*Neem uw tijd

Na bijna een jaar loggen (nog steeds met veel plezier overigens) wil ik graag, nu ook het eind van het kalenderjaar nadert, van u weten welk genre, welke schrijfstijl, welke woordkeuze, welke onderwerpen, welke verhalen u het meest aangesproken hebben hier. Het is alleen nieuwsgierigheid, ik ga mijn log-onderwerpen er niet op aanpassen, ik blijf doen wat ik doe, maar wil voor mijn eigen beeldvorming graag weten door welke ogen u kijkt.Hoe gaan we te werk? Ik heb zeven logs uitgekozen die ik persoonlijk erg aangenaam vond. Dat kan om uiteenlopende redenen zijn maar feit blijft dat ik ergens op moet selecteren, ik kan niet van u verlangen heel mijn log opnieuw te lezen. Hiernaast is een poll uit de grond gestampt alwaar u uw keuze kenbaar kunt maken. (Mocht u nu niet kunnen kiezen, smijt dan simpelweg uw cookies weg en stem doodleuk twee keer.) Hieronder volgen de linkjes van de betreffende uitverkorenen. Ik zou het leuk vinden als u even laat weten waar uw geest naar uitgaat.

Van oud naar nieuw:

Bonmelding.

Weekendje weg.

Ik ben wie je denkt dat ik ben.

Zijn meisje III.

Droomdaad.

Die Twee.

Eenakter.

————————————————————————————————————————

Dank voor alle stemmen, het was leuk te volgen hoe de nummer één veranderde, grappig te merken waar onverwachte voorkeuren lagen en fijn om een beeld van jullie favorieten te hebben gekregen. :)

De eindstand op 1 januari 2007:

Die Twee. [21.7%]
Weekendje weg. [20.3%]
Eenakter. [18.8%]
Droomdaad. [11.6%]
Bonmelding. [10.1%]
Ik ben wie je denkt dat ik ben. [10.1%]
Zijn meisje III. [7.2%]
Stemmen: 69

42 Reacties

joost

Heb ik nu gestemd? Het blijkt uit niets…

De twee die me het meest zijn bijgebleven staan er overigens niet tussen: De vliegers in het bos (13 juni) en Het eindigende verhaal (2 juni).

Geplaatst op 17 december 2006 om 13:39

Huh, ik blijk al gestemd te hebben.:S Zeker via de poll naar een verhaal willen klikken. Erg ben ik weer. Nou ja, hoef ik geen keuze meer te maken.

Bij minstens drie van de zeven komt enige erotiek ter sprake (in grote diversiteit). Niet dat ik daar nou de voorkeur aan geef, helemaal niet hoor ;), maar het is wel prettig om op z’n tijd te lezen.
“Weekendje weg” is alleen al door de schrijfstijl ook prachtig, net als het hilarische “Bonmelding”. En die zelfreflecties, zoals onlangs in S(t)oms: Ook heel mooi en dat geldt ook voor de verhalende logs. Dus aan mij heb je niet veel, ga gewoon zo door (maar dat was je toch al van plan).:P

(@ Joost: even verversen (F5), en dan merk je dat je niet meer kunt stemmen.*Goede leerling, ik.*)

Geplaatst op 17 december 2006 om 13:59
joost

@Epi: verversen helpt niet. Die jongens van web-log hebben weer eens geen rekening gehouden met Firefoxgebruikers (of beter: met gebruikers van iets anders dat IE…).

Geplaatst op 17 december 2006 om 14:31

Eep en ik gebruiken ook FF… Ik zie hier 14 stemmen, of jouw stem ertussen zit kan ik natuurlijk niet weten. :)

Grappig dat jou De vliegers en het bos bijgebleven is, dat was al een heel oud verhaal van mij. Het eindigende verhaal was ook een van de logs waaruit ik moest kiezen van mezelf, maar hij haalde het niet bij de anderen voor mij, qua gevoel dat ik erbij heb.

Eep, haha, kluns. :P Dan heb je dus gestemd zonder te weten waarop. :D
Kiezen is moeilijk voor je he? Laten we dat nu allemaal allang weten… :P Eep de eeuwige afweger. ;)

Geplaatst op 17 december 2006 om 14:36

ik ben van onderen naar boven bij “Die Twee” blijven steken en was zo verrukt over de ode aan mijn eigen aanhangsels dat ik stem op die twee, mijn twee en alle tweelinghangers op de hele wereld!

Geplaatst op 17 december 2006 om 17:33
Niemand

Help. Ik weet niet hoe ik cookies moet weggooien. Maar leuk wel, dit. Teruglezen en zo. Een beetje nostalgie nu al. Mag wel ook, met het eindigen van een jaar, zou je misschien denken. Ja, het is weer de tijd van de dingen die eindigen. Maar een heleboel eindigt ook niet, hoop ik. Hoop ik heel erg.

