand loggen? Ben benieuwd naar de ringen.

Geplaatst op 28 december 2006 om 23:35

De doorsnee mens is links- of rechtshandig, klopt. Maar dan heb je ook nog de groep mensen die ‘vergeten’ een van de hersenhelften de voorkeur te geven, waardoor een mengelmoes ontstaat. Ik schrijf met rechts, sport met links (ballen gooien, keu vasthouden enz.), rook met beide handen (niet tegelijk ;)) en in mijn jonge jaren betrapte ik mezelf er af en toe op de pen in mijn linkerhand te nemen om me vervolgens af te vragen waarom mijn handschrift opeens zo vreemd was. Tegenwoordig hebben jongeren amper nog een handschrift door al die Word-documenten. :)

Na al die uren steenbewerken ga jij doodleuk melden dat in kleermakerszit op de grond zitten NOG MOOIER is dan mijn project? Had ik me heel wat uren werk kunnen besparen als kRonkel er ook zo over dacht zeg. ;) :P

Geplaatst op 29 december 2006 om 08:07
Niemand

Nou dat valt met die tegenwoordige jongeren ook nog wel mee hoor. :) Gelukkig, want handschriften zijn best leuk vooral als je ze ook herkent.

Geplaatst op 29 december 2006 om 12:04

Goed gedaan! Dat zijn de betere cadeautjes!

Geplaatst op 30 december 2006 om 18:55

Schitterend Wenz!! En ook een origineel wederzijds gebaar.

Geplaatst op 30 december 2006 om 19:59

Hij is nu een kleine week weg en ik mis hem hahaha. Mijn creatie, mijn mier, niet meer hier om te aaien en om naar te kijken. :D Gelukkig weet ik dat hij bij kRonkel in goede handen is, en geschapen is voor dat doel, maar toch is het wennen om alleen nog de foto’s te hebben. :)

Geplaatst op 30 december 2006 om 20:28