*En de winter moet zelfs nog beginnen…

In plaats van bloed giert er een snijdende poolwind door mijn aderen. Dat moet haast wel: geen mens kan zulke sneeuwkoude voeten en handen produceren als er ook maar enige sprake van warmbloedigheid zou zijn. En dat is nog maar het begin: mijn kuiten kunnen zo het vriesvak uitgestapt zijn, mijn knieën knikken van de vorst, ja zelfs mijn kont heeft een laagje rijp wanneer ik in bed stap. Mijn schouders lijken met zorg uitgehakte ijssculpturen, mijn neus een pegel aan de dakgoot, mijn oorschelpen kunnen klappertandend met schaatsen betreden worden… Ik ben het vleesgeworden koudefront.

Maar goed dat ik naast de wereld ook mezelf zo’n warm hart toedraag.
Ontdooit u mij wanneer de lente aanbreekt?

22 Reacties

Er zijn zo van die dagen he…
*schuift Wenz een stukje Toblerone toe*
Ik heb van die warmwaterzakjes, eentje zelfs met een heerlijk zacht fleece velletje erom… Kan ik je aanraden Wenz. Zo lekker om dat vast te houden. Nu, speciaal in de aanbieding bij Xenos! eh..hmm… weet ik veel 2,50 euro ofzo. Sla er meteen een stuk of wat in om jezelf te verwennen en vul ze met het heetste water en vertroetel jezelf door ze rondom op of tegen je lijf te leggen. Aaaaahhhhh zo lekker is dat. Ook onder je bureau, kussen op de vloer, warmwaterzak erop, daar weer de voeten op… hihi. Lekker hoor.

Geplaatst op 15 november 2006 om 23:58

Vergeet ik te zeggen: Geweldig mooi plaatje!! Superprachtig.

Geplaatst op 15 november 2006 om 23:59

Morgen wordt het 18 graden! Dan ontdooi je toch ook wel een beetje?

Geplaatst op 15 november 2006 om 23:59

Zo voel het nu anders helemaal niet.
De harde wind is wel fijn.
Fijn geluid. Ongrijpbaar, maar duidelijk aanwezig.

Geplaatst op 16 november 2006 om 04:36

Haha Carol: ik had ze zien liggen bij Xenos ja! :D Ik vind die kruikdingen in bed altijd vervelend de ochtend erna hahaha, dan zijn ze zo vies lauw. :D Maar die ‘onder het bureau’tip is een hele goeie! Ja mooi plaatje hè. :)

Zach, het waaide om half vijf zoals Carol mededeelt, en nu om acht uur nog steeds… ik hoop van harte dat je toch gelijk hebt. :D 18 graden is bijna zomer! :D

Geplaatst op 16 november 2006 om 08:06

Als het lente word, roep ik heel hard “joehoe Wenz, wakker worden, je kunt nu ontdooien”.
En dan spring je uit je ijskostuum en begin je weer te leven.
Prachtig mooi plaatje.

Geplaatst op 16 november 2006 om 10:34

Nog nooit zag ik de mededeling “ik heb het koud” zo fraai verwoord. Ik begrijp dat je heel erg naar een fijne warme zomer verlangt.;) Voor het zover is vrees ik dat je nog heel wat aan kou te wachten staat.
Vandaag sneuvelt mogelijk het Nederlandse all time november warmte record, dat met 20 graden ‘in handen’ is van Sittard (sinds 12-11-1926). Veel sterkte alvast.
(Overigens vind ik koudefronten bijzonder aangenaam.)