Geplaatst op 17 december 2006 om 18:53
Eep Elders

*Brengt een tweede stem uit.* ;)

Geplaatst op 17 december 2006 om 20:09

Ik heb gestemd op het meisje.
Ook op de pol heb ik mijn kruisje gezet.
Het meisje was voor mij van begin tot het einde heel spannend.

Geplaatst op 17 december 2006 om 20:33

Het spijt me, ik kan vooralsnog helemaal niet kiezen: ‘t is allemaal nogal mooi…

Geplaatst op 17 december 2006 om 21:05

mmm, heb ik gewoon op de huidige nummer 1 gestemd zeg, *weekendje weg. Niet alleen vanwege de schrijfstijl, maar ook zeker het door het onderwerp. Herkenning in dilemma’s scoren altijd hoog bij mij ;-)

Als er peilingen waren geweest had ik mijn tweede keus naar boven geduwd, dat was *droomdaad namelijk.

Geplaatst op 17 december 2006 om 22:01

Poeh, heb ik toch aardig moeten bijlezen! Maar van mij hadden er meer bij mogen staan. Die ik de beste vond, daar kan ik niet op stemmen, dat voelt onvolledig!

Geplaatst op 17 december 2006 om 23:06

Hihi Dae en Marijne, vandaar ook mijn titel. :D Veel leeswerk, veel keuzewerk.

Hoe bedoel je onvolledig Marijne?

kRonkel, ja, als iedereen de score al ziet wordt er anders gestemd denk ik. Dilemma zeg. ;)

Geplaatst op 18 december 2006 om 07:10

@Wenz: Ben je op je hoede voor enige ‘bias’ in je onderzoek? Het lijkt erop dat de uitslag al wordt weergegeven in de volgorde van je keuzemogelijkheden.

Geplaatst op 18 december 2006 om 10:19

Hoe bedoel je? Voor stemming staan ze zoals hierboven in het logje, van oud naar nieuw. En na stemming staat de meestgestemde bovenaan, aflopend… Die twee lijsten verschillen van elkaar in mijn optiek. En ja, de poll-uitslag kun je na stemming natuurlijk zien. Dus ik geloof dat ik je niet begrijp. :)

Geplaatst op 18 december 2006 om 10:46

Zo’n verhaal over ‘zijn meisje’ is natuurlijk heel spannend en ‘ik ben…’ is natuurlijk heel mooi. Maar het liefste lees ik logjes zoals over dat gehannes met een kassabon. Daar zie ik Wenz dan gaan in het leven en zie ik haar worsteling met onbenulligheden.

Geplaatst op 18 december 2006 om 12:02

Ik hoor bij de groep die gestemd heeft voor het logje dat (tot nu toe) het laagst scoort, ghaha. Bonmelding. Ik vind het gewoon zo vet hoe jij een heel verhaal kunt schrijven over alledaagse dingen. Van de logjes waar je uit kon kiezen zei die me nog het meeste (hoewel het toch een moeilijke keus was hoor!).

Geplaatst op 18 december 2006 om 12:34

http://contentcenter.web-log.nl/poll_post.php is waar ik terecht kom als ik op een van de keuzemogelijkheden klik, en vervolgens op http://blogtoys.web-log.nl alwaar ik een gebruikersnaam en wachtwoord dien in te voeren – en die heb ik niet. Heel merkwaardig. Het doet me bijna vermoeden dat enkel geregistreerde webloggers op je poll kunnen stemmen, want zowel thuis als op mijn werk lukt het me niet en ook de tussenstand is niet zichtbaar. Heel naar en gemeen allemaal. ;) Ik zou er bijna door vergeten te zeggen waar mijn voorkeur naar uitgaat -> *Eenakter. *Droomdaad vind ik ook heel goed, maar die stijl heeft wat mij betreft een wel erg hoog verzadigingsniveau terwijl ik nog zeker wel een stuk of dertig eenakterigen lust. :)

Geplaatst op 18 december 2006 om 13:40

Haha Colinda, good to hear from you. :) Vreemd dat het niet werkt, Apekop bijvoorbeeld heeft ook geen web-log of wat dan ook hier, maar die kon gewoon stemmen… Misschien kwam je net op het verkeerde moment? :( Probeer het later nogmaals, en anders roep je maar, dan stemmen we wel voor je hoor. :) “een hoog verzadigingsniveau” -> ha, dat omschrijf je mooi.

