*Mijn angststoornis

Ik maakte een kort, abstract filmpje over hoe ik mijn angststoornis heb ervaren toen hij op z’n ergst was.

Want ook woorden – mijn hoogste goed – schieten soms te kort. Een gevoel in beeld gewikkeld dus, ditmaal.
Onmacht over de situatie, dat je het jezelf aandoet en er toch geen uitweg in kan vinden. Frustratie, falen, verdriet.
Eenzaamheid.
En dat in drie minuten.

Ik hoop dat u even mee wilt klikken:
(Het filmpje is in HD, het beeld kan vergroot worden met de pijltjes rechts onderaan de video.)

Kwetsbaar zijn is pijnlijk eng, maar je opsluiten in jezelf is vele malen dodelijker.

19 Reacties

Ik kan hier wel wat loos lopen leuteren, maar ik geef u gewoon een *knuffel* :-)

Geplaatst op 2 februari 2012 om 23:04

Filmtechnisch mijn complimenten voor de vorm en editing.
Rare vond ik dat ik iemand anders dan Wenz zag, maar dat komt omdat ik je niet mee maak tijdens je angsten, althans niet zo zichtbaar. En ik zie je in kleur, dat scheelt ook.
Hopelijk kun je het touw tot een ladder knopen om uit het angstdal te klimmen ipv er in te blijven hangen. (mooie metaforen zijn aan mij niet besteed)

Geplaatst op 2 februari 2012 om 23:09

Dankjewel Poelekie, knuffels verwarmen mijn hart. ^.^

kRonkel, precies wat je zegt. Dat deel van mij kennen alleen de mensen die er bovenop zaten/zitten. Daarom wilde ik dit ook maken denk ik, om die kloof te overbruggen naar dat wat verborgen ‘moest’ blijven. Je metaforen zijn luid en duidelijk ;) en ik doe mijn uiterste best ze de realiteit te maken. :)

Geplaatst op 2 februari 2012 om 23:23

Mooi gefilmd maar meest indrukwekkend vond ik toch het spel met tekst en de inhoud van de zinnen. Sprak mij het meest aan waarschijnlijk of past iets meer bij mijn eigen beleving.

Van mij ook een dikke knuffel! En bewondering dat je je op die manier bloot durft te geven ..

Geplaatst op 3 februari 2012 om 03:17

Ha Cin, je hebt gelijk, er staan natuurlijk wél woorden in. :) Die hetzelfde zeggen, uiteindelijk, als de beelden. Maar die zonder de beelden uit hun verband gerukt zouden kunnen worden, denk ik. Dat ze meer in je beleving passen en indruk maken is mooi om te horen. Dankjewel, voor je knuffel. Het staat nu ver van me af en tegelijkertijd is het nog dagelijkse kost, dus ik kon er nu iets mee, blootgeefgewijs. :)

Geplaatst op 3 februari 2012 om 08:48

Vermoeiend is het, vechten tegen het zo vastgebonden zijn. Mooi verbeeld.

Geplaatst op 3 februari 2012 om 09:49

Geraakt… geschrokken… aangedaan…
Ik wens je heel veel warmte vanuit Noord Nederland.
Virtuele aai over je bol…

Geplaatst op 3 februari 2012 om 21:06

Ja dat ben ik wel weer eens, zonder beelden zouden de woorden een andere lading kunnen hebben Goed om te horen dat hoewel het dagelijkse kost is, het toch al verder van je af staat. Babysteps!

Geplaatst op 4 februari 2012 om 02:10

Ja, dat komt wel over…

Geplaatst op 5 februari 2012 om 10:06

Prachtig! Nou ja, eigenlijk helemaal niet natuurlijk. Maar ik vind het echt heel mooi in beeld gebracht. Wat een worsteling moet dat zijn geweest, en nog altijd zijn. Heel indrukwekkend gedaan. Pfoe.

