*Impuls

Stampend liep ze de trap op naar haar appartement en smeet haar tas bij binnenkomst in een hoek. “Roy heeft al een week niets van zich laten horen na onze tweede date, mijn moeder had het lef te vragen of er misschien wat kilo’s bij gekomen waren en die geweldige broek uit de etalage, waar ik al een week over fantaseerde, stond me van geen kant. Wat een rotbegin van het weekend zeg!” Geïrriteerd liet ze zich op de bank ploffen. “En nu is het zaterdagavond en heb ik niets te doen.” Ze pruilde even, maar in haar eentje gaf dat toch weinig voldoening. “Ach, ik heb toch niks leuks om aan te trekken, wat maakt het eigenlijk uit.” suste ze zichzelf. Na een diepe zucht greep ze naar de afstandsbediening.

Ze zapte van kanaal naar kanaal, maar niets trok haar aandacht lang genoeg om het verveelde gevoel te stoppen. Uiteindelijk hield ze halt bij een muziekzender en wiebelde met haar tenen terwijl ze wat woorden meezong van het rapnummer dat te zien was op dat moment. Zeker tien dames in bikini stonden met hun kont te schudden voor de camera. Ze stond op om een zak M&M’s uit de kast te pakken. Terwijl ze de verpakking openscheurde liep ze terug naar de bank, nu uit volle borst zingend, ondertussen een poging wagend de bewegingen van de dames in de clip na te doen. “Yeah sugah… yeah baby… you’ve got what it takes…” Ze verslikte zich bijna in een groene M&M van het lachen en ging maar snel weer op de bank zitten. Een danscarriere zat er ook niet in, gokte ze grijnzend.

Terwijl er op tv meer schuddende halfnaakte lichaamsdelen voorbij kwamen at ze de hele zak leeg, onderuitgezakt en langzaamaan tevreden met het gebrek aan plannen die avond. “Ik dikker? Tss. Ik ben juist een kilo afgevallen, hoe komt ze er toch steeds bij dat ik zwaarder wordt?” Ze dacht weer even aan de lunch vanmiddag met haar moeder. “Ze is gewoon jaloers op mijn jonge lijf!” Die conclusie beviel haar wel. Boven de muziek uit rinkelde opeens haar telefoon. Ze sprong op en rende naar het toestel, meteen weer aan Roy denkend. “Zou hij dan eindelijk slim geworden zijn?” Ze nam de hoorn op en riep haar naam, ondertussen het geluid van de televisie zachter zettend.

Bij het horen van een vrouwenstem was ze even teleurgesteld, maar al snel sprak ze enthousiast “Tot straks!” en hing op. “Ha, toch nog een plan!” Een stel vriendinnen zou uitgaan vanavond, en zij ging mee. Over anderhalf uur hadden ze afgesproken. Ze stond al voor haar kledingkast een weekendinspectie te doen. Welke outfit was geschikt voor vanavond? Zo sexy mogelijk, dat stond vast: dat was haar manier om Roy terug te pakken. “Jij niet bellen, ik een avondje flirten tot ik erbij neerval, eikel!” Ze lachte hardop terwijl ze haar zwarte truitje met veel te diep decolleté samen met haar nieuwste rokje uit de stapel kleding viste en naar de badkamer vertrok.

Luidkeels zingend knipte ze de lamp aan en gooide haar outfit op de wasmachine. In de spiegel kijkend trok ze haar trui en sokken uit, draaide de kraan open en liet de rest van haar kleding op de vloer vallen. Opeens stond ze stil. Ze draaide haar hoofd naar rechts en schrok: ze had het gordijn helemaal niet gesloten! Haar hand reikte al naar de blauwe stof toen ze zich bedacht. De ruit was van melkglas, zo duidelijk kon toch niemand haar zien, dacht ze. En eigenlijk, eigenlijk was dit best spannend. “Yeah baby, you’ve got what it takes…” zong ze zachtjes. “Ik ben niet dik, en ik ben niet lelijk, en Roy had gewoon moeten bellen, en als die schuddende billen op tv graag gezien worden, dan mag ik er ook best zijn!” Ze gaf een ferme knik richting haar spiegelbeeld. Een beetje onwennig was het wel, maar toch liet ze het gordijn open.

Stoom vulde de douchecabine terwijl haar versie van het rapnummer door de badkamer schalde. Ze stelde zich voor dat aan de overkant achter ieder raam een welgevormde, gespierde jongeman naar haar stond te kijken. Dat idee beviel haar wel; grijnzend pakte ze een handdoek uit de kast en legde deze naast haar kleding. Zingend en heupwiegend stapte ze de douche in, zich nog eens extra uitrekkend alvorens haar gezicht onder de straal te plaatsen. Giebelend stond ze onder het hete water. “Waar ben ik mee bezig? Je lijkt wel gek! Stel je voor dat morgen een van die overburen aanbelt om een bos bloemen te overhandigen, in verband met de leuke avond die ik hen heb bezorgd?” Ze knipoogde naar het melkglas, ook al wist ze dat dat niet te zien was. “Hahahahahaha!” Ze schudde haar hoofd, vrolijk en zich verheugend op de uren die zouden volgen: “Dat belooft wat… Je bent een idioot, maar wel een idioot die een geweldige avond gaat hebben!”