Geplaatst op 16 november 2006 om 11:40

Haha, ja ik wachtte al of iemand op het idee zou komen mijn zomerlog er aan de haren bij te slepen. ;) :P

Of het record verbroken is weet ik niet, maar het was wel aangenaam weer vandaag. :)

Mieke: graag, dankjewel! :D (Ja plaatje is prachtig vind ik. Met dank aan Google. :))

Geplaatst op 16 november 2006 om 18:41

Ik zou je mijn warmte aanbieden, als dat niet zo impertinent zou wezen… ;)

Geplaatst op 16 november 2006 om 18:49

de wereld (of in ieder geval ondergetekende) draagt jou ook een warm hart toe…en warme voeten, een gloeiende neus en hete handen.
en mocht dat niet baten, dan een fijne winterslaap gewenzt

Geplaatst op 16 november 2006 om 20:23

Dae, brutaal is in the eye of the beholder, toch? ;) Of ging die uitdrukking anders… hm… ik denk er eens over na. :P

kRonkel, wat een hartverwarmende reactie. :D Als ik een winterslaap kon houden zou ik het doen. Een hartje-zomerslaap ook, for that matter… :D

Geplaatst op 16 november 2006 om 20:31

Ingepakt in shirt, wollen trui en dikke winterjas, handschoenen en niet-bijpassende sjaal stapte ik naar buiten met het idee dat het kouder dan koud zou zijn. Voor ik bij de supermarkt was, zweette ik me al kapot. Op de terugweg zag ik eruit als half dood vogeltje in een hittegolf. Maar goed, dat was de zestiende.

Kopje warme choco?

Geplaatst op 17 november 2006 om 05:14

Waarom weet ik niet maar een kont met een laagje rijp klinkt heerlijk sensueel. En dat is dan toch weer warm.

Geplaatst op 17 november 2006 om 08:30

Hihi Cinner, iets te voorbarig dus? Maar geloof me, de winter zal nog inzetten, en dan ben je blij met die sneeuwstormuitrusting hoor. ;) Kopje thee liever, trouwens. :)

Haha, Semtex, ikzelf ervaar dat toch beduidend anders geloof ik… :P

Geplaatst op 17 november 2006 om 09:45

Dat was beauty; en ook dat origineel is hier op z’n plaats…

Geplaatst op 17 november 2006 om 15:55

til dat hart erboven uit Wenz, liever een bloedend hart dan een koud hart.

Geplaatst op 17 november 2006 om 16:33

Ja mooi plaatje he Dae… ;) :P

Jackie*, haha, opeens krijg ik beelden van een slechte horrorfilm in gedachten… Of een houten hart, dat is misschien nog wel het meest weerbestendig. :)

Geplaatst op 17 november 2006 om 19:40

Brrr… Mij maak je er ook niet blij mee hoor, met prachtige (stervenskoude) winterdagen. Leve het broeikaseffect, wat dat aspect betreft dan he.
Ik had niet gedacht dat ik nog een winter in dit té vochtige huis zou kunnen overleven, maar dankzij een stokoude elektrische deken aan mij gedoneerd, loop ik nog steeds rond en red ik het deze winter misschien ook nog wel =:~)
Hij verbruikt net zo weinig stroom als een gloeilampje van 40 watt. Dus na het avondeten hup, zet ik hem aan en na anderhalf uur is het knisperig warm in bed en schuif ik mezelf er als een koud croissantje in. Met een boek. Oh ik krijg nu alweer zin in zometeen!
Uhm… the point is, dat ik het jou dus ten zeerste aanraad. Dus.
Heterschap gewenst =:~)

Geplaatst op 17 november 2006 om 23:33

Verhip, de thee blijkt bedorven. Koffie dan? Of een kopje bouillon?

Geplaatst op 18 november 2006 om 05:19

Hahaha Marijne! :D Heterschap, dat klinkt goed in ieder geval. :)

Cinner, bedorven thee? Hahahahahaa. Neeeeee, thee is juist heerlijk! Koffie en Chocomel zijn niet aan mij besteed. Bouillon kreeg ik vroeger altijd als ik de griep had, dus dat is voor mij gelinkt met ziek zijn en niets binnen kunnen houden… :D

Geplaatst op 18 november 2006 om 08:04

Mooi plaatje, begeleidt door beeldende woorden…. kreeg het er koud van :)

Geplaatst op 18 november 2006 om 14:40

De rillingen lopen over mijn rug. Ik ben onder de indruk van uw talent.

Geplaatst op 18 november 2006 om 14:59