Annis en Apekop gaan allebei voor bonmelding. Grappig: inderdaad, die bleef achter. Is ook van een heel ander genre dan de andere logjes die geselecteerd zijn. Maar toch leuk te merken dat alle zeven schrijfsels nu stemmen hebben. :D

Geplaatst op 18 december 2006 om 13:53

@Wenz: ik bedoel, zie ik nu in, dat ik voor het ontbijt beter geen cognac kan drinken. Mijn opmerking was geheel ingegeven door een blackout en raakte kant nog wal.

Geplaatst op 18 december 2006 om 13:55

Ghehe, is dat ook weer opgelost. :P En daar heb ik dan waarschijnlijk nog meer gedachten aan besteed dan jij toen je het tijdens een black-out plaatste… lekker is dat. ;) :D

Maar bedankt voor de cognac-tip. :P

Geplaatst op 18 december 2006 om 13:59
Roerganger

@Wenz, I am awfully sorry. Op 1 of andere manier had het idee in mijn hoofd postgevat dat de volgorde van de multiple choice vast is en niet bepaald wordt door de score. Eerst toen ik nuchter was zag ik in dat de best scorende optie bovenaan komt. Ik hoop dat je gedachten nu weer helemaal vrij zijn voor verhalen met een bizarre ontknoping a la Meisje III.

Geplaatst op 18 december 2006 om 14:22

leuk idee Wenz, naast alle top 2000-en en andere verkiezingen.
ik zal meteen gaan stemmen

Geplaatst op 18 december 2006 om 14:50

Moeilijk… Toch maar gekozen voor *Droomdaad, alhoewel ik *Eenakter en *Zijn meisje III ook erg mooi vond..
Droomdaad vind ik echt de perfecte beschrijving van liefde, ondanks dat er dat niet (precies) mee werd bedoelt ;)

Hm, de huidige favoriet bij de poll is *Weekendje weg, ik vraag me af waarom. Ik vond deze behoorlijk moeilijk te lezen door de korte snelle zinnen, een beetje een manisch verhaal :)

Leuk idee zo’n poll!

Geplaatst op 18 december 2006 om 18:29

ik ga straks lezen , maar moet nú even kwijt dat ik het tekeningetje zo leuk vind..en.. dat “ze” (weet niet hoe te linken) er weer is!! Tot later..

Geplaatst op 18 december 2006 om 20:36

Ik vind eentje kiezen niet in verhouding staan tot de tijd die ik erin gestoken heb. Ik deel een eerste , tweede en derde plaats uit!
1 Bonmelding (heel hard gelachen..)
2 weekendje weg ( zoals je je ledematen opdrachten geeft ;-)mooi! )
3 Droomdaad ( een schreeuw, je andere kant)
voor mij dus geen “bedachte” verhalen over “bedachte” personen. Zeker geen apegeile..

Geplaatst op 18 december 2006 om 21:50

Even bijgelezen, en toen met volle overtuiging mijn voorkeur aangeklikt in de poll…. zit ik weer eens bij de minderheid :)

Geplaatst op 19 december 2006 om 00:30

De strijd is ongekend spannend. Na een bliksemstart van ‘Weekendje weg’ kwam na ruim een dag ‘Die twee’ langszij. Toen hadden er al 46 mensen gestemd, erg veel. Vandaag heeft ‘Die twee’ brutaal de kop over genomen.
Wat opvalt: Dat log krijgt in de reacties hierboven maar één stem terwijl het laaggeklasseerde ‘Bonmelding’ en ‘Droomdaad’ meer lof krijgen. Zouden het vooral kantoorstemmers zijn die voor ‘Die twee’ gaan, en dan hopen dat er een soort vaginamonoloog als vervolg komt?

*Geeft toe dat zijn blanco volmacht naar ‘Die twee’ ging.*

Geplaatst op 19 december 2006 om 19:43

Dank voor de update, Kluns ;)! Fijn dat ik nu in ieder geval weet wat ongeveer de tussenstand is want daar was ik best benieuwd naar. Blijkbaar is die pas zichtbaar nadat je hebt gestemd, en stemmen is en blijft hier onmogelijk. Maar inmiddels heb ik iemand gevolmachtigd om namens mij te stemmen; die persoon kan me dan ook mooi op de hoogte houden van de stand van zaken hier! :)

Geplaatst op 19 december 2006 om 23:16
veerle

Ha leuk :) Ik zette me al gemakkelijk toen ik zag dat er een nieuw logje verscheen… maarmaarmaar daar bleken nog zeven extra voor mij nieuwe logjes te wachten :p:D Ik heb alvast veel leesplezier gehad, en na rijp beraad gaat mijn voorkeur uit naar “Ik ben wie je denkt dat ik ben”, hoewel ik twijfelde met Droomdaad en Bonmelding.