(*Naar aanleiding van Daedalus’ goede idee om een poging te doen me al schrijvend in de dame van voorgaand logje te verplaatsen. :))

19 Reacties

Ons eerst maar laten gissen en dan met zo’n geweldige verklaring komen, jij bent lekker bezig Wenz. Zeker even aan het breinschaafwondje gekrabt?
Het klinkt heel aannemelijk. Hoe een dubieuze date tot een balkonscene leidt…

Geplaatst op 24 november 2006 om 21:59

Haha ja flink moeten krabben hoor, maar ik geef toe, zo kan de verklaring nog door de beugel ook. Ongeveer. :D

Geplaatst op 24 november 2006 om 23:01

Jajaja, en dan gauw iemand anders de schuld geven. Doen alsof het idee niet vanuit jezelf kwam.
Even een belangrijke vraag.
M&M pinda?

Geplaatst op 25 november 2006 om 00:20

Whahahaaha! Ja, M&M pinda uiteraard! :D :D

Geplaatst op 25 november 2006 om 07:59

Perfect gelukte verplaatsing.

Geplaatst op 25 november 2006 om 09:37

zou ik kunnen zijn, vanavond ga ik ook los! ;)
fijn weekend!

Geplaatst op 25 november 2006 om 10:30
Anoniem

Geweldig, zo móet het wel gebeurd zijn…

Geplaatst op 25 november 2006 om 10:33

Zie je wel, je kunt het! Nu die andere mevrouw nog?

Geplaatst op 25 november 2006 om 11:54

Je bent een wonder.
Waren alle mensen in staat tot wat jij kan, was het eeuwige vrede.

Geplaatst op 25 november 2006 om 12:04

Dat heb je mooi opgelost.
Nu weten wij tenminste waarom die vrouw naakt onder de douche stond.:)

Het gedeelte met het dik worden of zijn of voelen, is heel herkenbaar.:(

Geplaatst op 25 november 2006 om 12:09

Soms denk ik: “ik geloof in toeval.” Maar dat mijn vriend het over Schiele had en dan 15 seconden later ik deze plaatjes in je log zie staan is wel maf.
Positief verhaal trouwens. Wellicht dat ik ooit er eens geen trauma aan overhou als iemand me dikker vindt geworden, zoals deze vrouw….only time can tell :-)

Geplaatst op 25 november 2006 om 18:00

Aha, zo zit dat dus. En de sensatiedame? Die leeft vast een heel ander soort leven.

Geplaatst op 25 november 2006 om 20:21

Zie je: you’ve got what it takes… ;))

Geplaatst op 25 november 2006 om 21:16

Soms is er iets meer nodig dan alleen een zak m&m’s om een avond tot een geweldige avond te maken.

Geplaatst op 25 november 2006 om 22:06

Zodra het woord melkglas aan bod kwam, moest ik aan het balkonverhaal denken. Plausibele verklaring en pakkend opgeschreven. *Checkt of het rolgordijntje dicht zit, niets geen melkglas hierro*

Geplaatst op 26 november 2006 om 04:03

Dames, jullie moeten je niet laten traumatiseren als iemand jullie dikker vind geworden, gewoon even douchen met het gordijn open doet wonderen hoor! ;) :)

Hihi, Schiele’s weg is ondoorgrondelijk. :P

Die sensatiedame vind ik moeilijker, mocht er een ingeving komen dan komt daar pas een verhaaltje over Aargh. :)

Whahahaha Dae, me met mijn eigen woorden om de oren slaan, hoe durf je. :P

Ja Polle, een telefoontje en slechte clips op tv. :D

Haha Cinner, vergeet het maar eens een keer, de buren zullen je dankbaar zijn. :P

Geplaatst op 26 november 2006 om 08:18

Soms is er iets meer nodig dan alleen een zak m&m’s om een avond tot een geweldige avond te maken. (polle)

hahahahahahahaaaaaaaaaaaaaaa
ja nou IETS meer dan, maar toch niet veel meer
LOL

Geplaatst op 26 november 2006 om 13:41

Goh, wat leuk! =:~)

Enneh… heb ik ook wel eens gedaan, net als die juffrouw. Alleen was ik toen slanker =:~p

Geplaatst op 27 november 2006 om 15:36

Dat verplaatsen in is uitstekend gelukt ;) Erg leuk en humoristisch geschreven. Ik zie het zo voor me, zij balen.. Klagend en denkend aan.. Dan de omslag en met een ‘fuck the world’ gedachte onder de douche stappen..

Toch vermoed ik dat het onbewust was… Of…

Geplaatst op 8 februari 2007 om 22:31