*Shapes – mijn lijf opgeknoopt

Ik hartje foto’s maken, zoals de meeste Twitteraars danwel Flickraars wel weten. Zo nu en dan zet ik mijn eigen lijf daar zelfs voor in. En gisteren was het weer tijd voor een nieuwe serie!

We moesten er wel wat palen en touwen voor in huis vastschroeven om zo acrobatische foto’s te kunnen maken. Dus we togen aan het knutselen, omkramen en verbouwen. Schroeven, stevige knopen op google opzoeken, nog meer schroeven, nadenken hoe alles praktisch haalbaar was, de fotorollen naar beneden verplaatsen, de huisraad verbannen en de spieren losmaken.

Uiteraard – naar goed gebruik – maakten we eerst nog even ruzie over stomme praktische dingen, schreeuwden en verwensten de materialen en elkaar, zuchtten om en irriteerden aan, totdat lief per ongeluk (?) na mijn zoveelste irritante opmerking riep ‘dat hij de camera gewoon nog niet goed vastgeschreeuwd had’. We keken elkaar droog aan, en na een korte stilte zat de sfeer er alsnog in. Lachend vervolgden wij ons geknutsel. Nadat het test-hangen uitwees dat de boel niet zou instorten maakte ik een vreugdedansje (maar niet te uitbundig, die energie had ik nog hard nodig namelijk) en kon de photoshoot beginnen.

Dus!

Het idee is het volgende: ik wilde mijn lijf in poses, houdingen en figuren wringen die niet alledaags zijn. Een beetje spelen met ledematen en lenigheid. Ik ben natuurlijk geen slangenmens of turnatleet, dus écht onmogelijke dingen kan ik niet. Maar daar ging het ook niet om, ik wilde juist een gewoon lichaam in ongewone houdingen buigen. Je lijf is uiteindelijk je gereedschap, en dat mag best af en toe uit zijn doorsnee positie gehaald worden.

Making-of Shapes I

Urenlang klauterde, klom, hing en zwiepte ik. Urenlang drukte Lief op de afstandsbediening met zijn ene hand, terwijl hij met de andere hand voorkwam dat de buis draaide, of dat poezebeest in mijn haar/arm/been begon te klimmen, of dat ik domweg op mijn gezicht viel. Mijn spieren herinneren zich gisteren nog heel goed in ieder geval. Maar het was heerlijk om te doen!

Shapes - Tumbled

Soit. ‘Shapes’ dus, mijn nieuwe fotoset. De hele set is >hier< te zien, bij iedere foto staat nog een beetje uitleg of omschrijving, voor de liefhebber van woorden bij beelden. Ik heb ervan genoten en ben blij met de interessante resultaten. :)

10 Reacties

Wow! Geweldige serie! :-)

Geplaatst op 16 januari 2012 om 21:01

Ik heb maar 1 woord nodig: GAAF!

Geplaatst op 16 januari 2012 om 23:22

Thanks ladies, ik heb nog steeds spierpijn maar het was een avontuur! :D

Geplaatst op 17 januari 2012 om 07:15
Gerhard

Wat een leuke drukte! En mooie plaatjes geworden. :-)

Geplaatst op 17 januari 2012 om 11:57

Wat een avontuur! Ik vind de foto’s echt supertof geworden.

Geplaatst op 17 januari 2012 om 20:29

Fascinating!

Geplaatst op 18 januari 2012 om 02:40

Wouw! Die laatste foto is gaaf! Hoe kom je op het idee, super! *reikt massageolie aan voor spieren*

Geplaatst op 18 januari 2012 om 13:18

Het was hectisch maar leuk, Gerhard! En zoals Wolf zegt, fascinating was het ook. ;)

Thanks Kouw! ^.^

Hahaha Yellow, dank! Kan ik wel gebruiken. ;)

Geplaatst op 18 januari 2012 om 13:38

Wow, heb je serie via je link bekeken en het is echt heel mooi! Zo creatief, echt hoe kom je erop?

Geplaatst op 18 januari 2012 om 17:21

Whaaaahaaaaa! Wat onwijs leuk! Hoe kom je er op! Echt mooi. Ik vind zelf de foto met de naam ‘curled up’ het mooist denk ik. Wellicht ligt dat aan de stemming waar ik in zit… :-) Mijn complimenten voor je hang- en sluitwerk!

Geplaatst op 18 februari 2012 om 14:26