Geplaatst op 5 februari 2012 om 19:21

En heel banaal is de eerste gedachte die door mijn hoofd schiet: “Hee, zo’n stoel heb ik ook!”

Soms zegt 1 beeld meer dan 1.000 woorden. Deze 3 minuten film spreken boekdelen.

Respect voor hoe je dit hebt verbeeld, voor het feit dat je het online deelt en voor hoe je omgaat met je stoornis.

Geplaatst op 6 februari 2012 om 11:47

Gek om naar een filmpje te kijken van iemand die je niet kent. Ik weet niet wat je doormaakt, wat je angstig maakt, waar je mee zit. Voor een buitenstaander is het ook moeilijk te begrijpen wat die angststoornis juist inhoud. In ieder geval, je hebt het bijzonder mooi in beeld gebracht, dit is niet zomaar tot stand gekomen, er is over nagedacht. Mooi en knuffel uiteraard.

Geplaatst op 6 februari 2012 om 23:31

Op intieme voet met angst. Een waarachtige prestatie. Hoewel het woord prestatie me niet zint, maar ik vind geen ander.

Geplaatst op 8 februari 2012 om 09:14

Wat knap dat je het zo kunt verbeelden. Ik had er geen geluid bij, maar het kwam direct bij me binnen. Heb je hulp bij de stoornis? Of is dat een stomme vraag?

Geplaatst op 8 februari 2012 om 14:20

Wat een manier van expressie…goeie moed en knap gedaan!

Geplaatst op 9 februari 2012 om 21:52

Precies Kouw, vermoeiend is het sleutelwoord.

Dankjewel Ton, en alle anderen ook.

Ja Jane, dat zeg je mooi. Het was en is een worsteling.

Hihi Lenavanka, ja de bekende cheap-ass ikea-stoel. :D Dankjewel, er is nu wat ruimte om er iets mee te doen.

Hans, inderdaad is het onbegrijpelijk voor buitenstaanders. Zelfs voor mijzelf voor een groot deel. Maar dat het er is, daar kon ik niet omheen.

AmazingMess, net zoals jij kan ik er ook nog vaak weinig woorden voor vinden. :)

Esther, dat is geen stomme vraag hoor. Ik heb inderdaad de nodige hulp gehad. Psychiater, medicijnen, heel veel babysteps en liefdevol vertrouwen, en een therapeut met wie ik nu nog steeds om de paar weken praat, en uitvogel hoe alles zat en zit.

Dankjewel iedereen, ik kan me voorstellen dat het wellicht ongemakkelijk voelt, maar dat is precies hoe het voor mij ook was. Dat jullie er zachte woorden om wikkelen warmt mijn hart.

Geplaatst op 11 februari 2012 om 10:03

Ik moet om je huilen. Herken het opgesloten zijn, angst hebben om alles buiten en binnen je huid. Knuffel!!!!

Geplaatst op 12 februari 2012 om 14:05
hoi

wauw wat herken ik mezelf hierin..ik kom al bijna 2 jaar niet buiten door mijn angst ..zit alleen maar op mijn kamer !! weet hoe moeilijk het is maar het gaat nu steeds beter met me .. en met jou vast ook !! veel sterkte

Geplaatst op 13 april 2012 om 16:50

Hoi hoi. :) Ja, het is echt moeilijk om uit die spiraal te raken hè? Ik heb er echt hulp bij nodig gehad om weer ergens te beginnen met durven. Ik hoop dat jij ook eruit kunt raken. Het blijft knokken, maar je zegt dat het nu steeds beter gaat, dat is fijn om te horen. Met mij gaat het nu gelukkig ook weer beter ja, al moet ik er nog steeds dagelijks op bedacht zijn niet weer ‘af te glijden’. Succes, hoe rot het ook is, het is fijn te horen dat er meer mensen worstelen hiermee.

Geplaatst op 16 april 2012 om 08:31