Geplaatst op 19 december 2006 om 23:41

Ha Tien, dank voor alle leesmoeite, en heldere woorden. Een top drie, en nog een overwogen top drie ook: mooi! :) :)

Dat tekeningetje is van Exploding Dog. :)

Hahahaha Eep, of Kluns, wat een prachtig commentaar. Al eens aan een carrière-switch gedacht? :D Inderdaad, veel stemmen en veel gewisseld qua winnend logje.

Colinda, jammer dat het nog steeds niet lukt, maar gelukkig heb je iemand ingeschakeld. :D

Sorry voor het vele leeswerk Veerle, maar ik vind het echt heel leuk dat iedereen de moeite doet om alles vluchtig dan wel grondig door te lezen en te stemmen. :)

Geplaatst op 20 december 2006 om 07:55

Het gaat goed voor die twee zo te zien :)

Ik had ook nog eens wat dingen gelezen, te meer omdat je stiekem dingen had geschreven terwijl ik op vakantie was en ik die dus nog niet had gezien (want je had ze wel in je lijst gezet :) )

Geplaatst op 20 december 2006 om 11:42

Die twee lijken te gaan winnen ja… :P Pricewinning boobs, dat zou mooi zijn. ;):P

Ja, ik vond het ietwat onbeschoft, maar ik heb toch maar gewoon doorgelogd tijdens jouw afwezigheid, ook al wist ik dat jij dan achter zou lopen bij terugkomst. Sorry he. :D

Geplaatst op 20 december 2006 om 16:28

Hey Wenz, ga je nog meedoen aan de schrijfwedstrijd van Psychologie Magazine? Het thema is ‘je duistere kant’.. ik moest meteen aan je Zijn Meisje III denken ;) :)

Geplaatst op 20 december 2006 om 18:20

Haha oei, ik denk dat ze dat iets te ver gaat… ofwel denken ze dat het echt gebeurd is… :D

Geplaatst op 20 december 2006 om 18:59

Griepvertraging, maar nu dan toch gestemd. Alleen twijfel ik, of ik de goede keus gemaakt heb, en eigenlijk wil ik gewoon niet kiezen. Eerlijk gezegd zie ik je hele log als een soort juwelenkistje. Ik kom niet dagelijks, maar alles wat ik openmaak schittert en twinkelt. Gewoon zo doorgaan, vooral zo doorgaan!

Geplaatst op 20 december 2006 om 20:12

De verscheidenheid in genre, schrijfstijl etc vind ik één van de aantrekkelijkste dingen van je log, het maakt het wederkeren tot een verrassing, je weet nooit wat je kunt verwachten. Droomdaad was er bijvoorbeeld eentje die ik hier totaal niet had verwacht, je doet het toch.

Je beste logje is naar mijn mening Die twee.

Geplaatst op 20 december 2006 om 22:21

[die klik was te vroeg]

Voorkeur voor schrijfstijl is dan ook Droomdaad, maar dat is een persoonlijk ding. Die twee ogen zijn het.

Geplaatst op 20 december 2006 om 22:29

Ik zelf neig ook naar Droomdaad en Eenakter wat schrijfstijl betreft, maar vraag me soms wel af of dat niet te ontoegankelijk is. Het is juist de afwisseling die het toegankelijk houdt denk ik. Verrassend wederkeren, dat klinkt goed. Dank je. :)

Geplaatst op 20 december 2006 om 22:35

Hopelijk weer erbovenop Martine, en dit kistje heeft geen slot. Neem je tijd. :)

Geplaatst op 20 december 2006 om 22:37

Je vraagt het onmogelijke. Ik kan zeggen welke ik iets minder vond, maar ze zijn eigenlijk allemaal geweldig. Ik heb gestemd, maar met pijn in m’n hart voor de anderen. Dit alleen om je te laten weten dat je gewoon heerlijk schrijft. Bedankt voor de het delen van zo vele teksten.

Geplaatst op 21 december 2006 om 23:24

Tieten en tegen voorwerpen praten, dat is wat jullie waarderen he? :P (‘Weekendje weg’ deelt momenteel de eerste plaats met ‘Die twee’.)

Dankjewel voor je stem en woorden Youri. :)

Geplaatst op 21 december 2006 om 23:42

Zijn meisje III, definitely! Maar dat komt ex aequo met dat over de jongen die helpt de paspop aan te kleden. Dat is een van de eerste die ik las hier en door die log ben ik hier blijven hangen. :)

Geplaatst op 23 december 2006 om 16:16